Työntekijöitä tuo kokoluokka ei juuri kanna, korkeintaan niitä voi olla sesonkitöissä kesällä.
Lisäksi päiväkasvujen ja teuraspainojen tulisi olla hyvät, niihin pääsemiseksi tarvitaan laadukasta säilörehua ja useimmissa tapauksissa viljaa, ellei teollisuuden sivutuotteita ole reilusti saatavilla. Näin siis pitää hanskata myös kasvinviljely.
Lähinnä tuollainen hanke työllistää yrittäjän itsensä, ei missään nimessä vähäpätöinen asia se.
Jos vertaa esim robotti pihattoon niin helposti 500-600 tonnia halvempi ja stessivapaampi
...iso raha vetää tissistä.
Ennen kuin sitoo itsensä 15-20 vuodeksi (+tulevat muutokset), kannattaa tuotantoa pohtia myös yhteiskunnan kannalta. Lypsylehmä muuttaa rehua ihmisravinnoksi järkyttävän paljon paremmalla hyötysuhteella kuin sonni. On tietysti perusteltua tuottaa niillä pelloilla, esim. pohjoisessa, joilla kasvaa kunnolla vain nurmi, jotain syötävää kansalle. Mutta sellainen dieetti joka oli aivan kannattava 2007 asti, eli 5 kg viljaa/sonni/d ja teurasikä 20 kk+, on aivan järkyttävä. Sillä viljamäärällä, mikä kuluu naudanlihakilon tuottamiseen, kasvattaisi kilon sianlihaa siittiöstä alkaen+kilon broilerinlihaa ja vielä jäisi säilörehut vaikka biokaasuenergiaksi. Lihakarjan kasvatus on perinteistä kultuuria monessa maassa ja tuet siksi vahvalla pohjalla, mutta ei välttämättä ikuisia. Kestävyystarkastelua viljan syöttäminen sonneille ei kestä.