Sinapinviljelijä Pöytyältä.
(ja piotiisselin tissuttaja - Heinon murteen innoittamana)
No hyvä kun, et tuota tisuttavia biotissejä, voisi olla aika originelli tuotantosuunta. Mutta hyvä kun 'sinappikeisarikin' on herännyt, mulla on heti alkuun yksi kysymys. Aiheuttaako hyvä sinappi riippuvuutta ? Yty oli aikoinaan tosi hyvää, mutta kun sitä on niin vaikea hankkia, niin meillä käytetään nykyään Virolaista Pöltsamaa sinep. Sinappipulveria kyseissä sinapissa on 28.5%. Meidän virolaisen lomittajan mielestä, suomalaiset sinapit on kuin omenasosetta, johon on lisätty etikkaa, alan kallistua samalle kanalle. Sinapin pitää maistua sinapille, ei etikalle ja siirapille. Mitäs sinappilajiketta itse tuotat, mun villi veikkaus on, että tuossa meidän nykyisessä lemmpari sinapissa käytettän 'valkosinapinsiemeniä' (en tiedä mikä on virallien nimi, vaikka olen joskus puutarhaharjoittelijana kitkenyt eri sinappi lajikkeita ja eroittanut niitä toisistaan).