Tuossa on yleensä pari käytännön ongelmaa. Isoja puita poistettaessa pienemmät vääjäämättä vaurioituvat. Toisekseen jos poistettavat puut ovat huomattavan suuria, niin niiden aukossa ei yleensä kasva sellaista puustoa josta voisi kehittyä uutta metsää. Lähinnä kuuset vois tulla kyseeseen, mut nekään ei aina lähde kasvamaan tyydyttävästi ja ovat erikoisen arkoja korjuuvaurioille.
Sinällään jos erot puuston kehityksessä eivät ole valtavan suuria, niin tilanne vastaa aika pitkälti normaalia luonnollisesti muodostunutta harvennusmetsää. Onhan sielläkin ensiharvennuksessa monesti seassa poistettavaa tukkipuustoa ja toisaalta ohutta koivunrimppaa ym. josta juuri saa yhden kuidun/energiapuurangan.
Mut tuo yläharvennushan on nykyään käypä ja sallittu menetelmä. Itse olisin vaan hyvin varovainen sen suhteen kenet päästäisin hoidettuun metsään sellaista tekemään. Jossain perikuntien pusikoissa joissa ei ole 50 vuoteen käyty, lie ihan sama millä menetelmällä touhutaan kunhan jotain vaan touhutaan...
A hot blonde and a hot brunette, that was all the diversity we needed back in the 90's