Ei tässä nyt Bullistelut auta. Bullin logiikalla olisimme jääneet Tanskaan 2007 ja ryhtyneet Limousin Unik-kasvattajiksi - onneksi ei jääty. Ei jääty myöskään Irlantiin 2008, Puolaan 2010, Ruotsiin 2011 tai Ranskaan 2012, mutta paljon on opittu. Jos suomalaiset liha-alan toimijat eivät löydä yhteistä nimittäjää pian, edessämme lienee Ruotsin tie. Iso kuninkaallinen tila jalostaa simmentaalia, mutta eivät ole kiinnostuneita lihamarkkinoista koska tila harjoittaa ympäristötekoja lähinnä perinnebiotooppien kautta - tyypillinen asenne tämän päivän Ruotsissa. Teurastamoketjuja ei juuri ole ja lihamarkkinat tuontilihan varassa. Suomessa koululaiset syövät puolalaisesta lypsylehmän leikkosta tehtyä lihakeittoa ja hylkivät lihakeittoa koko loppuelämänsä. Kun vielä kotona yleisin lihatuote makkaran jälkeen on Rainbow sika-nauta, kehitä siinä ruokakulttuuria. Suoramyynti pihvitiloilta, Limousin à la carte® ja muutama muu onneksi korjaa jotakin.
Limppariväki ei yleisen tason keskinkertaisuuteen tyydy, tämä asia lienee tullut jo kaikille selväksi. Karjasektori yleisesti Suomessa toimii toisin, vai missä ovat muut rodut. Limpparien osuus kokonaismarkkinoista on sellainen, että kyllä tänne muutkin sopivat. Nyt on muuten hyvä hetki katsoa vuoden vaihteessa katkolla olevat tuotantosopimukset ja hypätä mukaan kasvattajaryhmään joka päättäväisesti vie asiaansa eteenpäin - mukaan mahtuu.
Sonnikodista eivätä ole vielä kaikki kuulleet, eilenkin juttelin kolmen isännän kanssa joille asia oli uusi. Tällä viikolla on kaksi limpparikokousta (yhdistyksen ja osuuskunnan hallitusten kokoukset), joista molemmista varmaan ajallaan kumpuaa lisää tiedotettavia asioita (huomaa monikko). Pysykää siis kuulolla.
"Satakuntalainen mies voi elää täysipainoisen elämän, hymyilemättä kertaakaan." Kansanedustaja Kalli, satakuntalainen itsekin.