Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Nivalan kokous  (Luettu 28540 kertaa)

Karel

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 38
Nivalan kokous
Nivalassa pidetään kokousta naudanlihan kriisihinnoittelusta , vaan on varmaan tärkeämpää jutella napa-,utare,-aivotulehduksista yms. Naudanlihantuotanto loppuu talaloudellisiin tilatason ongelmiin ellei tuottajahinta nouse n.20%. Ilmeisesti maitopuoli vielä kannattaa ja ainakin naapurilla  menee huonommin kuin itsellä. Onhan noita perämehtiäkin vielä perskeles. Muistelen jotain 2008 vuotta ja kovaa uhoa . Uudet untuvikot (PJ:t) lupasivat kovaa kuria ja nousevaa naudanhintaa , eli lupauksia annettiin osuuskunnassa (LK)kuin eduskuntavaalien edellä , vaan mitä on tapahtunut . Kohta kaikki ovat yhtä huonossa jamassa kuin Kalajoen "paroonit",  tarttis saada pistehintaa!!!! vähintäin 32snt/kg sukupuolesta , teuraspainosta , luokituksesta tms. välittämättä  ;D ;D ;D

Fuller

  • Vieras
Vs: Nivalan kokous
Naudalihantuottajien kriisikokouksen pitäis järjestää Valtimolla tai Rautavaaralla kunnantalolla 8)

lehtis

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 382
Vs: Nivalan kokous
Naudanlihantuottajien kannattaisi laittaa energiansa kuluttajatyöhön, jotta suomalaiset ostaisivat kotimaista naudanlihaa oikealla hintaa, jolloin terastamoilla olisi varaa maksaa kunnon hintaa!

mikko9b

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1159
  • Agronet - epäsosiaalinen media?
Vs: Nivalan kokous
niin asiantuntijat laskeskelkaa itse, otetaan esimerkki pihvisonni

tuotot

3*400 = 1200

rahamenot

vasikka 750
vilja     320
kiv.      20
kuivike  70
 = 40 €

laskelmasta puuttuu ns. yleiskulut kokonaan, korko yms

juu tuet okso mut myös SÄILÖREHU JA TYÖ  :'(

niin mites se voitontekeminen ???
anteeksi, kirotukshärötykset, oikoluku kaipaa selkeästi treeniä :-)

JoHaRa

  • Vieras
Vs: Nivalan kokous
niin asiantuntijat laskeskelkaa itse, otetaan esimerkki pihvisonni

tuotot

3*400 = 1200

rahamenot

vasikka 750
vilja     320
kiv.      20
kuivike  70
 = 40 €

laskelmasta puuttuu ns. yleiskulut kokonaan, korko yms

juu tuet okso mut myös SÄILÖREHU JA TYÖ  :'(

niin mites se voitontekeminen ???


Voitoksi jää säilörehualan tuki  ???

AgerSilva

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 798
Vs: Nivalan kokous
Mitä jos jätetään vilja kokonaan pois? Kasvu kärsii jonkinverran, mutta onko järkeä syöttää kallista viljaa, jos lihanhinnalla ei saa kuluja pois.
Kriisikokouksessakin luultavasti puhutaan mukavia, kauppiaat sanovat, että lisää hintaa ei tule ja mtk:n herrat sanoo, että ottakaa lisää hintaa markkinoilta.
Onhan noita "kriisikokouksia" ollut vaikka miten paljon, mutta ei tuottajahinnassa näy...

Täpinäreiska

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1231
Vs: Nivalan kokous
Hyötysuhde ainakin kärsii, ja kuinka paljon halvempaa säilis sit on?
Täp-management. Sponsored by yhteiskunta.

37peuse

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 324
Vs: Nivalan kokous
niin asiantuntijat laskeskelkaa itse, otetaan esimerkki pihvisonni

tuotot

3*400 = 1200

rahamenot

vasikka 750
vilja     320
kiv.      20
kuivike  70
 = 40 €

laskelmasta puuttuu ns. yleiskulut kokonaan, korko yms

juu tuet okso mut myös SÄILÖREHU JA TYÖ  :'(

niin mites se voitontekeminen ???

**2000 kpl x 40 €=80 000€

mikko9b

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1159
  • Agronet - epäsosiaalinen media?
Vs: Nivalan kokous
niin asiantuntijat laskeskelkaa itse, otetaan esimerkki pihvisonni

tuotot

3*400 = 1200

rahamenot

vasikka 750
vilja     320
kiv.      20
kuivike  70
 = 40 €

laskelmasta puuttuu ns. yleiskulut kokonaan, korko yms

juu tuet okso mut myös SÄILÖREHU JA TYÖ  :'(

niin mites se voitontekeminen ???

**2000 kpl x 40 €=80 000€

peskeles kiint.kulut jäi mainittematta
anteeksi, kirotukshärötykset, oikoluku kaipaa selkeästi treeniä :-)

emo-heikki

  • Vieras
Vs: Nivalan kokous
Joo, mitenkähän toi sopimustuotanto istuisi tälle puolelle ????

Pohjanpoika

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 423
Vs: Nivalan kokous
Atrian ja HK:n hallituksen jäsenistä pitäisi löytyä enemmistö, joka ilmoittaa johtajalle joka selittää erilaisin
tekosyin tuonti, kaupppa, kilpailijat ym ettei hintaa voi nostaa neljä sanaa "nyt nostetaan hintaa kaupalle"
Nämä sanat pitäisi kirjata hallituksen pöytäkirjaan.
Arvatkaa löytyykö niin itsellisiä hallituksen jäseniä.

JoHaRa

  • Vieras
Vs: Nivalan kokous
Naudanlihasta saataisiin parempi kate joka välissä jos markkinoille lanseerattaisiin sonninlihasta valmistettu erikoislaatuinen jauheliha..

Kertokaa tämä siellä kokouksessa niin ehkä siellä saadaan edes JOTAIN eteenpäinvievää aikaiseksi  :o

Muuten menee valittamiseksi koko juttu. Tai oikeammin: Ensin haukutaan teurastamot ja sitten viljantuottajat. Loppulausumana kerrotaan että "me olemme oikeassa ja muut väärässä"  :D Asia ei etene tippaakaan, ainoa joka paranee on Puustellin myynti ja sekin vain parina iltana  :-\

antti-x

  • Vieras
Vs: Nivalan kokous
Naudanlihasta saataisiin parempi kate joka välissä jos markkinoille lanseerattaisiin sonninlihasta valmistettu erikoislaatuinen jauheliha..


Pihvi pihvinä, mutta jos vertaillaan jauhelihaa vaikka sonnista, hiehosta, vanhasta lehmästä ja eri liharotuisista, niin en heti menisi vannomaan että vanha lehmä edes olisi perän pitäjänä.

Ja mitä pihviin tulee, eräs kulinaristi/kokki etsi pitkään maailman parasta pihvilihaa. Löysi sen kun maistoi yli 10 vuotiasta espanjalaista työhärkää jota oli laidunnettu puolisen vuotta työuran jälkeen :)

Adam Smith

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 10972
  • Gee!!
Vs: Nivalan kokous
Espoolainen kaverini, paljasjalkainen kaupunkilainen ja kulinaristi pitää vanhan lehmän sisäfilettä parhaimpana,tiedä sitten miks. 15kk ohralla lihotettu sonni on hänen listallaan huonoimman lihan paikalla, edelle menee brassi/argentiina tms.pampashärkä/sonni.....ja raakakypsytys on kuulemma tehtävä kotona.... ;)
                   
*****ilu on jokamiehenoikeus ja syytteen saa vasta se joka lyö.

erik

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1855
Vs: Nivalan kokous
Suomessa ollaan ihan hakoteillä mikä on hyvää lihaa ja miten se ruho hyödynnetään
Paras liha useimmiten on juurikin hieholla mistä kuitenkin maksetaan tuottajille aivan naurettavaa hintaa
Jauheliha on parhainta vanhasta lehmästä ja siitä ei saa oikeen sitäkä mitä hiehosta

Fileitä arvostetaan hirveästi vaikka loppupeleissä se ei ole ruhon maukkaimpia osia
Useimmiten ne kaikkein vähiten arvossa olevat ruhon osat ovat niitä kaikkein parhaimpia
Mutta minkäs voit kun ollaan tällanen ***** jauheliha maa   ???