Osas sitte teherä mielenkiintosen tempun.. Vaihdoon kokoojakouruun uuden sylinterin, ja se tekee hieman pidemmän työliikkeen ku härmäläinen. puristin teki normaalisti työliikeen, ja sitte kun lähti tulemaan takaasipäin, tuli noin 30-40cm ja sitte se päätti väntää linjaa kieroon, ja sitte vaihtaa suuntaa. Sitä ny on monella lailla koitettu repiä takaaspäin, mutta ei. Veikkaisin että se ottaa jostaisyystä kiinni sen kelekan oikeanpuoleisesta reunasta, ku se kerran väännättää sen linjan kieroon ja tunkki on vasemmassa laidassa... Onko vastaavanmoisesta kokemusta? Se kelekka ei ole jumissa mutta se liike jää siihen 30-40 cm matkaan siä äärilaidassa.. Sitäkin on kokeiltu että saksitunkilla painettu kelekka suoraan sinne kouruun ja sitte hydrauliikalla vedetty, mutta ei....
Konet on nuota -80 alkupuolen paskervilleri from pellonpaja.
Jos se "vähän pidempi" työliike on vaikka rikkonut jotain siellä työliikkeen ääripäässä. Vääntänyt vaikka takapään kiinikkeen vinoon, tai tehnyt saman männälle-> voisi selittää vinoutuneen käytöksen. Tosin luultavasti tarkistit nämä asiat ensimmäiseksi eikä niistä löytynyt syytä..
ei ole takakiinnikettä, kelekka liikkuu siä kanavassaan, ei ole mitää ohjureita tai stoppareita. Tuo on sillä rajapaine ohjauksella, että jos painen nousee rajan yli, se vaihtaa öljyn virtaussuunna putkistossa. Ja ainut kiinnityskorvake on siinä kelekan etupäässä, ja tunkki liikkuu oikein, kun sen ottaa irti. Ja se kelekka on irti muusta raappalinjasta, ja koitin vetää sitä taljoilla sisälle, ja poikittain se koittaa itteensä kääntää siinä samassa kohdassa, ja jokalajihin koitin rautakangella väänenllä ja kammeta että josvaikka sattuis tuleen sisälle asti... Tarttee huomenna koittaa saada se prässiosa pois ulkokautta sieltä putkestaan. Pistää hirrenpätkä tunkin ja prässin väliin ja lykätä silläkonstilla se kelekka ulos. Näkis sen kelekan ja kanavan oikeanpuolen seinämän että misäkunnossa se on.. että mikä sielä kiilaa..
Mut, saas nähärä kuinka kauan tuommonen tavallinen hydrauliikkasylinteri kestää tua sontakoneessa, ku pitää kirkkaat sisällä, niin ei se varsi miksikää mene... Kai se saman kestää ku 400 € kalliimpi härmäläänen.. Meinaan ku varsi ei ole kaksoiskromattu. Kuoret nuosta mätänee, viimeisimpään tuli halkeama päätymutterin kohtaan, ja sitä edellinen poksahti saumasta.
härmän sylinteri kesti 14 vuotta montus ja päälly looris 10 vuotta
Paljonkohan siä kannattas pitää suunnanvaihdon rajapaineena? Simmonen epäilys vuan että paine olisi säädetty liian korkealle. Ja sitte, kumpaako säätöruuvia, ja kumpaanko suuntaan, jos meinaa esimerkiksi sitä hakuliikeestä työliikkeeksi vaihdon painerajaa muuttaa? Kun painaa sitä vasemman puoleista nappia niin sitte vaihtuu hakuliike työliikkeeksi. Vissii sen puolen säätöruuvia, mutta kumpaanko suuntaan?
250 kiloon asti näyttävä painemittari löytyy, ja sitte kun hajen tarvittavat nippelit sen saa sinne liitostenväliin ja saa site mitattua paineen.. Vai onko niin että paine alas, ja niinkauan nostaa painetta että raapat liikkuu oikein?
Ja siihen kuoren kestämiseen tietenki vaikuttaa se pinnotus, saas nähärä kuinka kauan työkonemaali pysyy siinä kuoressa.
Nii, prässi lähti ulkokautta pihalle, se sisähylsy oli pikkusen ratkennu, ja hairas siihen kelekkaan kiini. Kelkka kunnostettu tänään ja pikkusen muutettu systeemiä että ei pitäisi enää hairoo kiinni, ja huomenna korjata se rautaputki ja sitte sovitella sitä kelekkaa sisälle, ja kattoo kuinka seppää kehutaan...
Sontakoneremonttiblogi jatkuu huomenna, pyynnöistä huolimatta