Se kuka tällaista väittää, ei ymmärrä vapailla markkinoilla tapahtuvasta hinnanmuodostumisesta mitään.
Verratkaapa naudan- ja lampaan lihan hintoja, molemmissa omavaraisuus aste on selkeästi miinuksella, mutta entäs hinnat? Mitään ylimääräistä ei ole koskaan tullut, vaan tuonti määrää näidenkin kotimaisen tuottajahintatason.
Sianlihan osalta on täysin samoin, EU:n hintataso muodostaa Suomen tuottajahinta tason.
Investointitukien avaamisella ei tule olemaan mitään vaikutusta tuottajahintaan. Kyseessä onkin investointitukien vastustajien kateus, varsinkin jos ovat itse jollakin rahalla rakentaneet.
pp ei tajua maailman menosta mitään. Kotimaisuudella on iso rooli markkinoinnissa. Suomessa naudan keräily on äärettömän tehotonta ja siksi kallista ja se painaa hintaa. Lampaan hintaa painaa se että hajanainen jalostus ei kykene vastaamaan keskittyneen kaupan vaatimuksiin, ja kauppa ottaa ulkoa maailmanmarkkinahintaan.
Sian, viljan, kananmunien ym ylituotanto pitää hinnan eu hinnan alapuolella. alituotanto tai omavaraisuus nostaisi tehokkaimmin keräiltävien raaka-aineiden hintoja, koska kotimaisuudella on vetoa, sen tajuaa lapsikin.
Investointi merkiryksettömällä tuella ylituotantoon on julistautuminen idiootiksi.
poronpurija selventää intressinsä ylituotantokiihkoiluunsa??
Tästä naudasta minä sanon senverran, että tämän korvenukon pitäisi jättää se kokonaan kommentoimatta kun se ei tajua nautasektorista hevonhelevettiä ....
Suomessa, kuten varmaan Ruotsissakin, naudanlihasta myydään yli 80 %:tia jauhelihana, jauhelihan raaka-aineeksi käy mikä tahansa nauta, myös poistolehmät ja jauheliha nimenomaan myydään hintamielikuvalla ja yleensä vielä tarjoustuotteena, eli se on sisäänvetotuote liikkeille.
Tämä itsessään jo tekee naudanlihasta varsin haastavan tuotteen, sekä johtaa siihen ettei pihvilihamarkkinoille oikein löydy imua, kuten on muualla Euroopassa.
Muuallahan pihvilihan osuus on paljon suurempi, joissakin maissa kaikki naudanliha on pihvilihaa ja siksi ne saakin keskimäärin euron enempi kilolta, esim. Ranskassa, poistolehmät käytetään jalosteisiin kuten makkaroihin ...
Mutta muualla Euroopassa ei jauhelihan ja einesruokien osuus olekkaan tällä tasolle, mitä se Suomessa ja Ruotsissa on, joten kunnon lihalle sellaisenaan löytyy markkinat, eikä sitä tarvitse kenkätä maailmalle jauhelihana.
Tässä on pihvikarjaliitolla vielä pitkä sarka kynnettävänä, ennenkuin ollaan samalla tasolla muiden EU maiden kanssa, korjuukustannukset ei vaikuta asiaan hevon*****a ....