Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Sonnila  (Luettu 21516 kertaa)

hl

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1304
  • kyllä lähtee..
Vs: Sonnila
miksi kannata rakentaa
?
Kasvattamoa EI kannata rakentaa, koska:
1.Vasikka on liian kallis, koska kasvattamoja on rakennettu jo liikaa.
2.Suomalainen naudanliha ei ole kilpailukykyinen a. Etelä-amerikkalaista b.  sian/siipikarjan lihaa vastaan
3. Vuosimyynnin pitää olla yli 400, jotta lihalle saa asiallisen hinnan.
4. Metaanipäästöjen vuoksi naudanliha voi olla ahtaalla ekoistien kanssa.
jatkan tarvittaessa myöhemmin...

Kasvattamoja voi todella olla jo riittävästi ja vasikkamäärät vähenevät tulevaisuudessa. Ainoa missä tuotanto voi kilpailukykyisesti toimia on lappi missä tuet on kohdallaan.
  Vasikan hinta määräytyy markkinoilla mutta niin kauan kuin kasvattamotilaa on käytössä reilusti ei vasikan hinta tipu mihinkään.
  Uuden kalliin kasvattamon kanssa pärjääminen ei ole todennäköistä kun joutuu kilpailemaan aiemmin halvemmalla rakennetun ja ehkä jo maksetunkin kasvattamon kanssa. On ihan eri lähtökohdat tuotannolle.
   Miksi pitäisi tuotanto kolminkertaistaa? Eihän vain kannattavuuden takia? Jos näin on niin unohda äkkiä tuollaiset laajennukset. Lähihistoria ei tuntene tapausta että pieni kannattamaton toiminta olisi muuttunut kannattavaksi voimakkaalla laajentamisella ja velanottamisella.

Tämä teuraspalkkio järjestelmä uudistus, kyllä romuttaa Lappilaisten sonnikasvattamojen kannattavuuden, niistä tulee ihan normaaleja maatiloja nyt.
Teuraspalkkiot tulee ensi vuonna ruonkintapäivien mukaan, eikä niinkuin nyt automaattisesti kun sonni/teurashieho on ollut tilalla kaksi kuukautta ja paino on riittävä.
kyllä kalajokista nyt ahistaa  ;D ;D
ja pohjoiset päälle..

mlahti

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2445
Vs: Sonnila
Kasvattamoja voi todella olla jo riittävästi ja vasikkamäärät vähenevät tulevaisuudessa. Ainoa missä tuotanto voi kilpailukykyisesti toimia on lappi missä tuet on kohdallaan.

Tarkoitin ilman tukia. Olet tietysti oikeassa.

  Vasikan hinta määräytyy markkinoilla mutta niin kauan kuin kasvattamotilaa on käytössä reilusti ei vasikan hinta tipu mihinkään.

Kolmivaihekasvatus on hyvä mutta huono. Siirtokuluja ja liian kallis teini, jota on yritetty kattaa teuraspainoja nostamalla jolloin rehuhyötysuhde on mennyt aivan mahdottomaksi.

  Uuden kalliin kasvattamon kanssa pärjääminen ei ole todennäköistä kun joutuu kilpailemaan aiemmin halvemmalla rakennetun ja ehkä jo maksetunkin kasvattamon kanssa. On ihan eri lähtökohdat tuotannolle.
   Miksi pitäisi tuotanto kolminkertaistaa? Eihän vain kannattavuuden takia? Jos näin on niin unohda äkkiä tuollaiset laajennukset. Lähihistoria ei tuntene tapausta että pieni kannattamaton toiminta olisi muuttunut kannattavaksi voimakkaalla laajentamisella ja velanottamisella.

ei teini ole kallis, mutta alkukasvatus pelkästään ei ole kannattavaa toimintaa.

hl

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1304
  • kyllä lähtee..
Vs: Sonnila
Kasvattamoja voi todella olla jo riittävästi ja vasikkamäärät vähenevät tulevaisuudessa. Ainoa missä tuotanto voi kilpailukykyisesti toimia on lappi missä tuet on kohdallaan.

Tarkoitin ilman tukia. Olet tietysti oikeassa.

  Vasikan hinta määräytyy markkinoilla mutta niin kauan kuin kasvattamotilaa on käytössä reilusti ei vasikan hinta tipu mihinkään.

Kolmivaihekasvatus on hyvä mutta huono. Siirtokuluja ja liian kallis teini, jota on yritetty kattaa teuraspainoja nostamalla jolloin rehuhyötysuhde on mennyt aivan mahdottomaksi.

  Uuden kalliin kasvattamon kanssa pärjääminen ei ole todennäköistä kun joutuu kilpailemaan aiemmin halvemmalla rakennetun ja ehkä jo maksetunkin kasvattamon kanssa. On ihan eri lähtökohdat tuotannolle.
   Miksi pitäisi tuotanto kolminkertaistaa? Eihän vain kannattavuuden takia? Jos näin on niin unohda äkkiä tuollaiset laajennukset. Lähihistoria ei tuntene tapausta että pieni kannattamaton toiminta olisi muuttunut kannattavaksi voimakkaalla laajentamisella ja velanottamisella.

ei teini ole kallis, mutta alkukasvatus pelkästään ei ole kannattavaa toimintaa.
pihviteini emon alta, kylmään kestokuivitettuun kasvattamoon.. alkaa tulosta tulemaan  ;)
ja pohjoiset päälle..

apilas

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 23100
  • fendt parkissa
Vs: Sonnila
HÖHÖ pilailetko tota et usko itsekään ;D
Miksi kaikki jotka ovat erimieltä kanssani ovat idiootteja?

hl

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1304
  • kyllä lähtee..
Vs: Sonnila
HÖHÖ pilailetko tota et usko itsekään ;D
ei ainakaan mene "keskosena" teuraaksi, kuten pikku a:n tuottajien lämpimistä kasvattamoista..
tampiot ei tajua sitä, että pihvirotuisten jalat ei kestä ritiläpalkin päällä oloa  >:(
ja pohjoiset päälle..

Turkka

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 526
Vs: Sonnila
Minkähänlaiset rakennuskustannukset tulisi 200 paikkaisesta lämpimästä sonnikasvattomosta? Ja minkähän verran tarvitsisi rehupinta-alaa? Suunnitteillä vähän tuomoinen.Nykyään on noin 60 sonnia ja sit emoja myös.
onko joku teurastamo jo luvannu vasikat?

mlahti

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2445
Vs: Sonnila
HÖHÖ pilailetko tota et usko itsekään ;D
ei ainakaan mene "keskosena" teuraaksi, kuten pikku a:n tuottajien lämpimistä kasvattamoista..
tampiot ei tajua sitä, että pihvirotuisten jalat ei kestä ritiläpalkin päällä oloa  >:(

ainakin meillä on kestäny. jalkojen kesto on kiinni ruokinnasta EI ritiläpalkin päällä olosta.

jps

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 807
Vs: Sonnila
miksi kannata rakentaa
?
Kasvattamoa EI kannata rakentaa, koska:
1.Vasikka on liian kallis, koska kasvattamoja on rakennettu jo liikaa.
2.Suomalainen naudanliha ei ole kilpailukykyinen a. Etelä-amerikkalaista b.  sian/siipikarjan lihaa vastaan
3. Vuosimyynnin pitää olla yli 400, jotta lihalle saa asiallisen hinnan.
4. Metaanipäästöjen vuoksi naudanliha voi olla ahtaalla ekoistien kanssa.
jatkan tarvittaessa myöhemmin...

Kasvattamoja voi todella olla jo riittävästi ja vasikkamäärät vähenevät tulevaisuudessa. Ainoa missä tuotanto voi kilpailukykyisesti toimia on lappi missä tuet on kohdallaan.
  Vasikan hinta määräytyy markkinoilla mutta niin kauan kuin kasvattamotilaa on käytössä reilusti ei vasikan hinta tipu mihinkään.
  Uuden kalliin kasvattamon kanssa pärjääminen ei ole todennäköistä kun joutuu kilpailemaan aiemmin halvemmalla rakennetun ja ehkä jo maksetunkin kasvattamon kanssa. On ihan eri lähtökohdat tuotannolle.
   Miksi pitäisi tuotanto kolminkertaistaa? Eihän vain kannattavuuden takia? Jos näin on niin unohda äkkiä tuollaiset laajennukset. Lähihistoria ei tuntene tapausta että pieni kannattamaton toiminta olisi muuttunut kannattavaksi voimakkaalla laajentamisella ja velanottamisella.

Tämä teuraspalkkio järjestelmä uudistus, kyllä romuttaa Lappilaisten sonnikasvattamojen kannattavuuden, niistä tulee ihan normaaleja maatiloja nyt.
Teuraspalkkiot tulee ensi vuonna ruonkintapäivien mukaan, eikä niinkuin nyt automaattisesti kun sonni/teurashieho on ollut tilalla kaksi kuukautta ja paino on riittävä.
kyllä kalajokista nyt ahistaa  ;D ;D

*** Aistittavissa lievää kateutta... ;)

optimisti

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1527
Vs: Sonnila
Kp kirjanpidon mukaan kannattauus oli omalla kohdalla 1,5-2 (kannattavuuskerroin)1995-2000.
Nyttemmin on ollut tuollaista 0,2-0,9 luokkaa. Mulleja on reilut 100.
Kasvattamo saa maksaa tuollaiset 1000e/paikka jos on lämmin ja 700e/paikka jos on kylmä.
Terveyteen vaikuttaa enemmän eläintiheys ja ruokinta, eläintihys on sopiva kun se on 25% alempi mitä suosituksissa lukee.

Jos teet ison ja kalliin kasvattamon niin teurastamon lisähinta menee kokonaisuudessaan kalliin eläinpaikan maksamiseen.

Ennenmuinoin lisäkasvukilon sai 12-13ry/kg ja nyt menee 15-16ry/kg, lisäksi tuollainen 250kg:n mulli luokittui yleensä siishen O luokkaan kun nyt on kivenalla -O.

Eli nyrkkisääntönä voi pitää, eläipääoman on oltava enemmän kuin rakennuksen arvo niin silloin voi vaikkapa menestyäkkin 8).

viiri45

Vs: Sonnila
Kp kirjanpidon mukaan kannattauus oli omalla kohdalla 1,5-2 (kannattavuuskerroin)1995-2000.
Nyttemmin on ollut tuollaista 0,2-0,9 luokkaa. Mulleja on reilut 100.
Kasvattamo saa maksaa tuollaiset 1000e/paikka jos on lämmin ja 700e/paikka jos on kylmä.
Terveyteen vaikuttaa enemmän eläintiheys ja ruokinta, eläintihys on sopiva kun se on 25% alempi mitä suosituksissa lukee.

Jos teet ison ja kalliin kasvattamon niin teurastamon lisähinta menee kokonaisuudessaan kalliin eläinpaikan maksamiseen.

Ennenmuinoin lisäkasvukilon sai 12-13ry/kg ja nyt menee 15-16ry/kg, lisäksi tuollainen 250kg:n mulli luokittui yleensä siishen O luokkaan kun nyt on kivenalla -O.

Eli nyrkkisääntönä voi pitää, eläipääoman on oltava enemmän kuin rakennuksen arvo niin silloin voi vaikkapa menestyäkkin 8).

Pakko ottaa kantaa.

Kyllä kannattavuus lähtee alhaisesta rehukustannuksesta. Eli käytännössä halvasta säilörehusta.
-Kaikki saa mutta komiat ensi!

emo-heikki

  • Vieras
Vs: Sonnila
Eli nyrkkisääntönä voi pitää, eläipääoman on oltava enemmän kuin rakennuksen arvo niin silloin voi vaikkapa menestyäkkin 8).

No ainakin ylämaalaisilla tämä onnistuu, rakennuksia on muutama kierrätystavarasta tehty katos ????
Laitumella ympärivuoden ????

Lese

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 525
  • Proud to be a REDNECK
Vs: Sonnila
Lainaus käyttäjältä: emo-heikki
No ainakin ylämaalaisilla tämä onnistuu

Ei kai niillä onnistu muuta kuin tukien haaliminen  :P
Miks Vesa myy ja te ette?

emo-heikki

  • Vieras
Vs: Sonnila
Lainaus käyttäjältä: emo-heikki
No ainakin ylämaalaisilla tämä onnistuu

Ei kai niillä onnistu muuta kuin tukien haaliminen  :P

Samanlaisia euroja ne tuetkin on, ei sitä sieltä tililtä näe onko kyseessä lihanmyyntieuro vai tukieuro ????

optimisti

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1527
Vs: Sonnila
Kp kirjanpidon mukaan kannattauus oli omalla kohdalla 1,5-2 (kannattavuuskerroin)1995-2000.
Nyttemmin on ollut tuollaista 0,2-0,9 luokkaa. Mulleja on reilut 100.
Kasvattamo saa maksaa tuollaiset 1000e/paikka jos on lämmin ja 700e/paikka jos on kylmä.
Terveyteen vaikuttaa enemmän eläintiheys ja ruokinta, eläintihys on sopiva kun se on 25% alempi mitä suosituksissa lukee.

Jos teet ison ja kalliin kasvattamon niin teurastamon lisähinta menee kokonaisuudessaan kalliin eläinpaikan maksamiseen.

Ennenmuinoin lisäkasvukilon sai 12-13ry/kg ja nyt menee 15-16ry/kg, lisäksi tuollainen 250kg:n mulli luokittui yleensä siishen O luokkaan kun nyt on kivenalla -O.

Eli nyrkkisääntönä voi pitää, eläipääoman on oltava enemmän kuin rakennuksen arvo niin silloin voi vaikkapa menestyäkkin 8).

Pakko ottaa kantaa.

Kyllä kannattavuus lähtee alhaisesta rehukustannuksesta. Eli käytännössä halvasta säilörehusta.

Aivan oikein
Edullista rehua hyvällä hyötusuhteella ja alhaisella työmenekillä, edullisessa rakennuksessa 8)

Regent

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 284
Vs: Sonnila
Lainaus käyttäjältä: emo-heikki
No ainakin ylämaalaisilla tämä onnistuu

Ei kai niillä onnistu muuta kuin tukien haaliminen  :P

Samanlaisia euroja ne tuetkin on, ei sitä sieltä tililtä näe onko kyseessä lihanmyyntieuro vai tukieuro ????

En sitten tiedä mutta jos tuossa jutussa
http://keskustelu.suomi24.fi/node/8417974
on edes puolet totta niin herää kyllä kysymys mikä on emolehmätuotannon tukemisen järkevyys? Se on sitten nimenomaisesti eläinten "pitoa"? Eikös sen saman rahan voisi käyttää vaikka maidontuotantoon niin tukieuroille tulisi tuotannon muodossa jotain todellista vastinettakin?

;D Lisää vain maitoa markkinoille ja tuottajahinnat nousuun!
Maatalouttakin voisi joskus ajatella markkinoiden kautta. Lihalle on markkinoita, maidolle ei. Suomen pihvilihan markkinointi on vielä täysin lasten kengissä verrattuna muuhun maailmaan. Laatutuote menee einesten sekaan eikä tuota lisäarvoa. Sama asia luomussa. Ameriikassa on menty jopa niin pitkälle että Angus markkinointi on muutanut 80% maan karjoista mustiksi ja burger-kingistä saa pienellä lisähinnalla AIDON ANGUS BURGERIN.

Mitähän tänne jäisi jos kaikki tuet poistettaisiin?? ;) Meille jäisi ainakin 15 emon harrastekarja syömään laitumia.

PS. Vertasin omaa tilaa ja naapurin maitotilaa lomien osalta. JOS joutuisimme itse palkkaamaan lomittajat olisivat meidän lomat 6000€/v halvemmat kuin maitotilalla. Meillä kuitenkin 3-4 kertaa enemmän eläimiä. jne.