Suomesta yritetään tehdä hiilineutraali 2035 mennessä, tämä näissä ravitsemussuosituksissa on takana. Liharuuasta pitäisi luopua CO2-päästöjen vähentämiseksi. Mielenkiintoista että liputetaan kalaruuan puolesta. Varmaan ok CO2-päästöjä ajatellen, mutta ylikalastus on valtava ympäristöongelma ja uhkaa luonnon monimuotoisuutta ja merien ekosysteemejä ihan järkyttävällä tavalla. Pitäisikö sitten siirtyä kasvatettuun kalaan? Ai niin siitähän tulee ravinnekuormitusta vesistöihin. Onko se sitten pienin paha?
Hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi pyritään lihatuotteista luopumaan, mutta vain
kotimaisista lihatuotteista, sillä ulkomaalaiset lihatuotteethan ovat hiilineutraaleja, koska niitä ei ole tuotettu Suomessa.
Eli jokainen Suomessa tuotettu elintarvike on kauhistus hiilipäästöjen kannalta ja ulkomailla tuotettu ruoka ei lisää Suomen hiilipäästöjä, joten pyrittäessä hiilineutraaliksi maaksi, on tuon logiikan mukaan kaikki elintarvikkeet tuotava ulkomailta. Ja tietysti öljy jalostettava ulkomailla, teräs valmistettava ulkomailla, yleensäkin kaikki teollisuustuotanto siirrettävä ulkomaille ja tuotteet tuotava valmiina sieltä. Valojen sammuttaminen on hiiliystävällistä ja tietty velanotto.
Velkaantumista lisäämällä ja valoja sammuttamalla tuotannosta saadaan Suomi hiilineutraaliksi Suomen itsensä asettamaan määräaikaan mennessä. Silloin kelpaa päättäjien istuskella pöyhkeinä Brysselissä ja kuvitella, että heitä ihaillaan esimerkin antajana. Tosiasiassa heille naureskellaan tyhmyydestä tuhota tuolla tavalla oman maan talous.