Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Uusi ravintosuositus myrkkyä kepuloisille  (Luettu 1426 kertaa)

Syyllinen

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 9109
  • Never Trust a Hippy
Vs: Uusi ravintosuositus myrkkyä kepuloisille
Metsästäjien tuoma hirvenliha maanomistajalle maistuu aina erityisen hyvältä. Samalla muistuu mieleen hetket puimurin hytissä, kun on nähnyt kuinka hirvi on trasannu kasvustossa. Kosto maistuu suloiselta. :D
Villi länsi,
Ronald ja Nancy,
Jippi-ai-jippi-oi

Perussuomalainen porvari

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6567
Vs: Uusi ravintosuositus myrkkyä kepuloisille
Jauheliha on aivan kelpo ja nopeasti valmistettava raakaaine ruuanlaitossa. Ehkä kaikki vaan ei osaa valmistaa siitä muuta kuin kastiketta (En minäkään ehkä, mutta toi parempi puolikas kyllä).

Jauhettua lihaa on monenlaista, sekajauhelihaa siasta ja naudasta, porsaan jauhelihaa, naudan jauhelihaa, paistijauhelihaa, broilerin jauhelihaa ym.  Niitä voi käyttää eri tarkoituksiin. Keitonkin siitä voi tehdä vaikka Nikkaluoktasopan tapaan. Se ja paljon muitakin reseptejä löytyy vaikka tästä.

https://www.koket.se/snabblagade-recept-med-kottfars

Kiitos vinkistä! Pitääpä kokeilla tuota reseptiä. Muutenkin hienolta suunnalta,kesällä viimeksi kalalla tuollapäin ja viime talvena tuli käytetty Lynksi Jällivaarasta,toki oli vielttänyt sitä ennen Jokkmokis pari ensimmäistä  vuottaan.
Nikkaluoktassa en ole käynyt, mutta nimen olen kuullut lukuisia kertoja Ruotsin telkkarin uutisissa talvella kun "Väder-Nils" saa sen usein mainita Ruotsin kylmimpänä paikkana. Siinä on sellainen hauskan kuuloinen sointi skånelaispojan lausumana.  Läheltä olen kyllä kulkenut Kiirunasta Narvikiin.  Ne tunturipurojen vedet siellä ovat kirkkaitakin kirkkaampia. Niistä olen joskus täyttänyt matkailiauton säiliöt.

Mutta sitten vielä jauhelihaan. Se on raaka-aineena monenlaiseen maailmalla tunnettuun ruokaan. Muutama tulee äkkiseltään mieleen: Lindstömin pihvi, lihapyörykät, vallenbergare, lasagne, moussaka, erilaiset piirakat, gratiinit ym. uuniruuat. Eihän sitä koskaan tiedä mitä kukakin siitä valmistaa, kun kaupan hyllyltä ottaa. Ja kuinka sattuikaan vaimo oli tänään tehnyt päivälliseksi ohuita pannupihvejä ja metsäsienikastiketta. Jälkkärinä kotitekoista jogurttia puolukkahillon kera. Kyllä maistui.  ;D

Niin suositus oli, että pari kertaa viikossa voi sitä jauhelihaa syödä, mutta niitä leikkeleitä ( millä firmat tuloksen tekee) ei koskaan.

Leikkeleet ovat kyllä liian kalliita monelle muullekin köyhälle vanhukselle kuin vain sinulle.😎😎😎😼😼😼

Eläkelläisviljelijä

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6687
Vs: Uusi ravintosuositus myrkkyä kepuloisille
Jauheliha on aivan kelpo ja nopeasti valmistettava raakaaine ruuanlaitossa. Ehkä kaikki vaan ei osaa valmistaa siitä muuta kuin kastiketta (En minäkään ehkä, mutta toi parempi puolikas kyllä).

Jauhettua lihaa on monenlaista, sekajauhelihaa siasta ja naudasta, porsaan jauhelihaa, naudan jauhelihaa, paistijauhelihaa, broilerin jauhelihaa ym.  Niitä voi käyttää eri tarkoituksiin. Keitonkin siitä voi tehdä vaikka Nikkaluoktasopan tapaan. Se ja paljon muitakin reseptejä löytyy vaikka tästä.

https://www.koket.se/snabblagade-recept-med-kottfars

Kiitos vinkistä! Pitääpä kokeilla tuota reseptiä. Muutenkin hienolta suunnalta,kesällä viimeksi kalalla tuollapäin ja viime talvena tuli käytetty Lynksi Jällivaarasta,toki oli vielttänyt sitä ennen Jokkmokis pari ensimmäistä  vuottaan.
Nikkaluoktassa en ole käynyt, mutta nimen olen kuullut lukuisia kertoja Ruotsin telkkarin uutisissa talvella kun "Väder-Nils" saa sen usein mainita Ruotsin kylmimpänä paikkana. Siinä on sellainen hauskan kuuloinen sointi skånelaispojan lausumana.  Läheltä olen kyllä kulkenut Kiirunasta Narvikiin.  Ne tunturipurojen vedet siellä ovat kirkkaitakin kirkkaampia. Niistä olen joskus täyttänyt matkailiauton säiliöt.

Mutta sitten vielä jauhelihaan. Se on raaka-aineena monenlaiseen maailmalla tunnettuun ruokaan. Muutama tulee äkkiseltään mieleen: Lindstömin pihvi, lihapyörykät, vallenbergare, lasagne, moussaka, erilaiset piirakat, gratiinit ym. uuniruuat. Eihän sitä koskaan tiedä mitä kukakin siitä valmistaa, kun kaupan hyllyltä ottaa. Ja kuinka sattuikaan vaimo oli tänään tehnyt päivälliseksi ohuita pannupihvejä ja metsäsienikastiketta. Jälkkärinä kotitekoista jogurttia puolukkahillon kera. Kyllä maistui.  ;D

Niin suositus oli, että pari kertaa viikossa voi sitä jauhelihaa syödä, mutta niitä leikkeleitä ( millä firmat tuloksen tekee) ei koskaan.

Leikkeleet ovat kyllä liian kalliita monelle muullekin köyhälle vanhukselle kuin vain sinulle.😎😎😎😼😼😼

Tulitko siihen tulokseen, kun kävit veroja kyttäämässä. 😎😎😎😼😼😼

Perussuomalainen porvari

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6567
Vs: Uusi ravintosuositus myrkkyä kepuloisille
Jauheliha on aivan kelpo ja nopeasti valmistettava raakaaine ruuanlaitossa. Ehkä kaikki vaan ei osaa valmistaa siitä muuta kuin kastiketta (En minäkään ehkä, mutta toi parempi puolikas kyllä).

Jauhettua lihaa on monenlaista, sekajauhelihaa siasta ja naudasta, porsaan jauhelihaa, naudan jauhelihaa, paistijauhelihaa, broilerin jauhelihaa ym.  Niitä voi käyttää eri tarkoituksiin. Keitonkin siitä voi tehdä vaikka Nikkaluoktasopan tapaan. Se ja paljon muitakin reseptejä löytyy vaikka tästä.

https://www.koket.se/snabblagade-recept-med-kottfars

Kiitos vinkistä! Pitääpä kokeilla tuota reseptiä. Muutenkin hienolta suunnalta,kesällä viimeksi kalalla tuollapäin ja viime talvena tuli käytetty Lynksi Jällivaarasta,toki oli vielttänyt sitä ennen Jokkmokis pari ensimmäistä  vuottaan.
Nikkaluoktassa en ole käynyt, mutta nimen olen kuullut lukuisia kertoja Ruotsin telkkarin uutisissa talvella kun "Väder-Nils" saa sen usein mainita Ruotsin kylmimpänä paikkana. Siinä on sellainen hauskan kuuloinen sointi skånelaispojan lausumana.  Läheltä olen kyllä kulkenut Kiirunasta Narvikiin.  Ne tunturipurojen vedet siellä ovat kirkkaitakin kirkkaampia. Niistä olen joskus täyttänyt matkailiauton säiliöt.

Mutta sitten vielä jauhelihaan. Se on raaka-aineena monenlaiseen maailmalla tunnettuun ruokaan. Muutama tulee äkkiseltään mieleen: Lindstömin pihvi, lihapyörykät, vallenbergare, lasagne, moussaka, erilaiset piirakat, gratiinit ym. uuniruuat. Eihän sitä koskaan tiedä mitä kukakin siitä valmistaa, kun kaupan hyllyltä ottaa. Ja kuinka sattuikaan vaimo oli tänään tehnyt päivälliseksi ohuita pannupihvejä ja metsäsienikastiketta. Jälkkärinä kotitekoista jogurttia puolukkahillon kera. Kyllä maistui.  ;D

Niin suositus oli, että pari kertaa viikossa voi sitä jauhelihaa syödä, mutta niitä leikkeleitä ( millä firmat tuloksen tekee) ei koskaan.

Leikkeleet ovat kyllä liian kalliita monelle muullekin köyhälle vanhukselle kuin vain sinulle.😎😎😎😼😼😼

Tulitko siihen tulokseen, kun kävit veroja kyttäämässä. 😎😎😎😼😼😼

Saatko Sepe edelleen tulosi ruplina?

pice

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1234
Vs: Uusi ravintosuositus myrkkyä kepuloisille
Aika niukaksi käy ruokavalio kun lihaa ja leikkeleitä ei suositella, ja nyt savuaromit eli moni kylmä- tai lämmisavukalakin menee kiellettyjen listalle.
Vegaaneillekin jotain  https://yle.fi/a/3-9361154
Mutta radiossa kehuttiin, että juusto on nyt taas ok, sitä saa laittaa leivän päälle.

Eläkelläisviljelijä

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6687
Vs: Uusi ravintosuositus myrkkyä kepuloisille
Aika niukaksi käy ruokavalio kun lihaa ja leikkeleitä ei suositella, ja nyt savuaromit eli moni kylmä- tai lämmisavukalakin menee kiellettyjen listalle.
Vegaaneillekin jotain  https://yle.fi/a/3-9361154
Mutta radiossa kehuttiin, että juusto on nyt taas ok, sitä saa laittaa leivän päälle.

Kun tuota lihatarjontaa katselee niin kyll laatu on menny heikoksi. 2 naudan sisäfilettä tiskissä Citymarketissa. Lähes pelkkää jauhelihaa. Kerroin rouvalle. Hää oli sitä mieltä, että kalaa ne ihmiset ostaa siinä hintaluokassa. Ne on siis kohta jauhettava sisäfileetkin.

Perussuomalainen porvari

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6567
Vs: Uusi ravintosuositus myrkkyä kepuloisille
Aika niukaksi käy ruokavalio kun lihaa ja leikkeleitä ei suositella, ja nyt savuaromit eli moni kylmä- tai lämmisavukalakin menee kiellettyjen listalle.
Vegaaneillekin jotain  https://yle.fi/a/3-9361154
Mutta radiossa kehuttiin, että juusto on nyt taas ok, sitä saa laittaa leivän päälle.

Kun tuota lihatarjontaa katselee niin kyll laatu on menny heikoksi. 2 naudan sisäfilettä tiskissä Citymarketissa. Lähes pelkkää jauhelihaa. Kerroin rouvalle. Hää oli sitä mieltä, että kalaa ne ihmiset ostaa siinä hintaluokassa. Ne on siis kohta jauhettava sisäfileetkin.

Seppo on natsiliiterin jätteitä syövä sika.🤣🤣🤣

Oksa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 69343
Vs: Uusi ravintosuositus myrkkyä kepuloisille
satuin kattomaan tuon kapen keittiökaappauksen jossa muija teki vain kanasilpusta ja makaronista pennulle ja ukolle syötävän.    ja sit kertoi kuin on muu ruoka pahhaa!    ja silti silmät sijottuna söi jopa sieniä ja kesäkurpitsaa ja kehuikin sen makua.     helekutti että kaikenlaisia saitä löytyyki.     ja noiten takia sit ei oikeeta ruokaa olekaan kohta kaupoissa.       kiva kun leikkeleet kielletään mutta sitten kepappia mainostetaan kuin hullu puuroa.   miusta tuntuu että kohta on taas joku epiteemia kun immeiset ei syö enää monipuolisesti vaan jonkin ihmokuurin mukaan vain yhtä lajia..         harmittaa kun maalaispuoti lopetti mikkelissä ja hyät tarpeet poistui myynnistä.   pitääköhän ruveta jonkin musulmaanin kaveriks ja siten sais kunnolla teurastettua elikkoa?

Viljelijä evp

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 3847
Vs: Uusi ravintosuositus myrkkyä kepuloisille
jaa,kielletäänkö leikkeleet, enpä usko. mut muutoin tuo ruokakulttuuri on mennyt hampurilaisten ja pitsan syönniksi nuorremmalla väestöllä. perunatkin niitä ranskalaisia tai lastuja. Hyvä että edes siinä muodossa. Mut toen perrään, ei taideta tavallista sapuskaa enää osat edes tehdä noissa nuoremmissa porukoissa. Hyvä kun osaavatt vettä keittä ja siihen makaroonia likoomaan. Meillä kyllä on vielä ihan koko lihasta tehtyä sapuskaa kalaa paljon myös.Ja kokoliha on jopa halpaa. Tapana on ollut kerralla tehdä pariks kolmeksi kerraksi.

kärmeskytö

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1633
Vs: Uusi ravintosuositus myrkkyä kepuloisille
Juurikin iltapäivällä otin poron paistikäristystä sulamaan,huomenna taas herkutellaan ja seuraava lähetys tulee reilun viikon päästä.Siinä saa joku ruokanatsi taas ihmetellä ittekseen.

Eläkelläisviljelijä

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6687
Vs: Uusi ravintosuositus myrkkyä kepuloisille
Juurikin iltapäivällä otin poron paistikäristystä sulamaan,huomenna taas herkutellaan ja seuraava lähetys tulee reilun viikon päästä.Siinä saa joku ruokanatsi taas ihmetellä ittekseen.

Minäkin syön välillä poronkäristystä. Hyvää se on puolukkahillon kanssa.
Mutta eihän se ole oleellista. Meikäläinen kun on lihatiskillä tehnyt ostoksia vuosikymmeniä niin kyllä laatu on huonontunut. Riikan Zeppelin kauppahallin tarjontaa vähän kaipailisin. En nyt viitsi sanoa mistä johtuu tämän jauhelihakulttuuri Suomessa. Jauhelihapihviburkerit on ihan hirveetä.  Viimeksi söin ahvenburgerin

Viimeksi muokattu: 15.11.24 - klo:21:22 kirjoittanut Eläkelläisviljelijä

Perussuomalainen porvari

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6567
Vs: Uusi ravintosuositus myrkkyä kepuloisille
Juurikin iltapäivällä otin poron paistikäristystä sulamaan,huomenna taas herkutellaan ja seuraava lähetys tulee reilun viikon päästä.Siinä saa joku ruokanatsi taas ihmetellä ittekseen.

Minäkin syön välillä poronkäristystä. Hyvää se on puolukkahillon kanssa.
Mutta eihän se ole oleellista. Meikäläinen kun on lihatiskillä tehnyt ostoksia vuosikymmeniä niin kyllä laatu on huonontunut. Riikan Zeppelin kauppahallin tarjontaa vähän kaipailisin. En nyt viitsi sanoa mistä johtuu tämän jauhelihakulttuuri Suomessa. Jauhelihapihviburkerit on ihan hirveetä.  Viimeksi söin ahvenburgerin

Sepen lempiruokas on borsch- keitto ja hapankaali Stolisnajalla kyyditettynä.

Oksa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 69343
Vs: Uusi ravintosuositus myrkkyä kepuloisille
borssi on kyyllä hyää ja jopa hapankaali paistettuna on sakuin sapuskaa sen makkaran kanssa.   mutta kyllä ton viinan voi korvata lännen tuotannolla jopa kossulla!

Eläkelläisviljelijä

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6687
Vs: Uusi ravintosuositus myrkkyä kepuloisille
Aika niukaksi käy ruokavalio kun lihaa ja leikkeleitä ei suositella, ja nyt savuaromit eli moni kylmä- tai lämmisavukalakin menee kiellettyjen listalle.
Vegaaneillekin jotain  https://yle.fi/a/3-9361154
Mutta radiossa kehuttiin, että juusto on nyt taas ok, sitä saa laittaa leivän päälle.

Kun tuota lihatarjontaa katselee niin kyll laatu on menny heikoksi. 2 naudan sisäfilettä tiskissä Citymarketissa. Lähes pelkkää jauhelihaa. Kerroin rouvalle. Hää oli sitä mieltä, että kalaa ne ihmiset ostaa siinä hintaluokassa. Ne on siis kohta jauhettava sisäfileetkin.

Seppo on natsiliiterin jätteitä syövä sika.🤣🤣🤣

  Lidlissä on laatu kohdillaan. Näin tutkittiin. Wurstin savukalkkunafile on todella hyvää. Sitä vaan ei saa noista persujen suosimista kaupoista.
  Persut vaan huutaa suu vaahosa lauantai makkaran perrään.
https://yle.fi/a/74-20124640

Oksa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 69343
Vs: Uusi ravintosuositus myrkkyä kepuloisille
heh,   noista huutajista suurin osa on kyllä niitä demuja jotka ei mitään halua muuttaa... -itelleen.      mutta kyllä nuo leikkeleet ei kansaa kaata mutta kaikki tuo kotiin kannettava syötävä..      eiks joku tehny tuosta elokuvankii?