Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Uusi ravintosuositus myrkkyä kepuloisille  (Luettu 1026 kertaa)

Eläkelläisviljelijä

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6279
Vs: Uusi ravintosuositus myrkkyä kepuloisille
mutta mietitäämpäs oikein porukalla elääkö eemeli kuten opettaa, vain kaksi liharuokoo viikossa ;) :D ;D ::)

Tuo on kyll helppo saavuttaa. Kerran kuukaudessa sopiva.

Joissain asioissa se köyhyyskin olisi näköjään "hyväksi". No onneksi en oo, joten saan syörä kunnolla ja kunnollista  ;D Mieluummin hyvää, kuin pahaa, noin maun puolesta.

Kyll se on niin et köyhällä eijoo varaa kuin sikanautaan. En muista koskaan ostaneeni. Kun periaatteena on, ettei ole olemassa vielä sikanautaa. Eivät ole onnistuneet risteyttämään.

pig24

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 12546
Vs: Uusi ravintosuositus myrkkyä kepuloisille
Osassa Kotimaista-paketeissa lukee nautasika  :o
Mutta suosituksista leivän päälle. Leikkeleet voi laittaa leivän alle tai sit syöt ne ilman leipää, niin ollaan kartalla.

pice

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1209
Vs: Uusi ravintosuositus myrkkyä kepuloisille
Suomesta yritetään tehdä hiilineutraali 2035 mennessä, tämä näissä ravitsemussuosituksissa on takana. Liharuuasta pitäisi luopua CO2-päästöjen vähentämiseksi. Mielenkiintoista että liputetaan kalaruuan puolesta. Varmaan ok CO2-päästöjä ajatellen, mutta ylikalastus on valtava ympäristöongelma ja uhkaa luonnon monimuotoisuutta ja merien ekosysteemejä ihan järkyttävällä tavalla. Pitäisikö sitten siirtyä kasvatettuun kalaan? Ai niin siitähän tulee ravinnekuormitusta vesistöihin. Onko se sitten pienin paha?

Syyllinen

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 8905
  • Never Trust a Hippy
Vs: Uusi ravintosuositus myrkkyä kepuloisille
Suomesta yritetään tehdä hiilineutraali 2035 mennessä, tämä näissä ravitsemussuosituksissa on takana. Liharuuasta pitäisi luopua CO2-päästöjen vähentämiseksi. Mielenkiintoista että liputetaan kalaruuan puolesta. Varmaan ok CO2-päästöjä ajatellen, mutta ylikalastus on valtava ympäristöongelma ja uhkaa luonnon monimuotoisuutta ja merien ekosysteemejä ihan järkyttävällä tavalla. Pitäisikö sitten siirtyä kasvatettuun kalaan? Ai niin siitähän tulee ravinnekuormitusta vesistöihin. Onko se sitten pienin paha?
Hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi pyritään lihatuotteista luopumaan, mutta vain kotimaisista lihatuotteista, sillä ulkomaalaiset lihatuotteethan ovat hiilineutraaleja, koska niitä ei ole tuotettu Suomessa.

Eli jokainen Suomessa tuotettu elintarvike on kauhistus hiilipäästöjen kannalta ja ulkomailla tuotettu ruoka ei lisää Suomen hiilipäästöjä, joten pyrittäessä hiilineutraaliksi maaksi, on tuon logiikan mukaan kaikki elintarvikkeet tuotava ulkomailta. Ja tietysti öljy jalostettava ulkomailla, teräs valmistettava ulkomailla, yleensäkin kaikki teollisuustuotanto siirrettävä ulkomaille ja tuotteet tuotava valmiina sieltä. Valojen sammuttaminen on hiiliystävällistä ja tietty velanotto.

Velkaantumista lisäämällä ja valoja sammuttamalla tuotannosta saadaan Suomi hiilineutraaliksi Suomen itsensä asettamaan määräaikaan mennessä. Silloin kelpaa päättäjien istuskella pöyhkeinä Brysselissä ja kuvitella, että heitä ihaillaan esimerkin antajana. Tosiasiassa heille naureskellaan tyhmyydestä tuhota tuolla tavalla oman maan talous.

Viimeksi muokattu: 07.11.24 - klo:11:27 kirjoittanut Syyllinen

Villi länsi,
Ronald ja Nancy,
Jippi-ai-jippi-oi

Oksa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 68836
Vs: Uusi ravintosuositus myrkkyä kepuloisille
niiiin.   eihän meillä tuoteta kuin paskaa helevetin kovaan hintaan.    eihän euroopasta löyt niiin pientä tuottajaa joka sais yhtä monta euroa työläiseen tuhlattua kuin suomalainen..    ja laatukin on jopa parempaa...   vaikka työn tekis osaltaan pennut!

de Citonni

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 8794
  • Don't dream your life, live your dreams.
Vs: Uusi ravintosuositus myrkkyä kepuloisille
Jauheliha on aivan kelpo ja nopeasti valmistettava raakaaine ruuanlaitossa. Ehkä kaikki vaan ei osaa valmistaa siitä muuta kuin kastiketta (En minäkään ehkä, mutta toi parempi puolikas kyllä).

Jauhettua lihaa on monenlaista, sekajauhelihaa siasta ja naudasta, porsaan jauhelihaa, naudan jauhelihaa, paistijauhelihaa, broilerin jauhelihaa ym.  Niitä voi käyttää eri tarkoituksiin. Keitonkin siitä voi tehdä vaikka Nikkaluoktasopan tapaan. Se ja paljon muitakin reseptejä löytyy vaikka tästä.

https://www.koket.se/snabblagade-recept-med-kottfars
On niin ihanaa olla tekemättä mitään ja levätä sen jälkeen.

Eläkelläisviljelijä

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6279
Vs: Uusi ravintosuositus myrkkyä kepuloisille
Jauheliha on aivan kelpo ja nopeasti valmistettava raakaaine ruuanlaitossa. Ehkä kaikki vaan ei osaa valmistaa siitä muuta kuin kastiketta (En minäkään ehkä, mutta toi parempi puolikas kyllä).

Jauhettua lihaa on monenlaista, sekajauhelihaa siasta ja naudasta, porsaan jauhelihaa, naudan jauhelihaa, paistijauhelihaa, broilerin jauhelihaa ym.  Niitä voi käyttää eri tarkoituksiin. Keitonkin siitä voi tehdä vaikka Nikkaluoktasopan tapaan. Se ja paljon muitakin reseptejä löytyy vaikka tästä.

https://www.koket.se/snabblagade-recept-med-kottfars

On hyvin tehdyt lihapullat hyviä. ;D

kärmeskytö

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1602
Vs: Uusi ravintosuositus myrkkyä kepuloisille
Jauheliha on aivan kelpo ja nopeasti valmistettava raakaaine ruuanlaitossa. Ehkä kaikki vaan ei osaa valmistaa siitä muuta kuin kastiketta (En minäkään ehkä, mutta toi parempi puolikas kyllä).

Jauhettua lihaa on monenlaista, sekajauhelihaa siasta ja naudasta, porsaan jauhelihaa, naudan jauhelihaa, paistijauhelihaa, broilerin jauhelihaa ym.  Niitä voi käyttää eri tarkoituksiin. Keitonkin siitä voi tehdä vaikka Nikkaluoktasopan tapaan. Se ja paljon muitakin reseptejä löytyy vaikka tästä.

https://www.koket.se/snabblagade-recept-med-kottfars

Kiitos vinkistä! Pitääpä kokeilla tuota reseptiä. Muutenkin hienolta suunnalta,kesällä viimeksi kalalla tuollapäin ja viime talvena tuli käytetty Lynksi Jällivaarasta,toki oli vielttänyt sitä ennen Jokkmokis pari ensimmäistä  vuottaan.

Viljelijä evp

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 3811
Vs: Uusi ravintosuositus myrkkyä kepuloisille
niiiin.   eihän meillä tuoteta kuin paskaa helevetin kovaan hintaan.    eihän euroopasta löyt niiin pientä tuottajaa joka sais yhtä monta euroa työläiseen tuhlattua kuin suomalainen..    ja laatukin on jopa parempaa...   vaikka työn tekis osaltaan pennut!
sulla aina nuo pennut mielessä, tosin kyllä nekin paskoo.

Perussuomalainen porvari

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6519
Vs: Uusi ravintosuositus myrkkyä kepuloisille
mutta mietitäämpäs oikein porukalla elääkö eemeli kuten opettaa, vain kaksi liharuokoo viikossa ;) :D ;D ::)

Tuo on kyll helppo saavuttaa. Kerran kuukaudessa sopiva.

Joissain asioissa se köyhyyskin olisi näköjään "hyväksi". No onneksi en oo, joten saan syörä kunnolla ja kunnollista  ;D Mieluummin hyvää, kuin pahaa, noin maun puolesta.

Kyll se on niin et köyhällä eijoo varaa kuin sikanautaan. En muista koskaan ostaneeni. Kun periaatteena on, ettei ole olemassa vielä sikanautaa. Eivät ole onnistuneet risteyttämään.

Ootko Siitarin Sepe koskaan ostanut herne- maissi- paprika - vihannessekoituspussia? Suklaajäätelöä? Vaniljajäätelöä? Kanelipullaa? Margariinia?

 Kyllä on Sepolla ostoskärry aika tyhjä, jos hän ei osta tuotteita, joissa on käytetty kahden tuotteen yhdistelmää .

 Ja sellaisen, joka joutuu jokikisen tuotteen hintaa vertailemaan ennen ostopäätöstään ei kannata esittää muuta kuin sitä mitä on, ihan v1tun köyhää siis .

 Jokohan tänä vuonna Seppo pystyy lämmittämään myös makuuhuoneen? Vai onko liian kallista sen lämmitys tuolle Svetogorskin veteraanille ja ryssän mjökkitjalkkaripassaajalle?

🤣🤣🤣

de Citonni

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 8794
  • Don't dream your life, live your dreams.
Vs: Uusi ravintosuositus myrkkyä kepuloisille
Jauheliha on aivan kelpo ja nopeasti valmistettava raakaaine ruuanlaitossa. Ehkä kaikki vaan ei osaa valmistaa siitä muuta kuin kastiketta (En minäkään ehkä, mutta toi parempi puolikas kyllä).

Jauhettua lihaa on monenlaista, sekajauhelihaa siasta ja naudasta, porsaan jauhelihaa, naudan jauhelihaa, paistijauhelihaa, broilerin jauhelihaa ym.  Niitä voi käyttää eri tarkoituksiin. Keitonkin siitä voi tehdä vaikka Nikkaluoktasopan tapaan. Se ja paljon muitakin reseptejä löytyy vaikka tästä.

https://www.koket.se/snabblagade-recept-med-kottfars

Kiitos vinkistä! Pitääpä kokeilla tuota reseptiä. Muutenkin hienolta suunnalta,kesällä viimeksi kalalla tuollapäin ja viime talvena tuli käytetty Lynksi Jällivaarasta,toki oli vielttänyt sitä ennen Jokkmokis pari ensimmäistä  vuottaan.
Nikkaluoktassa en ole käynyt, mutta nimen olen kuullut lukuisia kertoja Ruotsin telkkarin uutisissa talvella kun "Väder-Nils" saa sen usein mainita Ruotsin kylmimpänä paikkana. Siinä on sellainen hauskan kuuloinen sointi skånelaispojan lausumana.  Läheltä olen kyllä kulkenut Kiirunasta Narvikiin.  Ne tunturipurojen vedet siellä ovat kirkkaitakin kirkkaampia. Niistä olen joskus täyttänyt matkailiauton säiliöt.

Mutta sitten vielä jauhelihaan. Se on raaka-aineena monenlaiseen maailmalla tunnettuun ruokaan. Muutama tulee äkkiseltään mieleen: Lindstömin pihvi, lihapyörykät, vallenbergare, lasagne, moussaka, erilaiset piirakat, gratiinit ym. uuniruuat. Eihän sitä koskaan tiedä mitä kukakin siitä valmistaa, kun kaupan hyllyltä ottaa. Ja kuinka sattuikaan vaimo oli tänään tehnyt päivälliseksi ohuita pannupihvejä ja metsäsienikastiketta. Jälkkärinä kotitekoista jogurttia puolukkahillon kera. Kyllä maistui.  ;D
On niin ihanaa olla tekemättä mitään ja levätä sen jälkeen.

Eläkelläisviljelijä

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6279
Vs: Uusi ravintosuositus myrkkyä kepuloisille
Jauheliha on aivan kelpo ja nopeasti valmistettava raakaaine ruuanlaitossa. Ehkä kaikki vaan ei osaa valmistaa siitä muuta kuin kastiketta (En minäkään ehkä, mutta toi parempi puolikas kyllä).

Jauhettua lihaa on monenlaista, sekajauhelihaa siasta ja naudasta, porsaan jauhelihaa, naudan jauhelihaa, paistijauhelihaa, broilerin jauhelihaa ym.  Niitä voi käyttää eri tarkoituksiin. Keitonkin siitä voi tehdä vaikka Nikkaluoktasopan tapaan. Se ja paljon muitakin reseptejä löytyy vaikka tästä.

https://www.koket.se/snabblagade-recept-med-kottfars

Kiitos vinkistä! Pitääpä kokeilla tuota reseptiä. Muutenkin hienolta suunnalta,kesällä viimeksi kalalla tuollapäin ja viime talvena tuli käytetty Lynksi Jällivaarasta,toki oli vielttänyt sitä ennen Jokkmokis pari ensimmäistä  vuottaan.
Nikkaluoktassa en ole käynyt, mutta nimen olen kuullut lukuisia kertoja Ruotsin telkkarin uutisissa talvella kun "Väder-Nils" saa sen usein mainita Ruotsin kylmimpänä paikkana. Siinä on sellainen hauskan kuuloinen sointi skånelaispojan lausumana.  Läheltä olen kyllä kulkenut Kiirunasta Narvikiin.  Ne tunturipurojen vedet siellä ovat kirkkaitakin kirkkaampia. Niistä olen joskus täyttänyt matkailiauton säiliöt.

Mutta sitten vielä jauhelihaan. Se on raaka-aineena monenlaiseen maailmalla tunnettuun ruokaan. Muutama tulee äkkiseltään mieleen: Lindstömin pihvi, lihapyörykät, vallenbergare, lasagne, moussaka, erilaiset piirakat, gratiinit ym. uuniruuat. Eihän sitä koskaan tiedä mitä kukakin siitä valmistaa, kun kaupan hyllyltä ottaa. Ja kuinka sattuikaan vaimo oli tänään tehnyt päivälliseksi ohuita pannupihvejä ja metsäsienikastiketta. Jälkkärinä kotitekoista jogurttia puolukkahillon kera. Kyllä maistui.  ;D

Niin suositus oli, että pari kertaa viikossa voi sitä jauhelihaa syödä, mutta niitä leikkeleitä ( millä firmat tuloksen tekee) ei koskaan.

kärmeskytö

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1602
Vs: Uusi ravintosuositus myrkkyä kepuloisille
Jauheliha on aivan kelpo ja nopeasti valmistettava raakaaine ruuanlaitossa. Ehkä kaikki vaan ei osaa valmistaa siitä muuta kuin kastiketta (En minäkään ehkä, mutta toi parempi puolikas kyllä).

Jauhettua lihaa on monenlaista, sekajauhelihaa siasta ja naudasta, porsaan jauhelihaa, naudan jauhelihaa, paistijauhelihaa, broilerin jauhelihaa ym.  Niitä voi käyttää eri tarkoituksiin. Keitonkin siitä voi tehdä vaikka Nikkaluoktasopan tapaan. Se ja paljon muitakin reseptejä löytyy vaikka tästä.

https://www.koket.se/snabblagade-recept-med-kottfars

Kiitos vinkistä! Pitääpä kokeilla tuota reseptiä. Muutenkin hienolta suunnalta,kesällä viimeksi kalalla tuollapäin ja viime talvena tuli käytetty Lynksi Jällivaarasta,toki oli vielttänyt sitä ennen Jokkmokis pari ensimmäistä  vuottaan.
Nikkaluoktassa en ole käynyt, mutta nimen olen kuullut lukuisia kertoja Ruotsin telkkarin uutisissa talvella kun "Väder-Nils" saa sen usein mainita Ruotsin kylmimpänä paikkana. Siinä on sellainen hauskan kuuloinen sointi skånelaispojan lausumana.  Läheltä olen kyllä kulkenut Kiirunasta Narvikiin.  Ne tunturipurojen vedet siellä ovat kirkkaitakin kirkkaampia. Niistä olen joskus täyttänyt matkailiauton säiliöt.

Mutta sitten vielä jauhelihaan. Se on raaka-aineena monenlaiseen maailmalla tunnettuun ruokaan. Muutama tulee äkkiseltään mieleen: Lindstömin pihvi, lihapyörykät, vallenbergare, lasagne, moussaka, erilaiset piirakat, gratiinit ym. uuniruuat. Eihän sitä koskaan tiedä mitä kukakin siitä valmistaa, kun kaupan hyllyltä ottaa. Ja kuinka sattuikaan vaimo oli tänään tehnyt päivälliseksi ohuita pannupihvejä ja metsäsienikastiketta. Jälkkärinä kotitekoista jogurttia puolukkahillon kera. Kyllä maistui.  ;D

Taitaa olla toistakymmentä vuotta kun tuli  Nikkaluoktassa käytyä ja muutenkin siellä sun täällä noilla nurkilla.Kovasti oli porukkaa lähdössä Kebnelle tuolta.Huhtikuulla taas Arjeplokkiin. Juu kyllä jauhelihasta saa yhtä ja toista hyvää evästä.

Viljelijä evp

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 3811
Vs: Uusi ravintosuositus myrkkyä kepuloisille
jaa'a kyllä kokoliha on parasta. sikaa tai nautaa pataruokina punaviinissä haudutettuna. Kokonaisena paistettuna paistina, esim hirvi. Jauheliha on sellasta väenruokaa aitamattomille sopankeittäjille. Mut sehän sopii nykymenoon keittää makaroonia ja jauhelihasoossi päälle runsaan ketsupin kera. Eikä maistu muulle kuin ketsupille.

kärmeskytö

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1602
Vs: Uusi ravintosuositus myrkkyä kepuloisille
^
Jotain muuta kuin makaroonia jauhelihan kanssa. Ja kyllä,hirvipaistia tältä syksyä on pakkasessa ja myös hirven jauhelihaa vaikka ole hallussa kuin ilmakko. Jostain sitä vain kertyy....