Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 79

Viestit - mies

Mitä on tapahtunut? Veetin linkki tältä vuodelta. Vau.

 *** Jaa..a. Kyllä se laittaa puntaroimaan. Jotenkin vaan sylettää se tonni vuodessa maksaa näitä veromaksuja nykyisestä maasturista. Siinä säästämisessä olisi jopa sitä järkeä. Se mitä järkee on ajella esim. F-250 , niin on asia erikseen. Kokeilemalla tahtoo se järki häipyä taka-alalle ja tunne astuu kuvioihin. Tuo jo esille tullut asia , että h-a tai pakuksi rekisteröidyllä saa pikku eellä vetää mikä autolle sallitaan, mutta kevyt kuorkkina ei , on kyllä varsinainen lainsäädännön kukkanen. Vai onko joku sille järkevän perustelun kuullut ?!

Aivan oikeiin: ei järjellä vaan tunteella
Kannattaa tosiaan siirtyä tuurista terveeseen järkeen....

Oletko ihan varma?

Kyl olen useimmin sitä mieltä, että järkevin valinta on se paras..

Jalostus perustuu todennäköisyyteen. Mitä nopeammin raakkiaines saadaan sit siivottua pois prosessista, niin sen paremmalta tulevaisuus näyttää 😂😂😂

Meillä on testattu jäävät lehmävasikat pari kolme vuotta. Ja niiden imupaperien kanssa ei sählätä.
Kannattaa tosiaan siirtyä tuurista terveeseen järkeen....

Oletko ihan varma?
Lainaus käyttäjältä: Becka link=topic=79068.msg1428629#msg1428629 jdate=1507672614
Aika paljon roboja on käytetty romuiksi 4-5 vuodessa. Väriin katsomatta...

10 v. sitten noiden käyttöajaksi laskettiin 7 vuotta.

 Tuolla laskuopilla kaikkien robottien pitäisi Suomessa olla vuosimallia 2010 tai uudempia. Mitä minä en kyllä usko.

Varaosien saatavuudesta voi varmaan olla ihan samaa mieltä.

No ei ne kaikki hajoo tietenkään. Suomen ekat robotit ovat edelleen käytössä.

Mut alussa robojen käyttöiäksi/vaihtoväliksi laskettiin 7 vuotta. Tai sit 7 vuoden jälkeen piti tehdä tehdaskunnostus jonka hinta on joitakin kymmeniä tuhansia.

Joka tapauksessa ostohintaan ja huoltokuluihin suhteutettuna on kallis lypsyjärjestelmä ja vielä lyhytikäinen. Jos tuohon hintaan olisi käyttöikä 20 vuotta niin sitten kyllä, mutta alle 10 vuotta on turkasen vähän arvokkaalle koneelle. Toki jos sillä kattaa työntekijäkulut, mutta ei aina - usein työntekijöitä tarvitaan silti jos oman perheen vahvuus ei riitä. Ainakin sesonkihuipuille tarvitaan apua.

Laskeppa mitä palkkakulut on jos karuselli pyörii täydellä kapasiteetilla 24 tuntia.

Tuolla nimittäin lypsää 800 lehmää 3 vuorokauteen ja jää vielä 4 tuntia pesuihin.

Toi 800 lehmää tarttee vissiin 10 ropottia?
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: Lietteet
: 07.10.17 - klo:14:43
Saa levittää marraskuun loppuun saakka. Syysilmoituksessa arvioitu levityspäivämäärä.

http://www.mavi.fi/fi/tuet-ja-palvelut/viljelija/Sivut/syysilmoitukset.aspx
Eiköhän tuonkin joku vanhoja hyviä aikoja kaipaava, maataloustoimintaansa jo alas ajava tollukka osta terapiakoneeksi.

joo kyllä mulle ainaki kelepaas tuo muuten paitti hintansa puolesta, toki mikäli tunnit pitää paikkansa ja kone huollettu ja käsitelty asiallisesti on jo likempänä pyyntiänsä muttei kohillaan silti..

maataloustoimintaa ei olla alas ajamassa (päinvastoin) mutta arvostan koneita joita pystyn itte korjaamahan iliman läppärihemmoja.
vastaava kones on ihan aktiiviajos 10kertaasilla tunniilla ittellä, terapiakoneita ei tarvita.. ja kyllä, kaikki omistamani on teikälääsen mittapuulla vanhoja valluja mutta en oo fanaatikko..

Mää arvostan koneita joita ei tarvitse korjata 😂😂 Siks noita kauheita Valluja ei oo ikinä ollut

ja ihan käsi isoolla kirialla pystyt sanoho ettei mikää oo ollu ikinä rikki sun omistamis tai minen tiä sun pohojaa mutta ajamis koneis?

son hyvä se..

 :)

https://keskustelukanava.agronet.fi/agronet/index.php?topic=45924

Jonteere...Ei vikoja,päivän paras vitsi. :D :D

Niin, kyse oli koneista, joita ei tarvitse korjata, ei siitä onko niitä vikoja.
Oma näkemykseni sonnivalinnasta ja hinnasta on se, että yli 50 euron annokset (ei sexattu) ovat aika kalliita ja harvinasia, mutta sitä halvemmista kannattaa valita se mikä on paras, ja vasta kahta yhtä hyvää vertaillessa valitaan se halvempi. Jos säästää lehmävasikkaa kohden 50 euroa siemenessä ja saa vähän huonomman lehmän, niin miten pitkälle se 50 euroa kantaa? Vähän kuin ostaisi huonon uuden traktorin kun se oli tonnin halvempi kuin hyvä traktori.
Aika monella on tällainen pettämätön logiikka, että huonolle lehmälle ostetaan halvin sonni koska se on paska muutenkin. Sit se jälkeläinen kuitenki jää karjaan ja taas sama kaava toistuu.
Lihistä huonoille ehdottomasti.Onhan se mahdollista saada siitä huonosta hyväkin jälkeläinen,mutta hyvin harvinaista,en tuota lottoa alkaisi pelaamaan ettei huono aines pääse pilaamaan koko karjaa.Toisaalta taas hyvästäkin on mahdollista saada huono jälkeläinen.Ei ne numerot paperilla välttämättä kerro mitään.
Hiehoja, kun on riittävästi, voi valkata parhaat päältä. Suurimmat flopit näkee kyllä jo tuossa vaiheessa. Jos ei evästä mene ja muutenkin on nuivelo, niin tiineeksi saattaminen on kyllä hukkainvestointi.

Laihojen lihahiehojen kasvatus lisää uudistuskustannusta.
Tämä sivuaa hieman aihetta, joten lykkään sen tähän.
Sveitsin yleisradio SRF kirjoittaa uuden jalostusalan yhdistyksen taustoista. "Uudelleenajattelua maataloudessa. Järjen pioneeri: Uutta sveitsiläistä lehmää etsimässä." Tarkoitus on tienata itselle enemmän rahaa vähentämällä kuluja. Korkeatuotoslehmät tuottavat liikevaihtoa rehuteollisuudelle, konevalmistajille, lääketeollisuudelle ja jalostusfirmoille. Amerikkalainen genetiikka lähtee navettaruokinnasta, väkirehuprosentti pidetään 50:ssä. Lehmä syö puoli sikaa päivässä.
Pieni lehmä tuottaa enemmän maitoa rehuyksikköä kohti, pyöreänmallinen lehmä on myös terveempi. Yksi puuhamiehistä on siirtynyt painottamaan korsirehuruokintaa (nurmi ja heinä), väkirehuja rajoitetaan radikaalisti ja jalostus tähtää pienempään lehmään. Ostokulut ovat vähentyneet, sekä eläinlääkäri- että ostorehukulut ovat puolittuneet.
http://www.srf.ch/news/wirtschaft/umdenken-in-der-landwirtschaft-pioniere-der-vernunft-die-suche-nach-der-neuen-schweizer-kuh

Eli tavoitteena on korkea (?) tulos eikä korkea tuotos?
Mieluummin sitä kuin kovaa nappulaa.
Jos se on kovin jauhemaista niin tulee ongelmia ainakin spiraalikuljettimella.

Kauhalla laakasiilosta apemyllyyn.
Mieluummin sitä kuin kovaa nappulaa.
Paimenpoika kun 2 viikkoa tikittää valvatinvarteen, niin se saa aikaiseksi sellaisen pienen ruskean pisteen. Vaatis aika jännitteen että se pellolla tappaisi mitään kertaosumalla??

Asiaa voisi simuloida hitsausmuuntajalla? Maajohto oikeasti maahan ja sitten joku lätkä plussaan ja juolavehnikköön hosumaan. En sitten tiedä miten suuren virran tuolla saisi kulkemaan, mutta jos saisi niin kai se keittäisi kasvin hengiltä hyvin nopeasti..

Joskus ainakin mainostivat sellaisia paimenpoikia, että ei tarvitse heinääkään niittää, vaan sähkö kuivattaa heinänkorret. Liekkö sitten toimineet noin hyvin.
Salama kyllä tappaa puunkin, niin eiköhän vähän pienempikin kipinä valvatin tapa, mutta kuinka suuri kipinä tuohon tarvitaan, sitäpä tiedä en..

Jos kävisi ennen ukkosta tökkimässä harjateräksiä valvattipesäkkeisiin. Saattaisi salama iskeä valvattiin ja se kuolisi pois.
Eikö ole helpompi hommata joka vehkeelle oma traktori, jotta ei tarvii tehdä kärpäsestä härkästä. Vai onko tuollaista ongelmaa sitten joskus ? Sammuttaa traktorin vehettä kiinni laittaessa ja heiluttaa keppiä molempiin suuntiin ja lykkää letkun kiinni. Tosin harvoin mun mielestä tuotakaan tarttee tehdä. Paremmin mielestäni Valtran persustas pysyy letkut kiinni, kun ne on paineiset kiinni laittaessa. Ne kun on sellaiset ampuu irti liittimet, joskus jopa kipattaessa. Mutta sekin menee sitten kiinni kun lykkää. Paalipihti todella ehkä se vaikein, mutta aina on paineen poisto traktorista riittänyt.

Söhköisesti ohjatuissa traktoreissa paine ei poistu jos kone ei ole käynnissä. Uivaan asentoon.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 79