Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 8

Viestit - Muonamies

Vapaa sana / Simulaa pukkaa
: 02.05.23 - klo:13:54
Saamme seuraavaksi maa-metsäministeriksi nuoren naisen pohjois-moommalasta, Simulan Jennaa kuulemma vahvasti pestiin ajetaan.

Tässä hallitusohjelman alaluvun kirjoittava jengi:
Lainaus
5.3. Maa- ja metsätalous
Nimi   Puolue
Janne Heikkinen   kok.
Markku Eestilä   kok.
Janne Sankelo   kok. (siht.)
Jenna Simula   ps.
Juha Mäenpää   ps.
Iiro Silvander   ps. (siht.)
Håkan Nystrand   rkp.
Christel Liljeström   rkp. (siht.)
Sami Kilpeläinen   kd.
Ahti-Pekka Vornanen   kd.
David Pettersson   kd.
https://valtioneuvosto.fi/hallitusneuvottelut/neuvotteluorganisaatio
Josko Orpo antaa sen vihreille  :o ?

Vihreille huomenlahjana sekä ymppiministeriö että mmm, niin johan saadaan erilaista politiikkaa  ;D
Ottia tuota, mitäs ne pohjalaaset isäntämiehet ny on meille ryskäpäivien jatkoilla ryypiskellessään suunnitelleet. MM-valiokunnan pj tulee persuista, sieltäkö myös ministeri?

Kyllä, Sebastian Tynkkynen Oulusta.
Kuinka lie tuo kerkiää kun TikTokkaa päivät pitkät ihan kadyrovina. Vaan jos näin on, niin valiokunnan puhis sitten varmaan Vaasan vaalipiiristä? Tuskin sentään AB-alueelta, vaikka metsämies-historoitsija Keskisarja olis kova kyllä
Ottia tuota, mitäs ne pohjalaaset isäntämiehet ny on meille ryskäpäivien jatkoilla ryypiskellessään suunnitelleet. MM-valiokunnan pj tulee persuista, sieltäkö myös ministeri?
Vapaa sana / Vs: Näköjään
: 03.04.23 - klo:08:24
Onnea realistille, pidähän realiteetit mielessä jatkossakin  ;D
N124:sta ja pienempiä ei vissiin enää Valtralta saa tilattua jos oikein ymmärsin, eli 4.9 litraiset jatkaisivat ännäläisinä. Uusi mallisarja sitten 4.4 litraisilla, ja varmaankin ainoana mallisarjana turbiinikytkin-optiolla. Painojakauma ja muotoilu tuossa kiinnostaa, etukuormain-koneeksi kuitenkin ajateltu (onkohan luiskanokka?)  Ja kuinka paljon metsäkäyttöä sitten laskettu suunnitteluun mukaan
Onko se niin että maitoa on saatava tuottaa millä hinnalla hyvänsä? Robottimyyjät ja jotkut tilalliset väittävät että robotin hinta tulee takaisin työvoimakustannuksina kun ei tarvitse isolle asemalle palkata lypsäjiä, kuitenkin tosi monella yhden robotin tilalla on työntekijä ja 2 robotin tilalla jo vähintään kaksi. Kuinka paljon se robotti vapautti siitä työstä? Harmi kun se ei opeta vastasyntynyttä vasikkaa juomaan tai kolaa parsia..
Maidontuotanto on tosiaan kustannuskilpailua, sitä ei käy kiistäminen. Mutta toisaalta muutamat maidontuottajakaverit sanoneet, että eivät olisi ilman robotteja enää alalla lainkaan. Rutiinityön koneellistaminen siis luo osaltaan motivaatiota ja uskoa työhön, sitäkin tarvitaan koska pikavoittoja ei alalla ole tarjolla.
Päivän maastullis näytti olevan avoimet ovet Pohjanmaalla, kahdeksasta punaisesta robosta 5kpl A5-mallia ja kolme A4 (liekö olleet tilalla ennestään?). Mutta sinne kahtomaan  :)
Vahvistus tuli nyt sille, että FAM ja Hankkija sulautetaan. Claassia siis pukkaa konekeskusten pihoihin.
KM tietää kertoa kone-edustusruletin taas pyörivän:

Lainaus
Iso uutinen konekaupasta. Hankkijan ja   John Deeren yhteistyö päättyy toukokuussa 2020. Uudet edustukset ja JD:n uusi jälkeenmyyjä selviävät myöhemmin. #hankkija #johndeere

https://twitter.com/KMaamies/status/1192095386674049025?s=19
Maaseutumediassa lisää Vilokin tapauksesta http://www.maaseutumedia.fi/maatilan-myynti-johti-oikeustoimiin/

Tietysti asiaan on toisenkin osapuolen näkökulma, mihin ei artikkelissa niinkään mennä.

Mutta pesänhoidon käytänteitä tuo nostaa hyvin esiin, joista on kyllä syytä olla tietoinen.
Kasvintuotanto / Vs: Nousu ohra
: 07.09.18 - klo:22:43
Jåå, Hankkijan tanskalainen omistajataho siellä on taustalla Nordic seedin kautta kuten SKN totes. Lajiketta en ole kyllä vielä nähnyt muuta kuin Eviran luetteloissa, ehkä jossain siellä etelämässä Suomessa kokemuksia?
Turvemaiden raivauksen ja kynnön rajoituksia varmaankin pakosti seuraavalla hallituskaudella tulossa (hallituspohjasta riippumatta), mutta ei kai lannoituskieltoa kuitenkaaan(?)
Vanhalla isännällä käytössä yksi pankkitili jonka kautta kaikki rahaliikenne, lisäksi s-tili josta makseli kahvila- ja ruokaostosten lisäksi polttoaineet sekä kaikki ne maatalouden kulut mistä sai niitä kuuluisia bonuksia. Kuitit säilöön kenkälaatikkoon niitä kahvikuitteja myöten ja tammikuussa sen kimppuun tuskailemaan. Kolme viikkoa sillä yleensä meni veroilmoituksen väkertämisessä..

No, sukupolvenvaihdos kun tehtiin pari vuotta takaperin, niin pyristelin näistä systeemeistä mahdollisimman pitkälle eroon. Maatilalle oma tili josta ei mitään yksityismenoja, Nesteen kortti polttoaineelle, E-laskuiksi kaikki mitkä on saanut ja siirrot kirjanpito-ohjelmaan neljä kertaa vuodessa. Veroilmoitukseen menee enää pari päivää, ja voi keskittyä näpyttelyn sijaan hienosäätöön. Minusta huomattavasti selkeämpää, mutta kukin tyylillään.
Myönnän käyttäneeni pari tuntia Mavin hakupalvelun kanssa. Vaivattomasti sai näistä tiedoista päivitettyä oman kotikunnan tapahtumat: uudet yrittäjät sekä yritysjärjestelyt, peltopinta-alojen muutokset, investointituet, ympäristötukimäärät.. jne jne. Yksityisyyttä farmarilla ei ole, mutta ollaanpahan sitten ainakin avoimia :-)
Sivuja: [1] 2 3 ... 8