Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 7 8 [9]

Viestit - Holman_Hurja

Tällä palstalla on yhden jos toisenkin kirjoittelijan henkilöllisyys selvillä/helposti selviteltävissä, että tuskinpa se maailmoita kaataisi jos vaikka omalla nimelläänkin kirjottaisi. Ja eiköhän webbari pane laittaen tuulemaan, jos jollain ihan täysin överiksi menee. Kuka tätä nyt on asiantuntijapalstaksi väittänyt tai kuvitellutkaan ::), eiköhän nää jutut ole huumorin piikkiin laitettavissa kaikki

Hyvä ja tarpeellinen palsta tämä on. Täältä voi löytää paljon hyviä tyyppejä ja ihan oikeita ystäviäkin  ;) :-*
Lampaat ja vuohet / Vs: EUROP
: 15.10.09 - klo:15:03
:o oho oho, ei taho jeeppi enää oikein tiellä pysyä ?
Kyllä pysyy, talvirenkaat alla.  ;D

kyllä sun sitten kelpaa!!
Vapaa sana / Vs: Naisen orgasmi
: 15.10.09 - klo:14:54

Pojat pojat! onko kuinka monelle palstalaiselle ongelma, että joutuvat maksamaan terveyskeskusmaksuja, mutta silti lääkärit eivät ime mitään intiimejä paikkoja?
Lampaat ja vuohet / Vs: EUROP
: 15.10.09 - klo:14:42
 :o oho oho, ei taho jeeppi enää oikein tiellä pysyä ?

Innolla odotan europpeja nyt sitten tämän aamuisesta teurasporukasta ;). Kymmenen aikansa elänyttä suomenlammasuuhta nilkutti vehreämmille laitumille teskeleitten tieltä. Otin kuitenkin niistä parhaat palat takaisin jo (kuvalinkki alla), lopulla elukalla saa nyt teurastamo tehdä mitä parhaimmaksi näkee. Toivottavasti mulla ei kuitenkaan koiteta maksattaa mitään ongelmajätekuluja ???

http://kuvablogi.com/nayta/2311134/

Pääsin siis minäkin vähän äijäilemään mäiskimällä suolaa aidoille suomenlammastaljoille  ;D On siis annettava tunnustusta tälle alkuperäisrodulle sen verran, että taljat ovat hauskanvärisiä ja nättejä. Käyttöä ne eivät tosin kestä minun  kokemusteni mukaan lähellekään niin hyvin kuin kunnon texelin talja, mutta voihan niitä varmaan jossain koristeena pitää  ::) ???
juu, kyllä mielellään texeliä ottavat. Enkä ihmettele sitä yhtään, koska lihahan on niiden bisnes 8) . Jonkin verran olen minäkin ehtinyt ruhoja paloitella ja on se tekuruho aina vaan niin sykähdyttävän kaunis katsella. Minä en ole nyt vertaamassa suomenlampaanviulua hammastikkuihin tms., mutta upeasti muodostunut tekupaisti on kyllä aika namsku näky :-*
Lampaat ja vuohet / Vs: EUROP
: 15.10.09 - klo:11:23
Landehande,eiköhän se mun kokeiluvaihe ala kans olla takanapäin ja varsin selkeänä mielessä mitä haluan :D

Se on teku <3  :-*
Lampaat ja vuohet / Vs: Lampailla hiki!
: 15.10.09 - klo:09:59
mutta onhan sillä työllistävä vaikutus, kun keritsijä ajaa ties mistä esimerkiksi monta kymmentä kilometriä ja viipyy talossa muutaman minuutin ja menee taas menojaan? Laittaa kunnon laskun, kun siinä sitten matkoineen menee sitä aikaa, koska olisi senkin ajan voinut käyttää järkevämmin?

Saa ne villat tosiaan vaikka saksilla. Silloin kun mulla oli lemmikkilampaita niin minäkin tein niin. Olen kuullut yhdestä lampurista, joka keritsi nelisenkymmentä lammasta tiimarin saksilla ;D. Se varmaan jäisi monelta kuitenkin tekemättä
Lammas on ongelmajäte teurastamoille, mutta eipä siitä kaupoissa liiaksi valikoimaa ole :( Pääsiäisenä etsiskelin lammaspaistia, niin ei muuta löytyny, kun tillillä täytetty, verkkoon kietastu pässinmunanahka.

    Suomenlammas on teurastamoille ongelmajäte. Laadukas texelruho sensijaan kelpaa mielellään.

 ;D kylpä se niin varmasti on!
Lampaat ja vuohet / Vs: EUROP
: 15.10.09 - klo:09:41


             Joskus tuo nurkkaan joutuminen on hyvin kehittävä olotila. Suurimmassa hädässä tehdään jotakin jota muuten ei tehtäisi. Voi syntyä uusia keksintöjä.
.
.
.

                   Olen kokeillut texeliä, rygjaa, dorsetia ja oxfod downia. Teurastuttanut niitä ja itse paloitellut myyntiin varsin mittavan otoksen.  Niiden kokemusten mukaan texel on ehdottomasti paras ruho-ominaisuuksien puolesta. Tukku ja kauppiaat ovat samaa mieltä. Yksityisiltä asiakkailtani on tullut hyvää palautetta.
.

^samaa mieltä tuosta ensimmäisestä asiasta.

^^Onko sulla Landehande jokin teoria siitä miksi tuo rygja ei ole sen laajemmalle käytössä levinnyt, vaikka on Suomeen jo vuosikymmeniä sitten tuotu? Joissain piireissä sen uhotaan olevan texelin veroinen liharotu. Välillä on käynyt mielessä hankkia muutama verrokkiryhmäksi tähän itselleni, mutta mitäpä sitä semmoisia syrjähyppyjä tekemään, jos voi kokeneemman lampurin näkemyksistä sivistystä ammentaa :D
Vapaa sana / Vs: Tunnustakaa......
: 14.10.09 - klo:21:21
en tunnusta, näen rintoja ihan riittävästi kotona ja saan kosketella niitä niin paljon kuin haluan ;)
Vapaa sana / Vs: Viimeinen maitotila
: 14.10.09 - klo:21:18
hyi mitä puhut. Mihin se on maailma menossa, kun maidot ostetaan maailmalta ja viljat poltetaan?
Vapaa sana / Vs: sössöjen sössö
: 14.10.09 - klo:21:15
^laiskuuttani ne on blogit jääny. Tai sitten ei oo vaan ollut mitään sanottavaa??

Kiitos selvennyksestä, nuiden palstalaisten maine kun ei ole minun korviini kantautunut. Tänne eksyin pitkästä aikaa, kun piti tulla lammaskeskustelua vahtimaan >:(

Vapaa sana / Vs: sössöjen sössö
: 14.10.09 - klo:20:29
Mä olen ollut palstapimennossa joitakin vuosia, onko Aulis agronetin uusi merkkihenkilö? ??? :P

Mutta enempi mua huolestuttaa Heino Leino, onko siitä tullut vanha vai mitä, kun näkyy niin vähän tekstiä ja runoja ei oikein missään? EIKÖ ENÄÄ SUONET SYKI??? Kyllä silloin ennen vanhaan hyvinä aikoina sentäs jne.... 8)
Vapaa sana / Vs: Häämatka kutsuu
: 14.10.09 - klo:20:24
Me tehtiin häämatka jo 10 vuoden kuluttua h-hetkestä. Matka suuntautui Tuuriin. Ehkä olisi pitänyt siis odottaa sen toteutusta vielä muutama kymmenen vuotta :P
Lampaat ja vuohet / Vs: EUROP
: 14.10.09 - klo:19:55
Ei ole juuri tullut mieleenkään karitsoittaa ympäri vuoden ja jos on tullut mieleen, niin on mennyt pois äkkiä.  Minun systeemiini kuuluu lyhyt astutus, lyhyt pojitus. Jos sieltä joku jää poikimitta, niin otan sen tappioksi. Mutta kovin vähän kuitenkin.  Pitää päästä tästä raskaasta vaiheesta kohtuu ajassa irti ja sitten muihin töihin.

Näin minäkin ajattelen. Parina vuonna olen hairahtunut kokeilemaan karitsointien  jakamista myös syksylle, mutta tässä meidän systeemissä se ainakin tuntuu vähän sellaiselta turhalta räpeltämiseltä.

Landehanden kanssa olen samaa mieltä, että ruhojen leikkuu on hyvin opettavaista puuhaa. Sitä kautta minäkin texeliin päädyin. Ero lihakkuudessa texelin ja valtarodun välillä on niin SUURI, ettei useimmat lampuritkaan sitä ymmärrä ennenkuin ovat käytännössä itse niitä lihoja käsitelleet. Tekuruho on täyttä tavaraa, eikä teuraspaino siis koostu luumassasta tai rasvasta vaan laadukkaasta LIHASTA.

Toinen syy siihen miksi suomenlammas ei minun suurta suosiotani nauti on se sikiävyys. Oikeasti siis se isojen vuonueiden työllistävyys alkaa ottaa päähän siinä vaiheessa kun syöttää tutilla nelosia ja viitosia (ja joskus jopa kolmosia)...kun tekuverrokkiryhmä ruokintapöydän toisella puolella hoitaa esimerkillisesti komeasti kasvavat karitsansa.

On vielä sanottava, että pidän tämän palstan meiningistä, koska kunnon keskustelussa voi olla eri näkökantojakin, eikä se painotu pelkkään .erseennuolentaan ;)
Sivuja: 1 ... 7 8 [9]