Vapaa sana / Vs: Karitsanlihaa
: 31.03.10 - klo:21:39.
Huolellisesti riiputettu lampaanliha on erittäin maukasta ilman minkäänlaisia mausteita. Jos terää kaipaa, niin suolaa ja mustapippuria hieman. Monipuolisempiin maustuksiin sopii valkosipuli, rosmariini, timjami, minttu, erilaiset pippurisekoitukset.
Landehandella on homma hallussa!
Mullakin oli aikanaan jonkinlainen ennakkoluulo lampaanlihaa kohtaan. Nyt joitakin vuosia myöhemmin karitsa on koko perheen herkkua, samoin liuta ystäviä ja tuttavia ovat päässeet lampaan makuun. Meillä lampaat karitsoineen maustetaan mieleiseksi juuri tuolla suolalla ja mustapippurilla. Lammasruokien mausteeksi osuu myös juuri tuo timjami ja vaikkapa paprika. Valkosipuli voi olla karitsanlihalle liian "jyrkkä" mauste, hienon lihan maku pääsee maltillisella maustamisella parhaiten esiin. Minä en mintulla lammasruokiani halua pilata, mutta toiset tykkää että se on lammasruokiin asianmukainen mauste.
Nythän myös Lammas&vuohi-lehdessä on hyvä uusi palsta "lammashaasta lautaselle". Siinä arvostettu kokki Markus Maulavirta opastaa lihansyöjiä nautintojen pariin . Joku tuntemattomaksi jäävä lukija on kyseisen ruokapalstaidean ylpeä äiti
Tasapuolisuuden vuoksi täytyy sanoa, että possu, nauta, vuohi, kana, kalkkuna, ankka,sorsa, hanhi ja kani ovat oikein hyviä syödä. Tämä huomio koskee tosin vain itse kasvattamiani ja teurastamiani kotieläimiä, koska nykyisin ei tule kaupan lihoja juuri syötyä. Tämä lähiliha on aivan ylivoimaista maultaan ja eettisiltä näkökohdiltaan