Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 573 574 [575]

Viestit - supersammakko


Urakoitsija ei  tunnu mun tapauksessa kovin näppärältä, sillä jos keväällä ajaa sängen lautasmuokkarilla auki, niin kylvöille pitää päästä täsmälleen oikean ajan kuluttua sen jälkeen tai maat kuivuu täysin. Urakoitsija yleensä tulee aamulla ja ajaa kaiken kerralla, kun se pitäisi saada tehtyä sellaisissa erissä että viimeistään seuraavana päivänä kaikki muokatut on kylvetty ja sitten käydään muokkaamassa lisää jne. Keväälläkin ajettavaa on kuitenkin ihan riittävästi yli tuon 20 ha ja jos, kuten suunnitelmissa on, hukkaan äkeen pois ja korvaan senkin lautasmuokkarilla niin keväällä ajettava tuplaantuu. Multivaankin saa nykyään etuladan, niin se olisi jo kova peli kerran syksyllä muokatulla maalla, mutta kun se pirun veturi puutuu..
Jäykkäpiikkisetkään ei kovin helposti varmaan tule 4240n perässä, just tulin kultivoimasta 3m Smaragdilla ja kyllä siinä 150 heppasellekkin riittää kiskomista (JD 6900). Tarttee myös aika runsaan vastapainon, itellä etukuormain riittänyt...

Lautasmuokkaimista ei muuta tietoa kuin että Amazonen Catroseksen jälki on kuvissa näyttänyt parhaimmalta... Tiedä sitten toimiiko sekään märällä...

Ok. Jäykkäpiikkisten tehontarpeesta ei ole kokemusta, mutta painonsa puolesta ne kiinnostivat lautasmuokkaimia enemmän. Tuntuu että nyt tehdään järjestään hirveän painavia koneita, tietty lautasmuokkaimessa tarvitaan sitä painoa, mutta kai jossain olosuhteissa kevyemmälläkin pärjää. Esim. keväällä tuskin tarvitaan 4 500 kg:n massaa sängen rikkomiseen..
Vapaa sana / Vs: Uuden kanavan toimivuus
: 24.10.07 - klo:18:26
Miksiköhän profiileissa näkyy sähköpostini vaikka olen valinnut täpän kohtaan "piilota sähköpostiosoite muilta"? On kiva olla anonyymi..
Onko raatilaisilla kokemusta kevyistä lautasmuokkareista? Itselläni on vanha 4240 case ns. ykköstraktorina ja 50% täytyisi sängelle jättää. Mitä jää keinoiksi? Yleensä lautasmuokkaimet on niin painavia ja raskaita käyttää että case repeää jos sellaista koettaa perään laittaa. Tumen cultipackia olen joskus kokeillut, toimi mielestäni ihan hyvin tämän kokoisella traktorilla, toinen vaihtoehto lienee lemkenin kolme metrinen heliodor. Onko muita vaihtoehtoja? Perinteisellä kultivaattorilla ei keväällä pellolle ole asiaa, mutta entäs jäykkäpiikkiset kultivaattorit? He-va megadan ja lemken smaragd, agrillakin oli joku amazonen jäykkäpiikkinen? Jollain muullakin on varmaan sama ongelma, että koneet ei riitä normaaleille 2 tn painaville lautasmuokkaimille ja keväällä pitäisi mustaa saada..
Vapaa sana / Vs: Uuden kanavan toimivuus
: 24.10.07 - klo:18:11
Hyvältähän tämä uudistunut kanava vaikuttaa. Sai taas valita uuden nimen.. =)
Sivuja: 1 ... 573 574 [575]