Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 14

Aiheet - supersammakko

Mitäs seuraavaksi? Onko tuntipalkka nyt viisi euroa, kun tulot pomppasivat?

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/artikkeli-1.948265
Vapaa sana / Alkolukko
: 04.11.18 - klo:10:49
Loppuunpalaneista karjajuiceista alkaneessa keskustelussa iskra mainitsi alkometrin traktorissa? Siitä juontui mieleeni miten suuri osa olisi valmis ottamaan vapaaehtoisesti alkostartin autoon? Mun mielestä se olisi hyvä ajatus, ei se uuden auton hinnassa kirpaise ja luulen, että iso osa juopumuksista tapahtuu ns. vahingossa, eli että kuljettajalla ei ollut ajatusta ajaa humalassa vaan kohdalle osui perinteinen sunnuntain aamuratsias. Eihän mikään taparikollista estä, mutta normijampat saa ajaa rauhassa. Pitäisikö alkolukko olla myös traktorissa?
Kylvökonekeskustelu lähti lapasesta ja sivusi tätä aihetta, niin tehdään oma topicci. Minkälaisilla vehkeillä me tulevaisuudessa tehdään töitä?

Itse uskon että työkoneiden autonomia lisääntyy voimakkaasti, esimerkiksi juuri että se tulevaisuuden sähkömööttöri voi olla siinä kylvökoneessa. Työkone on itsenäinen ja sitä vain kiskotaan jollain. Traktorit muuttuvat ns. tyhmemmiksi, mnutta mukavuus varmasti paranee. IoT lyö läpi jollain aikavälillä, samoin kuin muu digitalisaatio. Tällä hetkellä kehitys ei etene koska tieto on liian pirstaloitunutta.
No niin, tässä se tuli sanottua; huoltovarmuudella ei voi perustella pienten ja syrjäisten tilojen pelastamista.

Huoltovarmuuden kannalta nykyinen lihantuotannon taso ei välttämättä ole perusteltu. Arovuoren mukaan lihaa ja maitoa voisi tuottaa vähemmänkin.

– Keskustelu menee metsään, kun selitetään huoltovarmuuden olevan vaarassa, jos naudanlihatuotanto Suomessa ei kata 80:tä prosenttia kulutuksesta, hän sanoo.

Huoltovarmuuskeskuksen Hakolan mukaan poikkeusoloissa viljatuotteilla pärjäisi pitkälle, mutta proteiinintarpeeseen ihminen tarvitsee myös broileria, possua tai nautaa.

Knuuttilan mukaan ihmisten kanssa samaa ravintoa käyttävät siat ja siipikarja teurastettaisiin ensimmäisenä.


ja oleellisin ehkä tässä

– Huoltovarmuutta palvelisi, jos maataloussektori olisi pienempi, mutta toimisi paremmin ja kannattavammin, Arovuori sanoo.

Uuutinen on tietenkin syntynyt jossain valtiorahoitteisessa ja vihervassurikuplassa elävässä uutistyöstämössä; https://yle.fi/uutiset/3-10407765

Budjetti oli ja meni, mitä lopulta tapahtuu on eri juttu, mutta Pursiaiselta kuitenkin hyvä pisto siihen mikä on maatalouden asema.

https://www.mustread.fi/blogit/maatalous-vastaan-koyhat-elakelaiset-pikakommentteja-budjetista/

Luonnonoikun satuessa sammakon grilli ei saa kriisitukea. Vaikka päin mäntyä meneekin, niin jonkinlainen kultalusikka on maajussin suussa. Se, miten lisätuet jakaantuvat viljelijöiden kesken, on taas oma tarina. Todennäköisesti vanhan kaavan mukaan.

Hyvä esimerkki oli videovuokraamot, netflixin ja muiden suoratoistopalveluiden aikanan se olisi ala joka tarvitsee kriisitukea kun irtokarkit ei enää riitä. Kainuun korvessa asuminen riittää sadasta noin viidelle, siis tarvitaan tukea että muut ne jotka eivät siellä tahdo asua silti asuisivat siellä. Hah.

Maatalous on ala missä paskallakaan ei voi käydä ilman tukea, saati nussia. Juu, ja ei tarvii mainita että dvd levyä ei voi syödä. Keksikää jotain uutta sen tilalle.
No, tämähän oli jo tiedossa, vaikka puolet ei sitä vieläkään suostu uskomaan;

https://yle.fi/uutiset/3-10293221

Hassuinta oli jälleen kerran MTK:n kommentti;

– Tiettyyn eläinmäärään investoinut viljelijä oli pakotettu tekemään uutta peltoa, jotta hän voi levittää lannan. Nämä ovat hankalia tilanteita, jotka on katsottava elinkeinon ja taloudellisen toimeentulon näkökulmista.

Oikein pakotettu? Mikähän on oikea investointijärjestys? Ja itsehän on pakko kaikki tehdä, mitään paskaa ei voi myydä tai mitään sopimuksia ei voi tehdä, koska vahingossa siitä saattaisi olla hyötyä molemmille.

Muuta uutisesta bongattua;

Luken tutkimusprofessori Kristiina Reginan mukaan Suomi ei välttämättä yllä päästövähennystavoitteisiin, jos peltoja raivataan edelleen.

Maatalous aiheuttaa suuren osan ilokaasupäästöistä, joten yleisesti peltojen päästöillä on tutkijan mukaan ratkaiseva asema Suomen päästöjen vähentämisessä ja päästötavoitteiden saavuttamisessa.


Toki jutussa myös mainitaan, että Suomi on soinen maa ja suopelloista ei voida kokonaan luopua.


Nilliti nilliti, mihinköhän tämäkin kokous on päätynyt? Kahvia kului enemmän kuin kesällä satoi vettä ja pullaa keskimääräisen Zimbawelaisen vuosikulutuksen verran. Olisivat keväällä tanssineet munasiltaan vaikka sadetansia, olisi ollut edes huumoriarvoa.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/mtk-kriisikokoukseen-viljelijoiden-ahdingon-takia-kritisoivat-kauppojen-halpuutuskampanjoita/7016178?mtv_ref=twb_uutiset_uusimmat#gs.ns8IRrQ

MTK johtokunta voisi vaikka tsempata ja marssia uusilla kivitalonkokoisilla fendteillä Hurstin leipäjönön viereen saarnaamaan kauppojn olevan läpipahoja kun aina vain halpuuttavat. Ai niin, tää miekkari täytyy pitää virka-ajan ulkopuolella ja arkena, kun muulloin maajussien lemmentulokset ajelee niillä *****rallia koulun pihalla tai kylillä. JA päivämaksulappu on aina taskussa.

Ai niin, unohtui ihan, että jos satutte arvonnassa voittamaan ja saatte juuri miekkarin ajaksi yhteiskunnan kustantaman lomittajan, niin poiketkaa toki grillillä. =)
Aikanikuluksi luin maas*****n vanhoja juttuja, juuttujen jatkumo on hieno;

1. jutussa oli asiaa siitä miten huonosti koko alalla menee, rahaa ei jää edes auton vaihtoon.
2. jutussa oli asiaa miten isäntä laajentaa parsihelvettiä parin - kolmen robotin palatsiksi.
3. artikkelissa oli kuva kun jussit osoittivat satamassa mieltään, kun ruotsista tuli yksi skuuppi viljalastissa.
4. jutussa parsihelvettilaajentaja kehuu seosrehuruokintaa, koska siinä voidaan hyödyntää edullisempia valkuaiskomponentteja. Mistähän ne tulee?
5. jutussa kehuttiin suomalaisen viljan ja lihan vientiä.

Voi vihtori teidän kanssanne.
Erittäin hyvä kirjoitus ja tuo ratkaisu olisi askel oikeaan suuntaan, Osmo Soininvaara ehdotti vastaavaa muistaakseni joskus -02 ja se nurettiin huumeministerinä melkein ulos asti. Mutta mailma on muuttunut ja kun huumeiden käytön rangaistavuudesta luovutaan, seuraava looginen askel olisi reilusti laillistaa kannabis.

https://blogi.thl.fi/huumeiden-kayton-rangaistavuudesta-tulisi-luopua/

Editoitu sen verran, että alkuperäinen Soininvaaran vuosiluku heitti kymmenen vuotta oikea oli -02. Lisäksi linkki siihen tekstiin; http://www.soininvaara.fi/Huumeministeri.pdf
Vapaa sana / Vauva.fi keskustelu
: 02.02.18 - klo:17:40
Täytyy myöntää, että äidit, ja palstaa stalkkaavat isät, alkaa olemaan ihan kelpo lukemistoa agronettiin verrattuna. Hauskaa perjantaita, vetäkää lärvit ja puuhis käteen. =)
https://yle.fi/uutiset/3-10044762

Autokantaa uudistetaan romutuspalkkiolla ja samaa konstia pystyy hyvin käyttämään syrjäseutuja vaivaaviin asunto-ongelmiin ja työvoiman liikkuvuuden esteisiin, sekä parisuhdeongelmiin, kun sen perheen viimeisen pojan ei tarvitse jäädä pakolla asuttamaan suvun torppaa vaan voi muuttaa työn perässä jonnekin, missä asunnollakin on arvoa.

Sama koskee myös muita muuttotappiokuntia, etenkin vanhan teollisuuden alueella.
Norjan hallitus on tehnyt lakiesityksen, joka kieltäisi turkistarhauksen maassa vuoteen 2025 mennessä.
https://yle.fi/uutiset/3-10022904


No niin, siitä se lähtee. Jos aloite menee Norjassa läpi, niin suomalaistenkin tarhaajien kannattaa alkaa katselemaan jollain aikavälillä vaihtoehtoisia hommia.

Itselläni tietenkään punaviherkommunistisuvakkina ei ole mitään asiaa vastaan. Turkis on täysin turha ylellisyystuote, pukeutukoon vaikka lehmän nahkaan, siitä sentään käytetään sisälmykset hyödyksi.

Hyvin vähän löytyy mistään tietoa, mutta parista twittertietolähteestä tupsahti silmille että valio olisi tuomassa markkinoille maidottoman ja kasvipohjaisen oddlygood kaurajuoman. Ajattelin vain, että pitäisikö alkaa silittämään pikkutakkia jos me viljajussitkin kohta päästään osuuskuntien kahvipöytiin? =)

Muutenkin valio on nyt joulun alla tuonut mukavasti esille maidottomia vegevaihtoehtoja...@tofunpurija
 6h6 hours ago

Päivän uutinen: #valio ja kaurapohjainen, kasviperäinen #oddlygood . Kiva, että päätitte hypätä messiin maidottomien tuotteiden kehittelyyn. :)

Translate from Finnish
0 replies 0 retweets 0 likes
Reply   Retweet   Like   Direct message

Pasi Timonen‏
@northfinnveg

Ei tartu minun kauppakoriin @ValioFi Oddlygood, eikä muitakaan tuotteita vaikka olisivat kuinka maidottomia.
En rahoita eläinten kidutusta millään tavoin.

Suosin jatkossakin Alpro:n tuotteita.

https://www.trademarkia.com/ctm/oddlygood-017091687.htm

#Valio #Oddlygood #Milkindustry #Valio #Alpro


Vapaa sana / Sulkava
: 16.11.17 - klo:12:27
Onko pakko asua Sulkavalla jos ei tahdo? https://yle.fi/uutiset/3-9933437
Vapaa sana / Kuka elättää ja ketä?
: 28.10.17 - klo:07:52
Täälläkin on taas jankattu siitä, kuka elättää ja ketä. Sattui tuossa aamupaskalla twitteriä selaillessani silmiin Juhana Brotheruksen twiitti, missä esitettiin kartta suomen tulonsiirroista alueiden välillä. Selvennyksenä voin kertoa, että vihreä väri ei ole kepun kannatus.

https://pbs.twimg.com/media/DNJGJNwW4AAlOYh.jpg:large

On ärsyttävää lukea vastakkainasettelua eri alueiden välillä, sitä on maatalouspolitiikassa jo ihan riittävästi muutenkin. On päivän selvä asia, että muutamat kaupunkikeskukset luovat Suomen taloudellisen hyvinvoinnin ja sitä kautta peräpohjolan isännän kelatuet ja emännän vähentämiskorvaukset. Eli siis varhaisen downshiftaamisen kohti onnellisia eläkepäiviä.

Hyvinvoinnista tuo ei kerro kaikkea, mutta yleisesti huonommin tuottavilla alueilla jotka tarvitsevat aluetukea yhteisestä kassasta on enemmän esimerkiksi työttömyyttä. Työvoiman liikkuvuuden lisääntyminen kaunistaisi karttaa, jos kainuun työttömät olisivat muuttaneet vaikka Ouluun saadakseen työtä ja sen kautta paremman elintason, sekä siinä sivussa omista tuloistaan mahdollisuuden elättää serkkupoikaa joka päätti jäädä kotikylään viljelemään maata. Mutta serkkua täytyy ymmärtää, kuka sitä nyt kotoaan lähtisi kun rahaa tulee kuitenkin?

Jos joku muuttaa periferialle ollakseen onnellinen luonnon rauhasta, se on hienoa ja lisää kyseisen henkilökohtaista onnellisuutta. Nauttikoon jokainen valinnan tehnyt siitä täysin. Ja se lisää nimenomaan henkilökohtaista onnellisuutta, kollektiivisia onnellisuuden tuojia ovat auratut tiet, toimiva koulu koulukyyteineen, terveydenhuolto, poliisi ja pelastuspalvelu, harrastustoiminta jne.

Kuka maksaa kaikkien onnelisuudesta?
Sivuja: [1] 2 3 ... 14