Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 576

Viestit - supersammakko

Veteraaniosastolla linkku JD oli hieno.
Jos olet vaikka luomussa, niin tiltu löytyy nopealla verkkohaulla. Enkä usko, että sen selvittäminen muiltakaan sen vaikeampaa olisi. Mitä kukaan sillä sitten tekee tai hyötyy, on eri juttu.
SAE 80W-90 tai SAE 85W-140 veikkaisin
Sehän on risukarhi metallipiikeillä.
Muistaako kukaan enää takavuosien kuumaa ilmiötä, NFT-sijoituksia ? Jokin digitaalinen piirroskuva nousi arvossaan miljooniin.

Epäilen, että monikaan ei kohta tunnusta koskaan edes sijoittaneensa kyseisiin sijoitustuotteisiin...

Bitcoin kävi jo lähes 102000 eurossa, uudenvuoden aatosta nousua 11%. Kovin hinta heiluu, pizzaa kukaan enää tilanne, joten jossakin vaiheessa bitcoiniin sijoittaneet lähtevät päätehakkuulle. Löytyykö riittävästi innokkaita, jotka haluavat luopua euroistaan ja vaihtaa ne luopujien bitcoineihin ?
Ääliöitä löytyy aina. Jos joku ostaa apinakuvia sijoitusmielessä, niin omapa on asiansa. Muuten ainakin digitaalinen taide ja NFT voivat oikein hyvin. Tosin se ei ehkä ole sijoitus, vaan rakkaudesta lajiin tyylien juttu. Itse omistan NFT taideteoksia, se missä kohdassa kurssikäyrää ethereum on silloin ollut, ei ole vaikuttanut ostopäätökseen mitenkään. Jos on kiva proggis meneillään, niin siinä on oltava mukana silloin, eikä kun kurssit suovat,
- esim raskaampaan maanmuokkaukseen kovin kapeita (=kevytvetoisia) työkoneita ei ole tällä hetkellä saatavana.
Ei sen ole väliä, ei niitä vetureitakaan vielä ole kaikkien ostettavana. Ala kehittyy ja ei se suinkaan tapahdu samaan tahtiin, työkoneiden valmistaminen robotille on hankalaa, vielä tiedetä mitkä ovat robotin kyvyt. Kannattaako lähteä valmistamaan Agxeedille, jos voittava hevonen onkin vasta kehitteillä?

Eikä ole mitään syytä, miksi robotille täytyy olla samanlaiset työlaitteet kuin perinteiselle traktorille. On tyhmää kehittää täysin uutta robottitraktoriteknologiaa käyttämään vanhan suunnittelun peruja olevia työkoneita ja jättää kaikki robotin tarjoamat uudet mahdollisuudet hyödyntämättä.

- jos työ kuitenkin vaatii jonkinlaista ihmisen suorittamaa valvontaa ja varalla oloa niin 24 h työaika ei kuulosta kivalta
Jos työ muuttuu, täytyy sen tekemisenkin muuttua. Jos robotille tulee hätä, se lopettaa siihen ja aamulla voi sitten käydä käydä katsomassa mitä tapahtui. Ei se minnekään karkaa ja ne ovat ihan vedenkestäviä laitteita. Toki jos tahtoo tehdä kaiken vaikeimman kautta, niin voihan sitä leikkiä Työn Sankaria ja päivystää peltorobottia, vaikka siellä pellolla.
Puhuttiinko täällä sähköisestä taloushallinnosta? Nyt ollaan jo viivakoodeissa.
Jos ajattelee niin. Ja jos puuilossa tarvii niin saatanasti rampata ettei ehdi kassalla ottaaa kuittia. Ai, niin, yksityistalous.
Siis, miksi laskujen pitäisi tulla sinne? Vai onko tämä nyt sitä, että kaiken täytyy olla nykyään niin helppoa ja vaivatonta, maksoi, mitä maksoi. Tuossa kaverikin juuri puhui, että omatoiminen kuljettajaton traktorikin maksaa vain 300 000.. Mikä vaiva pitää sähköisessä muodossa haalittavat kuitit nipussa netissä ja muistiinpanovelvollisen tilikirja excelissä.
Miksi ne tulee sun postilaatikkoon? 

Se on se juoni, voit myydä postilaatikkosi.
Voihan sähköisen kirjanpidon hoitaa excelilläkin, ja kuitit johonkin pilvipalveluun, esimerkiksi. Ei tarvitse yksityisen elinkeinonharjoittajan sekaantua kahdenkertaiseen kirjanpitoon.
Jännä exceli jos sinne laskutkin tulee.
Niin ja, luottotiedot toi sähköinen kirjanpito tietty vaatii..
Tai ei oikeastaan, mutta idea menetetään.
Harmittavasti kirjanpitoympäristö vaihtui pari vuotta sitten niin että nyt on nopeasti kännykällä haettavissa vain kuitit 2022 alusta asti, toki kolme aiempaakin vuotta on koneella tallessa mutta vaikeammin puljattavissa.

kyllä kokonaan sähköinen kirjanpito on itselle ainakin ihan ehdoton, hukattuja tositteita voi edelleen olla jos ei viitsi heti kassakuittia kännykällä kuvata mutta nekin saa kuitenkin sähköpostiin firmoilta kinuttua eikä paperisena eli aivan turhaa paperiroskan tuotantoa olisi paperilla tapahtuva kirjanpito.
Mistä siirryit ja mihin?
Harmittavasti kirjanpitoympäristö vaihtui pari vuotta sitten niin että nyt on nopeasti kännykällä haettavissa vain kuitit 2022 alusta asti, toki kolme aiempaakin vuotta on koneella tallessa mutta vaikeammin puljattavissa.

kyllä kokonaan sähköinen kirjanpito on itselle ainakin ihan ehdoton, hukattuja tositteita voi edelleen olla jos ei viitsi heti kassakuittia kännykällä kuvata mutta nekin saa kuitenkin sähköpostiin firmoilta kinuttua eikä paperisena eli aivan turhaa paperiroskan tuotantoa olisi paperilla tapahtuva kirjanpito.
Toki, jos on raskasta ottaa kuva kun kaupasta istut autoon. 30 sekuntia ja voit heittää kuitin helvettiin.
Käytännössä tarvitset tilitoimiston kumppaniksi. Mulla on procountor. Ei se edullisemmaksi tule, mutta paremmaksi. Joudut siirtymään mm. kahdenkertaiseen kirjanpitoon.
On ne systeemit idioottivarmoja koska oikeat yritykset on käyttäneet niitä vuosia. Ainoa haitta on kun osalta yrityksistä ei edelleenkään tahdo saada sähköistä laskua saati viljatilitystä. Mitään ei tarvitse skannailla, riittää kun otat mobiilisovelluksella kuvan ja teet kulutositteen käteisostoista. Voi tehdä nippuna kaikki vaikka kerran vuodessa. Kokonaisuudessaan aivan loistava ratkaisu maatilallekin, ei tarvitse verkkopankissa paljoa käydä sen jälkeen. Laskut ja maksut pysyy ojennuksessa. Siirtymisessä menee tovi kun erikseen pitää joka paikkaan ilmoittaa uudet laskutusosoitteet, itse olen tylysti palauttanut pyytänyt korjaamaan jos lähettävät paperilaskua. Jos sähköistä laskua ei tavalla tai toisella saa, voi sen pyytää lähettämään skannauspalveluun sähköpostilla tai etanapostilla. Lämmin suositus kaikille, ei tule ikävä vanhaan.

Ugh
Sivuja: [1] 2 3 ... 576