Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 12 13 [14]

Aiheet - supersammakko

Vapaa sana / ei heitetä bensaa tuleen
: 01.12.07 - klo:10:10
Toivottavasti kukaan arvon ammattiveljistä tai sisarista ei regoi tähän salakuvausjuttuun liian radikaaleilla keinoilla. Täytyy kuitenkin muistaa, että kuluttajat ovat viime kädessä viljelijän asiakkaita ja heillä on valta päättää mitä suuhunsa laittavat. Kuluttajien luottamus kotimaisiin elintarvikkeisiin täytyy saada säilymään ja mikä parempaa, vahvistumaan, siksi on hyvä että puolueettomat tarkastukset näillä ko. tiloilla on jo aloitettu, toivottavasti saamme objektiivisen selonteon eläinten todellisesta hoidon tasosta mahdollisimman pian ja näin vältymme hurjimmilta spekulaatioilta. Näiden videoiden tekotapa ja julkaisuajankohta ovat selkeä osoitus niiden tarkoitushakuisuudesta, mutta myös osoitus siitä että jonkinlainen ongelma on olemassa. Eläineten hyvä hoito on karjankasvattajan paras käyntikortti asiakkailleen, aivan kuin viljatiloilla hyvin hoidettu ympäristö, ja samalla yksi huono yksilö tuhoaa helposti koko yhteisön maineen. Jos jollain tilalla on ongelmia, niihin läheisten ihmisten pitäisi puuttua heti, ettei aihetta pääsätisi mediassa revittelemään. Tällaisten vastaavien tapausten ehkäisemiseksi on kaksi hyvää keinoa, hyvin hoidettu tila ja lukot ovissa.
Vapaa sana / Kouluammuskelu
: 07.11.07 - klo:17:47
Surullinen juttu. Ei voi olla kuin pahoillaan omaisten ja ystävien puolesta.
Ameriikan malli on näemmä löytänyt tiensä Suomeenkin..

http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/oikea/id74359.html
Kasvintuotanto / Nurmenviljely vilajtilalla
: 30.10.07 - klo:18:00
Oletteko viljatilalliset pitäneet nurmea viljelykierrossa? Miten olette sadon myyneet? Kuivaaheinää itse tehden vai naapurille pystyyn? Mikä olisi käypä hinnoittelutapa?  Kokemuksia kiitos. Olisi hyvä jos olisi tuon kauran rinnalla jokin toinenkin kasvi kierrossa..
Oletteko kilpailuttaneet pankkeja ja vakuutuksia, entä miten muuten pidätte kulupuolen kurissa?
Pieni kilpailukierros pankeissa toi esiin yllättävästi eroja lainojen marginaaleissaja muissa perittävissä kuluissa. Seuraavana on vuorossa vakuutusedustajien juoksutus..
Onko raatilaisilla kokemusta kevyistä lautasmuokkareista? Itselläni on vanha 4240 case ns. ykköstraktorina ja 50% täytyisi sängelle jättää. Mitä jää keinoiksi? Yleensä lautasmuokkaimet on niin painavia ja raskaita käyttää että case repeää jos sellaista koettaa perään laittaa. Tumen cultipackia olen joskus kokeillut, toimi mielestäni ihan hyvin tämän kokoisella traktorilla, toinen vaihtoehto lienee lemkenin kolme metrinen heliodor. Onko muita vaihtoehtoja? Perinteisellä kultivaattorilla ei keväällä pellolle ole asiaa, mutta entäs jäykkäpiikkiset kultivaattorit? He-va megadan ja lemken smaragd, agrillakin oli joku amazonen jäykkäpiikkinen? Jollain muullakin on varmaan sama ongelma, että koneet ei riitä normaaleille 2 tn painaville lautasmuokkaimille ja keväällä pitäisi mustaa saada..
Sivuja: 1 ... 12 13 [14]