Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 10 11 [12] 13 14

Aiheet - supersammakko

Katsoin eilen jutun telkkarista ja nyt se näytti olevan ylen uutisissakin. http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/03/eu_ei_olekaan_syyllinen_pilkunviilaukseen_2458889.html

Jutun hyvänä sanomana on se, että ei EU ole syyllinen kaikkeen, eikä EU tasolla todellakaan päätetä pullanmyyntiluvista. Toinen tärkeä sanoma oli se, että miten näillä säädöksillä meidät pakotetaan syömään teollisesti käsiteltyä ruokaa. Ja mitä tulee maitosotaan, niin mä en keksi yhtäkään perustelua sille, miten tinkimaidon maksimimyyntimäärään voidaan edes puuttua? Se on vähän sama, kuin lähikaupalle sanottaisiin että saat myydä päivittäin vain sata litraa maitoa ulos, että jää riittävästi siivua marketeillekkin. Kuka muuten tietää, mikä on MTK:N kanta tässä maitosodassa?
Elämä on liian lyhyt hukattavaksi väärässä työssä! Hauska mainoskampanja joka muistuttaa työn mielekkyyden tärkeydestä. Etenkin toi alin kuva oli tosi osuva.... Näen jo mielessäni minkälainen kuva MF vs JD asetelmasta olisi tullut...  ;D

Toivottavasti enemmistö maajusseista kokee työnsä mielekkäänä, minä ainakin odottelen jo kevättä.

http://www.amusingplanet.com/2011/02/life-is-too-short-for-wrong-job-ad.html
Mistähän saisi ostettua vesiputkeen sopivan venttiilin jossa on virtausmittari, laitteen tulisi olla kemikaalin kestävä? Tai mitähän muita hyviä tapoja on annostella ruiskun tankkiin glyfosaattia ja lisätyppeä konteista? Virtausmittarin ajatuksena olisi se, että nostaisin kontiti teräshyllyille joista voisin vapaalla paineella laskea tavaraa vesiputkeen jonka päässä on palloventtiili ja virtausmittari annostelua varten. Polttoainepumppu olisi tietenkin yksi vaihtoehto, onko kukaan kokeillut?
Ennen mehiläisfarmin perustamista tai karjapalatsin rakentamista pitäisi ojittaa pari hehtaaria sarkaojapeltoa. Näin alkusuunitteluun jos joku kykenee heittämään karkeita määriä siitä, paljonko menee soraa ja putkea per hehtaari? Ja onko kankaasta enää hyötyä soran kanssa?
Olenpa tässä kauran talvikasvua ihaillessani ja paikallisista olosuhteista johtuvan viljatilan laajentamisen mahdottomuuden havaittuani alkanut ajattelemaan muita mahdollisuuksia alkaa oikeaksi maanviljelijäksi. Listalla on nyt lihakarja, lypsylehmät tai lampaat, mehiläisiä olen myös ajatellut. Mulla olisi tuolla perämetsän keskellä 10 ha ihan joutilasta aluetta rakentaa vaikka mullikasvattamo tai navetta. Lypsylehmät hieman epäilyttää, sillä maidontuotannossa on paljon sellaisia juttuja joissa en koe olevani asiantuntija, siksi ehkä lihaeläimet tai lampaat, mutta mitään itsemurhapuuhamaata ei olisi tarkoitus tehdä, eli siis riittävän suuri ja riittävsti työntekijöitä. Mikä siis olisi palstan asiantuntevan raadin valinta? Maito, liha vai lampaat? Vai myynkö maat naapurille 10 000 euroa/ha ja muutan Tongalle nakuilemaan?
Olen tässä taas viimepäivät pankolla maatessani funtsinut, että mitenhän tätä maataloutta, ja nimenomaan taloutta, pitäisi oikeasti pyörittää? Mua kiinnostaisi kauheasti perustaa oy, mutta en ole ihan varma sen kaikista eduista ja haitoista. Osakeyhtiön etuina olisi se, että silloin toiminta olisi täsmällisempää, ammattimaisemmin hoidettu ja siihen olisi helppo integroida kaikki oman talouden eri tulonlähteet, esim. ihan aito pienyritystoiminta ja tulevaisuudessa ehkä tietenkin voi olla saatavissa jonkinlaista verohyötyäkin.

No, yhtiöittämistä miettiessäni ja odotellessani jollain aikavälillä, ellei jo nyt vuoden vaihteessa tarkoitus siirtyä kahdenkertaiseen kirjanpitoon ja kuukausittain arvonlisävelvolliseksi. 2-kertainen kirjanpito lähinnä seurannan parantumisen vuoksi ja kuukausialvi rahan turhan makuuttamisen lopettamiseksi ja siten maksuvalmiuden parantamiseksi. 

Miten te olette ajatelleet tulevaisuudessa pyörittää maataloutenne taloutta ja kehittää toimintoja sillä puolella?
Onko porukalla kokemuksia tuosta ohjelmasta? Lähinnä maksuvalmiuslaskentaan olen ohjelmaa hakemassa ja tuo tuntui fiksulta kun se hakee historiaa suoraan verokirjanpidosta. Ennen suunnitelmat on tullut tehtyä ihan ruutupaperilla, mutta nyt pitäisi saada järeämpää kalustoa käyttöön. Eli laittakaa suosituksia budjetointiohjelmista.
Täytyisi kiristää yllämainitun traktorin kansi, onko kellään hyviä ohjeita tai linkkiä missä järjestyksessä kannen pultit pitäisi kiristää ja mihin momenttiin? Sammakko on surkea remonttimies joten vääntäkää rautalangasta..  ;D
Vapaa sana / Peltoeväät
: 19.08.10 - klo:23:04
Ruoasta ei tällä palstalla olekkaan kovasti keskusteltu. Millä raatilaiset elävät näin sesonkiaikana? Ollaanko eväiden voimalla reissussa, vai elätkö kenties essonbaarin nakkilihapiirakalla, tai puolisosi tarjoilee sinulle päivittäin kaksi viiden ruokalajin ateriaa tai sitten olet jo viikkoa aikaisemmin hakenut lähikaupasta metrin mikropitsoja jääkaappiin..

Itse en puimurissa istuessani kovasti ruokaa kaipaa, mutta kerran päivässä pitää syödä. Tänään yksin kotona ollessani tein pikaisesti tomaatilla ja mozzarellalla täytetyn munakkaan jossa lisukkeena oli aurajuusto-pekonia. Oli erittäin loistavaa apetta huuhdottuna alas kahdella lasilla punaviiniä ja litralla vettä. Pientä luksusta pölyn ja kopin kuumuuden vastapainoksi..

Eväitä pyrin välttämään, yritän käydä kotona syömässä aina kun se on mahdollista. Kauempana olevien peltojen vierellä asuu muutama sukulainen joiden vieraanvaraisuutta käytän hyväkseni ollessani ruoka-aikana paikalla. Muutoin sinne pitäisi ottaa eväät, kun kymmentä kilometriä ei viitsi ruuan vuoksi ajaa kotiin.
Katsellaan miten kelit tästä jatkuvat ja mikä on niiden vaikutus viljojen hintoihin.


http://www.yle.fi/uutiset/ulkomaat/2010/07/kuivuus_vaivaa_venajaa_1822453.html

Kuivuus vaivaa Venäjää
julkaistu eilen klo 22:31

Kuivuus on aiheuttanut laajaa tuhoa Venäjän viljantuotannolle. Yhdeksän miljoonaa hehtaaria viljaa on tuhoutunut ja poikkeustila on julistettu 14 alueelle.
Varapääministeri Viktor Zubkovin mukaan vakavat ongelmat uhkaavat myös kolmea muuta aluetta.
-Venäjän on varmistettava, että karja ei kärsi kuivuudesta, Zubkov sanoi.
Venäjällä on noin 80 miljoonaa hehtaaria viljelymaata.
Maanantaina Venäjän maatalousministeriö korjasi tämän vuoden viljantuotantoennustettaan 95 miljoonasta tonnista 85 miljoonaan tonniin.
Varapääministeri Zubkov korostaa kuitenkin, että Venäjälle ei tule pulaa viljasta, koska sitä on varastoissa 24 miljoonaa tonnia.
Venäjän kuivuus on jo nostanut viljan hintaa myös Euroopassa.
AFP
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=2114687

mbulanssille parkkisakot hälytyskeikalla
27.04.2010 08:34


 Ambulanssi oli pysäköity taloyhtiön pihalle, koska hoitajat ja lääkäriyksikkö olivat rientäneet pelastamaan tajutonta ja mihinkään reagoimatonta potilasta.

Samaan aikaan yksityisen pysäköinninvalvontayhtiön valvoja kirjoitti ambulanssille maksulapun nurmikkopysäköinnistä aamuvarhaisella tekemällään kierroksella.

Mercedes Benz -merkkinen auto oli helposti tunnistettavissa ambulanssiksi vilkkujensa ja värityksensä ansiosta.

- Se oli A-tehtävä eli kiireellisin kaikista. Emme voi sellaisessa tilanteessa ryhtyä etsimään parkkiruutua. Se merkitsisi lukemattomien ihmishenkien menetystä, lääkintäyksikön päällikkö Kari Porthan Helsingin pelastuslaitokselta sanoo.

Porthanin mukaan tämä on hänen tietonsa mukaan ensimmäinen tapaus, jossa hälytysajossa olleelle ambulanssille on kirjoitettu parkkisakot.

Tapaus sattui viikko sitten Rikhard Nymanin tiellä Helsingin Pitäjänmäellä. Haagan pelastusasemalta lähtenyt ambulanssi oli kuljettajan mukaan pysäköity vain toisen puolen renkaat nurmikolle.

Auto oli paikallaan parikymmentä minuuttia.

ParkPatrolin valvoja huomasi auton ja kirjoitti 40 euron valvontamaksun klo 6.23. Pelastuslaitos on reklamoinut siitä ParkPatrolille.

- On hyvä että tämä tapaus tuli esiin. Se osoittaa, että alalla tarvitaan koulutusta, ParkPatrolin pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja Lauri Mustonen sanoo.

Mustosen mukaan erhe johtui valvojan kokemattomuudesta, ei yli-innokkuudesta.Hän on nuori ja oli vielä ensimmäistä kertaa yövuorossa.
Vapaa sana / Jenkit löylyttää leijonia
: 26.02.10 - klo:22:41
Aika kylmää kyytiä Suomipojalla Olympia jääkiekossa, jenkkien ruoska on puhunut jo kuudesti ensimmäisessä erässä. Hyvä pohja jälkiviisaudelle, mutta olisko ameriikanpojiilla nuoruuden intoa niin kuin Suomellakin legendaarisena jääkiekkovuotena 1995?
Niin loistava kuin agronetti onkin, niin miten te muut agrolaiset käytätte/suhtaudutte sosiaaliseen mediaan?

Itse tahdon vaalia yksityisyyttäni ja kontrolloida omaa julkista kuvaani siten, että en ole mitenkään aktiivinen tai halukas pitämään yhteyttä sellaisiin ihmisiin joita olen joskus tuntenut esim. facebookilla, twitterillä tms.

Last.fm, youtube ja linkedIn'stä minut sitävastoin löytää, blogeihin kirjoitan ja agronettiä häiriköin, tämä kaikki tietenkin nimimerkillä LinkedIn'iä lukuunottamatta..
Kauppalehdessä todella hyvä kirjoitus kilpailun puuttumisesta Suomessa.


Suomi on kahden kauppa
22.12.2009 - 10:12 | Kyösti Jurvelin | Uutiset, Raha & valta
Järkyttävää lukemista ovat kauppojen markkinaosuusluvut.

K-ryhmä ja S-ryhmä nappaavat Suomen päivittäistavarakaupasta 76,1 prosentin markkinaosuuden. Käytännössä Suomen päivittäistavarakaupassa valitsee duopoli.

Meillä selitellään elintarvikkeiden korkeita hintoja muun muassa pitkillä kuljetusyhteyksillä. Raadollisempi selitys taitaa sittenkin olla se, että alalla ei ole oikeaa kilpailua.

Ongelmana on se, että Suomen markkinat ovat turhan pienet:ulkomaalaiset päivittäistavaraketjut eivät tänne mielellään rantaudu. Onneksi meillä on edes Lidl. Tosin sekin kiskoo Suomessa korkeampia hintoja kuin muualla ja Lidlin vaikutus hintakisaan ei ole ollut niin suuri kuin ketjun tänne rantautuessa ennakoitiin.

Kilpailun rajoitteena oma lukunsa on kuntien kaavoituskäytännöt. Kilpailuviraston ylijohtaja Juhani Jokinen antaa tänään Kauppalehden haastattelussa ymmärtää, että kunnilla ei ole kaavoituskuvioissa puhtaita jauhoja pussissaan.

Jokinen on ilmeisesti tehnyt saman havainnon kuin moni muukin: osuuskauppojen hallintoelimissä on paljon kunnallispolitiikkoja.

Kilpailu on Suomessa monella muullakin alalla outo ilmiö. Aina, kun kotimaiset toimijat ryhtyvät mollaamaan ulkomaalaista kilpailijaa, kannattaa nostaa tuntosarvet pystyyn. Usein on kyse siitä, että uudella tavalla toimiva kilpailija sotkee tutut ympyrät. Markkinoita ei enää jaetakaan kavereiden kesken.

http://uutisblogi.blogit.kauppalehti.fi/blog/16852

Sivuja: 1 ... 10 11 [12] 13 14