Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2

Aiheet - horsetail

Sikatalous / Missä seuraavaksi ?
: 18.02.14 - klo:16:18
Puolassa löydetty afrikkalaista sikaruttoa villisiasta
Maaseudun Tulevaisuus
tiistai, 15:23 Kommenteja: 0
Tekstin koko: A A A

Puolan maatalousministeriön mukaan kuolleena löydetystä villisiasta todettu afrikkalaista sikaruttoa.

Kuollut villisika oli löydetty maan itäosasta Szudzialowon alueelta vain 900 metrin päästä Valko-Venäjän rajalta.

Puolassa on noin 300 000 sikatilaa, joilla on yhteensä yli 11 miljoonaa sikaa. Villisikoja arvellaan olevan noin 250 000.

Pari viikkoa sitten Liettuan alueella todettiin afrikkalaista sikaruttoa kahdella eri alueella villisioissa. Venäjä on tämän jälkeen kieltänyt sikojen ja sianlihan tuonnin EU:n alueelta.
Venäjä - Liettua - Valko-Venäjä - Puola. Toivottavasti leviäminen pysähtyy, ainakin Suomen ulkopuolellle.
Wilhelmi grillimakkara, parasta I laatua. Nyt halvempaa kuin koskaan. 1,39 € / 400 g. Nyt kannattaa grillata ja syödä, vaikka ei jaksaisikaan. Nauttikaa nyt edes grillaajat, kun edes te pystytte tästä tilanteesta hyötymään. HK:lta löytynee vastaanvanlaisia  ja hintaisia herkkuja.
HYVÄÄ JUHANNUSTA KAIKILLE !
Jos se yhtään lohduttaa, niin huonosti tuntuu menevän naudanlihan tuotannossakin. Näin voi päätellä "maastullin" uutisesta 6.5.2013. Siinä arvioidaan henkisen kantin kestävyyttä. Naudanlihan tuotannossa on kuitenkin tullut tulosta aivan eri tavalla viimeisen 10 v. aikana, verrattuna sikatalouteen.
Sikatalous / Viljan hinta/saatavuus
: 02.05.13 - klo:10:29
Miten yleinen rehuohran hinta on 299 €/ tonni ( sis. alv ja rahti 200 km ), tällaisen hinnan antoi Agrimarket. Iso - A , taas ilmoitti ettei rehuohraa ole saatavana. Miten yleistä lienee viljan niukkuus eri puolilla maata ?
Tuo 299 €/tonni lienee ennätys lajissaan, toivottavasti siitä mahdollisimman paljon €uroja/ jää viljan kasvattajalle.
Osaako joku päätellä mistä nykyinen porsasruuhka oikeasti johtuu ? Emakkomäärä on laskenut - Lihasikalat ovat täynnä - Tuotanto  laskee. Mutta porsaat ovat ruuhkassa. Käsittämätön - Kestämätön yhtälö !
Sikatalous / PRRS
: 02.02.13 - klo:09:04
Nytkö nostetaan kädet ylös PRRS:n torjunnassa ? Tämäkö on osa hintaa sikojen Tanskan tuonnista ?
Alla oleva on ote uusista vakuutussopimuksista.
Vakuutusyhtiön vastuu PRRS -taudin aiheuttamista vakuutustapahtumista päättyy klo
24.00 sinä päivänä, jolloin Maa- ja metsätalousministeriö on tehnyt päätöksen siitä, että
PRRS-tauti poistetaan vastustettavista eläintaudeista ja eläintautien ilmoittamisesta
annetun Maa- ja metsätalousministeriön päätöksen (1346/1995) mukaisten välittömästi
ilmoitettavien valvottavien eläintautien luettelosta.
Kasvintuotanto / Paras Ohra ?
: 04.10.12 - klo:17:11
Akseli Kaura on maailman paras Kaura, ok. Mutta mikä on kokemustenne mukaan tämän hetken paras Ohra. Pitäisi olla satoisa ja ainakin niin aikainen että joutuu sateisenakin kesänä puitavaksi !!
Finnpig ilmoittaa saaneensa Tanskalaisten sikojen tuontioikeuden.....ja tuonut jo karjuja. Aikookohan se iso A ja Loso seuraavaksi laajentaa myös teuraiden hankinnan Tanskaan. No ainakin nykyistä parempaa hintaa niiden tulisi maksaa.....vai onko se niin että Tanskalaiset myyvät sikansa sinne missä on halvimmat hinnat.
Sikatalous / Tanskalaisetkin mukana !!!
: 31.08.12 - klo:17:15
Pohjoismaiden viljelijät vaativat reilua osaa ruuan hinnasta

Viljelijä ei saa ruuan hinnasta oikeudenmukaista osuutta, pohjoismaiden viljelijäjärjestöjen 50 edustajaa moittivat päättäjiä Torniossa.

Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Islannin tuottaja- ja osuustoimintajärjestöistä koostuva Pohjolan talonpoikaisjärjestö NBC kokoontui torstaina ja perjantaina Torniossa. Kokouksen julkilausuma keskittyi huoleen viljelijän heikosta asemasta ruokaketjussa.

Muita kokouksen aiheita olivat osuuskuntien kansainvälistyminen ja Itämeren suojelu.

Kokoukseen osallistui yhteensä viisikymmentä edustajaa viidestä Pohjoismaasta. He tutustuivat kokouksen ohessa Tornionjokilaakson maatalouteen, maaseutumatkailuun ja puusta rakentamiseen.
Heikki Vuorela
Jos yllä mainittu porukka osaa puhaltaa yhteen hiileen, hinnat nousevat. Saa nähdä mitä tapahtuu. En muista aikaisemmin nähneeni vastaavaa uutista. Lieneekö tämän porukan kesken ollut aikaisemmin yhteistyötä. Markkinoilta on jäänyt vaikutelma, että ainakin Tanskalaiset pelkästään polkevat hintoja.
Kasvintuotanto / Huippusatoja viljasta 2012
: 09.08.12 - klo:09:37
Puskaradio kertoi että Lounais-Suomessa ja Uudellamaalla tulee huippusato viljasta, miltä tilanne näyttää alueella toimivien silmin ?
Markkinaennuste kertoi sianlihan hinnan lähteneen reippaaseen nousuun, Ruotsissa. Jos kehitys on otsikon mukaista, niin seuraavaksi hinnan pitäisi  nousta pohjanmaalla ja sitten muualla Suomessa.
Viljely on monitaitoisuutta
A A
13:03
Kuva: Innimari Hyvärinen [Maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen avasi Viljo-messut Kiuruvedellä lauantaina. (Kuva: Innimari Hyvärinen) Kuva: Innimari Hyvärinen]

Maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen avasi Viljo-messut Kiuruvedellä lauantaina. (Kuva: Innimari Hyvärinen)
Innimari Hyvärinen

Viljon ensimmäinen messupäivä käynnistyi lauantaina auringonpaisteessa Kiuruvedel-

lä.

Viljelijän konemessut avannut maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen (kok.) muistutti, että kasvavat maatilat tarvitsevat entistä enemmän johtamista, suunnittelua ja monitaitoisuutta.

Tekniikan kehittyessä ja maatalouskoneiden kasvaessa myös hintataso nousee. Pellot ovat myös yhä suurempia.

Maatalouden rakennemuutoksessa on Koskisen mielestä pohdittava, kannattaako koneisiin investoida itse vai onko hyödyllisempää ostaa palveluja ja vuokrata välineitä.

Koskisen mukaan jatkuvasti kehittyvä teknologia on ongelma vanhoille viljelijöille. Maatalousneuvontaan olisi hänen mukaansa syytä kiinnittää nykyistä enemmän huomiota.

- Nuoret viljelivät hakevat osviittaa maailmalta. Ulkomailta saadaan tietoa uusista koneista mutta luodaan myös yhteyksiä esimerkiksi internetin välityksellä.

Maidontuotannossa Koskinen luottaa vahvaan osuustoimintaan. Osuustoiminnan toimivuudesta kertoo esimerkiksi hyvä tuottajahinta.

Euroopan unionin maatalousuudistukselta Koskinen toivoo suoraviivaisuutta.

Koskinen sai Viljelijän Konemessut Oy:n Mikko Remekseltä jo kutsun ensi vuoden Viljo-konemessuille.
Näin kirjoittaa, hallituspuolueen edustaja Soininvaara. Monelleko tämä  arvaus tuli yllätyksenä ??? Mitenkähän oikeassa se Osmo on tällä kertaa ???
Näin lausui S - ketjun johtaja ! Mitä mieltä ovat arvoisat tällä palstalla kirjoittelijat, miten hyvin liha-alalla menee ?
Sikatalous / Kokemuksia hyvinvointituesta
: 10.04.12 - klo:08:10
Löytyykö  kokemuksia sikojen hyvinvointituesta. Uskaltaako siihen lähteä mukaan ? Millainen uhka mahdolliset sanktiot ovat ? Jos sanktioita tulee, vaikka asiat omasta mielestä olisivat kunnossa, menevätkö viimeisetkin tuet ? Kuka toteaa olosuhteiden kunnon.... oma eläinlääkäri... läänineläinlääkäri...valvova eläinlääkäri...Eu tarkastaja, vai kuka.
Sivuja: [1] 2