Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 25

Viestit - horsetail

Hevosmiehiltä kun kysyy niin hevosista pelkästään tulee rahaa, menoja ei lasketa. Sama pätee toton pelaamiseen-vain voitot lasketaan !
Voi ei ole vaarallista sydämelle, mutta rasvoittuminen on.
Teen kuntoiluhommina harvennusta ja raivausta polttopuupalkalla. Jos tavara on hyvää voin siitä kantohintaa maksaakkin. Puut ajan mönkijällä pois joten metsä ei pahemmin kärsi. Jos sinulla on Valkeakosken tai Toijalan alueella sopivaa kohdetta niin paa ottaen yhteyttä viestillä. Kokemusta hommasta on, viime talvenakin tein noin 70 pinokuutiota vastaavalla tavalla. Toivon asiallisia yhteydenottoja!
Onnittelen, sinulla on viksu tapa kuntoilla. Harmi kun asut vähän kaukana,jos olisit lähempänä tehtäis diili.
Sikatalous / Missä seuraavaksi ?
: 18.02.14 - klo:16:18
Puolassa löydetty afrikkalaista sikaruttoa villisiasta
Maaseudun Tulevaisuus
tiistai, 15:23 Kommenteja: 0
Tekstin koko: A A A

Puolan maatalousministeriön mukaan kuolleena löydetystä villisiasta todettu afrikkalaista sikaruttoa.

Kuollut villisika oli löydetty maan itäosasta Szudzialowon alueelta vain 900 metrin päästä Valko-Venäjän rajalta.

Puolassa on noin 300 000 sikatilaa, joilla on yhteensä yli 11 miljoonaa sikaa. Villisikoja arvellaan olevan noin 250 000.

Pari viikkoa sitten Liettuan alueella todettiin afrikkalaista sikaruttoa kahdella eri alueella villisioissa. Venäjä on tämän jälkeen kieltänyt sikojen ja sianlihan tuonnin EU:n alueelta.
Venäjä - Liettua - Valko-Venäjä - Puola. Toivottavasti leviäminen pysähtyy, ainakin Suomen ulkopuolellle.
Kepu on kepu , Kokoomus vain kuuntelee, SDP touhuilee ja Soini sanelee. Paljon menisi tältäkin palstalta arvostelun aihetta jos näitä ei olisi.
Kiitos terveisistä ! Tällaista osallistujakatoa tässä on  odoteltukin jo jonkun aikaa. Toivottavasti paikalla olleet saivat edes jotain vastinetta rahoilleen. Ei se seminaari ihan ilmainen näyttänyt olevan.
Eipä ole sattununeet sanat kohdalleen, jos  herrojen puheista jää päällimmäisenä mieleen huoli kilpailijan varastoista.
Kyllä tuosta mallista varmaan käyttökelpoistakin löytyy.
Hankkija toi vastaavaa ideaa 30 vuotta sitten Ruotsista. Kyllä tuollaisia sikaloita Suomeenkin rakennettiin - kaikki ovat tainneet muuttaa syteemiä, en tiedä miksi. Hyvän näköisiä possuja näyttivät nuos Saksalaiset olevan. Maastulli näytti tietävän että Suomen sikaloissa rikotaan häkkidirektiiviä, kun ei pidetä tiineitä emoja ryhmässä. Isolla A:lla on menossa sikaseminaari, jokohan siellä kehutaan tätä Saksalaissikalaa ja näytetään videota. Aikanaan Hankkijan miehet kehuivat tätä vapaata systeemiä niin hyväksi, ettei tarvii kuin käydä tilissä. Nykyään tietokone hoitaisi tilissäkäynninkin. Silloin karjutkin olivat emakoiden ja porsaiden joukossa. Näin se kehitys etenee.
Sikatalous / Vs: Venäjän sikala
: 03.01.14 - klo:10:53
Päivän pellervossa pikku possufarmi Venäjällä. 45 000 paikkanen lihasikala ja tais jottain emakoitakin olla 33 porsaan keskituotoksella. Tulosta pökkäilee vaatimattomat 30% liikevaihdosta. Miksei Suomessa, jossa kaikki tehdään hyvin ja huolella?
Toi 33porsastahan on syntyneet, eikä vieroitetut kuten täällä käytetään tuotantolukuna.
31 lihasikaa per emakko, tanskan pojat saa emakot porsimaan.
Edustaako Hans: ajattelu Atrialaista ajattelutapaa = KUN MEILLÄ SUOMESSA EI OSATA ? Eikä haluta oppia.
Sikatalous / Vs: Venäjän sikala
: 02.01.14 - klo:18:12
Kovia on tulosluvut, taitaa Tanskalaisetkin  jäädä jälkeen. Jokohan se Atria käyttää seuraavassa sikaseminaarissa Venäjää esimerkkinä - Tanskan sijaan.
Kiinnostava.....niinpä niin. Sama se missä päin Suomea tuotanto lisääntyy, lisääntyvä tuotanto pitää tuottajahinnat matalana - rootestilistat lyhene. Ruotsissa näyttää sian hinta olevan Suomea korkeammalla, liekö alentuneen tuotannon vaikutusta. Tähän saakka Ruotsin markkinatilanne on toistunut pienellä viiveellä meillä, saa nähdä miten tällä kertaa. Kulkeeko kehitys edelleen lännestä itään, vai onko suunta muuttunut.
Sikatalous / Vs: Sikatilojen kriisi ohi?
: 05.12.13 - klo:10:05
Joku uskaltaa, rohkeitakin on - saattaa vielä kiitelläkin laajennusajankohtaa....niin kunhan jaksaa parempiin aikoihin asti.
Sikatalous / Vs: Sikatilojen kriisi ohi?
: 04.12.13 - klo:15:55
Suuria lukuja ..... nuo vuokrahinnat.....minkälaisiin laskelmiin mahtanevat perustua. Ennustus on sukua arvaamiselle, enkä ole taitava arvaamaan. Silti ennustan, että sikakriisi pahenee, niin kauan että tuotanto laskee riittävästi. Niin riittävästi että teurastamotkin ovat siitä huolissaan.
Sikatalous / Vs: Sikatilojen kriisi ohi?
: 04.12.13 - klo:09:42
Jos kaikki uhkaukset ja uhkakuvat sikakriisistä toteutuvat, niin ennen kevättä nähdään onko sika/yleensä lihantaloudelle tarvetta ja edellytyksiä. Jos käy toisinpäin, niin nämä kirjoittelut, tällä palstalla ovat höpöpuhetta.
Golf rata voisi olla hyvä vaihtoehto, jos pellot ovat ihmisten lähellä ja riittävän suuret.
Sivuja: [1] 2 3 ... 25