Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Suomalainen teurastamoteollisuus - menestystarina ?  (Luettu 6394 kertaa)

horsetail

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 362
Näin lausui S - ketjun johtaja ! Mitä mieltä ovat arvoisat tällä palstalla kirjoittelijat, miten hyvin liha-alalla menee ?

cosmic_cowboy

  • Vieras
Näin lausui S - ketjun johtaja ! Mitä mieltä ovat arvoisat tällä palstalla kirjoittelijat, miten hyvin liha-alalla menee ?

Juuri oli jossain talouslehdessä HK Scanista ettei ole kasvattanut omistaja-arvoa kymmeneen vuoteen vaikka on Itämerta vyörytetty.

Pigman

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2912
Lihaketjussa ainoa jolla menee hyvin on kauppa.

Karju

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 501
Kyllä on varsinainen selviytymistarina nämä lihatalot,Baltia,Ruotsi,Venäjä ja rosteri tehdasta.Takkiin tulee miljoonakaupalla ja silti
pystytään maksamaan huippu hintaa suomalaisille tuottajille ::) ::)

bobbari

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2642
  • Sosiaalinen erakko
Se tulos mitä ollaan Suomessa tehty, niin se on moneen kertaan sössitty sinne ulkomaiden valloitukseen...  >:(
Tuskahiki on köyhän sauna...

Karju

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 501
Justiin, eikä mitään virheitä ole tehty,on vain kaivettu yritys sillanpääasemaan
vanhalle mantereelle 8)

paukkula

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1025
 Valio porskuttaa erikoistuotteilla. Atria yrittää broilereilla Hk rypsiporsaalla. Lisää tarvitaan.

Fuller

  • Vieras
Paljonko Valio on porsaanlihasta maksanut viimeaikoina tuottajille?  Miksi paukkula ei ole Valiolainen tuottaja kun mukamas on AIVirtasen talossakin ollut töissä?

Karju

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 501
Joka aamu ei vaan tunnu hyvältä,ja joskus herää oudoista paikoista 8) maito kelluu ja liha pysyy 8)

Doksa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 416
Kävinpä tossa paikallisessa Cittarissa ja siellä palvelutiskillä ostamassa lihaa. Tapanani kun on aina kysellä lihan alkuperästä, niin päästiin jutun alkuun. Lihamyyjä kertoi siinä, että oli juuri yrittänyt tilata sian kykeä sekä A:lta että HK:lta, vaan kummallakaan ei ollut tavaraa toimitettavaksi. Myyjä kertoi, että hinta on so***** jo aikoja sitten, mutta tavaraa ei saa. Hän sanoi, että pitää ruveta soittelemaan pienemmille leikkaamoille. Eli ihan tavallista sian kylkeä (muista osista en tiedä) ei saa enää teurastamoilta haluttuja määriä. Näin vähitellen toimitusmäärät ulkomailta kasvavat. Olikohan Cittarin lihamestari edes kiinnostunut pienemmän toimijan hinnoista (tai lihan alkuperästä) kunhan sitä vaan saa jostain tiskiin. A ja HK olivat verissäpäin tehneet tarjoukset/kaupat lihasta jo monta kuukatta sitten, ettei vaan jää tavaraa varastoon.

Missä maailmassa nämä teurastamoiden myyntitykit oikein elävät, kun eivät näe tilannetta. Tanskassakin oli jo viime keväänä lihanhinnat nousseet. Mutta nämä kotimaiset myyjät lähettävät toinen toistaan parempia tarjouksia ja saavat kaupan sekä voittavat viikon myyjän tittelin. Myyjät elävät vanhan ylituotanto-opin mukaan, vaikka tavarasta on pulaa ja hinnoittelumahti on mahdollista saada kaupalta pois.

Timppa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 13531
Mää ostan aina Atrian lihaa koska se rikastuttaa pohojalaaaasia sika ja protko
paroneita.

Ja ne menestyttyään nostaa pellon hintaa pohjanmaalla.

Ja se taas ei minua haittaa...  ovat sen verran kaukana.

 ;D

Ajatteles jos ostaisin halvempia esim. HK:n tuotteita niin se raha pääomittuis heti paikallisiin peltoihin.

Minkä ruoassa säästäisin niin sen pellon hinnassa häviäisin.
Kui mää ain olen paras?

Karju

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 501
Mää ostan aina Atrian lihaa koska se rikastuttaa pohojalaaaasia sika ja protko
paroneita.

Ja ne menestyttyään nostaa pellon hintaa pohjanmaalla.

Ja se taas ei minua haittaa...  ovat sen verran kaukana.

 ;D

Ajatteles jos ostaisin halvempia esim. HK:n tuotteita niin se raha pääomittuis heti paikallisiin peltoihin.

Minkä ruoassa säästäisin niin sen pellon hinnassa häviäisin.

Pitää osata ostaa myös peltoa,onneksi se osataan paremmin kuin aan ja hkoon lihan myynti  8)

Pigman

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2912
Pitääkin ostaa sellasta olutta joka tehdään ulkomaisesta mallasohrasta koska kotimainen pääomittuu pellon hintaan.

SKN

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 52006
  • Keulamerkki-Erkki ja tähdet
No mää olin haistavinani et sianpaska täällä haisee Timpan jälkeen, mut nehän oli pääomittajat numero UNO...... Nöf nöf nöf nöf nöf viiii, nöf nöf nöf nöf nöf vii, kärsäkeisarin kriisipäivää Oopeessa vietettiin, meno oli mukavaa ja siellä naurettiin (köyhille), lainat siellä sovittiin ja hinnat nostettiin.....
Kotimaisia metsän antimia jo vuodesta nolla.. http://psyvault.net/viewtopic.php?f=8&t=430

https://vimeo.com/31482159

Neke

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2798
Mää ostan aina Atrian lihaa koska se rikastuttaa pohojalaaaasia sika ja protko
paroneita.

Ja ne menestyttyään nostaa pellon hintaa pohjanmaalla.

Ja se taas ei minua haittaa...  ovat sen verran kaukana.

 ;D

Ajatteles jos ostaisin halvempia esim. HK:n tuotteita niin se raha pääomittuis heti paikallisiin peltoihin.

Minkä ruoassa säästäisin niin sen pellon hinnassa häviäisin.

Timpuli näkee aiheen pidemmälle.