... vauvana .... väriaineille. Myös kaikki makeutusaineet piti ruuasta poistaa, aspartaami pahin....
Kerropas missä vauvanruuassa on atsovärejä tai aspartaamia ? Torjunta-ainejäämiä tai niiksi epäiltyjä sekä dioksiinia löytyy luomuraaka-aineissa jopa enemmän kuin tavanomaisessa raaka-aineissa, jos luomuraaka-aine on saastuneen ilmakehän maista tuotettu ja tavanomainen kauempana asustuskeskuksista kasvatettu. Ympäristömyrkyt kuten klooratut hiilivedyt, elohopea ja palonestoaineet kiertävät ilmakehässä ja satavat luomuilijan maalle siinä kuin tavan viljelijänkin pellolle.
Mutta sen kyllä myönnän, neljän lapsen kokemuksella, että pahatkin vauvaikäisen ruuansulatusvaivat näyttävät tosiaan poistuvan aikuisikään mennessä.
-SS-
Tuossa ihmettelyssä ja taistelussa meni aikaa, lapsi kasvoi keinahdellen ja pääsi mössö eväistä jo normiruokaan, sitten tämä onko tuo nyt allergiaa vai sietävyys ongelma, mene ja tiedä, paljastui. Sellainenkin kuin jaffa-merkkiset sitrushedelmät ovat edelleen kieltolistalla.
Nämä kuulemma kasvavat tietyllä alueella ja niillä on tietynlainen kasvatus ohjelma, ja todennäköisesti niihin jää jotakin kasvinsuojeluainetta, mille kakkonen on herkistynyt. Kiiville hän on puhtaasti allerginen.
Ja mansikat. Ne pitää olla ehdottomasti kotimaisia, ulkomaisista saa tosi pahan reaktion.
Valitettavasti silloin kun kakkonen oli pieni, niin aspartaamia lotrattiin aika iloisesti ja suositeltiin jopa lasten ruokiin. Välipala jogurteissakin sitä oli.
Meillä on myös lapsi joka oli allerginen vauvapuurojauheen lisäaineelle. Ja sitä on edelleen kaupan hyllyllä. Samaa tavaraa vedettiin pois urakalla, kun oli sattunut pieni vitamiini pommi, ja siihen oli lisätty moninkertainen annos d:tä. Hyvityksenä sain vitosen paketilta.