Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 25

Viestit - horsetail

Sikatalous / Vs: Hyvä Atria
: 25.07.13 - klo:10:01
Atria on kuiteskin hävittäny porsaita ulkomaille. Onko muut teurastamot tehneet niin ?

Kyllä. Hk vei viime kesänä porsaita ruotsiin. Taisivat olla pääsääntöisesti tuon Heikkilän kommuunin porsaita joita sinne ajettiin. On se vaan pirun hyvä, että meni jonkun muun vaivoiksi.  ;D
Iso pitää olla, mutta ei liian iso...  ::)
Bussiness mies se tuo Heikkilä, hyppyyttää teurastamoita toisensa jälkeen - aivan mielensä mukaan.
Sikatalous / Vs: Hyvä Atria
: 15.07.13 - klo:10:54
Mitähän se Saaristo mahtoi tarkoittaa niillä järeämmillä keinoilla, joita on mahdollista ottaa käyttöön porsastuotannon tasaamiseksi ?
Sikatalous / Vs: Saarioisten kaupasta
: 14.07.13 - klo:16:40
Kovin se J Gröhn korosti broilerin menekin kasvua Saarioisten kaupasta uutisoidessaan. Enteilleekö tämä naudasta ja siasta luopumista. Niin tai näin, sitä kai on tarjottava markkinoille mikä siellä vetää - vaikkapa vain pelkkää broileria.
Paljonko Snelman ostaa esim. Lahti/Jyväskylä linjan itäpuolelta.
Käsittääkseni porsaita ja nautaa ostaa, jopa vähän viitostien itäpuolelta, kuitenkin viitostien lähituntumasta.
Totuus vaan on, että HK, Atria ja Snelman ovat ainoita firmoja jotka kehittävät tuotantoa.
Näinkin asian voi ilmaista...myönnetään, mutta mihin ollaan menossa ? Suuriin lähellä teurastamoa oleviin yksiköihin ja lisääntyvään tuontiin ? Vai mihin ? Mikä lienee perimmäinen tavoite ?
Ainoa joka hankkii vain läheltä teurastamoa on Snelman, tuonti lisääntyy jos tuotanto laskee nykyistä tahtia.
Miten tuotannon lasku saadaan pysähtymään ? Johtuukohan se toimialan talousnäkymistä ? Pitäisikö toiminnasta jäädä muutama €uro tuottajallekin ? Vai riittääkö että siirrytään pelkästään Tanskalaiseen genetiikkaan ja tuotetaan 35 porsasta/emakko/vuosi ? Lopuksi rakennetaan riittävä määrä kolmetonnisia, teurastamon tuella ja sopivalle etäisyydelle.
Totuus vaan on, että HK, Atria ja Snelman ovat ainoita firmoja jotka kehittävät tuotantoa.
Näinkin asian voi ilmaista...myönnetään, mutta mihin ollaan menossa ? Suuriin lähellä teurastamoa oleviin yksiköihin ja lisääntyvään tuontiin ? Vai mihin ? Mikä lienee perimmäinen tavoite ?
Oletko sinä törmännyt ylihinnoiteltuun ruokaan, palveluihin tai muihin tuotteisiin? Kerro missä ja mitä se maksoi.
http://www.iltalehti.fi/ruoka/2013070917244336_ru.shtml

Eikö listasta tulisi lyhyempi, jos listattaisiin tuotteet ja palvelut, joiden hinta on kilpailukykyinen.
Ehkä pitäisi laatia (julkaista) toimintamalli, jolla vedättäjät eivät pääse sinun kukkarollesi. Malli olisi tietty toimialakohtainen.

   Tällä suomen hintatasolla voi hieman leikitellä niin ymmärtää miksi UPM ja Stora-Enso investoi E-Amerikkaan.
Kun myyt ensiharvennusmetsästä kuitupuuta niin sillä kuution hinnalla käyt suurinpiirtein emännän kanssa kahvilla. Ja kuutio on tärvätty. Valtio tienas puolet siitä puukuution hinnasta.  Sellufirmat tietää hyvin ,ettei puun hintaa voi laskea, koska kenenkään ei kannata myydä sitä enää tämän halvemmalla. Ainut tapa olisi ,että valtio luopuisi puunmyyntiverosta.  ;D
noo, valtiohan maksaa lämpölaitokset apilakselle ja terminaattorille jotta nämä voi sitte lämpimässä pirtissä haukkua paperimiestä kun kuitupuut palaa stokerissa ja hankintakulut voi laittaa verottajalle :D :D :D :D


kaikella ystävyydellä ice.


perustele ihan omin sanoin paperimiehen palkka ja muut etuudet suhteessa esim urakkapalkalla elantonsa tienaavaan metsuriin.
yksinkertaista.

paperimies oppii päivässä kaatamaan puun moottorisahalla, luultavasti osaa jo muutenkin mutta metsuri ei opi käyttämään päivässä  paperikonetta eikä ole yleensä ennen semmosta nähnykkään kuin uutisissa ;) ;) ;) ;)

ja tätä en sano sillä että metsureita vähättelisin ;) ;) ;) ;)

No kerroppa samaan syssyyn sekin, miksi paperitehtaassa pitää siivoojalle maksaa tuplasti parempaa palkkaa, kuin maksetaan siivoojalle muissa tehtaissa  :o
Eikäs se paperiliitto ottanut tehtaiden siivoojatkin hoiviinsa ja vaati heille saman palkan kuin paperimiehillekin. Sattuivat olemaan ns. avainalalla, niin saivat tämänkin vaatimuksensa läpi. Näkyisikö tämä  vaatimus nyt mm. paperitehtaiden lakkauttamisina.
Finnpig lienee genetiikassa edellä ja on tehnyt taas muutoksia ohjelmiinsa. Ei puhuta kumealla rintaäänellä pelkästään porsasmäärien kasvattamisesta, mukaan ovat tulleet myös indeksit. Figen sinnittelee mukana omalla ohjelmallaan. Usko omiin vahvuuksiin on molemmilla vahva . Kannattavuutta Suomalaiseen sikatuotantoon  kumpikaan ei ole pystynyt tuomaan. Jos kannattavuutta pidetään tavoitteena niin haastetta riittää. Mikä lienee kyseisten yritysten sisäinen kannattavuus ? Kuvittelisin että volyymit ainakin ovat laskevia.
Mä olen ihan samaa mieltä tuosta genetiikasta. Tietysti nykyistä tilannetta en tiedä kai sitä suomalaistakin linjaa on saatu jalostettua paremmaksi, mutta ainakin reilu kymmenen vuotta sitten, kun meille alkoi tulemaan noita kolmerotu porsaita (ruot.york-norj.maat-duroc) niin porsaiden alkukasvatus tuli paljon helpommaksi.

Ja vielä mitä noihin tuotantosopimuksien irtisanomiseen tulee olisiko kuitenkin kyseessä yksittäinen tapaus? Mukava olisi kuulla mikä on ollut syy tuotantosopimuksen irtisanomiseen? Itse tiedän monta pientäkin emakkosikalaa jotka edelleen tuottavat porsaita eikä sopimusten irtisanomisesta ole ollut puhetta. Totta tietysti on sekin, että välttämättä ei lihatalon puolelta laiteta kovastikkaan hanttiin mikäli tuotanto päätettäisiin lopettaa tai jotakin muuta. Se on sitten asia erikseen, että kuinka usein porsaita noudetaan jne.
Syntyihän se keskustelu genetiikastakin. Tästä voisi päätellä ettei genetiikkakaan ole aivan turha asia siankasvattajille.
Ainakin minulta on HK hakenut teurassiat silloin kuin pitääkin (kevään teurastajien lakonaikana oli tietysti toisin) ja ei siellä porsastilannekaan tietojeni mukaan ole niin paha kuin Atrialla, ruuhkaa toki on.
HK:lla homma tuntuu toimivan - hyvä niin.
Miten Hk:ssa ja A:ssa teuraat haetaan toivottuna päivänä?
Onko viivettä porsaiden noudoissa ja mitä välityspainot on?
Ei toivottuna, vaan sopivana päivänä - silloin kun teurastamolle sattuu sopimaan.
Näin Jep väittää:  Ainoastaan Atria ja Hk ostaa kaikkien lihat oli markkinatilanne mikä hyvänsä. Jännä juttu tuo Snellun GMO vapaus kotimaassa , ulkomaisessa lihassa se ei haittaa yhtään...
Mistä syystä ne oli muutama vuosi sitten alkanut irtisanoa tuottajasopimuksia jos ne ostaa kaikkien lihat oli markkinatilanne mikä hyvänsä ?????
Snellman tuo broilerin sekä kalkkunan liha Brasiliasta, koska nämä kotimaan 2 suurta toimittajaa ei haluaa myydä sellaista lihaa Snellmanille, nyt Snellman on saanut kotimaista kalkkunan liha ja se tulee lähiaikoina markkinoille.
Mutta mistä syystä  Atria sekä HK tuo ulkomailta broilerin-lihaa,-siivet, koipeet ja muuta kun niillä on oma tuotantoa Suomessa. Voittekö myös syödä HK baconia joka on tuotettu Puolassa ja Atrian kestomakkaria joka on tuotettu Tanskassa????????????

Ja sitten teidän siangenetiikka onko se kotimaista? VASTAUS ON EI.
Ja ne jotka väittää että Snellman tuo naudan ja sian lihaa Suomeen, niin todisteet esiin. Koska A sekä Hk tuo sian sekä naudan lihat Suomeen tytäryhtiöiden kautta ja muistaakseni se saadan esiin ainakin A-tuottajien tai oliko se Atrian kotisivuissa.
GMO vapaus eikös se on sama Atrian puolella että kotimaassa on GMO vapaus entä tuontilihassa ??????
Niinpä niin ei ole sian genetiikka Suomalaista - A:lla eikä HK:lla. Mitähän myönteistä lienee tälläkin genetiika tuonnilla saatu aikaan.....rahaa on ainakin palanut rekkakuormittain ja palaa edelleen. Se raha menee Norjaan ja Tanskaan, ne siitä hyötyvät.
Snellman hankkii sikansa haluamiltaan - ilmeisesti edullisilta alueilta. Mikähän mahtaisi olla tilanne jos iso A lopettaisi hankinnan esim. viitostien itäpuolisilta alueilta ? Käsittääkseni Snellman ei operoi näillä alueilla sian hankinnassa. Toinen rajaus lienee pohjoisen suuntaan. Eli Snellmanin alueita ovat Suomalaisittain sika tiheät alueet, sian hankinnassa.

Eipä tartte käyttää GMO soijaa. Sopi hyvin ainakin Snellmannille.





Snellu tuo broilerin ja kalkkunan Brasiliasta. En ole ainakaan vielä ostanut sitä. Syön vaikka pelkkää kaurapuuroa, jos Brasilialainen on toinen vaihtoehto. Kaurat voi kyllä kasvattaa Suomalaisella kananpaskalla muttei suoraa lihaeläimiä.

Onko vahvan tilityskyvyn takana häikäilemätön halvan tuotilihan myynti kotoisen merkin alla?

Hyvä huomio, tuo viimeinen. Niin tai näin epäily on herännyt !
Wilhelmi grillimakkara, parasta I laatua. Nyt halvempaa kuin koskaan. 1,39 € / 400 g. Nyt kannattaa grillata ja syödä, vaikka ei jaksaisikaan. Nauttikaa nyt edes grillaajat, kun edes te pystytte tästä tilanteesta hyötymään. HK:lta löytynee vastaanvanlaisia  ja hintaisia herkkuja.
HYVÄÄ JUHANNUSTA KAIKILLE !
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 25