Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 14

Viestit - IsoPata

Mistähän lähtisi kyselemään vanhan jaakon elevaattoriin pyörintävahdin mikrokytkintä. Onkohan Antilla, vaikka verkkokaupassa ei löydy?

Vaikka Vaasan elektroniikkakeskuksesta. Ei montaa euroa maksa. Ihan normi rajakytkin on.
Kasvintuotanto / Vs: Rapsi
: 14.10.19 - klo:21:28
Jos alaseulan suurentaa niin eikö sit roskaisuus lisäänny?
Tuulta vaan vastaavasti lisää. Yläseulaa myös isommalle. Turhaan sitä monesti pelätään, että menis paljon yli...
Onko kellään  kokemusta maanomistajien arviointikeskuksen toiminnasta voimalinjojen lunastustoimituksissa?
Kannattaako antaa valtuudet ja mitä sitten jos ei anna?
Hyvin toimi vajaa kymmenen vuotta sitten, kun tänne voimalinjaa rakennettiin. Keksivät kyllä hyvin, mistä kaikesta voi valittaa ja tekivät paperityöt.  Varmasti sai enemmän korvausta vielä noiden ottaman osuuden jälkeen kuin, jos olis itse etuaan ajanut. Ja tosiaan säästyy itse kaikelta vaivalta lisäksi :) Mikään pakkohan tuota palvelua ei noilta ole ostaa, jos haluaa itse papereita täytellä.
Oman vähäisen kevätvehnäviljelykokemukseni mukaan Broadway+kiinnitetty on mainio rikkakasvien myrkytyksessä, joskin kallis, mutta minkälaisena pidätte k.o aineen tehoa korren typistyksessä? Ainakin näin on väitetty, että lyhentää kortta.

 Oletteko  silti käyttäneet erillistä  korrenvahvistusta käyttäessänne Broadwayta?
Viime vuonna joka myös kuiva. Kuivempi kuin tämä vuosi ainakin täällä niin demonstrantista hävisi kymmenen senttiä..

Jos on sellainen lajike missä korsi kunnossa ja lannoitus sallituissa rajoissa ja tälläisiä kuivia vuosia niin ei tarvetta muulle korrenlyhennykselle mun mielestä.

Rukiilla olen puolittanut normimäärän CCC:stä, kun Broadway on mukana. Hyvin on toiminut ja pystyssä pysynyt.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2019
: 03.09.19 - klo:09:50
Hyvät puinti kelit saattoi olla siinä Lähes Kaikki päivät sataa seuraavat kymmenen päivää
Eikös tässä ollut pari viikkoa just poutaa. Tais olla yks sade päivä, kun ei päässyt puimaan. Alkaa ainakin täs Pohjanmaalla olla suurin osa puituna ja itsekin ajoin puimurin sunnuntaina talviteloille. Reilu 50 tuntia tuli sampon mittariin vajaassa parissa viikossa. Jonkun verran näkyy vehnää ja kauraa olevan vielä pystyssä. Ennätysvuosi on kiloissa ja kuivana sai puida. Ohrista liki 6 tonnia ja rukiista 8 tonnia hehtaari keskisato.
Kasvintuotanto / Vs: Ohran punaisuus
: 05.08.19 - klo:09:30
On tullut joskus tehtyä samanlaisia huomioita monitahoisessa ohrassa. En tiedä, onko normaalia, vai johtuuko jostain puutoksesta, mutta ihan kelpo sato on aina ollut.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 24.07.19 - klo:09:40
Heinäkuun sademäärä tähän mennessä 51mm.

Seutukunnan viljakasvustot sen näköisiä että puimakoneet tukehtuu, syysvehnien tähkätiheyskin osastoa "sairas".....

Toki poikkeuksiakin on, mutta syy löytyy peilistä.

Lisätään tuohon 51milliin 14mm ja eilinen 15mm.

Heinäkuun sademäärä tähän mennessä siis 80mm.

11mm eilen lisää.

Heinäkuun sademäärä siis 91mm.
Ei satanut eilenkään.. jäi kuurot naapurikunnan puolelle. Heinäkuun sademäärä noin 10 mm kaikkiaan. No enää ei viljat sadetta tarttekaan. Valtaojat ovat kuivia kuten viime kesänä. Perunan varretkin kellastuu kuivuudessa.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 17.07.19 - klo:09:41
Viime yönä oli täs Pohjanmaalla kymmenisen milliä ilmestynyt mittariin. Muuten ei varmaan kuukauteen ole niin paljoa satanut, että mittariin olisi jotain jäänyt. Halkeamat oli ruti kuivassa maassa isoja, kun toissapäivänä hukkakauroja etsiskelin. Ihmeen hyvin on silti jaksanut kortta lykätä viljat toukokuun ja kesäkuun alun pienillä sateilla.
Pientä konehalli aika/katosta kuutioin juuri. Lämmin osa noin 6*10, saman verran katosta viereen. Sähkö- ja vesiliittymät lähellä, ei mitään ihmevarustelua. Millaisiin neliöhintoihin kannattaa noin alustavissa harkinnoissa varautua?
200-400€/m2 riippuen tarvittavista perustuksista, korkeudesta, ovista ja ikkunoista. Tee lämmin osa siporexista, niin tulee kantavaa lämmintä seinää edullisesti ja nopeasti. Siporex  palkit 6-metrisiä, niin saisi katonkin samalla niistä. Katos itsekantavalla pellillä?

Mulla meni noin 350€/m2 paalutettuun halliin, jossa 150m2 korkeaa harjalle asti avointa kylmää tilaa ja 100m2 matalampaa lämmintä tilaa, missä on myös lämpökeskus asuinrakennukselle.
Kasvintuotanto / Vs: Hybridiruis
: 04.04.19 - klo:15:07
Mihinkäs te unohditte torajyväominaisuuden.

No se vähennys nyt oli jotain 20 euroa kilo, toisaalta jos kasitonnaria pukkaa, ei torajyviäkään ole. Siinä vaiheessa kun torajyvät kiusaavat hybridiä, on satokin sekulia ja melko pieni. Harvaan kasvustoon se torajyvä iskee.

Kuulemma yksi torajyvän estokeino on kylvää siivuittain populaatioruista sinne sekaan, ja päisteet.

-SS-
Toissa vuodelta viimeisin kokemus hybridirukiista: Sato 7,1t/ha (kaupan puntarilla), tora 0,31. Oli ruiskutusuratkin jätettynä, mutta toraa tasaisesti koko kasvustossa. Johtuikohan kylmästä ja sateesta?

Muuten resepti ollut hyvin yksinkertainen: lannoitus toukokuun alussa, broadway ja litra CCC ja toukokuun lopussa vielä jotain korrensäätöä. Pystyssä ovat pysyneet.
Kasvintuotanto / Vs: Rapsi
: 26.09.18 - klo:11:14
1250 kg/ha jäi Trapper vaikka kesäkuussa kastelua olikin. Viimenen niitti oli raekuuro puintia edeltävällä viikolla. Mites muilla?

Aurea CL ~2000 kg/ha, puitu syyskuun alussa, kosteus oli 9-11% välillä. Muut analyysitulokset vielä tulematta. Tuntuu, että rypsille ne juhannuksena tulleet ekat sateet oli ihan riittävästi. Ei sen jälkeen näyttänyt ollenkaan kärsivältä toisin kuin viljat.
Tuulettimen remmi 17euroa. Oli alkuperäinen vuodelta -83. Terätangon hitsasin kait 3 kertaa ja kerran sen teki ammattimies. Muutama neliö jäi puimatta, kun terästä katkes lopuksi ne niitit missä se käyttölaitteen rauta on niitattuna. (oliko korsi tänä vuonna normaalia kovempaa. Moskaa tai juuriheinää ei ollut). Överrum 1110.
Ettei siinä käyttölaitteessa olisi väljää tai laakeri mennyt? Joskus hitsattiin sampossa se terää liikuttava varsi useampaan kertaan ennen kuin uskottiin, että laakerissa on vika...
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2018
: 17.08.18 - klo:23:14

Onko rypsiä kukaan puinut?

Valmista alkais olla, mutta jos nyt nuo vähät viljat ensin mitä jäljellä.

Kovin valmiilta näyttää, mutta muistakaahan varoajat. Agil, Targa ja Clamox/Cleravo 90 päivää. Ei oo vasta ku kylvöstä tuon verran. Toki jos pelkillä ötökkäaineilla on pärjännyt niin sitten antaa mennä vain.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 16.08.18 - klo:23:41
iltarukous tänään : tulispa viljaa reippaasti kun alan puimaan ensi viikolla

Eipä taida rukoukset enää paljoa auttaa. Pohjanmaalla (omia huomioita ja kyliltä kuultuja) jo puiduista kauraa tullut jokseenkin normaalisti, ruista huonosti, kakstahoista ohraa kohtalaisesti (alle keskiarvon kuitenkin), monitahoista välttävästi. Rypsit olis enää puimatta itsellä, ne näyttää kyl hyviltä, mutta tiedä sitten paljonko kertyy. 25% jäi viljakilot alle keskiarvon.
Kasvintuotanto / Vs: Gamma yökkönen
: 31.07.18 - klo:18:02
Avauntin varoaika on 56 vrk. Eiköhän rypsit ja rapsit ole puitavissa jo paljon ennen syyskuun loppua. Vai onko varoaikaakin muutettu?
Eikös sitä saa käyttää vain kerran kasvukauteen, joten sekin rajoittaa aika paljon...
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 14