Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 13

Viestit - IsoPata

Kasvintuotanto / Vs: Ohran punaisuus
: 05.08.19 - klo:09:30
On tullut joskus tehtyä samanlaisia huomioita monitahoisessa ohrassa. En tiedä, onko normaalia, vai johtuuko jostain puutoksesta, mutta ihan kelpo sato on aina ollut.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 24.07.19 - klo:09:40
Heinäkuun sademäärä tähän mennessä 51mm.

Seutukunnan viljakasvustot sen näköisiä että puimakoneet tukehtuu, syysvehnien tähkätiheyskin osastoa "sairas".....

Toki poikkeuksiakin on, mutta syy löytyy peilistä.

Lisätään tuohon 51milliin 14mm ja eilinen 15mm.

Heinäkuun sademäärä tähän mennessä siis 80mm.

11mm eilen lisää.

Heinäkuun sademäärä siis 91mm.
Ei satanut eilenkään.. jäi kuurot naapurikunnan puolelle. Heinäkuun sademäärä noin 10 mm kaikkiaan. No enää ei viljat sadetta tarttekaan. Valtaojat ovat kuivia kuten viime kesänä. Perunan varretkin kellastuu kuivuudessa.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 17.07.19 - klo:09:41
Viime yönä oli täs Pohjanmaalla kymmenisen milliä ilmestynyt mittariin. Muuten ei varmaan kuukauteen ole niin paljoa satanut, että mittariin olisi jotain jäänyt. Halkeamat oli ruti kuivassa maassa isoja, kun toissapäivänä hukkakauroja etsiskelin. Ihmeen hyvin on silti jaksanut kortta lykätä viljat toukokuun ja kesäkuun alun pienillä sateilla.
Pientä konehalli aika/katosta kuutioin juuri. Lämmin osa noin 6*10, saman verran katosta viereen. Sähkö- ja vesiliittymät lähellä, ei mitään ihmevarustelua. Millaisiin neliöhintoihin kannattaa noin alustavissa harkinnoissa varautua?
200-400€/m2 riippuen tarvittavista perustuksista, korkeudesta, ovista ja ikkunoista. Tee lämmin osa siporexista, niin tulee kantavaa lämmintä seinää edullisesti ja nopeasti. Siporex  palkit 6-metrisiä, niin saisi katonkin samalla niistä. Katos itsekantavalla pellillä?

Mulla meni noin 350€/m2 paalutettuun halliin, jossa 150m2 korkeaa harjalle asti avointa kylmää tilaa ja 100m2 matalampaa lämmintä tilaa, missä on myös lämpökeskus asuinrakennukselle.
Kasvintuotanto / Vs: Hybridiruis
: 04.04.19 - klo:15:07
Mihinkäs te unohditte torajyväominaisuuden.

No se vähennys nyt oli jotain 20 euroa kilo, toisaalta jos kasitonnaria pukkaa, ei torajyviäkään ole. Siinä vaiheessa kun torajyvät kiusaavat hybridiä, on satokin sekulia ja melko pieni. Harvaan kasvustoon se torajyvä iskee.

Kuulemma yksi torajyvän estokeino on kylvää siivuittain populaatioruista sinne sekaan, ja päisteet.

-SS-
Toissa vuodelta viimeisin kokemus hybridirukiista: Sato 7,1t/ha (kaupan puntarilla), tora 0,31. Oli ruiskutusuratkin jätettynä, mutta toraa tasaisesti koko kasvustossa. Johtuikohan kylmästä ja sateesta?

Muuten resepti ollut hyvin yksinkertainen: lannoitus toukokuun alussa, broadway ja litra CCC ja toukokuun lopussa vielä jotain korrensäätöä. Pystyssä ovat pysyneet.
Kasvintuotanto / Vs: Rapsi
: 26.09.18 - klo:11:14
1250 kg/ha jäi Trapper vaikka kesäkuussa kastelua olikin. Viimenen niitti oli raekuuro puintia edeltävällä viikolla. Mites muilla?

Aurea CL ~2000 kg/ha, puitu syyskuun alussa, kosteus oli 9-11% välillä. Muut analyysitulokset vielä tulematta. Tuntuu, että rypsille ne juhannuksena tulleet ekat sateet oli ihan riittävästi. Ei sen jälkeen näyttänyt ollenkaan kärsivältä toisin kuin viljat.
Tuulettimen remmi 17euroa. Oli alkuperäinen vuodelta -83. Terätangon hitsasin kait 3 kertaa ja kerran sen teki ammattimies. Muutama neliö jäi puimatta, kun terästä katkes lopuksi ne niitit missä se käyttölaitteen rauta on niitattuna. (oliko korsi tänä vuonna normaalia kovempaa. Moskaa tai juuriheinää ei ollut). Överrum 1110.
Ettei siinä käyttölaitteessa olisi väljää tai laakeri mennyt? Joskus hitsattiin sampossa se terää liikuttava varsi useampaan kertaan ennen kuin uskottiin, että laakerissa on vika...
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2018
: 17.08.18 - klo:23:14

Onko rypsiä kukaan puinut?

Valmista alkais olla, mutta jos nyt nuo vähät viljat ensin mitä jäljellä.

Kovin valmiilta näyttää, mutta muistakaahan varoajat. Agil, Targa ja Clamox/Cleravo 90 päivää. Ei oo vasta ku kylvöstä tuon verran. Toki jos pelkillä ötökkäaineilla on pärjännyt niin sitten antaa mennä vain.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 16.08.18 - klo:23:41
iltarukous tänään : tulispa viljaa reippaasti kun alan puimaan ensi viikolla

Eipä taida rukoukset enää paljoa auttaa. Pohjanmaalla (omia huomioita ja kyliltä kuultuja) jo puiduista kauraa tullut jokseenkin normaalisti, ruista huonosti, kakstahoista ohraa kohtalaisesti (alle keskiarvon kuitenkin), monitahoista välttävästi. Rypsit olis enää puimatta itsellä, ne näyttää kyl hyviltä, mutta tiedä sitten paljonko kertyy. 25% jäi viljakilot alle keskiarvon.
Kasvintuotanto / Vs: Gamma yökkönen
: 31.07.18 - klo:18:02
Avauntin varoaika on 56 vrk. Eiköhän rypsit ja rapsit ole puitavissa jo paljon ennen syyskuun loppua. Vai onko varoaikaakin muutettu?
Eikös sitä saa käyttää vain kerran kasvukauteen, joten sekin rajoittaa aika paljon...
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 31.07.18 - klo:13:58
Altia maksaa ohrasta 170 viljatorilla.

Viking Maltin hinta on myös 10€ enemmän omilla sivuilla kuin MT:n hintaseurannassa... Eli 209,5€.

Onko joku oravankynsiraja?

Valkuaisesta sai ainakin viime vuonna 15 plussaa entsyymissä, mutta lajittelusta saattaa tänä vuonna tulla miinuksia toisille...
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 31.07.18 - klo:12:13
Altia maksaa ohrasta 170 viljatorilla.

Viking Maltin hinta on myös 10€ enemmän omilla sivuilla kuin MT:n hintaseurannassa... Eli 209,5€.
Mikähän siinä on, kun taas on rypsi syttynyt kuivurissa:
https://www.pohjalainen.fi/uutiset/poliisiuutiset/rypsin-kuivaamisesta-tuli-rypsin-kastelu-palokunta-sammutti-palavaa-viljankuivaajaa-1.2683574

Uunin sisällä on ollut jotain palavaa ja sitten kun se on alkanut hiiltymään ja palamaan niin kipinöitä ja kekäleitä on puhaltunut kuivurin kaappiin. Jotain palavaa voi olla esim. hiirenpesä, edellisenä vuonna uuniin asti pomppineita jyviä tai herneitä tms. tai vaikkapa hieman huolimattoman uuninnuojan sisään pudottama ja sinne unohtunut puu- tai muovivartinen teräsharja.

Tässä tapauksessa voi olla hyvinkin näin, kun ensimmäisiä kuivauksia lienee tälle vuodelle. Viime syksynä oli kuitenkin paloja jostain syystä rypsillä, vaikka muita lajeja oli kuivattu jo aiemmin ja pitkään...
Kasvintuotanto / Vs: Kuivuus
: 23.06.18 - klo:22:50
49 mm juhannuksen aikana ilmestynyt mittariin. Kai se kasvu alkaa nyt, kun apulannat vihdoin sulaa. Ohrille huomenna vähän kasvunsäädettä ja osalle ajattelin kokeilla tautiainettakin laittaa minimi annoksen. Tähkät kurkistaa tupesta. Rypsit pukkaa vartta nyt nopeesti ja puhkeamassa kukkaan ihan just. Naapuri kunnassa näkyikin jo keltaisia peltoja. Täytyy huomenillalla tutkia ajaisko vielä biscayat, kun jonkun verran kuoriaisia näkyi, ei kuitenkaan joka nupussa.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 13