Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 14

Viestit - härkä

Suomessahan on yksiselitteisesti VAHINGONKORVAUSLAKI joka velvoittaa korvaamaan kun aiheuttaa  toiselle vahinkoa .
Mielestäni Gmo-rehujen tuonti ja Gmo-viljelyn aloittaminen on tietoista ja tahallista vahingon aiheuttamista.
Haluan nähdä tilanteen jossa tuontisoijan tuoja haastetaan porukalla oikeuteen ja todetaan että asiakirjat on väärennetty kuten italiasssa kävi "häkki taitaa heilahtaa".
Tuskin vakuutuksetkaan korvaa kun todetaan että gmo-soijaa tuodaan tahallisesti ,tarkoituksena Suomalaisen maidontuotannon vahingoittaminen.

Eiköhän Gmo-vapaan rehun tuonti ole aikalailla minimissä ja loppumassa Suomeen muutamaa tipunöf  virmaa lukuunottamatta?
Mutta miksi etujärjestömme ottaa tuontiin sekä viljelyyn  puoltavan kannan vaikka toimet on VAHINGONKORVAUSLAIN  vastaista.?


Suomessahan on yksiselitteisesti VAHINGONKORVAUSLAKI joka velvoittaa korvaamaan kun aiheuttaa  toiselle vahinkoa .
Mielestäni Gmo-rehujen tuonti ja Gmo-viljelyn aloittaminen on tietoista ja tahallista vahingon aiheuttamista.
Haluan nähdä tilanteen jossa tuontisoijan tuoja haastetaan porukalla oikeuteen ja todetaan että asiakirjat on väärennetty kuten italiasssa kävi "häkki taitaa heilahtaa".
Tuskin vakuutuksetkaan korvaa kun todetaan että gmo-soijaa tuodaan tahallisesti ,tarkoituksena Suomalaisen maidontuotannon vahingoittaminen.

Taas se tapahtui uutisissa syytettiin maatalouden päästöjä. Kuinka paljon haastateltavalla lie metsää jossa on kivet ja kannot kääntänyt ja ojinut alueensa 20m välein  nyttemmin   syyllistää vain maataloutta. Ainakin meillä päin jokiuomaan tulee metsien ojituksesta ihan ruskeaa vettä kovan sateen jälkeen sisältäen  paljon humusta ja hiekkaa . Metsien pinta-alat ovat kymmenkertaisia viljelysmaahan verrattuna.
http://areena.yle.fi/ohjelma/807
Uutinen 19.12.2011 klo 18.00 on isku kaikkia Suomalaisia maidontuottajia sekä gmo-vapaaseen tuotantoon sitoutuneita lihantuottajia vasten.
Etujärjestömme selkärangattomuus nakertaa koko ajan (erikoistuotantomaan brändiä) , m i k s i ?
Suomessahan on yksiselitteisesti VAHINGONKORVAUSLAKI joka velvoittaa korvaamaan kun aiheuttaa toisille , toiselle vahinkoa: vastuu on koko omaisuudellaan.

Mielestäni Gmo-viljelyn aloittaminen on tietoista ja tahallista vahingon aiheuttamista.
Vastaako vahingonaiheuttaja teoistaan?
  Lainausta:  Vahingonaiheuttajaa pidetään yleisesti korvausvastuullisena. Vahingonkorvauslain mukaan se, joka tahallisesti tai tuottamuksesta aiheuttaa toiselle vahingon, on velvollinen korvaamaan sen. Tällainen tahallaan tai huolimattomuuttaan aiheutettu vahinko täytyy siis aiheuttajan korvata. Laissa on kuitenkin olemassa asiasta joitakin poikkeuksia. Pääsääntöisesti korvausvastuun syntyminen kuitenkin edellyttää, että vahingon aiheuttaja on toiminut joko tai tahallisesti tai huolimattomasti.
Joskus vahingonaiheuttajan korvausvastuu muodostuu kohtuuttoman suureksi. Lain mukaan vahingonkorvausta voidaan sovitella, jos korvausvelvollisuus harkitaan kohtuuttoman raskaaksi ottaen huomioon vahingon aiheuttajan ja vahingon kärsineen varallisuusolot ja muut olosuhteet. Pääsääntöisesti tahallisesti aiheutettu vahinko tulee korvata täysimääräisesti, jollei erityisistä syistä harkita kohtuulliseksi alentaa korvausta.

 

Pellon vuokrataso ja pellon hinta lähtee heti laskemaan kun näennäisviljely laitetaan kuriin . Luonnonhoitopellon , hömppäheinän ja kesannon tuet tulee asettaa sellaiselle  tasolle kun ne kuuluvat eli pelkkä cap tuki niin silloin keinottelu loppuu. 8)
                                           Kenen etu ettei viljellä kotimaassa valkuaista ?
-tuontiliikkeet hyötyy mielestäni kymmeniä jopa 100 miljoonaa ?
-Viljelemällä valkuaiskasveja jolla 100% markkinat saadaan aikaan ettei viljasta ole merkittävää ylitarjontaa.
-Suomen Valtio häviää satoja miljoonia kauppataseen alijäämänä ?
Tuonnin arvo 300 miljoonaa pitää kertoa kahdella kun puhutaan vaikutuksesta kansantalouteen.
turkki tarkensi :rypsin tuet ei laskenut 2010 vuodesta jos ei (pinta-alat ylity?) ja muutenkin katsoin taulukosta c2 aluetta "kasvitilaa" jossa tuki on samassa suhteessa viljaan verrattuna 2010 ja 2011.Tietenkin cap tuen leikkaus laski tukea muutamilla  €uroilla  hehtaarilta joka myös on tuen laskemista rypsinviljelystä ? Kasvitilathan on  potenttiaalisia öljykasvin viljelijöitä .

                                                                                            Pääasia!
-Haluankin nähdä MTK:lta esityksen että 2012  ei luonnonhoitopellolle makseta ympäristötukea lainkaan ja tuki siirretään öljy ja valkuaiskasvin viljelyn tueksi?
-Palmuöljyn tuontituen siirtäminen öljy ja valkuaiskasvien viljelyyn olisi kansantaloudellista mutta ei turkin edustaman järjestön edun mukaista vaaliessaan tuontia /osakesalkkuaan ?
-Säästöjä saadaan myös aikaaan LFA tuen leikkamisessa kesannolta?
siis. muutokset oli myös 2011 vuodelle mahdollisia vaikka toisin väitettiin (öljy ja valkuaiskasvipalkkiota ja ympäristötukeahan muuteltiin ko. vuodelle!)
Suomeen tuodaan paljon valmista rouhetta. Tietääkseni Raisio tuo rypsinsä siemeninä ja puristaa sen täällä rouheeksi ja öljyksi. Tämä voi ollakkin hyvä bisnes, samalla rouhe nääs saadaan "desinfioitua".

MTK taitaa omistaa Raisiota aika paljon. Kyllä "faktan" esiintuoma ajatus on aika kiinnostava  ::)

On kyllä outoa että valkuaisen kotimaista tuotantoa ei tueta tämän enempää.. Mutta tuetaan sentään. Eikä rypsi ole kalliimpi viljellä kuin mikään muukaan. Taitaa olla halvempi 30 €:n hehtaarikohtaisella siemenkustannuksellaan. Myrkkyjä menee. Mutta menee niitä muillekkin kasveille.


-Tipahtihan muistaakseni rypsin tuki 2010 vuodesta tälle vuodelle MTK esityksestä / vai oliko esitys kepulaiselta Ministeriltä?
-Missä menee raja jolloin tulee jäävätä itsensä annettaessa esityksiä Ministeriöön?    "onko omistajuudessa mitään jääviyttävää"?
Vapaa sana / Vs: GM-maissi petti
: 01.09.11 - klo:20:36
Onkohan gutigut valmistautumassa kepun pressaehdokkaaksi ?

Kunhan nyt ensin selvitetään Kepun vaalirötöstelyt niin sitten kohti uusia seikkailuja   ;D ;D ;D
[/quote]
Taitaa päättäjät unohtaa koska pitää jäävätä itsensä mutta  jälkikäteen kun ohjelmat on lyöty lukkoon selviää myös onko puhtaat paperit valmisteluissa?
Vapaa sana / Vs: Jyrki Kataisen Gmo-kanta
: 29.03.11 - klo:11:22
Meinaateko todella että rahalla on vaikutusta poliittisiin päättäjiin ?
Voiko kokoomuksen linja poiketa todella Kepun ja RKP:n  linjasta vaikka istuvat samassa hallituksessa?
Olisiko Gmo-asian päättäminen lykätty sen vuoksi seuraavalle eduskunnalle että RKP ja kepu olisi hyväksynyt Gmo-viljelyn ?
 Rkp:n  Wallin ja Kepun:n  Kiviniemi eivä ota kantaa vaikka kaikki muut puolueet  "puoluejohtajat"  liputtaa Gmo-vapaalla kannallaan? Miksi?
Vapaa sana / Jyrki Kataisen Gmo-kanta
: 28.03.11 - klo:12:40
  MT 25.3.2011                           Katainen valitsisi   gm-vapauden

Kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen mukaan Suomesta pitäisi luoda korkealaatuisen ruuan mallimaa, jossa on elinvoimainen maaseutu.

”Laatumainetta olisi julistautua geenimuuntelusta vapaaksi.”

Ensin pitäisi julkiset hankinnat suunnata lähiruokaan. ”Se olisi vipu, jolla saadaan lisää tuotantoa”, Katainen sanoo.

”Kuluttaja lopulta ratkaisee, kuinka paljon hän on valmis maksamaan laaturuuasta.”

( Rkp:n  Wallin ja Kepun:n  Kiviniemi eivä ota kantaa vaikka kaikki muut puolueet liputtaa Gmo-vapaalla kannallaan? Miksi?
 - Olisiko se siinä? mutta erittäin vaikea löytää netistä joka kertoo jotain sen todellisuudesta?
    - Maalliskuun puolessa välissä tulee diktaaaattori joka määrään nykyisten hallituspuolueiden maaseutuohjelmat?
      Lainasin toisaalta.
      Mielestäni ryyti on viärässä ,nykyiset hallituspuolueet tulevat julki siirto tarkoituksenaan vasta kotvasen piästä ?
                  Kuluttajat ovat kuitenkin kantansa tuoneet julki 80% on vastaan gmo-ruokaa ja viljelyä.
Turve on hitaasti uusiutuva luonnonvara. Sen käyttöä voidaan perustella kotimaisuudella, huoltovarmuudella ja hiilen korvaamisella.
Sähköntuotantokapasiteetti  Sen tuottamiseen tarvitaan myös ydinvoimaa.  
Puupohjaista biodieselin tuotantoa ja käyttöönottoa tulee kiirehtiä. Uusiutuvien osuus kaikista polttoainesta tulee olla vähintään 20 prosenttia vuoteen 2020 mennessä.
 Samaan aikaan myös suomalaisen kuluttajan odotukset kasvavat ruoan turvallisuuden, tuotantotavan ja hinnan suhteen. Niihin vastattaessa suomalaisen maatalouden vahvuudet perustuvat puhtaaseen maaperään, eläin- ja kasvitautivapauteen, salmonellattomuuteen, GMO-vapauteen sekä nykyaikaiseen perheviljelmämalliin.
Kansainvälisten epävarmuuksien lisääntyessä on huoltovarmuus turvattava,
                                              Onkona tämä totta? Keskustan ohjelmasta?
http://www.keskusta.fi/Suomeksi/Politiikka/Tavoitteet/Ymparisto,_energia_ja_ilmasto.iw3

    - Olisiko se siinä? mutta erittäin vaikea löytää netistä joka kertoo jotain sen todellisuudesta?
    - Maalliskuun puolessa välissä tulee diktaaaattori joka määrään nykyisten hallituspuolueiden maaseutuohjelmat?
Sivuja: [1] 2 3 ... 14