Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2

Aiheet - härkä

http://areena.yle.fi/ohjelma/807
Uutinen 19.12.2011 klo 18.00 on isku kaikkia Suomalaisia maidontuottajia sekä gmo-vapaaseen tuotantoon sitoutuneita lihantuottajia vasten.
Etujärjestömme selkärangattomuus nakertaa koko ajan (erikoistuotantomaan brändiä) , m i k s i ?
Suomessahan on yksiselitteisesti VAHINGONKORVAUSLAKI joka velvoittaa korvaamaan kun aiheuttaa toisille , toiselle vahinkoa: vastuu on koko omaisuudellaan.

Mielestäni Gmo-viljelyn aloittaminen on tietoista ja tahallista vahingon aiheuttamista.
Vastaako vahingonaiheuttaja teoistaan?
  Lainausta:  Vahingonaiheuttajaa pidetään yleisesti korvausvastuullisena. Vahingonkorvauslain mukaan se, joka tahallisesti tai tuottamuksesta aiheuttaa toiselle vahingon, on velvollinen korvaamaan sen. Tällainen tahallaan tai huolimattomuuttaan aiheutettu vahinko täytyy siis aiheuttajan korvata. Laissa on kuitenkin olemassa asiasta joitakin poikkeuksia. Pääsääntöisesti korvausvastuun syntyminen kuitenkin edellyttää, että vahingon aiheuttaja on toiminut joko tai tahallisesti tai huolimattomasti.
Joskus vahingonaiheuttajan korvausvastuu muodostuu kohtuuttoman suureksi. Lain mukaan vahingonkorvausta voidaan sovitella, jos korvausvelvollisuus harkitaan kohtuuttoman raskaaksi ottaen huomioon vahingon aiheuttajan ja vahingon kärsineen varallisuusolot ja muut olosuhteet. Pääsääntöisesti tahallisesti aiheutettu vahinko tulee korvata täysimääräisesti, jollei erityisistä syistä harkita kohtuulliseksi alentaa korvausta.

 

Vapaa sana / Jyrki Kataisen Gmo-kanta
: 28.03.11 - klo:12:40
  MT 25.3.2011                           Katainen valitsisi   gm-vapauden

Kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen mukaan Suomesta pitäisi luoda korkealaatuisen ruuan mallimaa, jossa on elinvoimainen maaseutu.

”Laatumainetta olisi julistautua geenimuuntelusta vapaaksi.”

Ensin pitäisi julkiset hankinnat suunnata lähiruokaan. ”Se olisi vipu, jolla saadaan lisää tuotantoa”, Katainen sanoo.

”Kuluttaja lopulta ratkaisee, kuinka paljon hän on valmis maksamaan laaturuuasta.”

( Rkp:n  Wallin ja Kepun:n  Kiviniemi eivä ota kantaa vaikka kaikki muut puolueet liputtaa Gmo-vapaalla kannallaan? Miksi?
Gugu jussi tuomisto asiantuntijana väittää että gmo-viljely ei sekoitu luomuun vaikka toteaa itse että sekoitumista tulee tapahtumaan (0.3)% .
- Luomusiementuottaja joka myi 0.3% kontaminaation sisältävää siementä on lainsäädännön mukaan aiheuttanut vahingon tahallisesti  on täydellisesti vastuussa aiheuttamastaan vahingosta.
- Luomutuottaja joka epäilee että rehut ei ole puhtaita on jo tahallisuuden säännön rikkoja ellei lopeta tuotantoa heti !

   Äänestys..............                              kyllä
Suomalaisen Työn liiton mukaan Suomeen saataisiin vuosittain 20 000 uutta työpaikkaa, jos jokainen suomalainen käyttäisi 20 euroa enemmän kuukaudessa kotimaisten tuotteiden ja palveluiden hankintaan, Anttila korostaa.
  On muuten mielenkiintoinen yhtälö jos öljy ja valkuaiskasvit tuotetaan kotimaassa silloin ulkomaan tuonti supistuu 500 miljoonaa? Paljonko työpaikat lisääntyy ?
                 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hyvin oivallettu !Liippaa läheltä?Eihän nyt pörssiomistukset vain ole  suurin este valkuaisen ja öljykasvien viljelyyn  sekä koko biotuotannon käyntiin lähtöön?
      Alan ymmärtää sillä LHP /hömppäheinän lisääminen vaikuttaa etujärjestömme salkun arvoon nostavasti?       Lainausta toisaalta !
                ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Maaseudun Tulevaisuus  3.11.2010 Mtk:n omaisuus yli 200 miljoonaa vaikuttaa kiistatta etujärjestön päätöksiin ja linjauksiin? Mtk:n /paikallisyhdistysten tulee julkaista kaikki pörssisijoituskohteensa kuten päättäjiltäkin vaaditaan? Öljy ja valkuaiskasvien viljelyn eristämiseksi  etujärjestön tulee antaa riittävät porkkana esitykset  jo vuodelle 2011 ja MMM :n kiireesti esittää Brysseliin eristävät toimenpiteet öljy ja valkuaiskasvien viljelyn /omavaraisuuden nostamiseen !
Anttilan strategia salmonellattomuus ja GMO-vapaa ovat viljelijöidemme luontaisia vahvuuksia Maaseudun Tulevaisuus 1.9.2010.
-Hallitusohjelmaan sovittiin että tulotasoa on viljelijöillä parannettava joka toteutuu kyllä salmonellatonta ja GMO-vapaata laatua tuottamalla.
 Eli tukitasoja  on turha vaatia nostettavaksi tällaisessa talouden lamassa.
-Valkuaisen tuotantoa tulee koko EU-tasolla välittömästi lisätä.
-Suomessa valkuaisen omavaraisuu lie tänä vuonna 40-50% luokkaa "GMO-vapaana"
-Tuontia on perusteltu ( vain brassi soija Gemona) pystyy korvaamaan muka kotimaisen valkuaistuotannon.
bobbari
Lainaus käyttäjältä: kylmis - 03.04.10 - klo:18:27
Lainaus käyttäjältä: Herra Heinamaki - 03.04.10 - klo:18:15
AB nostettava C1 tasolle.
  -Minkä takia virkamiehet ja poliitikot olisivat yksin vastuussa? Entäpä jos tuottajissa itsessäänkin on vikaa?
 - Kyllä on.  AB- alueen maidontuottajien kuuluisi tässä vaiheessa pistää pystyyn uusi
   HUITTISTEN kokous !       Joko maitoon lisää tukea tai uhataan MTK:sta eroamisella .
   Onhan saksassakin useampi tuottajajärjestö ja eikä ole maidossa näin järjettömiä tukiportaita!!
   Kyllä Suomeenkin toinen tuottajajärjestö mahtuisi joka ajaisi AB-alueen etua...
   Kun nykyisinkin MTK hoitaa vaan pohjoisen asioita.
   Toisaalta tilaisuuteen ei taas varmaan löytyisi MTK:lta edustajaa kun taas pikkujoulut ja
   muut risteilyt on paljon tärkeämpiä asioita kuin etelän ongelmat . 

A/B maidonhinta tukineen on tällä hetkellä samalla tasolla kuin c1 alueen maidonhinta kun otetaan huomioon pellon kautta maksetut tuet. Kokonaisuus tulee jokaisen hyväksyä  ???
-Pitäisikö myös MTK päättäjät c-alueelta vaihtaa A/B aluelaisiin kuten ?
-Pihvikarjaliitossa
-Luomuliitossa
-Viljavaltuuskunnassa
-ym.   
Gmo-viljelyä ei saa kokeilla
Luomuliitto ry:n esittää, etta toistaiseksi on syyta pidättäytyä BASF Plant Science Company GmbH:n 30.11.2009 anomasta (1/MB/09) muuntogeenisen perunan kenttäkokeista Hämeenlinnan ja Seinäjoen kaupunkinen alueella.

Hakemuksessa BASF Plant Science Company GmbH itsekin toteaa, että kaikkia geenimuuntelun luonnolle aiheuttamia vaaroja ei ole voitu tieteellisesti sulkea pois.

Useissa kohdissa hakemusta oli myös epämääräisiä ja vallitsevan käsityksen perusteella myös virheellisiä otaksumia, joiden perusteella oli tehty luvan myöntamistä puoltavia johtopääöksiä
Asiasta lisää Luomuliiton sivuilla MT 27.1.2010 sivu 9
Kasvintuotanto / DIKTAATTORIN VALTA ?
: 27.01.10 - klo:00:05
Suomen kansallinen toimivaltainen viranomainen geenitekniikkalain soveltamisalaan kuuluvissa asioissa on geenitekniikan lautakunta (GTLK), joka toimii sosiaali- ja terveysministeriön yhteydessä.

Geenitekniikan lautakunnan tehtäviä:

toimii muuntogeenisten organismien käyttöä koskevissa suljetun ja avoimen käytön direktiiveissä tarkoitettuna toimivaltaisena viranomaisena

toimii Cartagenan bioturvallisuuspöytäkirjassa tarkoitettuna toimivaltaisena viranomaisena muuntogeenisten organismien valtioiden rajat ylittävissä siirroissa

johtaa ja yhteensovittaa geenitekniikkalain noudattamisen valvontaa

valmistelee muille kotimaisille ja kansainvälisille viranomaisille annettavia lausuntoja

lautakunta rajoittaa tai tarvittaessa kieltää muuntogeenisen organismin käytön

lautakunta määrää tarvittaessa uhkasakon sekä teettämis- ja keskeyttämisuhan
VOIKO TODELLA NÄIN PIENI LAUTAKUNTA PÄÄTTÄÄ SUOMEN SUURIMMAN ASIAN ?

Kokoonpano linkistä !   www.geenitekniikanlautakunta.fi
Lehtomäki on ihan oikeassa kun viittaa kintaalla lannanpolttajien polttolupaanomuksiin. Lannoitteita ei pidä missään nimessä polttaa lämpölaitoksissa mielestäni!
Selvittäkää TE-keskuksilta siementen sisällöstä mutta tietojeni mukaan saa riistapeltoon kylvää syysrypsin jonka voi puida 2010 vuonna tukiehtojen mukaisesti.Kirjoittakaa ken tietää enemmän?
Sivuja: [1] 2