Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 6

Aiheet - Jompero

Yleistä maa- ja metsätaloudesta / Eläke
: 14.12.16 - klo:09:24
Onkohan jollekkin tänä päivänä työelämäs olevalle viä ihan oikeasti epäselvää että eläkkeen saa semmosen kun maksaa? En tiedä kuinka selvää se on ollu nyt eläkkeellä olevalle sukupolvelle mutta löytyyköhän meistä -70 luvulla syntyneistäkin viä niin pahoin tynnyris kasvatettuja ettei ymmärrä eläkejärjestelmä toimintaperiaattetta?

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/puheenaiheet/p%C3%A4%C3%A4kirjoitus/viljelij%C3%A4n-on-vaikea-korottaa-el%C3%A4kett%C3%A4%C3%A4n-1.172334
Kellään kokemusta miten liukupinnat irrotetaan? Onko tuo pääty jengoilla vai miten kiinni?
Kasvintuotanto / VirnaRetikka
: 29.09.16 - klo:22:07
Onko kokemusta rehuvirnan ja öljyretikan seoksesta? Virnasta ei mitää kokemusta mutta tuo retikkahan ampasee aika vauhdilla ainakin lyhenevän päivän oloissa. Laittaakohan rehuvirna sille kampoihin toukokuulla vai jääkö jalkoihin?
S-ryhmän tuoretuotteiden valikoimajohtaja Antti Oksa

"Mitä isompi myyntivolyymi, sitä tehokkaampaa tuotteen valmistaminen on. Tuotteiden hintatason kehittymisestä on kyseltävä niiden tuottajilta. Jos heidän hintansa laskevat, myös kauppojen hinnat ovat edullisempia."

Kasvintuotanto / Stanan tunarit
: 08.07.15 - klo:10:27
Jos myrkkypurkin ohjeissa on mehiläisvaroitus, niin se tarkottaa sitä että ko. aine on vaarallista mehiläisille. Jos siinä lukee kellonaika jolloin voi pruutata, se tarkottaa että muina aikoina ei saa pruutata. Jos ainetta ei saa käyttää kukkivaan kasvustoon, se tarkottaa että ainetta ei saa käyttää kukkivaan kasvustoon. Mikä kohta näistä on vaikia ymmärtää?

Mitäpä veikkaatte jos joku punavuoren kuplatoimittaja kiinnostuu asiasta, kumpi saa sympatiat, mehiläisenraatoja lapioiva tarhaaja vai ilkeä maajussi ruiskunsa kanssa? Siinä sitä saa taas jakaa usiamman aamupuuron ilmaiseksi ennenkö imagohaitta on korjattu
Nyt iski semmonen päähänpinttymä että pitää rakentaa alta tyhjennettävä siilosto. Mikähän tuo viljarekan korkeus on vai pitääkö suosista jättää tilaa se 4,4 metriä? Ei läpiajettava malli tuu kyseeseen vaan täytyy peruuttaa alle, periaattees taaimmainen vois olla hiukan matalampi, eikös se koppi kumminkin korkein paikka oo? Onko täällä alan miehiä tai muuten kokemusperästä tietoo?
Kasvintuotanto / Etanantorjuntaa
: 17.03.15 - klo:11:51
Mielenkiintosta.

"Kasvustoon iski, kuten Tyynelässäkin aiemmin, etanat, mutta yllätykseksi vain puna-apilalohkolle, jonka etanat söivät puhtaaksi. Valkomesikkälohkon rypsi jatkoi rehevää kasvuaan talveen saakka. Tämä oli todella hieno uutinen taistelussa etanoita vastaan."

Koko juttu http://tyynelantila.fi/2015/eraita-huomioita-valkomesikan-viljelysta/

Karkottaiskohan tuo kumariini peuratkin?
Semmonen tuli mieleen kun näitä virsiä luki että mitähän tapahtuis jos maajussit rupeiskin yrittäjiksi? Ostais apulannat sieltä mistä halvimmalla saa, rahtais viljat viroon jos siä kerran enemmän maksetaan, nostais pönkän navetan tai sikalan ovelle jos hommasta ei tarpeeksi haluta maksaa, pahimmillaan saattais jopa ideoida jotain tuotantoo josta pulaa ja vieläpä osata markkinoidakin se silviisiin että jotain jää plakkariinki jne...

Jos nyt ittelläkään asian suhteen hurraamista mutta sanotaanko että under process.
Mikä on kyseinen laatikko? Tarkottaako tuon kärähdys että uskollinen 320 Kemppi on tullu tiensä päähän vai uskaltaako tuon raijjata huoltoon? Ensimmäinen oire oli että tuuletin ei pyöriny ja jurras. Kun kaikki vaiheet tuli koneeseen asti niin aattelin josko ongelma on vain tuulettimes kun hitsattaavaakin oli vain yks tapin pää. Tuolle käämille se tapin pää oli kumminki liikaa...

Minkäköhän kokoinen pitäis olla, Kreussin 2500 watin vekotin? Kondensaattori iski siinä määrin kipinää ettei siitä nää enää numeroita. Keraaminen pötkylä kuitenkin, sanotaanko tuommonen pikkulillin kokonen mutta lyhkäsempi  :D

Ny voi puhua asiaa kun otsikko korjattu  ;D
Semmonen asia painaa mieltä, että minkä takia nois kuivurisiilois ilmaa lykätään jumalattomalla voimalla viljamassan läpi kun eikö paljon enerkiatehokkaampaa olis imeä pienemmällä moottorilla sama ilmamäärä niiden "hernehen kokoosten ohorien" läpi?
Kannattaako miettiä Samia yms. kun viron puolelta saa kunnostetun Petkuksen samaan hintaan? Josain nettikeskustelus moitittiin noiden nykyvehkeiden tehoja, onhan sillä toki koko talvi aikaa mutta kyttäämistä vaatinee silti? Mitäköhän noiden Petkusten numerot yritää kertoa vai onko niis logiikkaa ollenkaan?
Kasvintuotanto / Vihermassaherneen siemen
: 06.09.14 - klo:21:58
Mulla kun on ollu semmonen käsitys ettei em. kasvi tuota meidän oloissa itävää siementä mutta ihan puitavalta tuo näyttää. Onko raadilla kokemusta? Kun kerran lakopaikat itää pellollakin niin miksei tuo itäisi kuivattuna ja suursäkissä talvehtineena myös ens keväänä? Nuo euron/kilo siemenet on muutenki mukavampia puljata  ;D
Kasvintuotanto / Mobiwisu
: 02.09.14 - klo:14:54
Kokenuksia?
Onko kaikki lähialueella vaikuttavat tulon päällä jussipaita päällä ja tuppiroska vyöllä?
Sivuja: [1] 2 3 ... 6