Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 7

Viestit - Kokkare Kalle

Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: HK Scan
: 18.08.19 - klo:21:50
Vasikkapulan takia niiden, jotka eivät kuulu parhaaseen a-ryhmään, kannattaa olla huolissaan. Hupenevat vasikat ei riitä kaikille. Teurastamot haluavat keskittää loppukasvatuksen muutamille isoille yksiköille, jotka sijoittuvat kartalla heidän mielestään parhaiten. Lopuille kyyti on kylmää, jos on velkaa. Velattomana pystyy kuitenkin lopettamaan hallitummin. Myös niiden kannattaa olla huolissaan, joilla on maksamatonta osuuspääomaa LSO:n suuntaan, jos käy se huonoin vaihtoehto. Joutuu konkurssipesälle maksaamaan osuutensa täyteen. Karjaportin vastaavassa joillekin kävi näin.
Onko vasikkapula?
Vastahan Hk teetätti uusia loppukasvatuspaikkoja  nauta 2020 ohjelmassa, saiko sillä 12 cent/kg lisähintaa. Onkohan niitä paikkoja pystytty täyttämään?
Eikös Atrialla ollut samanlainen, tosin huonompi. Sehän on sanomattakin selvää.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: HK Scan
: 24.02.19 - klo:22:50
- broileri -5 snt/kg
 - nuori nauta -10 snt/kg
 - lehmät -5 snt/kg
Tuottaja kiittää. Jonosonnien arvosta hävisi toista tonnia euroja.

Kysäisin, puhut muunneltua totuutta. Jonosonnien hinta ei muutu.
Sikatalous / Vs: Quo vadis HK?
: 20.10.15 - klo:19:35
Kaverilla on oikein yksi osake. Trollipa hyvinkin. Juu...
Tavoite saavutettu ja ylitettykin.
Kiitoksia kaikille osallistuneille.
Onnittelen valinnastasi.
Vielä kerkeää mukaan.
Aikaa kaksi viikkoa.

https://www.kickstarter.com/projects/1949064069/new-leveraxe-the-smart-axe?ref=nav_search

Onnittelut. Tällaisia innovaatioita tämä maa tarvitsee nyt kipeästi.
Atrian ostaessa Saarioisten lihanhankinnan Snellmanille meni uusia asiakkaita ovista ikkunoista. Snellman meni tukkoon. Hyvä, että Atrialla on kapasiteettia ottaa tavara vastaan.
Sikapuolella tuotantotulokset ovat menneet eteenpäin hurjasti. Porsaita syntyy enemmän.

Sikaa on kaikilla toimijoilla enemmän kuin omiksi tarpeiksi. Kenelläkään ei ole suurempia haluja ottaa uusia tuottajia. Silloin on sopimuksilla hyvä kiristää. Atrian uusilla sopimuksilla ja hinnoittelulla ei ole mitään tekemistä Atrian lihamäärien kanssa. Lapsellista propagandaa.

Sikapuolen kehityksen ykkönen on genetiikka. Nautapuolella kasvanut lypsylehmien määrä. Jossain porsaat ja vasikat aina kasvaa. Ei niitä Honkajoelle viedä.
Pari kesää sitten katselin Karjalassa lannalevitystä. Parinsadan lehmän navetasta paskat kipattiin metsään. Puskutraktorilla oli aurattu tie kankaaseen. Belaruksella ja kuuppakärryillä lantaa sinne rahdattiin.
  Ei niitä ohria tarvii lahjoittaa. Tänään vein laskun maitutilalle syksyn aikana toimitetuista ohrista, 180€/tonni oli yksikköhinta.  Pitäkää hyvät ihmiset hintaa ja arvostakaa omaa työtänne.
Ompas pitkä maksuaika sillä toihan on nähtävästi toimitettu syksyllä 2012, tällä hetkellä maksan ohrasta 135€/tn ja sehän on ihan hyvä hinta.
Myykö joku tuolla  :o siis oikeasti... mää voisin kans ostaa, jos on hyvää... Just tarjottiin 160 €/tn mut en edes harkinnut myyväni
Kuka hullu tarjoaa tällähetkellä ohrasta 160, eikö seuraa markkinahintoja.

Se joka haluaa myös saada sitä ohraa ja mielellään ihan lähiaikoina?

Alueita tuntuu olevan monenlaisia. Toisaalla viljelijät ilmeisesti myyvät viljan markkinahintaan vaikka se olisi selvästi vain hetkellinen kuoppa, ja toisaalla taas on kauhea rikos jos hyvän nurmen korjaa omaan käytöön(lannoitettu tai ei, hyvä nurmi on hyvä nurmi) ilman että laskuttaa pellon haltijaa siitä.

Mitä tulee itse aiheeseen, on paha sanoa kumpi on syvemmällä suossa, HK vai Atria. Kesällä näytti että Atrialla menisi vähän paremmin, mutta sittemmin se on kyllä johtanut hinnanlaskukilpaa.
Pieni korjaus. Atria laski sian hintaa yksin jo ennen Juhannusta 10 sent. Muut tulivat sitten perässä.  Tämä hinnanlasku johtui Atrian suurista pakkasvarastoista, jotka purettiin polkuhinnoilla kotimarkkinoille tammikuussa tehdyllä grillituotteiden kaupalla. Sianlihan hinnanlasku suomessa sinetöitiin tuolla kaupalla. Grillituotteet olivatkin ilmaisia kuluttajille koko viime kesän.
Sikatalous / Vs: Sianlihan hinta?
: 16.12.13 - klo:21:53
Tästä kannattaa olla hiljaa, muutoin verottaja iskee lahjaverolla ;-)
Sikatalous / Vs: Sikatilojen kriisi ohi?
: 09.11.13 - klo:11:05
En tiedä mitä kysymyksellä tarkoitetaan ? Mutta sanoisin, että "syyllinen on löydetty, mutta rikosta vielä haetaan"
Sikatalous / Vs: Sikatilojen kriisi ohi?
: 08.11.13 - klo:23:48
Eikös ammattitaitosella sikafarmarilla pidä kokoajan olla tavoitteena kuulua siihen parhaaseen neljännekseen.

Tässä peesaan täysin. Suurin tekijä on ammattitaito. Ei auta uudet sikalat, eikä peltohehtaarit, jos ammattitaito puuttuu.
Pitääkö paikkansa ettei minkäänlaista noutoviivettä ole ?
Sikatalous / Vs: Saarioisten kaupasta
: 29.09.13 - klo:18:22
A-tuottajien ja Saarioisten johtajat olivat sitten pitäneet kriisipalaverin tuottajakadon johdosta. Tuloksena Saarioisten tuottajille lähetetty myllykirje, jossa käsketään kiltisti jatkaa myymistä ko. firmoille tai sanktiota tulee. Reaktio tulee olemaan vastakkainen. Hyvin, hyvin paljon järkevämpää olisi ollut ottaa lakki kouraan ja mennä sillä oikealla asenteella keskustelemaan aidosti lihantuottajien kanssa jatkosta.
Varmemmaksi vakuudeksi A laski tulevalle viikolle sian hintaa - 2sent ja porsaantuottajaltakin lähti 2euroa per kärsä. Taisipa siinä naudankin hinta saada siipeensä...
Sikatalous / Vs: Naurettavaa
: 21.09.13 - klo:05:48
A-Tuottajat oy.n toimari oli jutellut, että heiltä tulee syksyn aikana vielä käänteentekevä sopimus/hinnastouudistus. Lienee totta, kun kenttähenkilöstökin on sitä koko kesän jo mainostanut.
Sikatalous / Saarioisten kaupasta
: 13.07.13 - klo:09:31
Lehdissä on näkynyt Atrian kommentteja siitä miten iso lihanhankkija yrityksestä nyt tulee. Jälleen syyllistytään classiseen virhearviointiin. Broiler tuottajien kannalta peli on selvä. Naudan- ja sianlihantuottajat sitä vastoin voivat valita yhteistyötahonsa ihan itse.
Eipä taida sieltä ostaa.
Sivuja: [1] 2 3 ... 7