Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 30

Viestit - Poikapoloinen

Voi myös käydä niin että hieho poikii useamman kerran ja siitä jää jälkeläisiä, jälkeläisistä jää myös jälkeläisiä. Viime vuonna poistetusta lehmästä, jonka emä ostettiin vuonna miekka ja kivi, on tällä hetkellä 20 jälkeläistä tai jälkeläisen jälkeläistä. Näistä neljä on ollut/on sonninemiä ja täyden kauden lypsäneillä tuotokset 11 000-17 000kg. Hyvä eläinaines ei suomessa edes ole kallista, parilla tonnilla saa jo tosi kova sukuisia ja hyvin kasvatettuja hiehoja.
Tonnilla myydessä hiehon kasvatus ei kannata. Onko se 2000+ alv sit kallis hieho jos se on hyvästä suvusta ja hyvin kasvatettu?
Appeen kastelu kuivien rehujen ollessa syötössä lisää appeen maittavuutta ja vähentää lajittelua.
Antti-x:lle: kyllä ropotti vangitsee perheen täydellisesti 24h. 365 vrk /vuosi ja vie vielä palkankin.


Mikä robotti sulla on?
Mun käsittääkseni tuotoksen ja utareterveyden kannalta niitä kannattaisi lypsää vähän tiuhempaan, eihän se esikäsittely ja kiinnitys ja lehmän tulo/poistuminen boksista vie kun noin 2min.
Miksi sitä pitäisi per lypsy tulla 15-25 litraa?
Tiheä lypsy (3-5 kertaa/vrk maitomäärästä riippuen) ja samalle appeelle kun lypsävätkin... Halvaukset aiheutetaan mun käsittääkseni väärällä ruokinnalla ennen poikimista.
Tyhjäks vaan...
Kaikki sisusta pois ja olkipohja, ruokintapöytä toiseen reunaan, avantilla tyhjennys.
Toi robotin täyttöaste vaikuttaa aika radikaalisti siihen miten paljon jonoa robotille muodostuu, siksi kysyin paljonko tulee maitoa. Kyllä tuo maitomäärä taitaa tuossa vaiheessa keskimääräistä parempi olla.
Paljos tulee maitoa yhteensä?
Mutuna tuohon Kyöstin viestiin että tuottamassa maitoa, eli syömässä tai parressa pötköllään.
Minusta rehua tehdään juurikin ruokintaa varten, vai onko joku muu toista mieltä? Sulavaa rehua voidaan apetilalla laimentaa jollain heikommin sulavalla tavaralla ja heikosti sulavasta ei saa sulavaa tekemälläkään. Sopivalla coctaililla on mielestäni ihan kohtuullisen hyviä tuloksia saatu.
Suomessa on ainakin hiehoille tehty rehua ruokohelvestä ja kuivikkeena se on kuulema kohtuu hyvää.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 30