Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 30

Viestit - Poikapoloinen

Kaverilla kuivitellaan kurottajalla, leveiden käytävien ylivoimaa  8)
Tässä asiallinen valaisin navettaan, jos se perus 200luxia tuntuu liian köykäiseltä :)

http://www.vplux.fi/rikkiplasmavalaisimet/psf1831a-1800w/?num=380655&upotusURI=/rikkiplasmavalaisimet/psf1831a-1800w/&x380813=Select/Card

"1800W Rikkiplasmavalaisin  vastaa 10 x 400W purkausvalaisinta."

Meinaatko että 1 kumpaankin päätyyn navettaa? 72m pitkän kolmerivisen eläinhallin eläinhallin valaisee kymmenellä 400w lampulla aika kivasti. Eikä ole varjoja.
http://www.agrilight.nl/en/ Asennus aika helppo, kun tarve vähäinen. Valaisee melko kirkkaasti ja ison alan.
Joko on analyysejä toisesta ja kolmannesta sadosta? Löytyykö niistä potkua?
Lukaisin topicin läpi, eikä kukaan hirveästi vastustanut, eikä kukaan hehkuttanutkaan.  Eihän se tietänkään ois notta niin kommeeta hommata vanhaa roboo, vanhaan navettaan...

Mutta ite oon miettiny että tosta omasta parsihelvetistä, pikku laajennuksella tekis 35-40 lehmän pihaton, ja sinne sitten käytetty robo viettämään leppoisia eläkepäiviä, polvet kiittäis :) Nuorkarjalle ja umppareille tilat navetan yhteydessä olevaan latoon, joka tietysti eristettäisiin. Rehunjako pienkuormaajalla, selkä kiittäis :)

1 robotin uus pihatto on omasta mielestä aivan liian kallis... Ja työläs yhden miehen hoidettavaksi.

Onko perusteluja miksi ei missään nimessä kannata? Asemalypsyä ei tietenkään ole unohdettu. Parsihelvetistä haluttais eroon...

Älä helekutis ropoon sekaannu - 1x8 takaalypsyasema paras ratkaisu

Miksi juuri tuommoinen eikä vaikkapa 2x10?
Montako vuotta Paukkulalla on robotti lypsänyt?
Maidon laadunvalvontapalikat onpi nykyään neljänneskohtaisesti vaihdettavissa, hinta taisi olla 215 vai 270e... Varalla on hyllyssä. Laserilla taitaapi olla 5v takuu.
Lelu rahastaa huollolla,- vuosihuoltojen hinnat ja mitä niihin kuuluu kannattaa ehdottomasti vertailla.
 Maidot saa lehmältä niristeltyä  merkillä kuin merkillä mutta kannattaa enempi miettiä kuinka navetasta saa taloudellisesti tuottavan. Kuinka ruokit karjasi vaikuttaa tuotoksen lisäksi lehmäliikenteeseen, karjan terveyteen, tiinehtivyyteen ym.ym

Mitäs se robottin merkki siihen vaikuttaa miten lehmiä ruokitaan?
Kellotitko samalla paljonko nopeammin Lely kiinnitti Vemssiin verrattuna, vaikka vähän oli ollut yhden neljänneksen kanssa hakemista?
Kyllä meillä on huolto toiminut, tosin ei olla pohjammaalta.
Huhun mukaan jossain sotketaan muovit hakettimessa hakkeen sekaan ja poltetaan.

Helpoin on jos laittaa lehmät pois  ;D Paljonkos sitä maitoa tulee lehmää kohti vuodessa :'( 

Maidosta maksetaan ;D

toi maitotuotos ei kyllä ole kaikki kaikessa. Esimerkiksi halvaukset ja muut taudit kun saa pidettyä poissa niin tuotos saa olla aika paljon matalempi niin saavutetaan sama tulos vähemmällä työmäärällä. Useimmiten kun karjan keskituotos menee toisellekymmenelle niin ongelmatkin lisääntyy eksponentaalisti.

Syystä että?
Ilman tunnutusta pääsee noin 17 000 tuotoksiin vuodessa. Ja lypsävien apetta jää noin 300 kg ruuvien päälle, ennen umpiappeen tekoa.
Kuinka pitkää vierihoitoa muilla harrastetaan? Meillä pari päivää, pidempään ei tunnu hyvältä, sillä emo huutaa vasikkansa perään sen jälkeen hurjasti ja ramppaa pitkin navettaa aika rajusti, etsien vasikkaansa. Parin päivän ikäiset vasikat siirretään jo riimussa. Poikimisista 99% tapahtuu poikimakarsinassa, että harvemmin vasikoita tarvitsee siirrellä muuten kun riimulla. Hiehot muuten tulevat aika nasakasti robotille vasikan perässä.
Pulkka vois olla aika nasakka.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 30