Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 28 29 [30]

Viestit - Poikapoloinen

Minkäslainen se härveli sulla siihen on? Ku tossa mustekalan näköisessä härvelissä mihin tulee se laatikko, johon laitetaan ne  näytepullot on niitä letkuja niin pirusti ::)
Mimmonen projekti se on eri firmojen vermeillä? Kaikkiin niihin varmaan laitetaan joku näytteenottolaite, mutta taitaa ainakin sinisellä robolla olla kymmenen letkun vaihtamisen takana se näyttöönottolaitteen asennus. Miten muilla?
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: navetta
: 07.03.08 - klo:10:53
Hyvän ja vähätöisen ;)
Ritiläpalkeilla varmaankin piisaa se pari kertaa päivässä kun ajelee raapalla. Pitääkö avokourulla tosiaan ajella parin tunnin välein?
Käytännön kokemuksia ei oo mut essonbaarissa puhuvat, että appeenteko on oma hommansa aina. Mulla ainakin on sellainen käsitys, että apevaunun pellit on aika kovilla siellä kaukalossa, kun ruuvit vääntää rehua sieltä välistä. Sitten jos sekoittimen asentaa kiinteästi sähkömoottorilla, saattaa siel töpselin päässä jännite notkahdella, kun se taitaa ihan miehekkäästi haukata virtaa. Ruokintapöydän tekisin niin leveäksi että vaikka kaikki koneet olisivat paskana niin voisin pyöritellä sinne pyöräpaalin tai mahd kuormalavalla ja hulilla jakaa rehun.
Akkujen en usko siinä tulevan suurimmaksi ongelmaksi, kun kestäähän akut väkirehuroboteissakin. Jossain muualla sen häiriöalttein kohta varmaan on ja laitetta tuntematta en sano mitään siihen. Onhan siinä vähän hankala varmasti ruokkia kun ainakaan lujabetonin palkkien päällä ei Avantilla saisi ajaa, joten kottikärryhommiksi menisi itsellä.
En nyt näistä niin hirveesti tiedä, mut ei hirmu pitkiä matkoja tarvinnu tuolla lompsia edestakaisin. Robotti lähellä ja vapaassa liikenteessä varmaan lisää robotilla kulkua, ruokintapöydällekkään ei pitkä matka parsista ollu. Ilman vaihdon luulisin toimivan kun ylöspäin nousee semmoinen suppilo ja ainakin grillikodasta se muoto on savut vienyt pois tehokkaasti. Kovia jätkiä kun uskaltaa ja täytyy kyllä hattua nostaa.
Jos on avokourut niin siellä saa ajella Avantilla. Ja jos liete ei liiku niin sitä ei tarvii pumppailla kun vaan kokoojakuilusta eikä tarvii pahemmin miettiä kaikenmaailman tsunamihommia sinne muihin kuiluihin. Tosin ritiläpalkkien päällä raapan ei tarvitse kulkea yhtä usein kun avokourussa ja selviää kevyemmillä raapoilla. Ja jos paskakone leviää niin ei ole niin paha paikka kun avokourussa. Tähän ei varmaan yhtä ja oikeaa vastausta olekkaan.
Puuhapete puhdistaisi välikäytävätkin, energian kulutuksista en tiedä enkä puuhapeten luotettavuudesta mitään, mutta veikkaisin ettei puuhapete pahemmin energiaakaan vie, kun akuilla toimii. Raapat toisaalta on aikamonessa paikassa todettu toimiviksi vermeiksi ja ovat aika yksinkertaiset (käsittääkseni varmatoimiset). Robottitilalla saattaa puuhapete pyyhkästä lypsylle 8) Tuskin kumpikaan huono vaihtoehto on. Ja tulee Lavaliltakin puhdistusrobo ettei Lelyn Discovery jää ainoaksi näissä laitteissa
Sivuja: 1 ... 28 29 [30]