Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 223 224 [225] 226 227 ... 251

Viestit - Magia

Vapaa sana / Vs: "jaksamista"
: 21.05.17 - klo:09:41
Viime vuonna hirmuisesti uutta rahaa pohjoisen maidontuottajille, kun "muutamalta tilalta uhattiin katkaista sähköt"...nyt miljoona euroa "jaksamiseen"....valtiolla on hirmuisesti joutilasta rahaa.
Ei Kiuruveden myöntämä 150 euron tuki taloutta paljoa hetkauta, väitti kuka mitä tahansa ja luulen, että sitäkin tukea on haettu aika vähän. Sähköjen katko-ongelmakin taitaa muualla olla tuntematon juttu.
Veetiltä vois katkasta sähköt,joe se sitten lopettas tuon vuosia kestäneen paskanjauhannan...
Vapaa sana / Vs: Ympäristötuki pienenee
: 21.05.17 - klo:09:39
http://www.maaseutumedia.fi/ymparistotuki-pienenee/

Sipilältä irtosi juuri 1 milj €  tisunkoittajien "jaksamiseen", sensijaan ympäristötuen pitämiseksi ennallaan ei rahaa irtoa.
No,jos on syöty kuormasta etukäteen,niin ei tarvitse rahojen riittääkkään ymppiin.Pitää vain toivoa ettei tätä typeryyttä makseta taas kaikessa hiljaisuudessa kaikilla,oteta toisista tuista eli maksumiehiksi ei joudu nekin jotka ei tuosta ole hyötyneet yhtään mitään.Alkaa mennä tämä tuki melko perseilyksi.,Ei liene tukea aikoinaan muovanneilla ole ollut yhtään käytännönkokemusta maataloudesta,ainoastaan kirjatietoa  ja jälkeenpäin koottuja selityksiä.
Joko Veeti alkaa uupumaan jatkuvaan valittamiseen?
Kyllä kokkareet jaksaa heikentää maatalouden asemaa.
Kaks sarjaa löytyy täältäkin.Sonneille+lihislehmille e-merkit,muille tavalliset.Sonnien merkkejä on joutunut käyttämään lehmäsille,merkkien vähyyden takia,näkyy sitten erilaisena sarjana lehmien numeroinissa.Kirjanpito menee usein myös korvanumeroiden mukaan eli aiheuttaa epäloogisuutta.

Saanko kysyä miksette käytä kaikille e-merkkejä? Koska ovat kalliimpia? Että erottuu paremmin itselle jäävät? Parina vuonna meinannut tilata vasuille e-merkit, mutta erotus on niin pieni (e-merkki 2 e kalliimpi, välittäjä miinustaa 4 e jos ei ole e-merkkiä) etten ole tilannut kun välitysvasikoita kuitenkin niin vähän. Vaikka säästöhän se on pienikin säästö. Korvausmerkitkin sitten taasen kalliimpia e-merkkinä.
Vaikka sen takia ettei lehmäsille ole tarvinnut tilata uusia.Nappimalliset on vältyseläimille kokeilussa,en tykkää.Kohdistaminen on vaikeampaa korvaan kuin noilla perinteisillä plus tarvitsevat eri pihdit toiselle merkille.Korvanumeron näkemisellä ei ole niin väliä,lehmäkortista näkee tarvittaessa.Itselle e-merkistä ei ole mitään hyötyä.Kestävyyttä olisi hyvä olla,mutta en usko minkään merkin pysyvän ikuisesti.3-5 poikimista näkyvät kestävän perinteiset,nykyisestä pakkaskestosta ei tietoa,nykyään ei ole enään kovia pakkasia.On tullut nähtyä korvamerkkien karisemisilmiö pakkasella.
Vapaa sana / Vs: Täällä etelässä
: 19.05.17 - klo:07:58
peltotyöt alkavat olla loppusuoralla tai ainakin hyvässä menossa.
Voi naattia, maat ei kuivu käsiin ja vilu viljan kasvattaa.
Lämmin jakso tuo oivan piristysruiskeen.

Mites tundran takana.

Ai niin koko EU-aikahan on maksettu olosuhdehaitasta ennakkoon.

Maatalouden voi siirtää tundran taakse, muttei säätä voi ohjata poliittisilla päätöksillä.

Pitää antaa vielä olla vehnän siemenet laarissa, tundran takana.
Taitaa tundran takana olla vähän huono kasvuaika vehnälle...täälläkin moni on kokeillut ja luopunut 24h kaappikuivauksen jälkeen.Mutta jatka Eemeli vain samaa linjaa,idioottimaista rääkymistä.
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöt 2017
: 19.05.17 - klo:07:41
Mä en täälläpäin oikein ymmärrä isäntien puhetta, kun niiden mielestä maat on märkiä, mutta ne odottaa sadetta, että tulis kesä. Olisin määkin noita sateita toivonut joskus 3viikkoa sitten. Mitä niillä enää tekee, kun routa on sulanut ja maas on kostetta. Lämpöä nyt sais tulla, niin sitten olis se kesä. Sateet sitten joskus on kuivuus haittaa :)

Kuiva alkukesä tulossa, se on jo varma. Maahan imeytyisi heti 100-150 mm,
ja oltaisiin vasta sen jälkeen normaalissa. Totta kai voi kelit olla pellolla aika
lipaskat hetken aikaa, mutta halkeamia on jo savessa, sinne se vesi ensin uppoaa.

Nyt on vain onnesta kiinni, josko jokin satunnainen ukkoskuuro toisi elämänvettä.

-SS-
Sade sulattaa roudan.On niin märkää ettei pellolle ole mitään asiaa.En usko kuivuudesta olevan haittaa,vaikka ei sataisi tippaakaan ennen juhannusta.Pellot vihertää,osalla lohkoista on puolimetriä lunta,tulee mielenkiintoinen rehukesä.Routaa on vähän pinnassa paikoin varjossa.9,7mm on satanut nyt tässä sateessa ja lisää tulee koko ajan.
Kasvintuotanto / Vs: Kalkitus
: 18.05.17 - klo:07:06
urakoijat vähissä kun ei niin hirveesti enää haluja laittaa vähiä rahoja kalkkiin..

Ei varmasti oo kalkin levitys urakoitsijan puutteesta kiinni, vähemmän levittävät per urakoitsija vaikka tekijöitäkin vähemmän.

Tänään nuppikuorma levälleen ku jäi syksyllä vähän vajaaksi, tarve ois ollut vain reilu kymppitonni mutta nupissakin näkyy olevan nykyään 26.5tn.
Kuski tästä osoitteesta ainakin kysyi,laitetaanko täyteen vai tosi täyteen.
Vapaa sana / Vs: Uutisia Veetille
: 17.05.17 - klo:06:54
Tuo on niin totta..pitäsköhän munkin myydä nuo vähäset psk-lehmät Veetille? Vaiko lappalaisille.. Nyt on tiukan harkinnan paikka.
Eikö kutsu se lypsämään niitä,kepulaiseen kuntaan,toivottavasti kuulutte MTK:hon.Niin ja Veetiä saa rutistella...pitää hyvänä.
Yötön yö alkoi Utsjoella nyt, 17.5. Aurinko laskee Nuorgamissa seuraavan kerran 29.heinäkuuta.

Ollapa neljän tuulen jauholakki, suuri Uts-Joe. Kyllä kasvaisi vilja ja mikä vain... yöttämässä yössä.
Taitaa olla metri lunta,hyvät hiihtokelit...
Kirjoitat höpö höpöä.
Onko rahat loppumassa, oravan nahkoja seuraavaksi.

Rahat ovat kyllä vähenemässä, nyt on vain kyse mihin sitä halutaan painottaa.

Ja totta kai kaikki vaikuttaa kaikkeen.
Turha väittää ettei olisi yhteyttä ymppirahojen ja pohjoisen tissinkoiton välillä.

Olettaako joku jotta raha on korvamerkittyä kun tulee painosta ja juhlat tundran takana jatkuu ikuisesti.
Suksi sinä sinne mistä tullaan ja tämä reikä on pienempi kuin ovi.
Jos muistellaan vanhoja, oli MTK ainoa taho, joka tiesi rahojen riittämättömyyden ja näki järjettömänä rahojen kylvämisen suojavyöhykkeisiin. Ympäristökorvauksella ja maidon tuotantotuella ei ole mitään tekemistä keskenään.
Kun rahojen riittämättömyys havaittiin ministeriössä, leikattiin nimenomaan niistä toimenpiteistä, joissa oli järkeä edes hitusen: lietelannan sijoittaminen rajattiin 60%:iin ja kerääjäkasvit 25%:iin.  Suojavyöhyketukea, 450€/ha ei leikattu, joskaan uusiakaan alueita eivät ota. En tiedä, mutta luulen, että kaikki LHP muuttui suojavyöhykkeiksi, samoin kaukaiset metsälohkot. Tämä selittää osaltaan sen, miksi ympäristökorvauksesta on löytynyt suuria puutteita. Ei järjestelmä ole liian monimutkainen, vaan sen ehdot ovat järjettömiä ja rahat kanavoidaan etelän hömppään. On toki hömppää myös siellä, missä on aktiivista alkutuotantoa.
On kyllä tullut mietittyä sitäkin,tämä nykyinen ymppi työlistää enemmän vikamiehiä tutkijoita kuin entinen.Onkohan käynyt niin ettei itse tarkoituksella olekkaan niin väliä vaan on "ostettu"itselle suojatyöpaikkoja maatalouden kustannuksella.Ympin aluejakohan,ainakin täällä,menee sillai,vesistöillä ei väliä,mutta kunnan varallisuudella on.Persaukiset kunnat kuuluu alueeseen muut ei.
Kylläpäs taas tulee turpaan asiallisesta kysymyksestä.Ihmiset on erinlaisia,tähänkin asiaan suhtaudutaan niin monella tavalla,se on ihan siitä kiinni minkälainen ihminen on.Jos asia vaivaa Annieta,käy katsomassa.Jos homma ei mielytä,on niitä hakijoita muitakin.Toki joka elukalle ei voi saada yksilökarsinaa,on varattu pääasiassa heikoille ja jalkavikaislle.Nykyään elukoita siirretään autosta autoon ja käsittely on asiallista,joka kuorman tarkistaa ell teurastamon päässä.Sähkopiiska on tarkoitettu vain ongelmatapauksiin tai hakijoille jotka ei osaa hommaansa.
Vapaa sana / Vs: Tästä se lähtee
: 15.05.17 - klo:06:57
Luleeko joku jotta tissinkoitto on se jumalan vlittu, jota kustannuksista välittämättä tuetaan ja tuetaan.
Siksi olisikin tärkeää, jotta tukiperusteet ainakin koko Suomessa samalla sektorilla yhteneväiset.

Jos otetaan ne maidontuotannon  kolme pienintä manner-Suomen maakunta-aluetta, riittääkö edes niiden saama yhteinen tukipotti peittoamaan lappiin maksetun.
Osoitus jos mikä, maatalouden siirrosta tundran taakse.

Luuleeko vielä joku tissinkoittaja c-tukialueella olevansa SE Jumalan valittu kansa, jonka kohtuuttomiin etuisuuksiin ei saisi kajota.
On se kumma ,Eemeli saa huutaa päivät pitkät tietämättömyydestään johtuvaa paskaa täällä,mutta jos kyseistä herraa arvostelee,se on kiellettyä.Taitaakin Eemeli olla niin onneton ettei ilman hameenhelman suojaa pärjää.No vähämpä täällä asiallista keskustelua enään onkaan,yksien ja samojen paskan jankkaamista ainoastaan.
Kaks sarjaa löytyy täältäkin.Sonneille+lihislehmille e-merkit,muille tavalliset.Sonnien merkkejä on joutunut käyttämään lehmäsille,merkkien vähyyden takia,näkyy sitten erilaisena sarjana lehmien numeroinissa.Kirjanpito menee usein myös korvanumeroiden mukaan eli aiheuttaa epäloogisuutta.
Vapaa sana / Vs: Maaseutumedia
: 14.05.17 - klo:08:27
On Veetillä surkeaa. Vain saha puoltaa ja vain järki seisoo.....
Tätä ei ole ilmeisesti Veeti itsekkään vielä täysi sisäistänyt ja syyttää siitä muita.
Sivuja: 1 ... 223 224 [225] 226 227 ... 251