Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 15

Viestit - psymbiote

Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 13.06.22 - klo:20:12
30mm tässä iltapäivän aikana. Ruiskutustraktoriin pitänee pian laittaa levikkeet.
Kasvintuotanto / Vs: Myöhäiset kylvöt
: 04.06.22 - klo:22:12
Viimevuonna sateet katkas kylvöt pariksi viikoksi. Kylvin ohraa 16.5 joka puitiin 23.8. Toiselle lohkolle samalle aukialle samalla siemenellä kylvö 30.5 ja puinti 27.8. Viimenesenä kylvetyt otti täysin kiinni ekana kylvetyt kun sai kylvää optimiolosuhteissa lämpöseen ja kosteaan maahan.
Kasvintuotanto / Vs: Kevätkylvöt 2022
: 23.05.22 - klo:20:51
Hyvin kyllä lanta juoksee tumessa joka vantaassa, mutta jokavuotinen ongelma on, että sitä menee liian vähän. Pusseihin tehtävä kiertokoe ei vaan pidä paikkaansa. Tässä kun alkaa loppu häämöttää niin jäljelle jäävien säkkien perusteella taas äkkiä laskettuna 30kg/ha liian vähän menny. Ehkä tuo apulantakoe pitäs vaan jaksaa tehdä pressun päälle, mutta ei vaan jaksa varsinkaan tänä keväänä. Toki koneella ikää jo 21v, että jotain pitää antaa anteeksi. Nooh loput lohkot saa nyt extra annoksen.
Kasvintuotanto / Vs: Kevätkylvöt 2022
: 15.05.22 - klo:10:15
Kyllä tässä näyttää katasrofin ainekset olla kasassa. 10 milliä tuli vettä ukkosen kanssa jo valmiiksi märille pelloille. Ennustuksien mukaan ensi viikolla joka toinen päivä on sadepäivä.
Kasvintuotanto / Vs: Kevätkylvöt 2022
: 12.05.22 - klo:19:24
On se Suomi myös levee maa. Tääläpäin näkynyt yksittäisiä paskanlevittäjiä ja kyntäjiä. Tästä alta 100km länteen moommalan sydämmeen niin täys tärinä päällä ja osa jo varmaan toukonsa tehnyt. Sade-ennusteet näyttää, et ehkä ens viikolla joskus pääsis tasailemaan.
Lainaus
Aktiivi Pelto tuki loppuu 2022 vuoden loppuun mennessä

 

Huom! Aktiivi ohjelmat päivittyvät edelleen kuluvan vuoden ajan, joten niillä voi tehdä sekä kuluvan vuoden viljelysuunnitelman, että kirjanpidot.

Uuden EU tukikauden alkaessa 2023, emme tule enää tekemään näitä kauden vaihtumisen vaatimia suuria muutoksia Aktiivi Pelto ohjelmaan,

vaan kohdistamme resurssit MMWisu ohjelmaan, niin että meillä on tarjota teille tulevatkin vaatimukset täyttävä moderni nettipohjainen,

tietokoneella, tabletilla tai kännykälläkin pellolla käytettävissä oleva viljelyohjelmisto.

 

Aktiivi Pelto ohjelmiston osalta tarjoamme MMWisua käyttöönne loppuvuodeksi 50€ hintaan. Tällä maksulla voitte käyttää

joko Aktiivi Pelto tai MMWisu ohjelmistoa vuoden 2022 loppuun saakka

10v tuli käytettyä tätä Aktiivi peltoa. Onko se nyt Wisuun siirryttävä, vai onko muita järkeviä vaihtoehtoja?  Miten mahtaa toimia tietojen siirto uuteen?

Muoks: taitaa olla tuo peltotuki micro mun seuraava ohjelma. Näyttää sopivan yksinkerteiselta ja turhia toimintoja en kaipaa. Hintakin sopiva.
Kasvintuotanto / Vs: Peltotuet 2023-2027
: 12.03.22 - klo:21:16
Paskapuhetta, mutta uskon.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 09.03.22 - klo:13:23
Nousupainetta on vielä kovasti.

"Ukraina kieltää kriittisten maataloustuotteiden viennin
Ukrainan hallitus kertoo kieltävänsä kriittisten maataloustuotteiden viennin. Kielto koskee muun muassa vehnää, maissia, jyviä, suolaa ja lihaa.

Hallitus kertoo asiasta tiedotteessaan.

Ukrainan maatalousministeri Roman Leshchenkon mukaan kielto on asetettu voimaan humanitäärisen kriisin ehkäisemiseksi."

https://www.kmu.gov.ua/en/news/uryad-v-umovah-voyennogo-stanu-vstanoviv-novi-pravila-eksportu-nizki-silskogospodarskih-tovariv

Kasvintuotanto / Vs: Poltto-öljy 1,49x €
: 08.03.22 - klo:10:03
Nesteellä nyt talvilaatu 1.99e/l
Tämä vuosi mennään vielä normaalin tapaan. Panokset hommattu jo syksyllä ennen pahimpia hinnannousuja. Ens vuosi onkin sitten kysymysmerkki. Tähän päälle vielä uusi CAP...
En ole sulkenut pois edes pillien laittamista pussiin "hyvän sään aikana". Varmaan ollaan monella taholla tienristeykses.
Joo ei kannata nuolaista ennenkuin tipahtaa. Niin minäkin luulin periväni ihan verisukulaiselta/naapurilta tilan kun olin aloitellut tilanpitoa.  Nopeasti etenevä syöpä kun todettiin niin pellot myytiin eturivin viljelijälle reippaaseen markkinahintaan, ja metsät/muu tila testamentilla 400km päässä asuvalle sukulaispojalle. Kyllä niitä peltoja mullekkin tarjottiin, mutta juuri ostettu tila alla velkoineen, niin en pystynyt vastaamaan isotilallisen tarjoukseen.

Aluksi aiheutti katkeruutta, kun kuitenkin hyvää pataa oltu edelliset 30v ja kuoleman kohdatessakin olin monessa apuna.

Ja mitä tuohon perimiseen tulee, niin ota huomioon ne perintöverot. Ei tarvi olla kummoinenkaan tila, kun verottaja arvostaa tilan satojentuhansien arvoiseksi. Jos pinkka ei ole kunnossa perittäessä, niin ainoaksi keinoksi veroista selviymiseen saattaa olla pankkilaina tai osan tilasta myyminen.

Mitä on ne mainitsemasi väärät kasvit?
Näköjään jonkin verran tyhjiä hyllyjä kasvinsuojelu.fi, tuo nyt ei vielä mitään kerro ens kevään/kesän saatavuudesta. Jos eivät vaan vielä ole tilanneet ens kesän varastoa.. Tuli nyt kuitenkin varuiksi tilattua ens vuodelle rikkamyrkyt.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 20.10.21 - klo:23:08
Onneksi tuli jotensakin ajoissa tehtyä lannoiteostot, yleensä ne kun on jäänyt loppuvuoteen. Syyskuusta nousua hintaan nyt 54%. Viimevuoteen verrattuna nousua 103%. Belorin lantaa.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 06.10.21 - klo:07:39
Jos mä nyt oikein laskin, niin belorikin nostanut hintaa 77e tonnilta. Onneksi tuli tilattua ennen tuota nousua.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 28.09.21 - klo:07:25
Piti viimevuoden lasku kaivaa apulanta tilaista tehdessä. Sama määrä, sama lanta. Korotusta vuodessa 36%
Sivuja: [1] 2 3 ... 15