Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 14

Viestit - psymbiote

Joo ei kannata nuolaista ennenkuin tipahtaa. Niin minäkin luulin periväni ihan verisukulaiselta/naapurilta tilan kun olin aloitellut tilanpitoa.  Nopeasti etenevä syöpä kun todettiin niin pellot myytiin eturivin viljelijälle reippaaseen markkinahintaan, ja metsät/muu tila testamentilla 400km päässä asuvalle sukulaispojalle. Kyllä niitä peltoja mullekkin tarjottiin, mutta juuri ostettu tila alla velkoineen, niin en pystynyt vastaamaan isotilallisen tarjoukseen.

Aluksi aiheutti katkeruutta, kun kuitenkin hyvää pataa oltu edelliset 30v ja kuoleman kohdatessakin olin monessa apuna.

Ja mitä tuohon perimiseen tulee, niin ota huomioon ne perintöverot. Ei tarvi olla kummoinenkaan tila, kun verottaja arvostaa tilan satojentuhansien arvoiseksi. Jos pinkka ei ole kunnossa perittäessä, niin ainoaksi keinoksi veroista selviymiseen saattaa olla pankkilaina tai osan tilasta myyminen.

Mitä on ne mainitsemasi väärät kasvit?
Näköjään jonkin verran tyhjiä hyllyjä kasvinsuojelu.fi, tuo nyt ei vielä mitään kerro ens kevään/kesän saatavuudesta. Jos eivät vaan vielä ole tilanneet ens kesän varastoa.. Tuli nyt kuitenkin varuiksi tilattua ens vuodelle rikkamyrkyt.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 20.10.21 - klo:23:08
Onneksi tuli jotensakin ajoissa tehtyä lannoiteostot, yleensä ne kun on jäänyt loppuvuoteen. Syyskuusta nousua hintaan nyt 54%. Viimevuoteen verrattuna nousua 103%. Belorin lantaa.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 06.10.21 - klo:07:39
Jos mä nyt oikein laskin, niin belorikin nostanut hintaa 77e tonnilta. Onneksi tuli tilattua ennen tuota nousua.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 28.09.21 - klo:07:25
Piti viimevuoden lasku kaivaa apulanta tilaista tehdessä. Sama määrä, sama lanta. Korotusta vuodessa 36%
Kasvintuotanto / Vs: Pysyvä nurmi
: 09.09.21 - klo:07:41
Taitaa käydä päinvastoin, eli sitä pysyvää nurmea määrätään joka tilalle.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 21
: 01.09.21 - klo:07:35
Ennen toukokuun sateita kylvetyt ohrat ~2000kg/ha. Toukokuun viimenen päivä kylvetyt ohrat ~3000kg/ha ja ylikin. Sama aukea ja sama maalaji. Puitiinkin samaan aikaan, vaikka 2 viikkoa oli kylvöpäivässä eroa. Hätäily ei kannattanut.
Todistaako tämä nyt vääräksi sen mitä täälläkin moni mainostaa et "aikainen lintu madon nappaa"?
Täällä päinvastoin, toukokuun puolivälissä kylvetyt antoivat parhaan sadon, toukokuun lopulla kylvetyillä selvästi heikompi sato. Eikä kesäkuun alussa kylvetytkään kummoisilta näytä.
Syy luultavasti se että aikaisemmin kylvetyt ehtivät orastua ennen toukokuun lopun rankkasateita.
Nuo surkeiksi jääneet ohrat kylvin päivää ennen rankkasateita.
Muistelen hartaudella aikoja jolloin tällä tilalla oli toistakymmentä kissaa, ei puhuttu rotista silloin. Nyt on 2 kollia, mutta kyllä paskoja kuivaajan ympäristöstä löytyy vieläkin. Yhtäkään rottaa en ole omin silmin nähnyt tässä 10v aikana.

Appiukko puhuu aina lasinsirujen sekoittamisesta syöttiin, en ole kokeillut, mutta kuulemma toimii.
Metsätalous / Vs: Kohta kaatuu...
: 28.08.21 - klo:22:43
Samanlaisia suunnitelmia. Ei nyt sentään viimeinen mettä kaadu, mutta helposti parhaat palat. Vähän jo liian vanhaksikin päässyttä kuusikkoa kaatuu ens talvena. Päätöksentekoa helpotti tukin huippuhinnat, ja Eu:n metsähöpinät.
Piruuttani putsasin sähkömoottorin paineilmalla, kun jonkin verran oli pölyä. Syksyn viimeinen satsi nyt jäähtymässä. 3 viimeistä kuivaajallista kuivattu ilman ongelmia.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 21
: 28.08.21 - klo:09:54
Ennen toukokuun sateita kylvetyt ohrat ~2000kg/ha. Toukokuun viimenen päivä kylvetyt ohrat ~3000kg/ha ja ylikin. Sama aukea ja sama maalaji. Puitiinkin samaan aikaan, vaikka 2 viikkoa oli kylvöpäivässä eroa. Hätäily ei kannattanut.
5000e puimurilla puitu nyt 3 syksyä, korjauskustannukset tähän mennessä n. 100e. Tänä syksynä meni 50e, kun en laiskana jaksanut hitsata vanhaa osaa, vaan hain "uuden" romuttamolta.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 21
: 27.08.21 - klo:19:42
Ohi on. Tuplavauhdilla meni puinnit läpi. Mutta eipä ollut satokaan kuin puolet normaalista.
Lämpörele laukeaa kyllä. Mitään silminnähtävää vikaa ei ole. Johdot kunnossa, ja syöttölaite hyrisee moitteetta. Tämä on nyt yhdeksäs vuosi, kun tuolla kuivaajalla kuivaan, kukaan ei ole tuona aikana releitä herkistellyt. Tämä vika uutta tälle syksylle.

Sähkömiehen hommia tästä eteenpäin. Lupaili tulla ens viikolla joku päivä. Taitaa vaan olla viljat kuivattuna viikonlopun aikana, jos poudat säilyy.
Eipä tuossa mitään silmin nähtävää vikaa näy. Pitänee se sähkäri kutsua, saattaa vaan kuivauskausi olla lopussa ennenkuin kerkiää paikalle.
Sivuja: [1] 2 3 ... 14