Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 2434

Viestit - Sepeteus

Jos Isis-lapset erotetetaan äideistään, niin jihadisti-kotiopetus jää ikävästi kesken.

Kyllä niin. Kun ottaa huomioon sen, että naiset Al holissa ei ole uutispimennossa, niin en usko että sieltä niitä lapsia löytyy. Jos menee portilta huutelemaan. Mietin, kuka maksaa naisten kännymaksut. Varmaan omaiset ulkopuolella. 😉😉😉

Suomen sosku ne maksaa.

Noinko se Jussi kertoi.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/sosiaaliturvaa-maksetaan-ulkomaille-miljoonia-euroja-jarjestelmaa-kaytetaan-myos-hyvaksi/6850530#gs.m3dynv

Lähinnä se on ihisen omassa moraalissa nostako Suomesta sosiaaliturvaa vai ei. Ei kukaan sinne kaavun alle soskussa katso.

En aivan näillä näppylöillä usko Al Holiin noita rahoja menevän.
Vapaa sana / Jussi oikealla tiellä II
: 13.12.19 - klo:11:37
https://seura.fi/tolkun-henkilo/naissa-kaikissa-paikoissa-jussi-halla-ahon-twiiteille-olisi-ollut-tarvetta-katso-lista-historian-tapahtumista-joissa-han-olisi-loistanut/

Eihän Jussi tyhmä oo. Mutta pikkasen pitää kansaa tyhymänä.

Rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen toteaa  että tiedon vastaanottaminen ei ole rangaistavaa, mutta paljastaminen voi olla sillekin, joka on virkamieheltä tehtävässään tai asemassaan tiedon saanut.

– Kansanedustajalla ei ole lähdesuojaa, joten hän todistajana joutuisi lähteensä paljastamaan. Jos asema on epäilty, hänen ei tarvitse sanoa poliisille juuri muuta kuin nimensä.

Siinä tapauksessa, että esitutkinta etenee, Tolvanen arvioi, että Jussi Halla-ahoa todennäköisesti kuullaan jossain ominaisuudessa. Halla-ahon kuuleminen lienee hyvinkin todennäköistä, sillä Seppo Kolehmainen ennakoi jo eilen tutkintaa.

Maailma olisi parempi Kaikkien asua jos Kaikki punikit saataisiin hävitettyä .Päästiinhän isorokosta ja lebrastakin,miksei punikeista  :D

Kepustakin on lähes päästy.
Jos Isis-lapset erotetetaan äideistään, niin jihadisti-kotiopetus jää ikävästi kesken.

Kyllä niin. Kun ottaa huomioon sen, että naiset Al holissa ei ole uutispimennossa, niin en usko että sieltä niitä lapsia löytyy. Jos menee portilta huutelemaan. Mietin, kuka maksaa naisten kännymaksut. Varmaan omaiset ulkopuolella. 😉😉😉

Suomen sosku ne maksaa.

Noinko se Jussi kertoi.
Kyllähän tuohon palautukseen otettiin vaan pieni aikalisä. Ajateltiin, että voisi olla noloa, että kaapuporukka laskeutuisi lentokoneesta alas Helsinki-Vantaalla samaan aikaan, kun Haavisto hokisi ettei ole olemassa mitään toteutettavaa suunnitelmaa Isis-porukan lennättämiseksi Suomeen.

Tulet varmaan kokemaan Kohtuu suuren pettymyksen. Näin käy populisteille yleensä.
heh, ja miksi net on ensinnäkään lähtennä tuonne suomesta..    kait se rakas on niiiiiin ihqu!

Kaikille tää eijoo lintukoto.
niinpä.   tuossa vimosessakin hakkuussa oli tukkia vain 86,3 %    ja niitä ropseja en ihan mukisematta olis etes klapiks tehny..     noooo, ainahan sitä voi olla eri mieltä.   jopa puolueesta.

Niinpä. Nykyisin pinossa semmosta alle viiden sentin kuitua. Kummasti on kuorintarummut kehittyneet. Pahimmillaan sinne pystyi laittamaan vain 9 senttistä.
Konservatiivit murskavoittoon Britanniassa, nyt brexit toteutuu ja eu-kannttajien peppukipu senkun pahenee.
Joutais koko eu hajota.

Boris vei kaikki populistien äänet.
https://www.verkkouutiset.fi/poliisiylijohtaja-ylelle-isis-palautukset-suunniteltiin-talle-viikolle/

Taitaa ministeri haavistolla olla sama suunta.

Niin, varmaan sieltä ei löytynyt vapaaehtoisia tulijoita. Koska kaikki muu oli valmista, mutta naisilta ei oltu kysytty mitään. Kun ottaa huomioon STT uutisen, niin suomi naisilta kysytään, aiotko paeta. Jos vastaus on kyllä, niin puukko on kylkiluiden välis.
Jos Isis-lapset erotetetaan äideistään, niin jihadisti-kotiopetus jää ikävästi kesken.

Kyllä niin. Kun ottaa huomioon sen, että naiset Al holissa ei ole uutispimennossa, niin en usko että sieltä niitä lapsia löytyy. Jos menee portilta huutelemaan. Mietin, kuka maksaa naisten kännymaksut. Varmaan omaiset ulkopuolella. 😉😉😉
höh, on se aika köppänen lukukokemus tuokin...   kun kattoo pinot tien poskessa ei tartte jotaiin listaa ihmotella.       kuskit osaa hommansa..

No et sää siitä kuitupinosta voi mitään sanua, sellainen mestari et ole. Kyllä se on purettava. Kerran olen UPM:n pinon purattanut ja valkkasivat tukkeja pois. Moto on niin tunteeton siinä latvaläpimitassa. Saksilla tulee toinen tulos.
  Mutta jos mielestään kuutiot täsmää ja tukki% niin ok. Kun prosentti on yli 85 niin tuskin kannattaa valittaa. Tuo salaliittoteoria, että motokuski tekee huvikseen kuitua, ei taida toimia. 😉😉😉
Suomessa asia on poliittista peliä kaataa hallitus taas sisältä. Kepu pelkää persuja. Vihreiden, rkp:n eikä vasurien tarvitse pelätä.

##############
STT: uutinen.

Suomalaisnaisen elämä nuoresta lukiolaistytöstä osaksi äärijärjestö Isisin kalifaattia eteni nopeasti.

MAINOS ALKAA

MAINOS PÄÄTTYY

Hän kääntyi islamiin lukion loppuvaiheessa. Tämän jälkeen hän radikalisoitui nopeasti.

Pian hän oli jo matkalla Turkin kautta Syyriaan liittyäkseen osaksi Isisin kalifaattia. Kalifaatissa nainen meni naimisiin Isisiin kuuluvan miehen kanssa. Hän sai myös kaksi lasta.

Aluksi nainen oleskeli Raqqassa, Isisin niin sanotun kalifaatin pääkaupungissa. Kun Isis alkoi menettää alueitaan, myös suomalaisnainen liikkui kaupungista toiseen.

Nyt nainen on lapsineen al-Holin leirillä, noin kymmenen muun suomalaisnaisen ja heidän lastensa kanssa. Hän on STT:n tietojen mukaan sama suomalaisnainen, joka on myös esiintynyt Isisin propagandalehdissä.

Suomessa on viime päivinä keskusteltu kiivaasti äärijärjestö Isisiin kuuluneiden naisten ja heidän lastensa kotiuttamisesta al-Holin leiriltä. Julkisuuteen on vuotanut asiakirjoja, joissa on suunniteltu kaikkien halukkaiden palauttamista.

STT:n tietojen mukaan leirillä on noin 10 naista ja 30 lasta. Heidän paluunsa kannalta keskeistä ei ole vain se, montaako heistä Suomi mahdollisesti päättäisi auttaa palaamaan. Keskeistä on myös, kuinka moni lopulta haluaa lähteä, vaikka tilaisuus tulisi.

”Isisiä vastaan puhuminen voi olla hengenvaarallista.”

STT:n tietojen mukaan vielä kesällä näytti siltä, että jutun alussa mainittu nainenkin olisi halukas palaamaan Suomeen. Myös suomalaismedioiden keväällä haastattelemat naiset kertoivat lähtöhaluista. Nyt lähtöhalut näyttävät ainakin osalla hiipuneen.

Omaiset voivat olla säännöllisesti yhteydessä leirillä oleviin naisiin. Saatujen viestien perusteella näyttää, ettei jutun alussa mainittu nainen eikä moni muukaan leirillä olevista välttämättä enää halua palata Suomeen. Mahdollisia halukkaita palaajia olisi ehkä enää vain muutama.

Naisen elämänvaiheita tunteva, STT:n haastattelema henkilö painottaa, että hän ei voi olla täysin varma alueelta tulevien tietojen luotettavuudesta.

– On syytä ottaa huomioon äärimmäisen vahva kontrolli, he (leirin suomalaisnaiset) ovat jatkuvasti tekemisissä toistensa kanssa. Isisiä vastaan puhuminen voi olla hengenvaarallista, hän sanoo.

Haastateltava halusi pysyä nimettömänä aiheen arkaluonteisuuden vuoksi.

STT ei voinut tarkistaa tietoja leirin suomalaisnaisilta itseltään. Lähtöhaluttomuudesta on kuitenkin kerrottu eri medioissa. Helsingin Sanomat kertoi torstaina, että sen haastatteluiden perusteella useat leirillä olevista naisista ovat sanoneet omaisilleen, etteivät he halua tulla Suomeen.

Myös uutistoimisto AFP haastatteli lokakuussa al-Holin leirin naisia, joista osa kertoi avoimesti toivovansa, että Turkin hyökkäys mahdollistaa paon leiriltä ja kalifaatin perustamisen uudelleen.

STT:n haastateltava arvioi, että suomalaisnaisen lähtöhalujen hiipumiseen voi olla useita syitä. Ensimmäiseksi syyksi hän arvioi Turkin lokakuun alussa tekemää hyökkäystä Pohjois-Syyriaan, mikä on hänen mukaansa voinut saada osan leirillä olevista uskomaan Isisin uuteen nousuun.

– Kun hänet siirrettiin al-Holin leirille, hänellä oli sen jälkeen vielä jonkin aikaa toive päästä Suomeen. Nyt hän ehkä ajattelee, että tulee uusi mahdollisuus, vaikka ensimmäinen yritys (rakentaa kalifaatti) epäonnistui.

”Merkittävä osa naisista yhä sitoutuneita Isisiin.”

Jihadismiin erikoistunut tutkija Juha Saarinen kommentoi leirillä olevien tilannetta ja heidän haluaan irtaantua Isisistä yleisellä tasolla.

– Yksilökohtaisia taustoja ja motiiveja on tietenkin vaikea arvioida. On ihmisiä, jotka ovat irtaantuneet tästä ryhmästä jo silloin, kun Isisillä meni hyvin.

Toinen ryhmä taas ovat ne, jotka ovat erkaantuneet Isisistä vasta, kun omat elinolosuhteet ovat heikentyneet merkittävästi. Heitä lienee al-Holin leirillä olevista merkittävä osa, Saarinen arvioi.

– Tällaisissa tapauksissa ei välttämättä olla tehty selkeää pesäeroa Isisin ja sen ideologian välillä, vaan on toivottu, että voidaan irtaantua tilanteesta, jotta saadaan omia elinolosuhteita parannettua. Merkittävä osa naisista on yhä sitoutuneita Isisiin, Saarinen arvioi.

Hänen mukaansa Isis puhuttelee tällä hetkellä propagandassaan kannattajiaan eri keinoin.

– On kalifaatin kukistamiseen liittyvä propagandatarina, jossa Isisin kannattajat ovat palaamassa koettelemuksen aikaan, jossa kannattajien uskoa koetellaan vastoinkäymisillä. Siinä erotetaan tosiuskovaiset niistä, joiden usko on ”heikkoa”.

Lisäksi rinnalla elää pienempiä narratiiveja, joista yksi on se, että Isis on siirtymässä globaalin vastarintaan.

– Nyt yritetään saada aikaan kansainvälisten iskujen aaltoa. Isis on hyvin dynaaminen ja opportunistinen toimija. Se ei ole jäänyt odottamaan tuhoaan, vaan reagoi tapahtumiin toimintaympäristössään aktiivisesti, Saarinen muistuttaa.

Tällä hetkellä on kuitenkin vaikea muodostaa kokonaiskuvaa, miten paljon Isis on heikentynyt tai vahvistunut.

– En itse välttämättä pitäisi Turkin hyökkäystä niin keskeisenä, koska se on kohdistunut muualle kuin Isisin toiminnan ydinalueille. Sillä on yhä erinomaiset mahdollisuudet käydä kumouksellista sotaa Syyriassa ja Irakissa.

Saarinen arvioi, että Suomessa käytävään keskusteluun palaajista on turhaan luotu vastakkainasetteluita. Saarisen mukaan asiasta on muodostunut puoluepoliittinen lyömäase.

– Siinä on asetettu vastakkain Suomen oikeudelliset velvollisuudet auttaa kansalaisiaan ja sisäinen turvallisuus. Vastakkainasettelu on vähän turhaa, vaikka ymmärrettävää. Etenkin vanhempien palaajien kohdalla voidaan tehdä monia päätöksiä ja tulkintoja ihan perustellusti.

– Lasten tilanne on kansainvälisten sopimusten osalta yksinkertaisempi, mutta samalla vaikeampi. Suomi ei tässä ole ainoa toimija, vaan (Syyrian kurdienemmistöiset joukot) SDF on toimija, jolla on omia strategisia intressejään.

Kurdijoukot ovat toistuvasti ilmaisseet, etteivät ne ole valmiita erottamaan lapsia ja naisia toisistaan.

Keskustelua on kuumentanut se, että julkisuuteen on tihkunut tietoa verrattain paljon.

– Se on tehnyt poliitikoille vaikeammaksi kontrolloida viestintänarratiivia, mikä taas on herättänyt epäluottamusta siitä, mitä kulissien takana tapahtuu.

”Lasten osalta tunnen surua.”

Myös STT:n nimettömänä pysyvä haastateltava on seurannut kiivasta keskustelua sivusta. Hän sanoo ymmärtävänsä, että tilanne ei ole helppo päättäjille ja arvostavansa ulkoministeri Pekka Haaviston(vihr.) toimia riskialttiin asian suhteen.

– En ole Haaviston fani, mutta arvostan hänen pyrkimystään löytää inhimillinen ratkaisu tässä monitahoisessa ja riskialttiissa asiassa.

On myös keskusteltu siitä, voitaisiinko leiriltä tuoda pelkät lapset, jotka ovat syyttömiä omaan tilanteeseensa. Viimeksi keskiviikkona keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuniehdotti, että lasten ja naisten erottamiseen tulisi etsiä ”oikeudellisia perusteita”.

Ulkoministeri Haavisto on toistuvasti todennut, että lapsien ja äitien erottaminen toisistaan olisi äärimmäisen hankalaa. Leiriä pyörittävät kurdit eivät tätä lähtökohtaisesti halua.

– Lasten osalta tunnen surua. Jos naisiin saataisiin yhteys ilman valvontaa, ja he vilpittömästi haluavat uuden mahdollisuuden, sellaisen antaminen olisi mielestäni suomalaisten arvojen mukaista. Se on kuitenkin heistä itsestään kiinni. Kaikki eivät sitä halua, STT:n haastattelema henkilö sanoo.

– En usko, että hän (jutun alussa mainittu nainen) päästäisi pelkästään lapsensa Suomeen. Hän mahdollisesti uskoo yhä siihen, että voi tehdä lapsistaan uudelleen nousevan kalifaatin rakentajia.

STT–Sanna Raita-ahohttps://www.metsalehti.fi/artikkelit/vain-metsanomistajan-silmille/

Eijoo ongelmaa motolistojen saamisessa. Onko teillä.
Yö kunnissa niitä lueskelen. Uni tulee hyästi.
Vapaa sana / Vs: Orpolla orpo olo.
: 12.12.19 - klo:20:29
On perin outoa, että Kokoomus voi olla perussuomalaisten linjalla. Ehkäpä tämä on vain yksittäistapaus.

Kokoomushan linjasi, että Halla-ahon johtama Perussuomalaiset on sellainen puolue, jonka arvomaailma on sellainen, ettei Kokoomus voi jatkaa yhteistyötä. Toisaalta  nykyinen demareiden johtaja Marin hyljeksii Kokoomuksen arvopohjaa.

Kokoomusparka. On suljettu ja on itsensä sulkenut muiden puolueiden yhteistyöstä.

Kaikkihan on pelkkää teatteria. Oikeastihan halutaan tilanne, jossa on kokoomuslainen hallituksenmuodostaja ja jolloin päähallituskumppanina on SDP. Ihan niin kuin on ollut 30-luvulta asti Kokoomuksen valinta.

Ei kaikki arvoliberaalit tykkää Orpon teatterista.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 2434