Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 2474

Viestit - Sepeteus

Vapaa sana / Vs: Täysperävaunu rahti
: 14.04.20 - klo:14:07
Pyhäjärven muikkuja?

Eijoo sen jäläkeen näkyny, kun mää ne kauppiaalle moitin.
uusimmassa oli juttua espanjantaudista.   kuinkahan monta aaltoa tästä coronasta onkaan saatavilla?     hurjaa luettavaa tuokin epsanjantautimylläys.      eiköhän net jotain sukua keskenään?

Koronasta selvitään paremmin koska tieto ja ennaltaehkäisy hoituvat paremmin . Uusi aalto voi tulla syksyllä kun päivät lyhenee ja viruksella on parempi mahdollisuus levitä.

Monlla jopa keski-ikäisillä on selvä tietoharha viime vuosisadan alkupuoliskosta, mikä johtuu todennäköisesti koulussa ohitetusta Suomen ja muun maailman lähihistorian oppimäärästä. Kun lähestyttiin 1920 - lukua, oli maailmalla tietämys lääketieteestä antibiootteja lukuunottamatta lähes nykypäivän tasolla. Sotavammat osattiin 1916 - 1917 eteen päin hoitaa lähes yhtä vähäisellä kuolleisuudella kuin nykyäänkin, ehkä paremminkin, kun nyt luotetaan antibiootteihin, jotka alkavat olla tehottomia, eikä käytännönläheistä haavanhoitoa ole enää nuorilla lääkäreillä ensikäden tiedossaan.  Virukset tunnetttin jo 1892, kasveissa, suu- ja sorkkatauti tiedettiin 1898, ja ihmisen virus, keltakuume, löydettiin 1901. Tartuntareitti siis tiedettiin, ja tunnettiin tartuttaja. Ei ollut kyseessä  1700-luvun välskäriaika ! Jennerin isorokkorokote keksittiin virallisesti vuonna 1798 !

Kun esimerkiksi katsoo tämän todellisen nopeuden mukaan hidastetun filmin 1911 vuoden New Yorkista (ruotsalainen kuvaaja tallensi historiaa filmille), niin huomaa, että ihmiset olivat niin kuin nykyäänkin, menoissaan ja hommissaan:

https://youtu.be/hZ1OgQL9_Cw

Samaan aikaan Ruotsista tehty filmi, näyttää, että muoti on melko samanlaista, mutta näkyy, että Ruotsi ei ole ihan niin vauras maa vielä verrattuna Amerikkaan.

https://youtu.be/Mp24bmU55Fk

-SS-

Ei ollut mitään käsitystä espanjantaudin mekanismista. Oliko noin 10v sitten, kun kaivoivat Alaskan roudasta ruumiin ja eristivät siitä viruksen, lintuinfulenssa.
ensin män vappusatanen, sitte vielä kotimaista kallista  kurkkua ja tomaattia (oisko närpeksestä) jakavat sepen veroeuroilla  ja perunakki näyttäs puikulamallisilta :o :o :o :o :o

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/d40f6acf-a04b-4b57-b05d-c5ac7449bc3b

Ja Oksan. Mikkeli kohta kriisikuntana valtion holhoukseen. Vieläköhän Mikkeli jakaa avustuksia maatalouteen?
Utsjoelta oulun valiolle 850 km suuntaansa ( https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/urho-guttormilla-on-25-lehmaa-ja-koko-eu-n-pohjoisin-lypsytila-utsjoella-maitoautolle-edestakaista-matkaa-tulee-1700-kilometria/7112456#gs.3c2ul6).

Nykyaikainen keräilyauto kuluttanee n. 30 l/100 km --> 260 l dieseliä suuntaansa --> polttoainekustannus n 350 €

Reissun p-a kulut n 700 € ja kuskikin tarvii palkkansa.
ja ainut tila on tuo. tuollahan on niitä erikoisautoja jotka vie kauppaan tavaraa ja tuo tullessaan tonkkamaidot ;) :D ;D 8)

Niin kun näkis nuo erikoisautot ?
Näin Jari Lepän koronakriisipakettia odotellessa. Toivottavasti kurki ei kuole, ennenkuin suo sulaa.
Vapaa sana / Vs: On meillä hyvä hallitus
: 13.04.20 - klo:14:40
ja mikä mahtais olla se vaihtoehto???

Uudet vaalit, mutta niitä joutuu odottamaan 3 vuotta.
Vapaa sana / Vs: Täysperävaunu rahti
: 13.04.20 - klo:14:39
30 tonnia maitua kulukee Enontekiöltä ilimasin.

On siinä Sepellä juotavaa, onko Enontekiöllä Lidl, mistä maidon haet?

Puikulat  ensin Jyväskylään ja sieltä Soankylään. Tää on Lidllin tahti. Kukaan niitä etelässä tarvii.
Montakohan Vallua ja Ferkkua seisoo, kun osat on Kiinassa. Siinä se huoltovarmuus ja espanjantaudin sekä COVID19 taudin ero.
Vapaa sana / Vs: Korot.
: 13.04.20 - klo:14:30
mihnkä sepe mahtaa päätään tarvita?   ei sillä ainakaan aivoparkkia siellä ole.       kuka köpsä nykyään rahoja tilillä seisottaa kun sen omaisuuden voi pitää materiana ja maana,   taikka osakkeina ja sijoituksina muualla?                  se on surkiaa kun ei sepe tajua että se prolelehti ei osaa kertoa kuin raha saataan poikimaan ja siitä saataan omaisuutta.        se vain kyttää kuin saa sen euron itelle jotta pääsee torille sitä levittään.

https://www.is.fi/taloussanomat/oma-raha/art-2000006469803.html

Ei koerat eikä köyhät kuse kintuille.
Vapaa sana / Vs: uudenmaan tärkeydestä
: 13.04.20 - klo:14:27
Pitääs käytä Mäntsällä, kunnes saarto purkautuu.
Vapaa sana / Vs: kittilä ja kiuruvesi ohi
: 13.04.20 - klo:14:26
Suomessakin kuolee enemmän porukkaa ylensyöntiin, kuin koronaan.
Vapaa sana / Vs: unelmien maatila
: 13.04.20 - klo:14:24
eilen illalla teemalta tuli tuo doku,  ja satuin avaamaan töllön kattoaksein yhen viedon mutta jäinkin kattomaan tuota,   oli miun mielestä hyvin tehty doku.    realistinen kun oli kuvattu hyvin raa at epäonnistumisetkin.      luonto on julma,   niinkuin tuossa tuli muutama kerta ilmi.    toisaalta oli hieman koomisiakin juttuja;  kuten se että vahtikoira tappoi emakon kaverin: kanan!              harvoin olen nähnyt tuollaista ohjelmaa töllöstä.                  avara luontokin nykyään liki vain sitä elikoitten tappelua.

Etkös sää enempi kuutelekkin peltoreita.
Vapaa sana / Vs: Täysperävaunu rahti
: 12.04.20 - klo:17:56
30 tonnia maitua kulukee Enontekiöltä ilimasin.
Vapaa sana / Vs: Korot.
: 12.04.20 - klo:17:22
kun aikasemmin oli jopa korkeat korot lainoissa niin ihmisten toimeliaisuus oli huippua.   muistan hyvin miten itekin pyrin maksamaan lainat pois mah äkkiä ettei tarvinna korkoja maksaa..  ja siksi tulki tehtyä aika montaa hommaa jotta sai rahat lainoihin nopsaan.     nyt tuntuu että nuo lyhentämättömät kuut jopa pääasia..

Mihin lainaa tarvitsee, jos milli on tilillä.
Vapaa sana / Vs: porvarihallitus
: 12.04.20 - klo:17:19
Jos setämieshallitus olisi samalla tavalla hoitanut tätä kriisiä, olisi arvosteluryöppy ja huuto ollut ihan hirmuinen.  Tyttösille annetaan helpommin virheet anteeksi.

Mitä virheitä? Jos HVK ostaa muutamalla miljoonalla sekundaa, niin hirviä haloo. Kun Perneri antaa anteeksi 37 miljoonan kuprun omalle tilintarkastajalleen, niin mitään rikosta ei tapahdu. Sipin täysi luottamus säilyy.
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 2474