Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 6

Viestit - äRRä


Saati et viittii kaivaa tietoja siitä et paljon myönnetään ja paljon maksetaan... :o
[/quote]
Olen siis ihmetellyt sitä että minkä verran sitä maksetaan, siitä en ole löytänyt sanaakaan. Pelkät hakuohjeet ja ehdot kopioitu joka paikkaan netissä ja lehdistössä.
Onko kukaan kuullut kuinka paljon maatalouden kiinteistöverotukeen on varattu rahaa?
Jos tämä tiedettäisiin, pitäisi selvittää kuinka paljon koko maan maatalous maksaa kiinteistöveroa vuodessa ja sitten näistä voisi arvioida kuinka monta % tätä tukea olisi mahdollista saada. Jotta jaksaisi käydä hakemaan sitä, olisi hauska tietää onko kiinteistöverosta saamassa takaisin 1, 10 vaiko 50%
Uskon että tein hyvän sijoituksen kun vasta ostin tilatukioikeuksia 250e hinnalla+alv. Ne sisältyivät peltokauppaan ja pienensivät pelkän pellon ostohintaa, saan niistä poistoja ja alv-vähennyksiä. Salaojatkin laskettiin kauppaan 500e/ha poistojen vuoksi, sekä kaikki metsäsaarekkeet ja pusikot hinnoiteltiin jotta saisin niistä metsävähennystä.
Mikä onkaan hinta nyt, joko pitäisi myydä?
Tarjottiin kuusesta 75, mänty jäi selvästi alle 70. Saha tarvii kuusta, mutta ei leimikkokaan ole ihan huippuluokkaa.
Onhan toi rotogrind vaan halpa vs. murska. Toi isoin eli GG10 alle 13ke 10"kairalla jne.. Tämä on ainakin tehokas ja tasaista jälkeä tekee myös ohra/herne/härkäpapu seoksella. Murskia on meidän tontilla jauhanu s350s2 myllystä aina w-max20 myllyyn. Näiden hinta ihan posketon.

Tuo monitoimimylly sitten tais olla luokkaa rapiat 20ke. Miten lie tämän teho ja laatu viljalla?


Löysin tälläistä juttua kun etsin tietoa myllyistä.  Onko noita rotogrindejä monta suomessa ja onko uudempia kokemuksia?  Onko murska 1000 ihan vastaava kuin samankokoinen rivakka? Onko w-max hintansa verran parempi?
>ei rahaa tule ulkoonta

Metsärahat = ulkopuolelta tulevaa rahaa.

Kunhan muistutin
jos hakkaa metsää ja ostaa rahoilla lisää peltoa... molemmat ovat maatalouden ulkopuolella. Kunhan muistutin.

Maatalousmaan hankintahinta ei ole verotuksessa vähennettävä meno, paitsi yhtiöillä. Peltohehtaari on kuin mikä tahansa muukin sijoitus, vero maksetaan myydessä saatavasta luovutusvoitosta. Tässä rahan alkuperällä ei liene merkitystä, jos uskoo arvon nousuun tai tahkoaa muuten hyvää tuottoa sijoituksella :)


Hei, kerro tekeekö yhtiöt poistot pellosta vai mitenkä se menee?
Samat kumit pompotti uutena tosi pahasti, pistettiin lisää painetta ja ajettiin pari päivää niin sitten tasoittui.
Tämä asia on taas ajankohtainen. Maaseudun vero-ohje neuvoo kaavamaisesti 16900 rajaa. Omasta mielestäni raja on 25000.
Se ei ole mikään kyntöraktori. Yksi naapuri nostatti auraa aina melkein minuutin saranpäässä. Toinen ominaisuus on sitten kuivan kytkimen kesto varsinkin etukuormainkäytössä.
Hei! Mihin tästä ketjusta on jäänyt kaikki ne heitot, että jos ei itse verojaan tee, niin ei voi olla kärryillä tilan taloudesta tai kyllä verot pitäisi itse osata tehdä jne? Häh, ihmeellistä.
No niitä veroja ei ilmeisesti monikaan enää viitsi itse tehdä. Kävin maatalouden ja metsätalouden molemmissa veroilloissa ja mielestäni porukkaa oli selvästi vähemmän mitä aikaisempina vuosina. Varsinkin alle 50-v porukka loistaa poissaolollaan. Eihän se fakta siitä miksikään muutu, että veroasiat on perusjuttuja, jotka jokaisen olisi hyvä hallita itse tekemällä. Se kuuluu ihan yleissivistykseen.

Käsittääkseni ei ole tullut juurikaan muutoksia verotukseen, niin miksi lähteä kuuntelemaan jorinoita. Ihmettelen vaan onko tilitoimistoilla näkemystä esim. sopivan poistoprosentin käyttöön ja pääoma/ansiotulo-osuuden kehittymiseen useamman vuoden ennusteajalla?
Kovin tarkkaan en ole selvillä traktori-generaattorien ja agrekaattien generaattori-osan eroista. Hapettumia eli ongelmia syntyy pitkän käyttämättömyyden aikana kaikkiin.
Aikanaan halvan agrekaatin generaattorista katosi magnetointi, ei tullut sähköä. Huollossa laittoivat uudet osat ja ohjeeksi käytöstä vastaisen varalle, että pitää käyttää laitetta tai voi taas magnetointi kadota. Näitä on tietysti rakennettu hyvin erilaisia eikä voi yleistää kaikkiin.


Onko tietoa missä näitä huolletaan? terveisin nimimerkki agrekaatti pimeenä
Kysäise paikalliselta sähkömieheltä. Eiköhän hän vian löydä. Varaosia pitää sitten metsästää myyjän kautta.

Sähkömiehellä meni sormi suuhun, ei ollut alijännitesuoja tällä kertaa. Kysytään hsaoystä.
Kovin tarkkaan en ole selvillä traktori-generaattorien ja agrekaattien generaattori-osan eroista. Hapettumia eli ongelmia syntyy pitkän käyttämättömyyden aikana kaikkiin.
Aikanaan halvan agrekaatin generaattorista katosi magnetointi, ei tullut sähköä. Huollossa laittoivat uudet osat ja ohjeeksi käytöstä vastaisen varalle, että pitää käyttää laitetta tai voi taas magnetointi kadota. Näitä on tietysti rakennettu hyvin erilaisia eikä voi yleistää kaikkiin.


Onko tietoa missä näitä huolletaan? terveisin nimimerkki agrekaatti pimeenä
En tosiaan tiedä mitä peritään jos juuri tämän tuen ehtoja rikkoo. Sitä on tullut niin kyyniseksi kaikkia tukia kohtaan, kun jossain ehdoissa muistaakseni uhataan leikata tilan kaikkia tukia jollakin prosentilla...
Olen kahden vaiheilla lähtisikö vielä mukaan vai hyppäisikö pois. Pienellä työllä saisi viikon maitotilin jos osallistuisi helpoimpiin juttuihin. Pää olisi sitten löysässä hirressä koko ajan kun pitäisi miettiä onko kuivikkeita sittenkään tarkastajan mielestä tarpeeksi.
En edelleenkään usko että 30 c maksettaisiin, eli en taida uskaltaa vähentää ostorehua.
Sivuja: [1] 2 3 ... 6