Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 674

Viestit - lypsyukko

Kasvintuotanto / Vs: Bionutria PH Control
: tänään kello 16:04
kostu?   tuolla kun laitumia poistan käytöstä ni manaan kun kait pitäs kait silputa kasvusto pois enne kyntöä tms...   kasvit vaan kasvaa tänä vuonna ihan simona.    pellonlaita lepitkotkin on niiiin reheviä verraten vuoten takaseen.   osa aitoja on tuolla lepikon keskellä ja pellolla isoja koivuja ja leppiä.     ei ennen ole nuin ollu!

Ja kyse oli vähintään 7v vanhoista nurmista , vai miten se oli ? Siis jos noin, niin ei kait puun taimet voi yllättää.
Kasvintuotanto / Vs: Peltovuokra tilanne
: tänään kello 16:03
ite mietin et onko enää hyää pisnestä vuokrata luomulle?    taitaa olla nuo tehokkaat tilat vielä parempia..  ja net osaa jopa kunnosta pitää huolta..

Tehokkaat tilat karsivat jo nyt pieneimpiä lohkoja pois hallinnasta / viljelystä. Enkä mä nyt tuota edes ihmettele, jotkut vuokralle antajat kyllä  ::) Eikä minimi kokoa ilmoiteta aareina vaan hehtaareina.
ja linnut levittää...  ihan kuin jättipalsamia..   mureneeko se runko talvella lumen alle?

Ainakaan tuolla viime kesän koe tilkulla ei keväällä ollut nähtävissä minkäänlaisia kasvinjäänteitä. Tosin siinä seoksessa auringon kukkaa taisi tulla vain 2 kiloa hehtaarille. Kaikkea muuta hömpettä kasvoi kanssa. Olis kait voinut pelkästään äestää, mutta kynnin kumminkin keväällä.
Kasvintuotanto / Vs: Bionutria PH Control
: tänään kello 15:51
Jos kolmosta ei ole lannoitettu niin ei siitä mitään kostu. Itte ajelin paalaajalla viikon verran navettaan ja kyllä ruikku lensi. Toki lypsi lehmätkin. Kolme hehtaaria tein oikein paaliinkin ja 8 silppumoska paalia oli sato. Tuoreempana kasaa noukkimelle ja jysähtelee sitten joskus paalaajan tai paukuttaa vain piikkejä. Kuivempana lentää sullojalle asti. Lannoittamatonta 2 satoakin olis 5ha tekemättä. Siitä jotain määrällisesti kostuiskin, mutta muutenhan sillä ei oo mitään virkaa. Häjyjä kuvioita , joten jää tekemättä. Toivotaan että pakkaset tulee ennen lunta, niin heinä ei kärsi niinkään talvituhoja.
Mun vähäisen kokemuksen mukaan talvi kadottaa kyllä kasvin. Ainakaan tuolla "harjoittelu" lohkolla ei enää keväällä ollut mitään. Samaa katselin jokunen vuosi sitten yhden tien varressa olleella viljelmällä. On ihan mustaa keväällä. Tänään oli pajalla puhetta, kun joku viljelijä oli miettinyt koneiden jatkojalostusta ko. kasvin syksyn tuhoamiseen juurikin paskanlevityksen takia. Kelamurskaimella kuulemma ihan toivoton työmaa. Vanhaa varstaakin oli kokeiltu ilman torvia, mutta kasvit vaan lakoontuu edessä ei murskaannu. Seuraavana kuulemma kokeilussa ketjumurskain ja sen jälkeen varstan rungon avartaminen, mutta pelkona miten heittää paskaa / kiviä eteensä. Itse kasvia enemmän mua mietityttää jos se tekeekin siemeniä ja ne on itämiskelpoisia ens kesänä. Tosin kait tästä olis jo tietoa muilla viljelijöillä ja siitä olisi valistettu. Tänä kesänä oon nähnyt lohkoja joissa on ollut viljan seassa aivan yksittäisiä auringon kukkia. Ehkäpä ne on kuluja karsineen viljelijän, joka kylvänyt linnun ruualla tai yksittäisillä siemenillä.
Itte oon ottanut rahoja pois riistapellon muodossa. Viime keväänä oli puolihehtaaria kaupan seoksella , joka sisälsi auringonkukkaa. Tänä vuonna kylvin 4ha seoksella 50kg vertti ohraa, 5 kg auringonkukkaa ja saman verran italian raeheinää hehtaarille. Paikka paikoin todella komeaa auringonkukkaa jonka pituus on reilusti yli 2m. Jos olis tenavia niin voisivat piilosta tuolla leikkiä, Sitten osa on harvaa ja pituus alle metristä. Raeheinä on pitänyt rikkakasvit kurissa joten mielestäni hyvä lisä. Ohra nyt vaan on lisukkeena. Ens vuonna sitten lisää ja eri lohkoille. Tuollaista kasvustoa ei taida saada syksyllä vielä kynnettyä, joten rajoittaa ens kesän pinta-alaa, koska paskan syyslevityksellekin pitää olla alaa.

Auringonkukka taitaa täyttää saneerauskasvin ehdotkin. Ainakin pirunmoinen juuri möykky tuollaisessa yli 2m korkeassa kukassa on ja viime kesän seoksen kynntäminen oli jotenkin epänormaalin kuohkeaa keväällä.
Kasvintuotanto / Vs: Bionutria PH Control
: tänään kello 09:56
Valon määrää ja päivän pituutta ei helteet muuta. Lisäksi uskon, että helteet ei ole voikukkaa tappanut
Kasvintuotanto / Vs: Bionutria PH Control
: tänään kello 08:54
Taitaa voikukka olla alkukesän kasveja.
Joku hurja voisi tarjota lumilinkoa, jos olosuhteet ovat hyvät ja kiviä ei juuri ole.

Mutta eikö tuollaisten isojen viemäreiden reunoissa kannattaisi olla suojakaista. Jonkinlainen eroosioeste ja pientareet saisivat olla rauhassa muokkaukselta.

Sen verta lovahtelevia ojan varsia viljelen, että 2-3m päässäkin vielä jänskättää, että eihän alla ole tyhjää. Sitä en tiedä miten valvonnat kohtelee leveitä pyörtänöjä, mutta ne on lähes henkivakuutukseen verrattavia. Joten en ala kikkailemaan kapeammaksi. Mutta tosiaan taipumus pyörtänöillä on nousta. Ainakaan ne ei ittellään laske se on varmaa. Jokunen oja on perattu kunnon kaivurilla, niin samalla liippaa kyllä pyörtänön matalammalle. Mutta osaa tullut purastettua omalla Ukkomestarilla niin siinä pyörtänölle ei saa juuri mitään. Pitäis kait käännöllä saada purotettua se pyörtänö ensin ojaan. No eihän se jaksa ja toisekseen hirastaa pirusti muutenki hirasta hommaa.
Vapaa sana / Vs: Hei nyt mitä vi**ua
: 08.09.24 - klo:15:51
Tätä ketjua löyhästi liipaten ja tuota suositus metrimäärää katsellessa tuli mieleen seuraava. Omistan reilun 100m joen rantaa ja siinä vieressä olevan pellon. Vipu määrää lohkolle suojakaistan, koska rannassa oleva mäteikkö ei mistään ole yli 10m leveä. Kuitenkin tuossa vesirajassa ja mäteikössä kasvaa tukki kokoista koivua (n.70 kpl) jonka olen ajatellut kaadattaa joskus motolla omiksi polttopuiksi. Yksi sähkölinjakin tulee joen yli viistoon, joten moottorisaha hommelit ei kiinnosta. Mites saako tuota edes hakata - pellon reunaa. Olisko tuo pitänyt tehdä jo edellisen hallituksen aikana, nyt kait yksityisomistus on täysin lainsuojatonta.
^
Näköjään joku muukin on asemoinut urean sijainnin samoi kuin ittekkin oon asian mieltänyt.
Yks tuttu piti avantoa auki keskiseltä ostetulla uppopumpulla. sanoi, että vähän se hävettää, kun tasaisin väliajoin hakee uuden halpiksen takuulla. Eli se halpis onkin todella kustannustehokas , kun "kestää" vuosia.

Itte laudoitin tupaa ja pätkin laudat keskiseltä ostetulla jiirisirkkelillä. Ihan viimeisillä laudoilla se päästi tummat savut. Vajaasti kuivanut öljymaali oli sotkenut sirkkelin melko törkeän näköiseksi , mutta niin vaan vaihdoin sen takuulla toiseen tavaraan  ;D Tuli halvemmaksi kuin vuokraamon laatukoneet  ::)
Kasvintuotanto / Vs: apilan siemenviljely
: 07.09.24 - klo:19:20
mutta siemenestä kasvaa hyin ja on jopa levitettävissä..

Tietenkin noin, mutta ajattelin jotain lhp:tä joka vaan  niitetään, että siellä apila voisi levitä myös rönsyilemällä. Ainakin rehunurmessa joka korjataan. Tosin typellähän se usein tapetaan. taisin tehdä itsekkin niin. Perustin apila pitoisia nurmia viime kesänä ja jätin ekan lannoituksen tekemättä. Rehu kortista timppaa. Toisen sadon lannoitin ja siinä oli mukana mukavasti apilaakin, mutta onko sitä enää ens kesänä ?
Kasvintuotanto / Vs: apilan siemenviljely
: 07.09.24 - klo:08:44
Minä en oo mitenkään pererhtynyt apilan kasvamiseen, mutta eikö se rönsyile ? Ainakin tuntuu, että täyttää aukkopaikat hyvin. Tyhjät paalinalustat on täysin apilan peitossa syksyllä , vaikka keväällä niille ei tee mitään. Edellyttää tietysti, että sitä apilaa on siinä ympärillä  8) Tuskin sitä apilan siementä siihen on kulkeentunut.
Eihän kyllä homehdu jos ilmatiivis paali on ja vielä josilac fermiä seassa. Muovi on paskaa en muuta syytä osaa keksiä.
Vm 22 kuivaheinäpaalit on tosi hyvää eikä yhtään pölyä tai ole hometta. Harmi vaan kun 4kpl niitä jäljellä

No noin ajattelisin ittekkin. Tosin onko ainut syyllinen se muovi vai joku / jotkut paalimiehen listasta.
Sivuja: [1] 2 3 ... 674