Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 634

Viestit - lypsyukko

Meinasin kysyä miten verottaja suhtautuu noihin viljan tilitysten siirtoihin, mutta mistäs se tietää koska se jyvä siirtyy  ;D Olin vaan haistelevinani yhden kolleekan tappioiden määrästä ja puunmyynnin yhteydestä. Mutta senkin olen kuullut, että tuolla systeemillä voi joutua verottajan uteliaiden kysymysten kohteeksi. Tai siis tappiota tuottava maatalous katsotaankin harrastustoiminnaksi.
No niin joka vuotinen korjattava. Meijerin ja teurastamon ylijäämät tai osuuspääoman korot on verottajan toimesta jälleen verotettu sekä yksityistalouden pääomatulona (85 %) ja maatalouden tulona (75%). Viime vuonna korjasin kait kerralla 4v verotukset tuolta osin ja sama meno jatkuu. Nyt en edes välttämättä olisi edes enää muistanut, mutta ihmettelin maatalouden tuloksen eroa omassa 2 lomakkeessa ja esitäytetyssä. Niin itte laskin vain 25 % veronalaiseksi mutta 5000 tulikin täyteen muualta, joten se oikeaoppisesti onkin 75%. Mutta viime vuonna kun näitä selvittelin yksi virkailija käski nämä tulot poistamaan 2 lomakkeelta ja kait sen niin teinkin. Mutta kun huomasin virheet myös 3 edellisvuodelta niin eri virkailija kielsi tämän systeemin, mutta myönsi tietysti verottajan virheen. Nyt vasta tajusin , että maatalouden tulona verotus onkin oikeastaan anstiotuloa ja prosentti sen mukainen vaikka ottaa huomioon 75% ja siitä vielä 5% yrittäjätulo vähennys VS. 85 % pääomatuloa. Omaverossa pystyisi tuon ylijäämän poistamaan maatalouden osalta, mutta ei mielestäni yksityispuolelta. Siksi kait se ensimmäinen virkailija tuota suositteli, koska oli kait itte laiska  ;D  No mähän siinä tienasin. mutta nyt en kyllä taida silti uskaltaa tuota ainakaan omatoimisesti noin korjata  :(
Pari kissaa ja yhden supin olen ainakin niittäessä telonut. Tai siis nuo olen huomannut. Eihän ne siihen kuolleet mutta menohalut tai ainakin kyky katos. Helkkarin tympeitä tapettavia paljan käsin  ::) Ja paljonko sitten on mennyt myyriä yms. tosin kait noita linnut ainakin kerää pois.   
Normi kokoomuslainen puhuu toista ja tekee toisin. Näköjään emakon näköisen naisen milelipide on koko kokoomuksen linja. Voi v1ttu  miten pilalla tuokin puolue on. Orpo saa leikkiä valtateariaan täällä komomaassa saamatta mitään aikaan ja emakko porsaineen pilaa sitten loput eussa.
mahokin  lypsää!    itellä jo 8 vuotta lypsänny..

Taitaa olla terapialehmä, jolla ei mitään tekemistä maidon tuotannon kanssa. Mutta se taitaa olla hyvä kuuntelija  ;D
Vaikka sanoin, että ei ole normaalia, niin kesällä oli aika kun ut näytteiden tulokset kesti tulla lähes viikon. Niiden perään opetettiin kyllä soittamaan, mutta normi hinnoittelunäytteet tuskin on niin tärkeitä. Näihin nyt ei maailma kaadu.
^
eilen (24.2)  haetusta maidosta ei näy analyysituloksia vielä tähän mennessä. Ei ihan normaalia ole kyllä tämä, yleensä bakteerit on puolen päivän mais ja muut joskus ip kolmelta ja tämä maitosuomella.
Virusturva klikattu jostain popup ikkunasta , joita mainostit, kun et valmaan halunnut liittyä. Nyt koneessa asuu pieni ryssä. Tai voi kait se olla vaikka kikukki. Mutta kumpikaan tuskin sun käyttöä helpottaa. No minä en taaskaan tiedä mitään, mutta outoa käytöstähän toi on. Tosin mulla ei oo kokemusta  Valametti pornosta. Youtube lähinnä musiikin kuunteluun / katteluun, mutta ei kait niissä ongelmia, jos ei mainoksia lasketa.
Eiköhän se ole parasta mainosta, jos ja kun atrian kojulle jonotetaan  ;D
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: 78
: 22.02.24 - klo:19:45
Tänään kans kattoin volsun id. 3:n koelauta kuvia. Sellainen iso tabletti huitastu keskelle koelautaa. Ainakin se on helekatin ruma.käyttötuntumasta ei tietoa ja ei oikein edes kiinnostusta.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: 78
: 22.02.24 - klo:18:17
Paremminhan siinä autoa ajaessa on aikaa keppiä hämmentää mitä traktorilla töitä tehdessä ;D

ja manuaaleihinkin on tullut esim mäkilähtöavustin helpottamaan liikkeelle lähtöä. Sekin on asia, jota ilman nuo justiin kortin saaneet ei opi ajamaan sitten millään. Tai justiin ja justiin, jos on aina sellaisella autolla ajanut, niin eivät oo oppineet  normi mäkilähtöä.

Hyähän soon maksella niitä muiden eläkkeitä siinä siirtomaksussa, vaikka viime vuoden kotieläintuilla.

Varmaa tuottoa, maakaapelit ja kaikki.

Kun en tuolla ketjun alussakaan tajunnut mistä Oksa kirjoitteli, niin viimeistään tämä tiputti mut täydellisesti pois kärryiltä. Kyse lienee sähkönsiirrosta ? No kait se hyäääää on silloinkin kun sähkö siirtyy.
Ne ei nuo "hömpätkään" ihan ilmaiseksi tule hoidettua. Pelkkä niitto ei paljon kustanna, mutta kasvuston uusiminen kustantaa. Ei taida alta 50:n hehtaaria perustaa.  Jos kyse yksivuotisesta niin tuo on siltävuodelta kokonaan pois. Ja niitä haveria voi tulla hömpän hoidossakin. Ittellä meni viime kesänä oven lasi ja ala etulasi, kun kivi lensi sieltä heikon heinän seasta tupaan.  Koneen ressut ihan kunnossa mutta nostalaitekone joka lähellä, niin noin kävi.
Joskus se elämä ei niin mene kuin on itte suunnitellut. Ei vaikka olis kuinka suuri ja mahtava persoona. Sitä voi toisen apua tarvita vielä tänään ja loppu elämän. Ja pois ei pääse vaikka mieli tekis.  No se siitä. Yhteenvetona jälleen  ... (sitä samaa mantraa)
Kuikahan se Oksan äiti kullan ravinto on aikoinaan sisältänyt kaikki ravintoaineet oikeassa suhteessa. Vai puutteellako ne parhaat ominaisuudet on  tuleet esiin. Ja turha Oksan on ehkä huolta kantaa tämän maan jälkasvun heikosta terveydestä ja sen kyvystä huolehtia vanhemmasta väestöstä, kun ei itse ole perillisten siitto talkoisiin osallistunut ollenkaan . Tai ainakaan ne talkoot ei oo tuottanut tulosta,  johtuneeko sitten jostain väärästä Oksan nauttimasta ruoka-aineesta. Se on vähän niinkin , että sitä saa mitä tilaa. No kait nuo Oksan pelkäämät ulkolaiset sitten hoitavat meitä vanhuksia.
Sivuja: [1] 2 3 ... 634