Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 455

Viestit - lypsyukko

Kaikki nuo entiset "pling" valot on vaihtuneet noihin ledeihin. Yhtä rumiahan ne on mutta 20w mielestäni valaisee samoin kuin 500w ennen tai ainakin 300w tehoinen. Jotkut on olleet toimimattomia jo ostettaessa ja toiset vuoden käytön jälkeen. Luultavasti on olleet ostettaessa halvimpia vaihtoehtoja, korkealta ei tipahda noin taloudellisesti ja mukava tallustella pimeinä tunteina.
Yleistä maa- ja metsätaloudesta / Vs: Astma
: tänään kello 09:05
Isot rakentajat tekevät vessat ja kylppärit omissa tehtaissaan valmiiksi asti. Rekalla työmaalle ja nosturilla paikoilleen. Tällaisia pitäisi pienrakentajankin voida tilata netistä.

Voihan niitä tilata mutta tuloo loputkin talosta samalla kaupalla ja saapuu pyörillä. "Maanantaina lingottiin tuvan paikalta lumi ja loppuviikosta jo asuttiin" - tyylisesti.
Jos se suojaputki on hiukan mennyt rikki.Mut miten sinne vettä tihkasee .......... suojaputki kyllä sitä varten että suojaa rakenteet kosteudelta, eikös tämä nyt sitten toiminut.Joku sankari päräyttänyt poralla reiän, niinkuin kuuluu näis asennuksissa tehdä.Nooo ne vesieristykset on kyllä syytä tehdä varman päälle, ja märkätilojen seinät mielellään tiilestä eikä mistään levystä.Laatatkin jopa pysyvät oikeella laastilla useita vuosia.Mut ei tietenkään ole se edullisin vaihtoehto silloin kun on rakenteilla.

Kerroin sen veden reitin jo tuolla aiemmin. Huuhdellessa Wc-pönttöä pieni määrä vettä valui jalkaa pitkin lattialle ja siitä pöntön liimaamiseen käytetyn silikonin horkosta, reijästä ,repeämisestä, kutistumisesta, mistälie johtuen piilojalan alle. Siellä taas viemäriputken ja kaakelin liitoksessa oli silikonissa kutistuma. Toki vesi kait olisi mennyt kaakelin saumoistakin , jos tuota silikonin kutistumaa ei olisi ollut. Kaiken kaikkiaan ihan ihme juttu, että se vesi (kaikkiko) päätyi suojaputkeen ja valui alemmas pannuhuoneeseen sitä pitkin. Vakuutusyhtiön maksaman kosteuskartoittajan luulon/ epäilyksen/ mielipiteen yms. mukaan kosteus olisi pysynyt vesieristeen päällä. Sillä lukemat käyttäytyi kait ihan järkevällä tavalla. Todellinen tieto olis tullut vasta rikkomalla kaakeli ja vesieriste ja poraamalla näytereikä. Käski seurata tilannetta, mutta sanoi kaakeleiden korkkaavan irti, jos kosteus on vesieristeen alla. Siis kait vesieriste ei pysy kosteassa betonissa. Tuttu rakennusmies kertoi samaa. Pöntön takaa työhuoneesta mittailtiin kosteutta koolatun lattian alta ja seinästä, sitä onneksi löytymättä.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 20
: 20.10.20 - klo:17:25
Lähes kait kaikki idioottimaisuudet on aina kadonnut tai järkevöitynyt matkanvarrella pl. pysyvät nurmet . Tai oikeastaan niiskään ei mitään ihmeellistä ollut. Itte päässyt kaikista ainakin eroon :) Mutta järkeähän niis ei ollut. Jaa niin tukioikeudet, nooh eipä vuokranantaja huudattele vuokrahintoja :)
^
Niin kyllä tuonne se reuna kangas ja vesieriste laitettiin lattian ja seinän rajaan (kuten läpivientienkin). Kyllä se yritettiin tehdä hyvin ja niiden sääntöjen mukaan. Mutta ... jos laattojen alle päässyt vesi meni suojaputkeen , niin jotain voi siitä sitten epäillä. Toki voi olla mahdollista, että esim. silloin putkitöitä tehnyt putkari olisi vääntänyt suojaputkea niin , että se ja vesieriste olisi hajonnut siltä kohtaa tai muuten vahingoittanut . Pöntön ja tuon putken väli jotain luokkaa puolimetriä ja järjellä ajateltuna pesuhuoneen "kuivalla" reunalla.
^
^
^
^ Noinhan se onnistuu ja pitäisi tehdä. Mutta oma pesuhuone remontti tehtiin vuonna 2000, jolloin kait vesieritykset oli vielä melko uusi asia. Tai oli ainakin mulle ja nuukana kun yrittää tehdä kaiken itte tai halvoilla kökkämiehillä lisättynä, niin ohjeet vesieristyksen tekemisen luettiin lähinnä purkin lappiosta. Netin käyttökin hitaalla modeemilla pankkiasioiden hoitoa,joten apuja ei osannut tuoltakaan etsiä.

Edellinen pesuhuoneen lattia oli todella reiluilla kallistuksilla tehty kaakeloitu betonilaatta. Sen alla oli ihan kuiva sora kun betoni rikottiin. Eikä siinä betonissakaan kait mitään kosteutta ollut. Sehän pääsi kuivamaan molempiin suuntiin. Vesieristeen takia nykyinen (jos olisi kostunut) vain alaspäin. No kuten sanoin onneksi nyt pois mielestä ja viitteitä ongelmista ei kukaan ole kertonut. Emännyys on altistunut työpaikallaan , joten joskus esim. hotellihuoneissa on lähes mahdoton olla. Pahin kait Treen tornihotelli pian valmistumisensa jälkeen. Mutta siihenkin selvisi silmin katsoen syy. Kylpyhuoneen lattia vieriti, siis vesi valui kohti huoneen kokolattiamattoa ei lattiakaivoa :)

 Lisäksi halvat kiinansahat syö markkinaosuuksia kalliimmilta merkeiltä.

Kaksi Metsuri sahaa omistavana voin todeta, että ei ne ainakaan ole työntekoon tehty. Laipan kiristyksen pinnapultitkin jotain venyvää materiaalia (kait) ja muutenkin laippa lonksuu ihan miten sattuu, joten ketju ei pysy kireällä hetkeäkään. vanhimmalla jotain tehtykin,mutta uudemmalla ei oikein mitään . Tai oli se kerran mettäskin kun tilhi jäi jumiin. Noiden Metsuri sahojen puollustukseksi täytyy sanoa, että hyviä ovat lähtemään käyntiin. Jos vertaa niitä esikuvaansa huskuun :)
Se riittää, että Stilhi tekee sahoja. Nykyinenkin voi riittää, mutta jos ei niin seuraavakin on Tilhi. Pari Jonssin vanhaa raatoa on kait pajan hyllyn alla. Hajonneet kait joskus 25-30v sitten, mutta ei oo tullut vaan hävitettyä :(
Wc pöntön huuhtelun aikana jalkaa pitkin valuu pieni määrä vettä ja katoaa nätisti pöntön piilojalan alle. Pönttö pois käytöstä ja vuotovesi loppui. Sitten tuli paikalle vakuutusyhtiön kosteuskartoittaja. Se repi pöntön pois ja piilojalan alla kaakelin ja viemäriputken välisessä silikoni saumassa oli reikä. Vesi siis valui laattojen alle ... Luultavasti se meni kosteuseristeen päällä, mutta se miten se pääsi suojaputkeen pitäisi olla mahdotonta. No suojaputkessa ainakin pitää olla reikä.
Mä teen wc-istuimen asentamisen riittävän kokoisten kiilojen kanssa ja kunnon betonimällillä. Siihen jää silloin parin sentin näkyvä korotus lattiasta. Kiilojen reiät 4 kpl voi täyttää jälkikäteen. Minusta lattian vesieristys on pelkästään pahasta, koska betonilattia ei silloin pääse imemään ja toisaalta ajan kanssa luovuttamaan pieniä lorauksia, vaan kosteus jää jonkun muovikerroksen alle muhimaan. Laatathan ei irtoa mihinkään kosteudesta - se on pötypuhetta. Vasta pakkanen ja vesi yhdessä voi tehdä sen. Mulla on itse asiassa laatoitus kellarin tuulenpuoleisella ulkoseinällä - on ne jo useamman vuoden pysyneet siinä (ilman vesieristeitä). Mut mä olenkin maallikko - asiantuntija kun olisi liimannut ne, jo olisivat pudonneet.

Kyllä mä olen kuullut monenkin kiinnitelleen lattiasta irti lähteneitä laattoja. Sitä minä en tiedä miksi ne on irronneet. Mutta se  kosteuskartoittaja etsi kopolaattoja, mutta ei se onneksi niitä löytänyt. Niin jos kaikki olis pysynyt kunnossa (viemäriputken ja laattojen liitos ja pöntön silikoni liimaus) niin tuotakaan ei olisi tullut. Mutta kun nuo molemmat oli hajonnut sekä käyttövesiputken suojaputki, niin miten mikään muukaan voi olla kunnossa. No nyt luotetaan että oli. Betoni laatan ja styroksin alla on onneksi salaojasoraa ... eikä mitään toista betonilaattaa, kuten usein on ollut tapana tehdä.

Evp kehui purueristettä, voi toki olla hyvääkin, mutta viimeisessä laajennuksessa käytin selluvillaa koolatuissa lattioissa ja yläpohjassa. Ehkä ei olisi pahitteeksi vaikka kaikki  vanhat lattiapurut vaihtais selluvillaan. No ihan itsestäänhän ne ei vaihdu, joten saattaa jäädä haave asteelle.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 20
: 18.10.20 - klo:13:32
Ei Kohorin koskaan. Joku valittaa runsaita sateita ja loput kuivuutta. Ens kesänä sitten taas tekemään uudet virheet ja ottamaan vastaan sään epäkohdat. Valitus jatkunee :)
Täällä kun ei viljan kanssa kurkota turhan korkeelle,niin ei tule suuria pettymyksiäkään.

No eipä täälläkään tavoite kovin kummoinen ole. Kaksi edellistä huippu vuotta vaan antoi toiveita tulevaan. Tänäkin vuonna oraat oli todella mahtavat, mutta siihenhän se mahtavuus sitten lopahtikin. Sato toiveethan oli ihan maassa, mutta silti sato oli parempi kuin peltoa silmäilemällä olisi uskonutkaan.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 20
: 18.10.20 - klo:08:41
Ei Kohorin koskaan. Joku valittaa runsaita sateita ja loput kuivuutta. Ens kesänä sitten taas tekemään uudet virheet ja ottamaan vastaan sään epäkohdat. Valitus jatkunee :)
Valitus on vakio. Oma kommentti nyt liittyi tuohon sorkkahoitajan kommenttiin et millo näytti huonolta ja milloin ei. Samoin kuin yllä oleva "tehoviljelijän" kommenttiin sadon määrästä.. Kai sitä kommentoida voi vai pitääkö tyyty siihen et kun yks sanoo että "keväällä luomuviljat näytti huonolta" ja toinen et "ei sieltä satoa kuitenkaan paljon tule" että nämä ovat ainuita totuuksia?

Niin minä en lukenut kuka kirjoitti mitäkin. Tein vaan päissäni johtopäätöksen. Omat puinnit / kylvöt / muutkin korjuut on tehty jo ajat sitten ja niiden aiheuttamat harmistumiset / riemun kiljahdukset on myös unohdettu jo ajat sitten. Siis ensi kesänä yhtä tyhmänä ja intoa täynnä kohti uusia pettymyksiä näiltä osin.
Näinhän ne maajussit toimii. Aika lyhyt muisti monellakin. Monikaan ei tunnu lisäksi ottavan oppia vaan samalla vanhalla kaavalla mennään. Enkä nyt tarkoita sinua, vaan yleisesti. Tulee itsekkin syyllistyttyä tuollaiseen. Huonon vuoden haluaa aina unohtaa nopeasti, mutta sen aikaa voisi aina miettiä, et mikä mahdollisesti aiheutti huonon vuoden. Meillä tota vettä riitti niin nyt yritetään korjailla peltojen vesitaloutta mitä tässä nyt ehditään eli piiriojien kaivuuta ja laskuaukkojen tarkistuksia, pellon muotoilua jne.

Sä kyllä taidat olla ainut tällä sivustolla jolla kasvustot kärsi sateista. Tai jos jotain haittaa sateesta niin syyskuun alussa puintikelit sellaisia piskon ja kasteen välissä tehtäviä. Sitten kelit parani, mutta puinnit oli osaltani ohi.  Paskaa ajelin, niin että yksi pellon päässä oleva "tie" meni kyllä ihan kurakolle. Siihen täytyy pari sepeli kuormaa ottaa tien routaannuttua. Muutenhan pelto lähes pölyää vieläkin kynnettäessä. Pellon pinta voi olla jopa tuuman litkulla, mutta syvempää ihan kuivaa. Kesäkuun 8mm ja heinäkuun muutama kymmenen milliä sadetta kesän pilasi, mutta kuten sanoin unholassa jo  8)
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 20
: 17.10.20 - klo:21:31
Ei Kohorin koskaan. Joku valittaa runsaita sateita ja loput kuivuutta. Ens kesänä sitten taas tekemään uudet virheet ja ottamaan vastaan sään epäkohdat. Valitus jatkunee :)
Valitus on vakio. Oma kommentti nyt liittyi tuohon sorkkahoitajan kommenttiin et millo näytti huonolta ja milloin ei. Samoin kuin yllä oleva "tehoviljelijän" kommenttiin sadon määrästä.. Kai sitä kommentoida voi vai pitääkö tyyty siihen et kun yks sanoo että "keväällä luomuviljat näytti huonolta" ja toinen et "ei sieltä satoa kuitenkaan paljon tule" että nämä ovat ainuita totuuksia?

Niin minä en lukenut kuka kirjoitti mitäkin. Tein vaan päissäni johtopäätöksen. Omat puinnit / kylvöt / muutkin korjuut on tehty jo ajat sitten ja niiden aiheuttamat harmistumiset / riemun kiljahdukset on myös unohdettu jo ajat sitten. Siis ensi kesänä yhtä tyhmänä ja intoa täynnä kohti uusia pettymyksiä näiltä osin.
Näytteitä talosta otin ja tutkitutin, tämän ikäisestä talosta viitteitä kosteusvaurioista löytyi, liekö sitten terveyshaitaksi asti, sitähän ei varmasti pysty sanomaan. Ei tuo yllätys ollut, helpotuskin saada jotain faktaa asiaan.
Muutenkin asunu pidempään sillä mielin, jottei isompia remontteja kannata tehdä, yli 140 m2, -60 luvun taloon. Isompia ratkasuja tulevaisuudessa, emojen määrä ei muutenkaan olis lisääntynyt, asumisen suhteen myös joutuu miettimään vaihtoehtoja, muutenkin isoja remontteja vaativa talo.
Peltoa myyntiin asuntorahoitukseen, onhan tuota liikaakin.  :)

Mä en ihan ymmärrä noita rakennusten kosteuskartoituksia. Viime keväänä tuli muutamakin uneton yö "vesivahingon" takia. Pesuhuoneen kylmän käyttövesiputken suojaputkesta tuli päivittäin pieni määrä vettä alempana olevaan pannuhuoneeseen. Ensin luulin sen olevan kondenssi vettä yläpuolisesta kupari putkesta. No sen ajatuksen suljin pois... Kyseinen muovinen vesiputkikin vaihdettiin , mutta eihän siinä edellisessäkään vuotoa ollut. Kyseinen putki otettiin lattian päälle ja yhä suojaputkesta tuli vettä. Lattialämmitys ja kaikki käyttövesiputket koeponnistettiin. Tämän suorituksen jälkeen putkari huomasi, että pesuhuoneen Wc pöntön huuhtelun aikana jalkaa pitkin valuu pieni määrä vettä ja katoaa nätisti pöntön piilojalan alle. Pönttö pois käytöstä ja vuotovesi loppui. Sitten tuli paikalle vakuutusyhtiön kosteuskartoittaja. Se repi pöntön pois ja piilojalan alla kaakelin ja viemäriputken välisessä silikoni saumassa oli reikä. Vesi siis valui laattojen alle ... Luultavasti se meni kosteuseristeen päällä, mutta se miten se pääsi suojaputkeen pitäisi olla mahdotonta. No suojaputkessa ainakin pitää olla reikä.

Vielä siihen kosteuskartoitukseen ... siinä se piippaili kaakeleiden päältä ja piirteli kosteita kohtia. "tästä kävellään saunaan märillä jaloilla " ... "Luultavasti kosteus on oikea oppisesti vesieristeen päällä" ... "Jos kosteus on eristeen alla laatat korkkaa itsensä irti" ... Ota tuosta nyt sitten selvää. Jos suojaputkeen pääsee ulkopuolinen vesi niin mä en luota yhtään mihinkään, mutta syyllinen oli wc pönttö, joten näiden toimien jälkeinen maksumies olen minä ... hyvin on asia mielestä onneksi unohtunut ja laatat ei ole korkannut yms. Seinän takana olevassa huoneessa sekä seinästä eikä lattiasta onneksi kosteutta noilla opeilla löytynyt. Mutta olihan opetus ja pelotus :(
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 20
: 17.10.20 - klo:19:32
Ei Kohorin koskaan. Joku valittaa runsaita sateita ja loput kuivuutta. Ens kesänä sitten taas tekemään uudet virheet ja ottamaan vastaan sään epäkohdat. Valitus jatkunee :)
...siis lähes ihmisillä testaamattomia tai ainakin toisiin tauteihin tarkoitettuja lääkkeitä.
Siis mikä olisi ollut vaihtoehto ? Onko teidän pitäjän terveysasemalla parempia yrttejä ?
Rokotteesta: Rokottamatta jäävälle 20-30%:lle saattaa tulla kauhia hautausurakka.

Niin ei taida vaihtoehtoa olla, mutta moniko maa on valmis testaamaan lääkkeen tehoa maansa johtajalla.
Sivuja: [1] 2 3 ... 455