Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 385

Viestit - lypsyukko

Kun oli sadonkorjuu velvoite tuokin ongelma oli poissa. PP sai laskuttaa sen 100 euroa /ha rehun korjuusta omaan käyttöön. Nykymenolla ajetaan karjatilat konkurssiin ja nurmi mätenee pankko isäntien pelloille ilman mitään tarkoitusta. Kääritään veronmaksajien rahat omiin taskuihin tekemättä ja viljelemättä mitään, tai toki näennäisesti nurmea.

En vain ymmärrä, sitä, miten muka ajetaan konkurssiin, jos nurmen tukitasot ovat samaa luokkaa saman tukialueen erityyppisillä tiloilla. Eläintilalle kompensoidaan lisäksi nurmen luonnonhaitan kotieläinlisä. Viljanviljelijä säästää vähintään sen kuusikymppiä, kun ei korjaa.

-SS-

;)
Kun oli sadonkorjuu velvoite tuokin ongelma oli poissa. PP sai laskuttaa sen 100 euroa /ha rehun korjuusta omaan käyttöön. Nykymenolla ajetaan karjatilat konkurssiin ja nurmi mätenee pankko isäntien pelloille ilman mitään tarkoitusta. Kääritään veronmaksajien rahat omiin taskuihin tekemättä ja viljelemättä mitään, tai toki näennäisesti nurmea.
Kasvintuotanto / Vs: Viherlannoitus nurmi
: 23.05.19 - klo:21:58
Tila kylläkin määräytyy nurmitilaksi tai viljatilaksi sen mukaan miten paljon nurmea on.Eli on väliä tukien määrään mitä siellä kasvaa,vaikuttaa no.kasvipeitteisyyspalkkioon.
Tuossa tulee raja 75% kohdalla. Mutta entä jos valvonnassa viljaa onkin yli 25% "oikeastikkin" niin onko lopuilla mitään merkitystä? :) No ei tuo mun tajuntaan oikein ikinä iskenyt, että ei väliä onko kaura vai nurmi. Ja se syy ei silloin kyllä selvinnyt miksi noin oli. Voihan siinä olla "tahaton virhekkin" mahdollinen :)
Kasvintuotanto / Vs: Täydennyskylvöseos
: 22.05.19 - klo:23:16
Siis pintaan kylvämällä epäonnistui, mutta jouset löysällä vantaista kylvämällä onnistui. Toki huomio omani ja koeaineisto pieni. Myöhäinen kylvö kesäkuun alussa ja kuiva multamaa sekä pintaan sirottelu. Ihan totaalinen floppi. Noin kävi riistapellolle, mutta onneksi lohkon savisimmilla osilla vihersi heinäkin ja vihertää vieläkin. Täysin puhdas multamaa paikkakylvetty muokkaamatta viikko sitten vantaista nurmelle.
Kasvintuotanto / Vs: Täydennyskylvöseos
: 22.05.19 - klo:21:59
Viime kesänä laiton apulannan sekaan heinänsiementä ja ne meni hukkaan,mitään vaikutusta ei näy. Laahavannaskoneella täydennetty lohko näyttää paljon paremmalta. Eli huiskalla pintaan kylvö ei toinna mitään,kyllä joku raapija pitää olla että siemen pääsee kunnolla mullan kanssa kosketukseen.

Viime kesä oli kyllä poikkeuksellinen. Suojaviljaan ja pintaan piensiemen laitteella ripoteltu heinä ei onnistunut. Niitäpä siis paikkailin tuolla käsi viskalla ja pahimmat paikat viikko sitten jyräkombilla. Normi vuonna tuolla systeemillä saa onnistuneen nurmen mutta viime kesänä siis ei. Normaalisti vantaista kylvetty on silti  ihan hyvää. Ajattelin täksi kevääksi jatkaa putket takaisin startti lannos pituuteen , mutta jatkamatta jäi ja ehkä oli parempikin. Nyt on ollut ihan hyvät kosteusolosuhteet. Mutta siinä olen samaa mieltä, että nurmen pintaan hajakylvönä … turhaa työtä ilman onnistumista. Vaikka ajattelin, että kevät kosteus (silloin oli vielä lunta varjopaikoissa) auttaa.
Vanhaa Jukoa olen säilönyt ja nyt mietiskelin voisko sen laahavantaisiin hitsata jonkun "veitsen" joka tekis matalan viillon ja lisäilis sillä keväisin laitumiin lisää siementä. Laidun alaa vaan ei oo, joten pitäis siellä jotain kasvaakin. Toinen vaihtoehto kyllä on pitää kaikki laitumet raeheinällä. Keväällä häviää muutaman viikon, mutta kesällä ja syksyllä kyllä voittaa.
Kasvintuotanto / Vs: Täydennyskylvöseos
: 22.05.19 - klo:20:40
Itte veivailin solo käsi viskalla viikko sitten vanhoille laitumille raiheinää. Viime kesänä perustetuille ja osaksi kahteen kertaan kylvetyille ja lähes täydellisesti epäonnistuneille jotain rehu- ja ruokonadan, timpan , ja enlannin raeheinän sekoitusta. Osalle suojavilja lohkolle paalinurmea. Saas nähdä nouseeko mihinkään mitään. Silloin oli lumi osaksi maassa ja lähes 10 asteen yöpakkasia, nyt kait ruohikkopalo varoitus :(
No niin, näin reilu kuukausi tuosta kylvöstä, voisin sanoa työn ja siemenen menneen koko lailla hukkaan. Selviä paljaita paikkoja ja tarkasti tiirailemallakaan ei löydy kuin yksittäisiä heinän oraita vaikka viskailin tuolle lohkolle 30kg /ha , vieläpä tuplaten kävelemällä ja ristiin kylväen. Toki kosteutta on tullut vasta viimepäivinä. Raeheinää saanut lohko näyttää pukkaavan kaikkea muuta vihreää, kuin sitä raeheinää. Voin toki olla hätäänen , mutta normisti kylvetyt nurmet on jo hyvällä aluulla.
Kasvintuotanto / Vs: Viherlannoitus nurmi
: 22.05.19 - klo:18:35
Ehkä kymmenisen vuotta sitten kyselin miten "monivuotinen nurmi pikalaidun" voidaan perustaa niin että hakemuksessa on oikea kasvi. Siis kyseessä viljan ja nurmen seos. Silloinkin sanottiin , että ei ole väliä onko nurmi vai vilja, kun tuki sama. Toki sieltä molempia löytyi, eli paremmin ymmärrettävä juttu. No merkkailin silloin nurmeksi ja hankin pysyviä nurmia :) Nyt vahingosta viisastuneena normalisoin tilannetta vihantaviljalla :) Tuli kyllä mietiskeltyä, että olikohan tuo tutun tarkistus jo kesäkuussa , eli ennen viimeistä kylvöpäivää. Silloinhan se saakin olla mitä sattuu. Pysyvien nurmien määräytymisen aikana moni otti ensimmäisen rehusadon ja kylvi ennen heinäkuuta kauraa. Olisko tuossa ollut tarkoitus sama … mutta tarkastaja sanonut, että ei ole pakko kylvää, eli ei ole pakko olla kauraa tukien kannalta ? Täytynee joskus kysäistä miten tuo meni loppujen lopuksi …

Vähemmästäkin on varmaan sanktiot paukkuneet. Selviä inhimillisiä virheitä esim lohkot menneet sekaisin ajatuksissa. Esim. ohra ja kaura vaihtanut paikkaa yms. 
Kasvintuotanto / Vs: Viherlannoitus nurmi
: 22.05.19 - klo:16:11
Tuo oli mielenkiintoinen tieto, että merkitsemällä ikikesannon tilalle tukihakemukseen kauran, kyntämättä, kylvämättä, lopettamatta nurmea, on mahdollista !

Nyt harmittaa kun nollasin pysyvää nurmea huudattamalla viime kesän traktoria lähes pienimmällä vaihteella kuivilla ja kovilla kesantonurmilla, auran vantaat tulikuumina. Polttoainettakin meni 100 litraa hehtaarille ja yhdet Maschion piikit.

Ja mahtava auraakin kovempi kynä ja rasti kauraruutuun olisi riittänyt ?

-SS-

Kesanto ja kaura eivät ole saman "arvoisia" tueltaan. Mutta säilörehunurmi ja kaura ovat, siksi sillä ei kait ole väliä kumpaa sieltä löytyy :) Tuo nurmivuosien nollaus voi olla virheellistä tietoa, mutta nurmi joka kasvoi kauralle ilmoitetulla lohkolla oli ihan OK. En tiedä olisko tuos valvoja ollut niin ulalla, että sillä ei vaan yläkerrassa raksutellut. Kyse ei ollut edes ihan pikku lohkosta. tietääkseni valvontapöytäkirjassa kasvina oli ollut kaura, joten sen olis pitänyt nollata nurmivuodet. Viljelijä kyllä lähetti lohkokortit oikeina, joissa kasvi säilörehunurmi, joten voi olla että sillä perusteella nurmivuodet eivät nollautuneetkaan. En kyllä ketään kehota toimimaan noin, vaikka tapaus on ihan varmasti tosi.
Kasvintuotanto / Vs: Viherlannoitus nurmi
: 22.05.19 - klo:08:56
kuinka tarkka tarttee olla viljelysuunnitelma nykyään?        kuullu aika hauskoja juttuja valvonnasta..      perusteltuna moni asia menny läpi..

Aikoinaan vuonna 1995 sanottiin , että suunnitelmaa ei tartte noudattaa. Joten kopsasin viime vuoden "toteutuneet" suunnitelmaksi. Täytynee päivittää paremmaksi kesän aikana ja sitten taas talvi iltoina tehdä lopulliseksi ja kopsata toteutuneiksi.
Siinäpä sitä on ostaja ystävällinen huutokauppa tapahtuma. http://www.skkm.fi/?page=auctions&action=view&id=4758
Voikohan mennä jo 10 min ennemmin noutamaan, kun pitää se akkukin asentaa. Ja jos sitä ei saa tontilta pois säädetyssä ajassa palautuuko himmeli myyjän omaisuudeksi ? "Ostaja vastaa itse kohteiden mahdollisesta purkamisesta." "Kaikki tavarat jotka sisältyvät kohteeseen tulee hakea noudon yhteydessä".

Vaikuttaa aika pissipään ajatuksen juoksulta.


Kasvintuotanto / Vs: Viherlannoitus nurmi
: 21.05.19 - klo:23:28
Mun mielestä viherlannoitusnurmia voi olla max 75 % kokonaisalasta, sillä viherryttämistuessa on 3 kasvin pakko , jossa yhtä kasvia voi olla korkeintaan 75 %, siis esim VLN 75 %, vilja 20 % ja kesanto 5% niin tuet tulee kaikille hehtaareille, rehunurmissa on se tukivaatimus että sen pitää olla niin hyvää että on mahdollista saada markkinakelpoinen sato eli rehunurmien pitää olla rikkaruohottomia ja niitä pitää lannoittaa. Minä laitan VLN nurmia sillä se on varmaa tuloa, toisin kuin rehunurmet joilla on tietyt vaatimukset kasvustolle.

Ei tartte lannoittaa rehunurmia. Tosin voihan niitä lannoittaa paperilla , jos siitä saa paremman mielen ittelleen. Itte kyllä kirjoittanut lohkokirjanpitoon lannoittamattomiin nurmiin , että mullien täyte rehua :) No valvontaa ei ole kohdalle osunut. Toisaalta en minä tiedä onko niilläkään enää mitään väliä. Kauraksi ilmoitettu lohko kasvaakin nurmea, niin asia valvonnassa on OK. Lisäksi ilmoitettu kaura katkaisee nurmivuodet ;)
Luulin tähän jo vastanneeni, no olin kait jättänyt lähettämättä. Siis näyttääkö mittari järjellisiä lukemia, mutta liian korkeita? Wedholmsis ainakin pystyy kalibroimaan mittarin sisällön lämpötilaan. Omassa kalibrointi on lähtenyt aikoinaan puolesta asteesta ja on nyt muistaakseni n. kahdeksan astetta :) No joku vika tuossakin tietysti on, mutta auto noutaa 3,3-3,4 asteista maitoa. Jos muuttuu tuosta pari kymmenystä näpyttelen Cal arvoon pari kymppää lisää. Aikaa kuluu ehkä 15s.
Kasvintuotanto / Vs: Peltovuokra tilanne
: 18.05.19 - klo:08:23
No mites pitäisi suhtautua monen sadan lypsikin maitotiloihin esim kiuruvedellä ?

Nekin kun ovat varsinaisia tuki-imureita.
Eipä taida montaa maitotilaa löytyä suurista tukirohmuista ilman investointia tai luomua. Nykyään maidossakin ja muussakin maatalouudessa on ihan sama onko ylituotantoa tai ei,yhtä vähän saat,on sen verran paljon tässä ketjussa niitä ottajia rahalle.

Viime viikolla oli lehdessä , että Ylistaron navetta saa pari samankokoista "kilpailijaa" samaan maakuntaan. Nuo taisi olla ihan perhetilojakin. Kolmaskin laajenteilla, oliko se nyt reiluun 400 lypsävään. Ensimmäisten luomusta en tiedä, mutta viimeisellä ainakin kovalla työllä raivattuja tuettomia peltoja. Kovia poikia ja tyttöjä - eipä käy kateeksi. 20lehmääkin tuottaa sen verta, että pakko on laittaa maitoa meijeriin. Ei sitä yks perhe niin paljon juo :)
Kasvintuotanto / Vs: Peltovuokra tilanne
: 16.05.19 - klo:22:51
No onhan tuollaiset "kovia poikia". Mutta täytyy tunnustaa, että itte en ymmärrä tuollaista suuruuden kiimaa. Olkoon kyse sitten hehtaareista tai eläinyksiköistä. Musta ei tuollaiseen olisi, mutta en kyllä keksi mitään syytäkään miksi pitäisi. Onko kyse vaan siitä rahan paskasta. Sille ei kait määräänsä suurempaa arvoa silti kannata laskea. Pääasiahan on että sitä vaan on riittävästi :)
Kuinka pitkälle vaihtovälille Valtra engine s 10w-40 moottoriöljy on tarkoitettu?Entä 10w-30?Kone valtra 6850.Ohjekirjahan suosittaa 250h välein mutta onko näissä uudemmissa öljyissä pidempi?

En oo  sen kummemmin selvittänyt mitä se huoltomies sinne laittaa. Kuitenkin  se aina kysyy , että laitetaanko pitkän matkan öljyä. Johon mää vastaan että Joo. Huolto ukkeli vastaa, että vaihtoväli on sitten 500h.
Sivuja: [1] 2 3 ... 385