Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 588

Viestit - lypsyukko

Entäs jos Suomi olisi halunnut liittyä Natoon vaikka 5-10 v sitten. Luultavasti idästä olisi tullut sellaista kalustollista vastausta, että emme välttämättä istuisi nytkään oman tuvan penkeillä vaan möyrisimme rintamalla kuten ukrainalaiset tekee juuri nyt - meidän puolesta.
Risto E J taisi sanoa, että puhelin on auki. Mun mielestä ei olisi edes huono vaihtoehto. Nykyinen maailmanpoliittinen tilanne voisi olla ihan hyvä tuollaiselle virkamies oikeistolaiselle. Ei olisi homo ja tuskin muutenkaan mikään piilovihiriä, kuten kokoomuslaiset nykyään. Itte ainakin äänestäisin ennemmin kuin A homoa, B runoilijaa, C Stubbia D pankinjohtajaa. Siinä kait ne vaihtoehdot, paitti R E J P:tä kukaan ei ole pyytänyt edes ehdokkaaksi. Tuskin edes spekuloinut, paitti itte.
Vapaa sana / Vs: Hei
: 02.06.23 - klo:22:25
^
V!ttu hei joo, sää kirjoitit asiaa  ???
No en sano, että Ylön pelti liian vahavaa on mutta se on sentäs hahamollansa. Kone on tullut meille konkurssihuutokaupasta. Maksoi 6000 mk ja vuosi oli 88 tai 89. Historiaitsijat voi tarkistaa. Ollut käytössä uudesta saakka ja aluksi oli ongelmia, kunnes tajuttiin että syöttölaitteen ruuvit on vedetty liian kireelle. Syöttölaite ei siis pyörinyt ollenkaan. Ja yhteen syöttöputken oli survottu makkaragrillin kääre paperit. Sitten monta huoletonta vuotta, mutta yhtenä keväänä pistin pyörimään , niin syöttölaitteen aksila poikki. Ihan oma moka, se pitää koko stanan laite "upottaa" ölyyn jos meinaa että joskus vielä käyttää. No onneksi oli se vara syötin. Ja yhä rokkaa.

Elho on tullut käytettynä K-maatalouden kevät markkinoilta eniten tarjoavalle (210 eur) mutta en monena vuonna edes yrittänyt levittää, sillä oli aika pepu jo silloin ja se 800 säiliö pitää ajaa tyhjäksi, että sinne edes mahtui sen aikainen ( 600 tai 650) säkki.  Ylössä ei tuota ongelmaa. Se varaosa elho taisi olla 20 euroa tuurin konehuutokaupassa, mutta se vie mettästä ainakin neliön tuottavaa mettä pinta-alaa, joten ihan paska investointi.

Ja pneumoja on tietysti monen moisia, mutta nuo on mun kokemukset. Jos pitäisi lannoitteen levitin ettiä ja varsinkin jos voisi vielä jostakin ehjän Ylön saada , niin ilman muuta sellaisen laittaisin (tietenkin hinnasta riippuen) . Toki voi olla , että nurmet alkaa olla lannnoitteensa saaneet  ;D
helekutta,   nuo pneumat onkii nykysiin kiven alla ite huolisin moisen heti jos saisin sopuhintaan...

Rupiaa olemahan pehemoosia vehkehiä jo noi. Ittellä käytös Ylön 1000 ja säilöttynä varmaan 10v sitten viimeksi käytetty Elho 800. Saattaapi olla että elho ei oo enää käyttökuntoinen ja aika loppu se on toi ylökin. Lisäksi yks varaosiksi ostettu raato elho , mutta tuskin siinä mitään toimivaa  on tai Ylön osat olis tähellisempiä. Onneksi ylöön on aikoinaan tullut kaksi syöttölaitetta. Toinen on vaihdettu ja toinen on nyt paloista koottu ja toimiva, mutta rattaat sun muut loppu  :( Harmi että nois ylös ja elhos ei oo samoja osia.  Molemmmissa jotain paremmin kuin toisessa. Elho ehkä pilattu pienuudella ja ohkaasella pellillä jonka kuppa on syönyt.
täälä nuo pienet on puonnu aika hyää tahtia...   saa nähä miten maitonkeräily kehittyy...   yökeräilyyn en halua enää...

Itte sain olla aikoinaan yökeräiyssä. Paras aika maidonhaulle, mutta ei toki hyvässä päiväkeräilyn ajassakaan mitään suurta vikaa.
Jospa ne on vaan laitettu hyvähän jemmahan ja tuolaiset lautaset tai mikä lie oli ei yleensäkään kuulu niihin esineisiin josta mun pitäis jotakin tietää tai niiden olinpaikka osata sanua.


" Miksi yhteiskunta tukee yli 800 miljoonalla eurolla osingonsaajia."

- Lähde : http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000009156735.html

" Työntekijöiden ay-maksujen verovähennysoikeuden poistolla tavoiteltaisiin mittavia säästöjä. Valtiovarainministeriön laskelmien mukaan vähennysoikeuden poisto toisi   valtion kassaan yli 200 miljoonaa euroa."
Lähde: http://yle.fi/a/74-20034694

" Myös työnantajille työnantajajärjestojen jäsenmaksut ovat verovähennyskelpoisia, mutta tätä valtiovarainministeriö ei näe tarpeelliseksi muuttaa." ::)

Eikö sulle jo kerran tuohon lihavoituun annettu selitys. Vai onko se kommunistille jotenkin vaikea ymmärtää kirjoitettua tekstiä ?
liittyä isooon joukkoon..    just tankkikuskin kans puhetta kui paljon on tänä keväänä moni navetta hiljenny..

Eikö se oo pitkään ollu tahti 7-8% vuodes, joten joka vuosi lukumääränä vähemmän kuin edellisenä  ::)
jotenkii jo luihin uponnu tuon käyttö,   ei enää tartte etes muistella,   menöö joka tapauksessa.                    naureskellu joskus itellein;   hommat menöö rutiinilla ja joskus on pakko sit palata kattelemaan;   pesinkö lypsykoneen...

älä ny , käykö sulle joskus noin ?  ;D
Sen mä vielä jotenkin annan ittelleni anteeksi, että se joskus on jäänyt pesemättä tai milkkarin nappi painamatta tai jotain muuta. Mutta lomittaja jolla on työaikaa 7h 40min ja se sanoo, että illalla oli jäänyt kone pesemättä  >:( T-paita päällä talvella ja sekin hies ja muutenkin pirunmoonen kiire ja ehkä 1,5h aamuin illoin, niin sanoisin että jossain on vähän vikaa. Ja sinäkin aikana kerkiää ittensä kehumaan monen moista kertaa. Siis mulla on ollut tunnollisia ja hätääsiä ja tunnollisia ja venyviä tekijöötä, molemmat sopii mulle. Mutta hätäänen ja perähän kattottava ei vaan jotenkin vakuuta. 4vrk lomitus ja saldona tosiaan yksi koneen pesemättömyys ( huomas aamulla, ei poikkeamia) . Yhdet huuhtelu vedet tankkiin, vesipoikkeama normaalin rajoissa. Mutta nuo 4vrk, montakohan kertaa 30v aikana ... No tankin oon tyhjänny 2 kert antibiootin takia ja ehkä 3 sen takia että olen pessyt vahingossa tankin enkä putkea  ::) Lautanen siis tuli, joten oma valvonta on toiminut  ;D
Ravinteet liikkuu huonosti kasvin käyttöön näin vilpoisilla keleillä.

Tuo voi olla syy ja mulla lannoitus perustuu vielä kuivapaskaan. Toki salttusta typpeä joku 30-50kg lohkosta riippuen. Mutta tuo jonka kanssa juttelin oli ihan väkilannoitteen käyttäjä. Toki oma havaintokin vain siitä lohkosta joka tuvan sohvalle näkyy. Ja voi näin päivittäin havainnoida että vaaleus ei ainakaan vähene .
Meillä laitetaan moniravinnelantaa starttilannaksi.

Miten tuo on mahdollista ? Tai kaikki on mahdollista , mutta noin ei vaan voi olla paperilla. Ja tänä vuonna hommaa helpotti sekin , että moniravinne lantaa ei ollut kuin 6 pussia. Ja sekin 27-2-3 tai jotain, joten ei mitään merkitystä. Käytännössä siis ei salttua kummempaa joten sitä on nostettu mitä sattui koukkuun tarttumaan  8)
Tuli maitoauton mukana. Akan kommenttti oli, että meillä oli jo tällainen ennestäänkin  ::) En oo sen jälkehen nähäny, tuskin sentäs kirpparille vei. Kunniakirjakin taisi olla mukana, no ei oo näkynyt enää sitäkään. Taisi olla meikeläisen viimeiset tuosta asiasta. Kait sitä voisi muutakin harrastaa ja rikkaudet on kerätty jo aiemmin  ;D
Kasvintuotanto / Vs: Peltotuet 2023-2027
: 01.06.23 - klo:18:08
Eikö opastin ratinpyörittäjällä täytä ehtoja ? Normaalin pelkän opastimen täyttämättömyyden määkin ymmärrän  ;D
Traktori tai työkone, joka on varustettu vähintään sellaisella ajoautomatiikalla, joka valitsee ja säilyttää ajolinjan ilman kuljettajaa.
Ympäristökorvausen toimenpide listalla tuolla lailla lukee, eli kai sen pitää osata valita linja päisteessä ilman kuljettajaa.

Mä kun oon tietämätöön , niin eikö ratinpyörittäjällä varustettu opastin toimi noin ? Vai pitääkö sitä "opastaa" opastukselle? Joku tuubi filmi vois tuon selvittää ilman täällä huuteluakin, mutta en jaksa kaivella, kun en taida laittaa tuollaasia vehkeitä. Mutta uteliaana silti kyselen :)
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 01.06.23 - klo:15:11
Äkkiä tipahti lämpötila. Puolenpäivän mais oli vielä 9 astetta lämmintä mutta pirunmoinen tuuli, joten kylmältä tuntui. Nyt maa valkoisena rakeista ja mittaris 2 astetta lämmintä.
Kasvintuotanto / Vs: Peltotuet 2023-2027
: 01.06.23 - klo:13:26
Eikö opastin ratinpyörittäjällä täytä ehtoja ? Normaalin pelkän opastimen täyttämättömyyden määkin ymmärrän  ;D
Sivuja: [1] 2 3 ... 588