Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 6

Aiheet - lypsyukko

Kasvintuotanto / 1-v rehunurmi
: 17.05.23 - klo:08:19
Tukihaussa oli tainnut yksi kasvi vaihtoehto jäädä pois. Omiin rääppäisiin silmiini ei ainakaan osunut 1-v nurmea. No olkoon sitten rehunurmea, mutta se tekoäly taitaa lähetellä kuvauspyynnön  ;D
Vapaa sana / Näköjään
: 02.04.23 - klo:22:52
Realisti meni läpi.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Stilh 422 P
: 06.07.22 - klo:20:23
Hei. Omistaako kukaan muu kyseistä  robotti leikkuria ? Nyt on kyllä tullut vastaan sellainen Tilhin kampes , että en ikinä olisi uskonut tuollaista olevan. Vuosi sitten keväällä hankittu ja viime kesänä tehty aivojen vaihto. Viime syksyn ja tämän kevään pelannut loistavasti, mutta helle kaudella alkoi lakkoilla päivittäin. Yritin jälleen putsailla konetta ja leikata lykättävällä , jotta nurmikko ei olisi liian pitkää. Mutta koska lakkoilu silti jatkui vein huoltoon jossa uudet ohjelmat ja vanhojen vika koodien putsaus. Ja paskat sama herja alkoi jo ennen kuin "asensin uudestaan" . Sitten kuvasin välillä jatkuvasti tulevaa vikaa ja videota oudosta käytöksestä. Lupasin viedä takaisin huoltoon, mutta samassa "Aimo" kait suuttui ja alkoi pelata ihan kunnolla.  Samaan aikaan tuuli ja sää pilvistyi  Toimi moitteettomasti  ainakin tunnin mutta rankkasateen alettua meni laturille. Iltapäivällä katsoin kun se ei ollutkaan lähtenyt leikkuulle, että nyt on vika tullut päälle jo laturissa. Jonottaa jälleen uusia aivoja. Perkl ... vielä on takuuta, mutta mikäs ens vuonna tilalle? Ei kyllä nyt oikein vakuuta.
Kun saa paalin käärittyä ja toisen noukkaan käsiohjauksella, niin pitääkö tämä kuljetettava tiputtaa pois ennen automaatilla kippausta ?
Kiitos !  ;D
Aamulypsyllä sivukorvalla kuulin, kun Suomen ilmastopaneeli oli huolissaan ilmastotavoitteiden täyttämättömyydestä. Tämä siksi , että Venäjältä normaalisti tuotava puu joudutaan korvaamaan hakkuita lisäämällä kotomaassa. Toki vaihtoehtona oli tuoda puuta jostain muualta lähialueelta tai sitten kauempaa esim. eukalyptuspuuta. Kotimaisen hakkuun lisääntymisen seurauksena voidaan myös rajoittaa turvepeltojen viljelyä.
Mitenkä mä en näe noissa asioissa yhtään järjellistä ajatusta.
Kattelin jotain Alfa teeveen uusintaa jossa kansanedustajat Mika Kari (sd.) ja Elina Valtonen ? (Lepomäki ?) (kok) jutteli. Toki samaa mieltä olivat kun kyse oli lähinnä Ukrainan sodasta. Mutta muuten ajattelin kuin Eemeli, että äänestän Rinnettä, ei kun en en äänestäisi tuon perusteella ainakaan kokomusta :) Nooh ... yksilöjähän nuo. Itte en pidä Orpoa huonona, mutta eipä sitä kukaan ole tainnut kehua?  Toki en tiedä mistä tuollainen sosialisti Kari on , mutta äkkiseltään vaikutti ihan järkevältä kaverilta. Onneksi vaaleihin on aikaa ja tuskin täs tarvittoo puoluekantaansa vaihrella.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Carbo
: 22.03.22 - klo:19:21
Nyt on tennarissa numero. Jonkin moinen mielipide itselle vahvistui ,mutta en sitä kerro  ;D Vähemmistövaltuutetulle ainakin olisi asiaa punavihersokeiden oikeuksien polkemisesta. Vihreä teksti jota mahdollisesti korostetaan punaisella sopii yhteen yhtä hyvin kuin huomioliiviin valkoinen väri talvella  ::)
Vapaa sana / Ja raha miehet kiittää
: 25.02.22 - klo:23:41
1. sota päivänä pörssit " luisuu" ja toisena jo koko homma palautetaan normaaliksi. No itte  oon tietysti puolueellinen pelkuri, mutta onko nyt kaikki hyvin ?
Vapaa sana / Joko ne
: 25.02.22 - klo:22:47
venäjän trollit on poistunut agronetistä ? Ilta on ollut näköjään hyvin rauhallinen.
Vapaa sana / Tulevan historian suurmiehiä
: 25.02.22 - klo:22:00
Ehkä kannattaisi lopettaa mussutus kepusta , MTK:sta ja vaikka maidosta . Noissa linkeissä pari miestä joiden periaatteista voisi muutaman Suomen Valkoisen Ritarikunnan merkin luovuttaa koska vaan. Tosin se ei heitä varmaankaan lämmitä, mutta toivottavasti historia kirjoittaa suurmiehinä. Ajatuksella että täällä joku joskus tämän konfliktin jälkeen jotain kirjoittaa.
https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/ulkomaat/cnn-ukrainan-entinen-presidentti-l%C3%A4hti-kadulle-rynn%C3%A4kk%C3%B6kiv%C3%A4%C3%A4rin-kanssa-kiovassa/ar-AAUjeZ1?ocid=msedgntp
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/0cca7f21-3069-45ec-aa1f-c449eb6b6efc

Monestako "koomikosta" löytyy maassamme tuollainen palo varjella omaa maataan / muuta eurooppaa . Nuo miehet kärsivät meidän puolesta ja jälkimmäinen maksaa sen - luultavasti ,  ikäväksemme hengellään.
 
Vapaa sana / Mela / Mata
: 09.12.21 - klo:20:41
Melasta varmaan lähes jokaisella viljelijällä on kokemusta - hyvää tai huonoa. Itteä alkoi pari asiaa ihmetyttämään. Ensinnäkin , jos viljelijä hoitaa asiansa sinne sähköisesti. Siis kirjautuu pankkitunnuksilla omiin tietoihinsa ja tekee sähköisesti tarvittavat hakemukset, jos sellaiselle on tarvetta. Lähettää liittet jne. nätisti ilman mela-asiamiehen turhaa vaivaamista, niin miksi mela lähettää päätökset postilla tai antaa päätöksestä kyllä tiedon hoitavalle taholle , joka sitten ilmoittaa  viljelijälle kielteisestä päätöksestä  8) Mutta omista tiedoista ei pysty katsomaan tehtyjä päätöksiä vaan "kielletyn ajosuunnan merkki" ilmestyy hiiren alle. Sellainen sähköinen asiointi palvelu joka toimii vaan toiseen suuntaan. Tosin soittamalla sen kielteisen päätöksen saa sähköpostiinkin , siis sen päätöksen jonka hoitava taho on saanut jo aiemmin  :o

Ja sitten niihin kaikki tietäviin ... no se sikseen. Ihmettelen että jos hoitava lääkäri tekee tutkimuslähetteen niin mela vastaa hoitavalle lääkärille  että tutkimus ei ole perusteltua eikä aiheellista. Ja jos ei ole aiheellista tutkia, niin sitä eivät kertoneet mikä mulla on rikki.  Toki mulle joskus mahdollisesti postissa tulevasta päätöksestä varmaan selviää, että kyse ei ole tapaturmasta  ::) 
Voi ny helevata tänään 8kpl noita paskoja tekstiviestejä. Onneksi en hoida pankkia puhelimella ja onneksi en noiden linkkejä oo klikannut. miten vitussa noi estetään kun ne tuloo aina eri numerosta?
No niin, mistä vähennämme ? Vai kannattaako vielä miettiä. Antaa rahastuksen saada neuvontaan monopolin ja rahaa milijoonia.  Onko pöyrän ääres puolitus riittävää vai elukat pois ja näennäisviljely ilman viljely toimia ... pajut hakataan vesurilla tai akkusahalla, siis pellolta. On sitten pelastettu maapallo ja tapettu kansa näläkähän. Ai niin tuloohan sitä ruokaa ulkoa, kun niiden ei tartte vähentää tai ne ei tottele.
No niin, Ostettuna 3 säkkiä serti Verttiä ja kaikissa eri tjp ja itävyys. Onko kukaan tehnyt tutkimusta miten syöttö käyttäytyy suhteessa tjp:hen  vai pitäisikö joka säkki kylvää , tyhjätä ja tehdä seuraavasta oma koe. 47g ja 93% itävyydellä aloitin (säiliössä 150-200l), seuraavat 44g ja 95 % ja 42 ja 98% .
Sen tiedän että noita kahta seuraavaa saisi mennä vähemmän  ;D Mutta meneekö samalla säädöllä sitten vähemmän, kun on kerran köykääsemmästä kyse ? Toki jossain vaiheessa pitäisi kiertokoe tehdä.
Kysees joku grammerin halpis penkki. Ikää varmaan 10v  ja muistaakseni johdot jo kerran katkenneet ja liitetyt. Nyt en oo alkanut mitään purkimaan, kun kompura pyörii penkin ollessa kuormittamaton / yläasennossa. Pienikin painaminen / asennon muuttoo lopettaa kompuran pyörimisen. Mikähän tuos vois olla ongelma ? kysees ei siis mikään painosta mitään tietävä älypenkki. Johtojen katkeaminenkaan tuskin noin vidduilee ? Vai voiko olla maa ongelma ?
Sivuja: [1] 2 3 ... 6