Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 5

Aiheet - lypsyukko

Nyt tyhmä kysymys ... Koska kuivaajan ylimpiä lunkkuja pitää sulkea? Silloin kun pöly pomppii vai jyvät pomppii? Täs pari kaapillista kadonnut niin että pöly pomppii toisella reunalla, mutta en ole laittanut lunkkua kiinni. Tänään huomasin, että lämmöt oli laskeneet, johtuneeko ohi puhalluksesta?
Vapaa sana / Vävy
: 30.08.20 - klo:15:02
Hetikö se suuttu? Koulutus näköjään pahasti kesken.  8)
*ittu tänään tuli verotuspäätös. Oneksi nyt edes katsoin. Kaikki tulot ansiotuloja. Pimpeli pompeli jonotusta pirun kauan ja ei varmaan edes halpaa. "Joo se on verottajan virhe tullaan korjaamaan"   :( Korjaako nuo jos ei ilmoita , taas olis kirveellä töitä.
Vapaa sana / Joutavan päiväänen halailu
: 22.03.20 - klo:20:36
Tuli täs tv:tä kattelles yksi hyvä asia mieleen tästä korona Pandemiasta. Jokohan se idiottimaiselta näyttävä halaalu loppuu tv:s ja ihan normaaliis kissan ristiääsis. Nykyäänhän rautakaupan myyjääkin pitää halata kun menee kauppaa, ostosten löytyessä, maksaessa ja tietysti lähtiessä. Voi että kun on kotoisaa.
Enkä kyllä tuosta pidä näis normaaliis suku pönötyksissäkään. Miksi ihmeessä pitää halata, jos siihen ei koe mitään kiihottavaa halua ? :)
Voi vide kun voi **tuttaa. Reilu kuukausi sitten alkoi 6400 jarrunesteet katoamaan. Pari viikkoa ja kippo tyhjä. Valtra huoltoon ja toinen pääsylinteri uusiksi. Muutama viikko ja toinen työsylinteri uusiksi. Pari päivää ja kipossa pinta laskee. Toinen pääsylinteri vuotaa. Nyt mietiskellyt ja ihmetellyt miten tuo nyt on mahdollista ja sitten tuli jostain ajatus, että oonko lisännyt jotain ihmeellistä. Tyhjä pullo dot nelosta löytyi hyllystä, mutta jotenkin jäi kaivelemaan ajatus, että oon mä dot 5 pullonkin joskus nähnyt. Voisin olla varma , että sitäkin oon tietämättömänä sinne lorauttanut. Sehän ei mennytkään niin, että jarruneste on samaa kuin jarruneste :( *ittu ei sitä pitäisi tehdä enää yhtään mitään :(
Voi helevata voiko yksinkertainen asia tosiaan olla noin vaikea. Siis sen etupellin alustan putsaaminen. Ittelle tämä on uusi tuttavuus tuossa hommassa. Syys sadon sillä kaadoin, mutta mun pinta-alat on pienet, mutta kaadettu siis on. Ja nyt ajattelin putsailla ja rasvailla talvisäilöön. Edellinen on tietysti ollut kait painepesurin tai pesurikauppiaan ystävä, koska mursainsormet on joksenkin kolmen kappaleen klimpeissä ja nekään ei kaikki ihan silloin samalla linjalla. Mutta eipä tuo onneksi vaikuttanut työskentelyyn tai mitenkään erityisesti tärissyt. Itse tottunut murskaajan putsaamaan pelkästään paineilmalla ja öljyämään peräöljyillä. En tiedä onko nämä kalustosuojat sitten parempia ? Mutta …

Tuota etupellin alustaa oli tuskin putsattu ikinä. Molemmissa päissä moskaa oli niin paljon kuin sinne mahtui. Yllättäen siellä silti oli vielä kirkas maali ja ei ruostevikoja. Mutta empä ihmettele miksi sitä ei ollut avattu. Toisen pään pultit kulmavaihteen nivelristikon suojan takana. Ja vaikka ne oliskin saanut auki, niin se keltainen suoja olis estänyt sen pellin irrottamisen. Siispä se suoja pois. No nivel oli lukittuna pultilla. Tilaa ehkä gynekologille , mutta ei mun kourille. No kaikki aikanaan … irti siis on, mutta onko nuoremmissa vielä noin järjettömästi suunniteltu tuo. Toki tuossa sentäs saa auki kun tekee töitä. 80-luvun lopun nostolaite murskaajassa sinne ei päässyt mistään. No nyt se kouru on jo lähes kadonnut. Sivusta vedettävässä lyhytaisaisessa 280 tuon pellin irroitus vei korkeintaan minuutin. Siinä ed. omistaja oli tehnyt pulteista hitsattujen ketjunlenkkien avulla siipiruuveja. Oli todella mahtava avata vaikka vasaralla tai ruuvimeisselin varrella. Todellista arjen insinööri näytettä, tykkäsin. Elhon insinöörien en niinkään. Vähän sama kuin elhon "insinöörin " sanoma " jos laakeriin voi laittaa nipan , niin me laitamme". Käyttäjän kannalta vielä ratkaisevaa laakerin rasvattavuuden kannalta on sekin, että saako siihen nippaan mahtumaan rässin suuttimen. Tämä ei onnistu, jos nippa nojaa tukevasti runkoon. No nyt ei ollut kyse siitä :) Käytettävyydestä kylläkin tai huollon helppoudesta ;)
Tyhmä kysymys, mutta letkujen uusiminen vähintäänkin ajankohtainen. Parivaljakkona milkkari ja uniflow3. Finlacton kolmoisletkulla mennään, mutta pysyykö 16mm vai pitäydynkö 14mm. Tuo 14mm on vaan vähän viheliäinen saada menemään 19mm lypsimen putken päälle ja vanhemmuten pitää olla ainakin klemmarilla kiristettynä. Milkkarin putket kait 18mm ja niiden kanssa nyt ei yleensä ole ollut ongelmaa. lavalin originelli maitoputki kait 14,5mm mutta pellipajan letkusta ei tietoa. noita harakirejä on monella firmalla 14 tai 16. Onko suurta merkitystä, no hinnassa vähän. 16mm tietysti kait tönkömpi.
Loppui kuivauskausi vähän kesken. "Kahvi tunnin" jälkeen ajelin kuivaajalle ja ihmettelin tornista tulevaa paksua tummaa savua. Eihän se yleensä savua. Kävely katsomaan kuivauslämpö joka oli n.60 astetta, vaikka se varttia aiemmin oli reilu 70. Avasin pannuhuoneen oven ja savua oli kuin seppäin majassa. Käänsin jäähdytykselle ja lievän pyhätyö morkkiksen lisäksi iski ajatus, että nyt se teki sen lopullisen. Pannu 2002 vuoden Antti. Illalla kaverin kans katsomaan,että mistä se savu on peräisin. Hetken kaikki oli ok ja sitten paettiin pannuhuoneen ovelta, kun räjähdyslunkku aukes. Lunkku kiinni ja toteamus että sieltähän se sitä tupruttaa ja sama tumma savu tornista. Pannua tuskin on putsattu mitenkään ainakaan 10 viimeiseen vuoteen, joten voi olla syytä siinäkin, mutta miksi juuri nyt :) Toki tuota pitää taas selvitellä, mutta voiko syynä olla muukin kuin puhki palaminen / ruostuminen ? Vai pitääkö ottaa nokiharja kauniiseen käteen ja ajatella että ensi vuonna taas ...
Vapaa sana / Eurovaali paneeli
: 09.05.19 - klo:22:42
Vai miksi tuota ylen väittelyä vois kutsua? Plussat kait Huhtasaaren "lonkan kaarellisuus". No Essayah ei taida sen huonompi olla, vaikka esille tulo ei noin räväkkä. Sitten en tiedä onko miinuksia, mutta yleisiä havaintoja. Pietikäinen taisi olla vähän ottanut ja Pekkarinen ei tainnut edes tietää missä oli. Johtopäätöksenä taidan äänestää Paavoa :)
Tuli ihan sesonkiin sopiva kuume. Kannattaako 2000h tuntia mittarissa oleva Sampo 680 ohittaa kaukaa kiertämällä?  Remonttia ei ole viime vuosina tehty, joten voi olla, että ei mitään ennakoivaa ole tehty koskaan. Noissa kait -87 vuoden aikana on tullut muutos, parempaan vai huonompaan ? Missän hinnan kiroissa ei olisi. todistetusti tuollaisella kunnossa ollessa voidaan puida, mutta voiko tuo olla enää puinti kunnossa ?
Vapaa sana / Jup juu
: 14.03.19 - klo:16:05
Tällä aihealueella on totuttu ennenkin linkityksiin …


https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/”verotetaan-kaikkea-omaisuutta-jota-ei-nyt-veroteta”-–-vasemmistoliitto-sanoo-suoraan-mistä-repisi-2-miljardia/ar-BBULryX?ocid=spartandhp

No miksi erkele tuo ei tuu kunnolla.

Ongelma ei kait ole ihan uusi, tai ainakin 80/90 alkaa kohta olla 34v vanha. Mutta kun minä olen vielä vanhempi, en tarkene tuolla kopissa näköjään enää tänä talvena. Ennen ongelma oli sellainen , että koppi lämpis kun täysillä ajeli, mutta jäähtyi mettässä tyhjäkäynnillä löpötellessä. Mutta nyt en kyllä ole huomannut lämmintä lykkäävän enää missään vaiheessa. Termostaatin vaihdoin (vanhakin oli kiinni), Mutta ajattelin että jos se silti vuotaa. No nytkään lämmöt ei nouse paljoakaan vihreälle, tukin syylärin etuakin (en ikinä ole ennen tuota tehnyt) . En tiedä tuliko termarin vaihdossakin tehtyä virhe. Tarvike termarissa oli tiiviste mukana, mutta sitten se olis jäänyt kantamaan, siis en laittanut , ei vanhassakaan ollut. Vaihdoin termostaatti kotelon tiivisteen , kun vanha tuli paloina pois. Nyt laitoin termarin koloon ja tiiviste päälle ja sitten se kotelon kansi. Jälkikäteen katsoin varaosakuvastoa, että siinä oli ensin tiiviste ja sitten termari ja kansi. Tuntuu vaan hullulta laittaa uran päälle iso tiiviste ja sitten siihen kohoksiin se termari. Onko kukaan tapellut saman takia joskus ennen muinoin, kun näitä oli joka talossa :)

Niin muokataan nyt vielä … pitäis kait sen tuolla mittari vihreälläkin jotain lehmän henkeä puhaltaa. Kun ei muista sen mittarin normi korkeutta, ainakaan se ei ikinä ole ollut punaisella :)
Nyt laiskottaa ja en jaksanut käyttää hakua :( Mistä ja minkälaista johtoa olette laittaneet varmoliftin sähköjohdoksi. Tänään saapui suuri hankintani ja peruskunnoltaan se oli toimiva. Johto sen verta teipatun näköinen, että se kyllä pitänee vaihtaa, jos tuota joskus oikein käyttäiskin. Ensi kokemus , kyllä Avanttiin verrattuna hidas mutta kait tuo onkin varakone. Ja käytättekö muuten vikavirtasuojaa tuollaisella, onnistuuko edes. Omissa vanhoissa sähköissä ei sellaista ole, mutta näyttää noita roikan pätkiä vikavirtasuojalla löytyvän. saako noilla henkivakuutuksen vai toimimattoman koneen. Esim tuollainen https://www.finnparttia.fi/epages/finnparttia.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/2014102905/Products/SUOJAPR516
Ensimmäisen kerran urani aikana hieho loi näkyvän mytyn. Tiineys kesti päivää vaille 6kk. Joskus muistan kuulleeni , että joku olis yrittänyt tuollaista maitoon. No minä laiskana en kyllä ala yrittämään. Utareet tosin suuremmat kuin toisilla pidemmällä tiineydellä olevilla, mutta ihan olemattomat silti. Mutta mites hiehon teuraspalkkion kävi ? Vai onko 7kk tiineys rajana kuten emohiehoilla? Vai pitääkö unohtaa hetkeksi?
Mistähän moinen johtuu. Siis vaihdoin viimesyksyn hankintaani eli niihin Kongskilde auroihin kärjet. Luultavasti oli yhdet maailman viimeisistä, sillä muualta en löytänyt. Ei löydy edes krampilta eli entiseltä greneltä. No laput tuli ja ruuvasin paikoilleen ja kynnin kolme hehtaaria tarttuvaa multamaata. Kynnön loputtua putsailin enimmät mullat siivistä ja huomasin , että yksi uusimani kärkipala oli katkennut takimmaisen ruuvin kohdalta ja pala siten tippunut peltoon. Aurat ei kertaakaan ottaneet mihinkään kovaan, ei kiviin ei kantoihin. Pelto täydellistä kukkamultaa. Kotona sitä ihmettelin ja pökkäsin toisestakin taka palan pois. Tarkempi tutkiskelu kolmannen palan kohdalta näytti, että oli jo palan alapuolelta poikki, pintaosa oli vielä ehjä. Neljäs voi olla ehjä. Onko tuossa joku jippo joka multa jäi huomaamatta vai oliko täysin sutta ja sekundaa laatu. Pala itsestään on hieman kaareva, joten ihan täysin se ei mielestäni istu alustaansa. Tuolta takimmaisen reijän kohdalta se saattaa jäädä vähän kohoksiin ja pää on tiiviisti kiinni alustassaan. Taidan vetää migatronigilla hyvällä saumalla kulutusterästä koko kärjen, toiminee niinkin. Irrotus sitten joskus rälläkällä :)
Sivuja: [1] 2 3 ... 5