Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 7

Aiheet - lypsyukko

No niin joka vuotinen korjattava. Meijerin ja teurastamon ylijäämät tai osuuspääoman korot on verottajan toimesta jälleen verotettu sekä yksityistalouden pääomatulona (85 %) ja maatalouden tulona (75%). Viime vuonna korjasin kait kerralla 4v verotukset tuolta osin ja sama meno jatkuu. Nyt en edes välttämättä olisi edes enää muistanut, mutta ihmettelin maatalouden tuloksen eroa omassa 2 lomakkeessa ja esitäytetyssä. Niin itte laskin vain 25 % veronalaiseksi mutta 5000 tulikin täyteen muualta, joten se oikeaoppisesti onkin 75%. Mutta viime vuonna kun näitä selvittelin yksi virkailija käski nämä tulot poistamaan 2 lomakkeelta ja kait sen niin teinkin. Mutta kun huomasin virheet myös 3 edellisvuodelta niin eri virkailija kielsi tämän systeemin, mutta myönsi tietysti verottajan virheen. Nyt vasta tajusin , että maatalouden tulona verotus onkin oikeastaan anstiotuloa ja prosentti sen mukainen vaikka ottaa huomioon 75% ja siitä vielä 5% yrittäjätulo vähennys VS. 85 % pääomatuloa. Omaverossa pystyisi tuon ylijäämän poistamaan maatalouden osalta, mutta ei mielestäni yksityispuolelta. Siksi kait se ensimmäinen virkailija tuota suositteli, koska oli kait itte laiska  ;D  No mähän siinä tienasin. mutta nyt en kyllä taida silti uskaltaa tuota ainakaan omatoimisesti noin korjata  :(
Maidontuotanto ja lihanaudat / jup juu
: 27.12.23 - klo:15:16
Laiduntamis-/jaloitteluvelvoite nousee 90 päivään ja jakautuu kahteen osaan. Kytkettyjen lypsylehmien ja
maidontuotantoon kasvatettavien hiehojen on päästävä laitumelle tai muuhun tarkoituksenmukaiseen
jaloittelutilaan 60 päivänä laidunkaudella (1.5.–30.9.) ja 30 päivänä laidunkauden ulkopuolella (1.10.–30.4.).
Kasvintuotanto / Laajat maanäytteet
: 13.11.23 - klo:19:23
Joko ootta saanut tuloksia. Tai saittako kuitin kun veitte näytteen?

Maataloustoimisto ohjeisti pyytämään kuitin kun vie näytteet. Tämä ohjeistus tietysti sen jälkeen kun itte vein elokuun lopussa. Niin ei kuittia, ei tuloksia. Vielä pystyis hakemaan uudet näytteet. Olikohan missään laboratoriota jossa noi voi edes tehdä? Seinäjoelta ainakin piti lähettämän jonnekin muualle. Olikohan tämä taas sarjassa kättä lippaan vituiks meni.
Ittellä yksi eniten käytetyistä koneista alkaa "temppuilla". Kilpi ei enää jaksa halkoa. Silmin nähden vikaa on terässä, mutta voi olla myös silmin näkymättömissä. Terä on kulunut ja laineilee ja vääntyilee puolelta toiselle. Ei kuitenkaan ihan linkkuun ole mennyt vaan pientä mutkaa ja terä on kuin pierun kuorta. Mistä tuohon terä ?

Toinen asia joka voisi vaikuttaa toimintaan on sylinterin mäntä. Kait tuosta sylinterin jotenkin auki saa, mutta tuskin siihen hommaan alan, vaan vien johonkin. Toki se mäntä voi olla ehjäkin  ;) Mutta ajattelin että jos päästää läpitte. Leikkuri on ollut koko syksyn kiinni 590 ferkun peräs. Ongelmat alkaneet noin viikon sisällä. Toki pitää kokeilla nuoremman peräänkin , jos vika onkin traktorissa. Tosin loppuu tuo terä jos ei sille mitään tee. Jossain vaiheessahan näitä oli hyviäkin liikkeiden pihoilla, nyt muutama koko suomessa myynnnissä.  Ja kaikki vielä kaukana  ???
Viimeinenkin tupa stereo on kierrätetty navetan kautta kaatis kuntoon. Nyt siis pitäisi saada jostain stereot , kun meinaa olla yksinäistä hommaa , kun ei kuulu kun lehemän ääntelyä ja omaa manaamista. Mutta mistäs nykyään steroja saa ? Keskisellä kävin kattomassa niin luulin ensinnäkin eläväni uudestaan -70 lukua, kun "retrot vinyylisoittimet" täyttivät hyllyt. Ja sitten pari jotain voipaketin kokoista micro steroa sarjaa. Eikö ihmiset enää kuuntele niin , että katto pellit paukkuu, vai noinko toimii vaan kotiteatteri sarjat. Niistä oon ihan pihalla, entä luutuutti kaijuttimet. Niistäkin pihalla, kuten siitäkin , että puhelimessa olis radio. Onko ? :) Niin tarve radiolle josta vähintään 2 kaijutinta. Tuolla on tultu toimeen tähän asti. Aiwa pelas varmaan 15v , mutta vein sitten kersojen hylkäämän mini  Philipsin ja se rupes rätisemään viikossa, kun volumet oli täysillä.

Yksi ajatus oli milkkarin muuntajasta 12v ja autosterot , mutta niistäkään mitään tiedä. Pitäis käydä joltain mopoauto kuskilta kysymäs missä piisaa volumet. Torin tarjonta tietysti yksi vaihtoehto, mutta mitä retrompaa niin sen kalliimpaa. Niin en mää niitä -80 luvun sansui steroja ole kierrrättänyt navettaan. Kersat kuuntelee niillä nykyään niitä viimeistä muotia olevia lp-levyjä  ::)
Tuli täs mieleen, kun kohta pitäis kusta levitellä nurmille. 10 m3 vanhus tuli tontille keväällä ja jonkun kurman tuolla jo silloin levittelin. Mutta levitys leveys on vain ja ainoastaan n 6m ja kusta menöö varmaan 20km/h vauhdilla ( ainakin käytössä maantievaihteet) 20m3 /ha. Täs yhtälös yks lukema on liian pieni ja kaksi liian suuria  ;D

Pumppukin on mikä on. Just laakeroitu ja lamelli remontin kokenut 12 000 litrainen. Itte ajattelin heikoimman lenkin olevan kumminkin tuon pumpun, mutta ... Soitto lamelle ja sieltä epäilys että levityslautanen on väärässä asennossa. No joo väliputki on vaihdettu, mutta selvitys entiseltä omistajalta ja mittaus että saman pituinen on.

Nyt ittellä ajatuksena pienentää levityslautasen putkea, mutta miten se kannattais tehdä. Pienennys tiettävästi vähentää levitysmäärää, mutta kyllä sitä leveyttäkin olisi hyvä saada lisää. Tosin voihan se silti olla että se pumppu ei vaan tuota tarpeeksi painetta. Mutta auttaisikohan jos tuosta putkesta tekisi reilusti soikean ?
Kasvintuotanto / 1-v rehunurmi
: 17.05.23 - klo:08:19
Tukihaussa oli tainnut yksi kasvi vaihtoehto jäädä pois. Omiin rääppäisiin silmiini ei ainakaan osunut 1-v nurmea. No olkoon sitten rehunurmea, mutta se tekoäly taitaa lähetellä kuvauspyynnön  ;D
Vapaa sana / Näköjään
: 02.04.23 - klo:22:52
Realisti meni läpi.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Stilh 422 P
: 06.07.22 - klo:20:23
Hei. Omistaako kukaan muu kyseistä  robotti leikkuria ? Nyt on kyllä tullut vastaan sellainen Tilhin kampes , että en ikinä olisi uskonut tuollaista olevan. Vuosi sitten keväällä hankittu ja viime kesänä tehty aivojen vaihto. Viime syksyn ja tämän kevään pelannut loistavasti, mutta helle kaudella alkoi lakkoilla päivittäin. Yritin jälleen putsailla konetta ja leikata lykättävällä , jotta nurmikko ei olisi liian pitkää. Mutta koska lakkoilu silti jatkui vein huoltoon jossa uudet ohjelmat ja vanhojen vika koodien putsaus. Ja paskat sama herja alkoi jo ennen kuin "asensin uudestaan" . Sitten kuvasin välillä jatkuvasti tulevaa vikaa ja videota oudosta käytöksestä. Lupasin viedä takaisin huoltoon, mutta samassa "Aimo" kait suuttui ja alkoi pelata ihan kunnolla.  Samaan aikaan tuuli ja sää pilvistyi  Toimi moitteettomasti  ainakin tunnin mutta rankkasateen alettua meni laturille. Iltapäivällä katsoin kun se ei ollutkaan lähtenyt leikkuulle, että nyt on vika tullut päälle jo laturissa. Jonottaa jälleen uusia aivoja. Perkl ... vielä on takuuta, mutta mikäs ens vuonna tilalle? Ei kyllä nyt oikein vakuuta.
Kun saa paalin käärittyä ja toisen noukkaan käsiohjauksella, niin pitääkö tämä kuljetettava tiputtaa pois ennen automaatilla kippausta ?
Kiitos !  ;D
Aamulypsyllä sivukorvalla kuulin, kun Suomen ilmastopaneeli oli huolissaan ilmastotavoitteiden täyttämättömyydestä. Tämä siksi , että Venäjältä normaalisti tuotava puu joudutaan korvaamaan hakkuita lisäämällä kotomaassa. Toki vaihtoehtona oli tuoda puuta jostain muualta lähialueelta tai sitten kauempaa esim. eukalyptuspuuta. Kotimaisen hakkuun lisääntymisen seurauksena voidaan myös rajoittaa turvepeltojen viljelyä.
Mitenkä mä en näe noissa asioissa yhtään järjellistä ajatusta.
Kattelin jotain Alfa teeveen uusintaa jossa kansanedustajat Mika Kari (sd.) ja Elina Valtonen ? (Lepomäki ?) (kok) jutteli. Toki samaa mieltä olivat kun kyse oli lähinnä Ukrainan sodasta. Mutta muuten ajattelin kuin Eemeli, että äänestän Rinnettä, ei kun en en äänestäisi tuon perusteella ainakaan kokomusta :) Nooh ... yksilöjähän nuo. Itte en pidä Orpoa huonona, mutta eipä sitä kukaan ole tainnut kehua?  Toki en tiedä mistä tuollainen sosialisti Kari on , mutta äkkiseltään vaikutti ihan järkevältä kaverilta. Onneksi vaaleihin on aikaa ja tuskin täs tarvittoo puoluekantaansa vaihrella.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Carbo
: 22.03.22 - klo:19:21
Nyt on tennarissa numero. Jonkin moinen mielipide itselle vahvistui ,mutta en sitä kerro  ;D Vähemmistövaltuutetulle ainakin olisi asiaa punavihersokeiden oikeuksien polkemisesta. Vihreä teksti jota mahdollisesti korostetaan punaisella sopii yhteen yhtä hyvin kuin huomioliiviin valkoinen väri talvella  ::)
Vapaa sana / Ja raha miehet kiittää
: 25.02.22 - klo:23:41
1. sota päivänä pörssit " luisuu" ja toisena jo koko homma palautetaan normaaliksi. No itte  oon tietysti puolueellinen pelkuri, mutta onko nyt kaikki hyvin ?
Sivuja: [1] 2 3 ... 7