Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 5

Aiheet - lypsyukko

No niin, mistä vähennämme ? Vai kannattaako vielä miettiä. Antaa rahastuksen saada neuvontaan monopolin ja rahaa milijoonia.  Onko pöyrän ääres puolitus riittävää vai elukat pois ja näennäisviljely ilman viljely toimia ... pajut hakataan vesurilla tai akkusahalla, siis pellolta. On sitten pelastettu maapallo ja tapettu kansa näläkähän. Ai niin tuloohan sitä ruokaa ulkoa, kun niiden ei tartte vähentää tai ne ei tottele.
No niin, Ostettuna 3 säkkiä serti Verttiä ja kaikissa eri tjp ja itävyys. Onko kukaan tehnyt tutkimusta miten syöttö käyttäytyy suhteessa tjp:hen  vai pitäisikö joka säkki kylvää , tyhjätä ja tehdä seuraavasta oma koe. 47g ja 93% itävyydellä aloitin (säiliössä 150-200l), seuraavat 44g ja 95 % ja 42 ja 98% .
Sen tiedän että noita kahta seuraavaa saisi mennä vähemmän  ;D Mutta meneekö samalla säädöllä sitten vähemmän, kun on kerran köykääsemmästä kyse ? Toki jossain vaiheessa pitäisi kiertokoe tehdä.
Kysees joku grammerin halpis penkki. Ikää varmaan 10v  ja muistaakseni johdot jo kerran katkenneet ja liitetyt. Nyt en oo alkanut mitään purkimaan, kun kompura pyörii penkin ollessa kuormittamaton / yläasennossa. Pienikin painaminen / asennon muuttoo lopettaa kompuran pyörimisen. Mikähän tuos vois olla ongelma ? kysees ei siis mikään painosta mitään tietävä älypenkki. Johtojen katkeaminenkaan tuskin noin vidduilee ? Vai voiko olla maa ongelma ?
Nyt en tiedä kuuluko tämä oikein edes koneiden ja laitteiden alle. Mutta onko kellään kokemusta auton kestovahauksesta / pinnoituksesta? Itsekkään en tiedä kummasta on kyse, mutta yhteen autoon teetin viime kesänä jonkun Correk cure käsittelyn. Vajaa 10v auto loisti kait paremmin kuin uusi käsittelyn jälkeen. Syysloman aikoihin tytär tuli sillä kotiin ja ihmettelin miten likaiseksi se oikein olikaan tullut. Sillä ei kotona olleita autoja ollut pesty siinä välillä. Sadehan ne oli virutellut. No pesun jälkeen oli taas tämä käsiteltykin ihan nätti. Nyt se samainen auto on taas pihassa ja luulisi, että se on seissyt vuosia jossain hiekka-aavikon, höyläämön, siitepölyn ja muun paskan vaikutus alueella. Ihan sairaan paskainen ... tuli iskälle pesuhommia. Lika siis tarttuu mutta kait vesi vierii pois. Onko merkeillä ja aineilla väliä. Ei siis ihan toivottu lopputulos, koska mainoksessa  ja suorittaja lupaili lian tarttumattomuutta. Tuokin maksoi muistaakseni 650 egeä. No yksi naarmu myllytettiin samalla kyllä pois. Sen takiahan mä oikeastaan tuon teetinkin. Etulokarista takaoveen, millä tai missä lie tullut, mutta häivytyksestä kyllä propsit.
Nyt tyhmä kysymys ... Koska kuivaajan ylimpiä lunkkuja pitää sulkea? Silloin kun pöly pomppii vai jyvät pomppii? Täs pari kaapillista kadonnut niin että pöly pomppii toisella reunalla, mutta en ole laittanut lunkkua kiinni. Tänään huomasin, että lämmöt oli laskeneet, johtuneeko ohi puhalluksesta?
Vapaa sana / Vävy
: 30.08.20 - klo:15:02
Hetikö se suuttu? Koulutus näköjään pahasti kesken.  8)
*ittu tänään tuli verotuspäätös. Oneksi nyt edes katsoin. Kaikki tulot ansiotuloja. Pimpeli pompeli jonotusta pirun kauan ja ei varmaan edes halpaa. "Joo se on verottajan virhe tullaan korjaamaan"   :( Korjaako nuo jos ei ilmoita , taas olis kirveellä töitä.
Vapaa sana / Joutavan päiväänen halailu
: 22.03.20 - klo:20:36
Tuli täs tv:tä kattelles yksi hyvä asia mieleen tästä korona Pandemiasta. Jokohan se idiottimaiselta näyttävä halaalu loppuu tv:s ja ihan normaaliis kissan ristiääsis. Nykyäänhän rautakaupan myyjääkin pitää halata kun menee kauppaa, ostosten löytyessä, maksaessa ja tietysti lähtiessä. Voi että kun on kotoisaa.
Enkä kyllä tuosta pidä näis normaaliis suku pönötyksissäkään. Miksi ihmeessä pitää halata, jos siihen ei koe mitään kiihottavaa halua ? :)
Voi vide kun voi **tuttaa. Reilu kuukausi sitten alkoi 6400 jarrunesteet katoamaan. Pari viikkoa ja kippo tyhjä. Valtra huoltoon ja toinen pääsylinteri uusiksi. Muutama viikko ja toinen työsylinteri uusiksi. Pari päivää ja kipossa pinta laskee. Toinen pääsylinteri vuotaa. Nyt mietiskellyt ja ihmetellyt miten tuo nyt on mahdollista ja sitten tuli jostain ajatus, että oonko lisännyt jotain ihmeellistä. Tyhjä pullo dot nelosta löytyi hyllystä, mutta jotenkin jäi kaivelemaan ajatus, että oon mä dot 5 pullonkin joskus nähnyt. Voisin olla varma , että sitäkin oon tietämättömänä sinne lorauttanut. Sehän ei mennytkään niin, että jarruneste on samaa kuin jarruneste :( *ittu ei sitä pitäisi tehdä enää yhtään mitään :(
Voi helevata voiko yksinkertainen asia tosiaan olla noin vaikea. Siis sen etupellin alustan putsaaminen. Ittelle tämä on uusi tuttavuus tuossa hommassa. Syys sadon sillä kaadoin, mutta mun pinta-alat on pienet, mutta kaadettu siis on. Ja nyt ajattelin putsailla ja rasvailla talvisäilöön. Edellinen on tietysti ollut kait painepesurin tai pesurikauppiaan ystävä, koska mursainsormet on joksenkin kolmen kappaleen klimpeissä ja nekään ei kaikki ihan silloin samalla linjalla. Mutta eipä tuo onneksi vaikuttanut työskentelyyn tai mitenkään erityisesti tärissyt. Itse tottunut murskaajan putsaamaan pelkästään paineilmalla ja öljyämään peräöljyillä. En tiedä onko nämä kalustosuojat sitten parempia ? Mutta …

Tuota etupellin alustaa oli tuskin putsattu ikinä. Molemmissa päissä moskaa oli niin paljon kuin sinne mahtui. Yllättäen siellä silti oli vielä kirkas maali ja ei ruostevikoja. Mutta empä ihmettele miksi sitä ei ollut avattu. Toisen pään pultit kulmavaihteen nivelristikon suojan takana. Ja vaikka ne oliskin saanut auki, niin se keltainen suoja olis estänyt sen pellin irrottamisen. Siispä se suoja pois. No nivel oli lukittuna pultilla. Tilaa ehkä gynekologille , mutta ei mun kourille. No kaikki aikanaan … irti siis on, mutta onko nuoremmissa vielä noin järjettömästi suunniteltu tuo. Toki tuossa sentäs saa auki kun tekee töitä. 80-luvun lopun nostolaite murskaajassa sinne ei päässyt mistään. No nyt se kouru on jo lähes kadonnut. Sivusta vedettävässä lyhytaisaisessa 280 tuon pellin irroitus vei korkeintaan minuutin. Siinä ed. omistaja oli tehnyt pulteista hitsattujen ketjunlenkkien avulla siipiruuveja. Oli todella mahtava avata vaikka vasaralla tai ruuvimeisselin varrella. Todellista arjen insinööri näytettä, tykkäsin. Elhon insinöörien en niinkään. Vähän sama kuin elhon "insinöörin " sanoma " jos laakeriin voi laittaa nipan , niin me laitamme". Käyttäjän kannalta vielä ratkaisevaa laakerin rasvattavuuden kannalta on sekin, että saako siihen nippaan mahtumaan rässin suuttimen. Tämä ei onnistu, jos nippa nojaa tukevasti runkoon. No nyt ei ollut kyse siitä :) Käytettävyydestä kylläkin tai huollon helppoudesta ;)
Tyhmä kysymys, mutta letkujen uusiminen vähintäänkin ajankohtainen. Parivaljakkona milkkari ja uniflow3. Finlacton kolmoisletkulla mennään, mutta pysyykö 16mm vai pitäydynkö 14mm. Tuo 14mm on vaan vähän viheliäinen saada menemään 19mm lypsimen putken päälle ja vanhemmuten pitää olla ainakin klemmarilla kiristettynä. Milkkarin putket kait 18mm ja niiden kanssa nyt ei yleensä ole ollut ongelmaa. lavalin originelli maitoputki kait 14,5mm mutta pellipajan letkusta ei tietoa. noita harakirejä on monella firmalla 14 tai 16. Onko suurta merkitystä, no hinnassa vähän. 16mm tietysti kait tönkömpi.
Loppui kuivauskausi vähän kesken. "Kahvi tunnin" jälkeen ajelin kuivaajalle ja ihmettelin tornista tulevaa paksua tummaa savua. Eihän se yleensä savua. Kävely katsomaan kuivauslämpö joka oli n.60 astetta, vaikka se varttia aiemmin oli reilu 70. Avasin pannuhuoneen oven ja savua oli kuin seppäin majassa. Käänsin jäähdytykselle ja lievän pyhätyö morkkiksen lisäksi iski ajatus, että nyt se teki sen lopullisen. Pannu 2002 vuoden Antti. Illalla kaverin kans katsomaan,että mistä se savu on peräisin. Hetken kaikki oli ok ja sitten paettiin pannuhuoneen ovelta, kun räjähdyslunkku aukes. Lunkku kiinni ja toteamus että sieltähän se sitä tupruttaa ja sama tumma savu tornista. Pannua tuskin on putsattu mitenkään ainakaan 10 viimeiseen vuoteen, joten voi olla syytä siinäkin, mutta miksi juuri nyt :) Toki tuota pitää taas selvitellä, mutta voiko syynä olla muukin kuin puhki palaminen / ruostuminen ? Vai pitääkö ottaa nokiharja kauniiseen käteen ja ajatella että ensi vuonna taas ...
Vapaa sana / Eurovaali paneeli
: 09.05.19 - klo:22:42
Vai miksi tuota ylen väittelyä vois kutsua? Plussat kait Huhtasaaren "lonkan kaarellisuus". No Essayah ei taida sen huonompi olla, vaikka esille tulo ei noin räväkkä. Sitten en tiedä onko miinuksia, mutta yleisiä havaintoja. Pietikäinen taisi olla vähän ottanut ja Pekkarinen ei tainnut edes tietää missä oli. Johtopäätöksenä taidan äänestää Paavoa :)
Tuli ihan sesonkiin sopiva kuume. Kannattaako 2000h tuntia mittarissa oleva Sampo 680 ohittaa kaukaa kiertämällä?  Remonttia ei ole viime vuosina tehty, joten voi olla, että ei mitään ennakoivaa ole tehty koskaan. Noissa kait -87 vuoden aikana on tullut muutos, parempaan vai huonompaan ? Missän hinnan kiroissa ei olisi. todistetusti tuollaisella kunnossa ollessa voidaan puida, mutta voiko tuo olla enää puinti kunnossa ?
Vapaa sana / Jup juu
: 14.03.19 - klo:16:05
Tällä aihealueella on totuttu ennenkin linkityksiin …


https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/”verotetaan-kaikkea-omaisuutta-jota-ei-nyt-veroteta”-–-vasemmistoliitto-sanoo-suoraan-mistä-repisi-2-miljardia/ar-BBULryX?ocid=spartandhp

No miksi erkele tuo ei tuu kunnolla.

Sivuja: [1] 2 3 ... 5