Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2

Viestit - ja-bond77

Remmit värähtelee niin paljon että jouduin rakentamaan tukipyörä keskellä ettei remmit meni selälleen tai heitetty pois. Samalla laitoin uudet remmit, B107.

https://www.maskinisten.net/viewtopic.php?p=27142#p27142

Kannot ehkä ei käy mutta kiviä mun tume kyllä kestää...:  8)
https://www.youtube.com/watch?v=4C4Yf7cS9l4
Hei, olen tehnyt laskenta mallitilan viljelysvaihtoehtoista tänä keväänä. Siellä voi verrata mitä eri kasvit tuotta, meneekö tappiolla vai voitolla. Laskenta voi kopioida ja syöttä omat arvot omasta tilasta, konekannan alkaen. Siellä voi myös verrata eri viljelyskenariot rinnakkain. Laskenta on tehty C-aluelle mutta on mahdollista muutta tuet että se sopii AB-alueelle myöskin. Paljon ohjeita olen myös kirjoittanut sinne. Minulla on ollut apua kääntäminen niin että laskenta on kyllä paljon parempi ymmerrettävä kuin mitä minä nyt yritän kirjoittaa. :)

Linkit mene Google docs:in laskentaohjelmaan online missä minun laskenta löytyy. Sitä voi kopioida omaan google tilille jos on rekisteröity ja sen jälkeen syöttää omat luvut:

www.korturl.com/laskenta2015

Ja ruotsinkielinen versio:

www.korturl.com/kalkyl2015

/J-A
Kasvintuotanto / Hauskat peltonimiä?
: 09.02.15 - klo:21:50
Hei, olen etsimässä pieneen projektiin hauskoja nimiä peltojanne(siis suomeksi). Luulen että on paljon "out there"... :D Vai onko jo olemassa tämmönen keskustelua?
lefebure ei vissin ole "työkytkin" vai? Jos ohjelmoida ruiskun 24m työleveys se malaa sen 24m koko aika sen ohjelma oleva päällä(tai joudutaan kytkeä työ pois ohjelman sisällä), onko se tiellä, pellolla, pellonreunaan jne... Ei se niin hauska ole taputella ylimääräistä painikketta...

http://www.farmergps.com/ kyllä on tämä "työkytkin" mutta se toki maksa vähä extra... Ohjelma maksa myöskin mutta ei paljon...

Onko tavalliset maatalouden suunnattu gpsfirmojen ohjelmia myytävänä tietokoneeseen käytettävissä? Vai tuleko aina yksi näyttö lisää hyttiin mukaan?
 
Nokia 3710 fold ei toimi, ei ainakaan varmuudella. >:(
No jaa.... Nyt on kaikki puitu ja tuli uusi video laitettu myöskin:
Harvesting with modified Sampo 2065 combine
http://www.youtube.com/watch?v=fwO1JPRmSbc

Kiitos! En ole sanonut että korotus on viljatiivis... ;D Voi olla että ilmastointi teippi joutuu mukaan puimurissa, erityisesti kauran puinnissa...

Puimurin korkeus kansi oleva sisääntaivettu on siellä 3,7-3,75m ja kansi ulostaivettu korkeus tulee noin 4,20-4,25m. Olen laskenut korotuksen volyymi ollessa noin 1,7 m^3 ja kukkuran päälle tule vissin 2 tasaa. Saa nähdä sitten tuleeko joku "Sampon etuakselin korjaus" video tulevaisuudessa...   ???
Lännen on kestänyt ihan ok. Kun hankin sen pari vuotta sitten siellä kyllä puomi hölskyi siellä sun täällä, mutta nyt melkein kaikki on korjattu. Kyllä telakone maistuisi, mutta ei ole mitään järkeä kahdella koneella tässä pienessä tilassa. Kaivurikuormaja on aina ykkösvalinta minulle.

Itse raivausprojekti ei tule niin suuria menoa verraten sen hyödystä. Aika ja sisu toki vaati "jonkinverran"... Ostopelto kyllä luulisin tulevan paljon kalleimmaksi(en tiedä vielä, rippu paljonko havereita tulee...). ???

Aluksi alueella oli 4 "kulmaiset" peltoa + 1 metsäpalsta:
0,3ha
1,4ha
2,9ha
4,5ha + 4,1 ha metsä.

Kun raivaus ja kaikki ojat täytetty/muutettu, kivet murskattu/poisajettu: 2 pitkää, suoraa peltoa:
~10,5ha
~2,8ha
Sivuja: [1] 2