Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 21

Viestit - Äärisosialisti

Kasvintuotanto / Vs: Nurmen perustaminen
: 14.04.24 - klo:13:20
Tuet ainakin
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 2022
: 23.03.24 - klo:16:07
Olikos se niin että 1.4 alkaen sai syysviljaa alkaa lannoittaa? Näyttäs vaan siltä että näillänäkymin viimeinen pakkasyö olis 28.3, ei tulis kuraa renkaiden mukana niin paljon  ::)

Meinaatko että satelliitti valvoo levityspäivänmäärää?
Anna mennä, ei ne vielä niin kehittyineitä ole
Kasvintuotanto / Vs: Erikoiskasvit
: 28.02.24 - klo:17:13
Mulle on sinänsä aivan sama, mitä joku virkaintoinen tarkastelija haluaa tutkia, mutta se riittää, että siitä käyttöruiskusta, jonka leveys sopii yksiin pellon ruiskutusjälkien kanssa, löytyy katsastusleima. Se ei kuulu tarkastajalle mitenkään, jos mulla sattuu olemaan katsastamattomia ruiskuja suulin sopet piukassa. Siinähän on sille sitten mukava homma, kun todistaa, että olen ajanut katsastamattomalla ruiskulla. Kallista remonttia ei kannata vanhaan ja pieneen ruiskuun tehdä, kun viidellä sadalla tai tonnilla saa jo vastaavan pelin tilalle, ehkä jopa katsastettuna.

 ;D

Keksitkö omasta päästäsi tällaisen vai onko näin oikeasti käynyt, että on käyty mittailemassa?
Vapaa sana / Vs: Viljojen hinnat.
: 23.02.24 - klo:19:17
Puinteihin on pitkä matka
Sillon keväällä kai on jäänyt hakematta. Maaseutusihteeri oli että voivoi ei voi mitään. En ymmärrä miten se on voinut jäädä hakematta
Siinä vaiheessa, kun palautit tukihakemuksen, niin sehän lähetetään sähköpostiisi. Katso sieltä mitä olet keväällä valkkaillut. Yleisellä tasolla olisi hyvä tulostella talteen hallinnolle lähetetyt asiakirjat, kuten tukihakemukset.

Sinne sähköpostiin tulee vain vahvistus että hakemus on lähetetty
Taitaa kuitenkin olla niin, että ehdollisuuden kasvipeitteisyyden saa kyntää aikaisemmin keväällä, jos on vaikka varhaisperunaa tai sokerijuurikasta istuttamassa. Ehdollisuuden kasvipeitteeksi kelpaa myös muutamat semmoiset alat, joista ei saa ekojärjestelmätukea.

-SS-

15.3 ehdollisuus
15.4 ekojärjestelmä
1.5 pysyvä nurmi

On se makiaa
Mutta ei c-alueen immeisillä ole hättää

Pohjoiset tuet tulleepi tältä vuodelt viel kuin Manulle illallinen. Ens vuon neki pittää hakee vaikka hakee vain lopullist pönkää

Muistelisin, että piti hakea jo keväällä 2023 mutta voin olla väärässä.

Olet ihan oikeassa, minä väärässä. Kyllä se piti jo tänä vuonna osallistua pohjoisiinkin erikseen.

Yllätys tulee sittenkin jo huhtikuussa
Mutta ei c-alueen immeisillä ole hättää

Pohjoiset tuet tulleepi tältä vuodelt viel kuin Manulle illallinen. Ens vuon neki pittää hakee vaikka hakee vain lopullist pönkää
Eikö vuonna 2023 teurastetuille hiehoille ole haettu tukia jo keväällä 2023? No oli kuinka oli, niin nykyäänhän se ei tosiaankaan tule kuin Manulle illallinen, vaan haettava on joka vuonna.


Juur näin. Tulee olemaan monelle yllätys kun aletaan maksupäivää ilmottelee että missäs minun rahat kun ei ole koko riviä maksutapahtumissa ja parhaimmat huomaa vasta silloin, että eipäs tullu haettua 2024 vuodenkaan palkkiota
Kyä näin vaan on, että teuras hiehoista pitää erikseen tukkee hakee. Ennen tuli tekemät mittee mutta ny jos unnoot yhen kusise rasti laitaa 24.1 mennesä niin liris olet

Tämä oli jo tokkiinsa vuos sitte 1. Kertaa, että jos et jo viime vuonna alkuvuodesta hakenut, niin et tule rahaa saamaan tämän vuoden teuraista kesäkuussa 2024 kun maksetaan 2023 palkkio teuraista
Kasvintuotanto / Vs: Peltotuet 2023-2027
: 03.12.23 - klo:14:31
Monimuotoisuuspeltojen tukea leikataan 10% 2023 osalta. Ei hyvältä näytä määrärahojen riittäminen loppukautta ajatellen.

Miten niin leikataan? Eihän kukaan ole kertonut kun vaihteluvälin mikä ekojärjestelmän eri kasveilla ja toimenpiteillä tulee olemaan, riippuen pinta-alasta.

Tämä vuonna mentiin alarajaa myöden, ensi vuonna ehkä ei
50 vuotta huudettu rakemuutosta ja että kuinka kohta peltoa on tarjolla
Vähän pelkään , että tuo yläkerran ukko ei tänä vuonna kyntökelejä marraskuulle lupaile. Paskat ja kuset on viimeksi levitetty vajaa viikko sitten, eli ihan hyvällä mallilla. Tosin lohkot oli vähän eri mitä aluksi ajattelin, mutta sekään ei niin nuukaa. Ehkä osa muokkaamattomista pitää ilmoittaa silti muokatuiksi tuohon perustuen  ::)

Minkä ihmeen takia?
Kasvintuotanto / Vs: Pimeä lanta
: 18.09.23 - klo:17:37
Onko peltotarkastajat tehny paljonkin tarkastuksia verokirjanpitoon? Tai onko verottajalta useinkin tullut kyselyä fosforitaseesta?

Sivuja: [1] 2 3 ... 21