Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 7

Viestit - lancelot

Näihin kun tekee kytkinrempan, niin ei kannata laittaa marmoritiskiltä sitä kaksoismassavauhtipyöräpakettia. Näihin löytyy korjaussarja kiinteällä vauhtipyörällä ja se kestää vähintään yhtä hyvin ja hinta on 1/3. Ajossa ei huomaa mitään ylimääräisiä värinöitä. Minä laitoin sellaisen yli 100tkm sitten.
Ei varmaan rakenteeltaan kauaksi heitä tästä kuvan lohkosta:
http://juubi.hlan.net/tractor/903-4/HydraulicOilLeaks/903-4hydraulicValve02.jpg

Eli tosiaan O-rengas vaihtoon tuohon A- ja B-porttien väliseen tulppaan.

Miten tuon tulpan saa tuosta pois. On tommonen nappi vaan.
vuotaa hyd-öljy tuosta keskeltä putkien välissä olevasta kohdasta?
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2015
: 09.09.15 - klo:07:29
Huomenna vois taas koittaa puintia muutaman päivän tauon jälkeen. Luulen ,että vehnän kosteus on 25%:n luokkaa.

Syys??
    ANNIINAKun saat kauppanäytteen, kerrotko valkuaisen?? Mielenkiinnosta kyselen. :)

Valkuaisen saa helposti ylös, mutta sakoluku romahtaa vielä helpommin. Rehuvehnästähän saa vähemmän näppiin kun rehuohrasta.
Kasvintuotanto / Vs: Kerääjäkasvi
: 02.08.15 - klo:18:30
Notta jos innostuisin nyt kylvämään kerääjäkasvit 10-14.8 puitavalle ruismaalle tuona viimeisenä päivänä 15.8 niin lisäänkö ne lomakkeelle 102B ja vien sen kunnanvirastoon. Vai pitäkö kerääjäkasvit ilmoittaa päätukihaun yhteydessä? 

Itsellä on sen verran huono kaukonäkö että syksyn puintipäivät olivat vielä epäselviä toukokuussa  ::)

Pitäisi olla ruksi ruudussa.
Pari tarkennusta:

"VUOSITTAINEN VILJELYSUUNNITELMA" on sama, jota on jouduttu tekemään jo vuosia keväisin kyseisen vuoden viljelyyn. Tämä on vain yhden vuoden suunnitelma.

"VIISIVUOTINEN VILJELYSUUNNITELMA" nyt uusi velvoite, joka tulee tehdä kunnalle 30.4.2016 mennessä. Suunnitelmaan ei tarvitse laittaa lannoitussuunnitelmaa, vaan pelkät kasvit. Tämä ei ole VILJELYKIERTO- tai VUOROVILJELYsuunnitelma. Viljelykierto ja vuoroviljely ovat eri asioita kun "viljeltäväksi suunnitellut kasvilajit".

Tukiopas, sivu 122.
Kyllä tukioikeudet tulee mainita erikseen vuokrasopimuksessa ja se on alvillista osuutta. Pellon vuokra on alvitonta. Tukioikeuden vuokrahinnan voi sopia vuokraajan kanssa sis alv ja se pitää näkyä kuitissa.
Kasvintuotanto / Vs: Viljan hinnat nousee
: 14.04.15 - klo:12:07
....sit joskus, mut ei tarvi miettiä rahojen sijoittamista, kyllä Yara ne ylimääräiset omii, onhan tämä suomalaisviljelijöiden Yara-uskollisuus käsittämätöntä luokkaa, ollaan valmiita maksamaan mitä vaan, että saadaan yaran lannoitetta.

Melkein saman hinnan joutuu maksamaan noista "vaihtoehtoisista" apulannoistakin. Samalla tavalla ne on nostaneet hintoja kun Yarakin täällä, vaikka muualla Euroopassa hintojen nousu on ollut maltillisempaa. Jos nuo "vaihtoehtoiset" hinnoittelisivat eurooppalaisittain, niin Yaran olisi pakko laskea hintoja ja markkinat alkaisivat toimia.
Kasvintuotanto / Vs: Suojavyöhykkeet
: 11.04.15 - klo:20:03
Mulla olisi mahdollisuus laittaa kaikki, mutta en laita yhtään. Ittellä ei ole heinäntekovehkeitä enkä viitsi alkaa pelleilemään tarkastajien kanssa. Voisiko joku muuten kertoa minne kaikki Suomen suojavyöhykkeiden paskaheinät rahdataan parin vuoden päästä kun rikat rehottaa niin, että niille on jokin järkevä tarkastajan hyväksymä käyttö muka.

Ihan samanlainen hullun into on tuon kerääjäkasvin kanssa. Kaikenlaisilla virityksillä yritetään saada muka kattava peitto kylvettyä. Eikä osata laskea kaikkia kuluja mitä siitä tulee. Juostaan kun ajokoira jonkin naurettavan satasen perässä niinkun se tulisi puhtaana käteen. Niin justiinsa. Tarkastajien riemuretket.

Varmasti löytyy ammattitaitoisia asiaan vihkiytyneitä, jotka saavat tästä hyötyä, mutta aika moni on nyt kyllä astumassa liukumiinaan.
Kasvintuotanto / Vs: Suojavyöhykkeet
: 02.04.15 - klo:07:19
Koko peruslohkoa ei kannata ilmoittaa. Jättää sopivan levyisen kaistan ohralle ja sitten vetää niiton jälkeen suojakaistan jätteet haravakoneella sängelle ja kyntää maan alle. Helppoa kun heinän teko.
Kasvintuotanto / Vs: Kerääjäkasvi
: 31.03.15 - klo:08:06
100 €/ha. Mitä siitä jää käteen tilinpäätöksessä, jos oikeasti miettii työmäärän ja kustannukset sekä kaiken vaivan mitä siitä tulee? Jos jotain jää, niin ei sillä juuri enempää saa verotuksen jälkeen kun olutlaatikon korkeintaan.
Edellisellä tukikaudella ympäristösitoumuksen ehdoista julkaistiin yksityiskohtainen opaskirjanen, lisäksi lannoituksen ehdoista oli oma erillinen julkaisu, lisäksi muitakin tukiehtojulkaisuja, näitä kirjasia on vieläkin tuolla työhuoneen hyllyllä paksu nivaska.  Näinköhän uusia tukiehtoja koskevia julkaisuja posti tuo laatikkoon uudella tukikaudella? Ympäristökorvauksen yksityiskohtaisia sitoumusehtoja ei kai ole vieläkään julkaistu edes mavin sivuilla?

Mavi ilmoittelee, että täydentävien ehtojen opas julkaistaan maaliskuussa. Onhan tässä vielä aikaa.
Jos sitoutuu ymppiin, niin onko mahdollista ruksittaa varuiksi kaikki ne lisätoimenpiteet, joita ei tarvitse tehdä joka vuosi, vaikka niitä ei mahdollisesti kaikkia sitten tekisikkään kertaakaan 5 v jaksossa?
Sivuja: [1] 2 3 ... 7