Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 7

Aiheet - paukkula

 Kävin täydentämässä jääkaappia rasvattomilla maidoilla, valkuaista  3,30%

( 0,69 €  S market ,  Valion arkimaitojuoma ,   valkuaista 3,00 %)
 0,69 €  Citymarket . Pirkka . Hämeenlinnan  Osm
 0,75 €  S market,   Kotimaista, Hämeenlinnan Osm
 0,76 €  Lidl ,           Maitomaa
 0,83 €  Halpa-halli, Juustoportti
 0,85 € S market ,  Juustoportti
 0,95 €  Citymarket, Juustoportti
 1,15 €  S market,    Juustoportti vapaan lehmän maito
 1,35 €   S market,   Juustoportti, Luomu
 1,35 € Citymarket,  Pirkka  , Valio Oulu
 
 Vapaan lehmän maito 0,40 € kalliinpaa eli 53 % kalliinpaa kuin tavallinen maito S marketissa
 Luomu on 0,66 € eli 95 % kalliinpaa  kuin halvin tavallinen maito Citymarketissa


 
 
 
vai ostatteko kaupasta. Minkätyyppisestä  kaupasta kuinka sinistä tai punaista maitoa.
 KM :n jutussa mainitaan että Hollantilaisella tilla on velkaa keskim.  1,36 euroa maitokiloa kohti. Ilmeisesti tilan kaikki velat eikä vaan kotieläintalouteen otetut velat. Vuokrapeltoja viljeljelevällä  ei useinkaan  olemaanostovelkoja. Tanskalaisiin tiloihin verrattuna meillä Suomessa on metsää.Meidänkin tilalla koliminkertainen määrä peltoon verrattuna. Tietenkin metsän tuotto Suomessa on vuosikymmenten kulueessa mennyt vähäseksi. Ei enää traktoriaukkoja  tehdä.

 Siitä vaan laskemaan on oman tilan tilanne. Onneksi omalla tilallamme se jää alle puolen euron.
 Juuri tulleessa  KM lehdessä on juttu "Hollanti on valmis lypsämään". Yksi yksityiskohta on mielenkiintoinen.
Koska Hollannisssa peltoa on rajoitetusti niin siellä tilojen tuotantoa mitataan mielellään hehtaaria kohti tuotettuina maitokiloina.     Keskimäärin hehtaarilta saadaan 12700 kiloa maitoa  Mutta vauhtelu on suuri.  Pohjois - Hollannissa  se n 10000 litraa ha. Mutta tehokkoilla maatalousalueilla se on 60000- 70000 kiloa ha. Laajentavilla tiloilla pitää asiantuntija Eising pitää tavoittteena  15000 kiloa ha
Omalla tilallamme jolla on peltoa runsaasti eläinmäärään nähden päästään  6000 kiloon ha.
Siitä sitten kaikki tämän palstan lukijat laskemaan  oma luku.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Kiitos Jenna
: 23.01.15 - klo:21:37
A-studiossa maitotilallinen Jenna esiintyi todella tyylikkäästi.
Tänään MT:ssä Hinta 1.6 milj
Mikä olisi oikea hinta?
 Oleellisinta kai naudantuotannon kannattavuudessa on se miten paljon lihakilon hinnasta menee vieraan pääoman kustannuksiin.
Nyt on oikea aika laskea se kun viime vuodelta tiedot olemassa. Lasketaan yhteen vieraan pääoman lyhennykset ja korot ja jaetaan se tuotetulla lihakilomäärällä. Ei tarvita korkeata matematiikkaa.
Nyt hommiin ja tieto tälle palstalle. Ei tarvita velkasummia eikä lihakiloja tälle palstalle vaan ainostaan se luku joka jakolaskusta tulee.
Me kaikki tällä palstalla liikkuvat maidontuottajat ,lihantuottjat ja muut asianharrastajat odotamme jännityksellä minkälaisia lukuja tulee.
JK Pääomakustannukksiin lasketaan vain rakennusten ja kaluston hankintaan otettu vieras pääoma.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Jumbo
: 31.12.14 - klo:18:10

 Joulu hieho poiki jouluksi  Lahja lehmävasikan.  Nyt meillä Jumpo hieho otti ja teki vuoden viimeisen  vasikan - lehmäisen 31.12. 14 se  sai nimen Lumbo.
Poikimiset ovat helppoja kun on tuo poikimiskarsina kerran vuodessa tyhjennettävä . Pehmeä alusta pitää poikimislihakset löysinä - vasikat tulee helposti ilman apua.

Vasikkarikasta Uutta Vuotta kaikille!                                                                                                            JK Sonnivasikoita saa tulla myös.  Niin että sonninkasvattajat saavat työn ja paskan lisäksi toivottavasti leipääkin.
 
  Meilläpäin ensimmäinen pakkasaamuksi luettava aamu     -16 kun ilmasssa on vielä kosteutta niin pakkanen tuntuu.
  Apevaunu traktoreineen sekä kurottaja kun olivat ruokintapöydällä  joten ei mitään hätää käynnistämisessä Ovia piti välillä sulkea kun kun tehdään hiehoille ja lehmille omat appeet.
  Maitohuoneeseen piti lämmitin laittaa tankin poistoputken ja pesumaatin lämmittämiseeen. Oli raitisilmaikkuna sulkematta.
Ennusteiden mukaan alkuviikosta lämpötila nousee lähelle nollaa.
 
Maidontuotanto ja lihanaudat / JouluLahja
: 24.12.14 - klo:08:37
 
  JOULU niminen hieho ,syntynyt 22.12.-12 , synnytti 23.12-14 lehmävasikan joka sai nimen LAHJA.

 HYVÄÄ JOULUA !
 
 Pitääs maksaa tuo tuon otsikon mukaisen vakuutuksen v 2015 ennakkomaksu. Voiko se olla 9,3 % arvioidusta vuosipalkkasummasta ? kuten laskutetaan. Tuntuu kohtuuttoman korkealta. Onko yhtiökohtaisia eroja ? Tämä Lähitapiolan taksa.
Vakuutus otettu v 1954 eikä oo korvauksia koskaan haettu.


     Onkahan kellään kahta milk masteria jotka vois tulla meille pientä korvausta vastaa ?
  levitettiin tänään nurmille. Eilen haetttiin ja tänään aamupäivällä tuli tilalle ja illalla urakoitisija levitti 30 ha. Hintaa en tiedä mutta kauppias kertoi että  rekkakuorma oli 2000€ halvempi kuin kesäkuun alennettu hinta.Salpietari oli tehty 14.6.13. Oli vähän klimpissä joka kyllä hajosi. Olikahan huonosti jäähdytetty.
   Runsaan tunnin aikana tuli vettä Kauhajoella 2 senttiä . Senverran että se jotakin vaikuttaakin ainakin hätähousujen oraat virkistyy ja juuri kylvetyt lähtee nyt hyvin matkaan . Nurmille tuo vesimäärä tuo melkoisessti kasvuvauhtia.  Jossakin oli tullut sentin rakeita.

Sitä vettä tuli ilmesesti enemmän -jossain 57 milliä
Pioneer Maximux kääpiökasvu rapsi lämpimissä paikoissa tulee mukaan. Syysviljat ja -rapsit -rypsit  kärsivät syksyn rankkasateista niin että aukkoja melkoisesssti. 
Sivuja: [1] 2 3 ... 7