Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Aiheet - liete

Onko kokemusta ko. kuivurista? Eli se ketjuelevaattorilla ja pohjaruuvilla oleva matala malli, 130hl kokoinen.
Kasvintuotanto / Rypsiä vai rapsia
: 29.12.17 - klo:20:52
Kumpiko olis parempi kasvi ens kesänä? Rapsi kerkes kuulemma osalla viime kesänä jopa tässä 3:s kasvuvyöhykkeellä. Hyvänä puolena olis kai pystyssä pysyminen. Vaihtoehtona vois olla uus rypsilajike Synthia, jolla matala lakoprosentti. Onko kellään kokemusta siitä?
Onko kokemuksia tuommosesta matalamallisesta kuivurista? Vois sopia vanhaan rakennukseen normaalia kuivuria paremmin. Kai se on pitkälti vaunukuivuri, mutta jaloilla seisova? Kokemukset muista samantapaisista kiinnostaa myös.
Oliskohan järkee emolehmien ottamisessa, kun ei viljanviljely pienillä pinta-aloilla aina tunnu järkevimmältä... Jos alussa sen verran elukoita, että sais karjatilan tuet, vai onko se nykyään ees mahollista alottavalla tilalla? Viimeks meillä ollu navetassa elukoita vuosituhannen alussa. Ylämaankarja varmaan olis sopivin, mutta kuka ostaa vasikat ja teurastettavat? Entäs Angus tai onnistuuko noitten kahen risteytys? Mehtään tekis niille aitauksen ja joku katos on jo olemassa muutamalle lehmälle...
Kasvintuotanto / Kuoreton kaura
: 21.10.11 - klo:17:58
Onkos kellään viljelykokemuksia?
Koneet, laitteet ja tekniikka / Kylyvykone
: 05.02.11 - klo:15:43
Minkälaisen kylvölannottimen ostaisitte n. 30 ha vilja-alalle? Juko, Simulta, Tume jne? Kiekkovantaat ei oo välttämättömät ja nostolaitekone tuntuis kätevämmältä..
Kasvintuotanto / Rypsin lajittelu
: 24.06.10 - klo:14:48
Tarviiko rypsit lajitella, vai kelpaakohan puinnin jäliltä lavakuivurissa kuivattuna myyntiin? Tietysti riippuu kuka ostaa ja miten puhasta on, mutta ylleisesti ottaen?
Sivuja: [1]