Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 13

Viestit - liete

Semmonen kävi mielessä, että syysrypsi seoksena harvaan retikka- tai virnakasvistoon tms. Ja jättää sen sitten siihen, mutta ei siitä ehkä hyvä tule noinkaan. Eikö syysrypsi käy ensimmäisenä vuonna muuna kun kesantona tukihakemukseen, vaikka perustaa kesäkuun lopussa?
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 05.02.23 - klo:18:39
Lasketaanko tuo nyt siitä hinnanerotuksesta minkä makso yli 500e, 800 euroon asti, niin siitä 35% korvataan?
Kyllähän Kuopioon ottivat vastaan rypsiä viime loppuvuonna. Mietin nyt syysrypsiä, kun on siemeniä varastossa jos ovat vielä itäviä. Mutta mitä laitan peltoon ennen syysrypsiä kesän ajaks? Lyhyt viherlannotuskasvusto, avokesanto vai syysrypsi kesäkuun lopussa ja käykö se sitten tukihakemukseen rypsinä jo perustamisvuonna? Ei varmaan?
Viime kerran vielä ruisku hyväksyttiin katsastuksessa vaikkei oo suojusta nivelakselilla. Hardiin on kyllä toinen suojuksellinen  akseli, mutta ei käy kun reikä on erikokonen mitä pumpun akseli. Voishan nuo joskus sorvata sopimaan paikalleen.
Kasvintuotanto / Vs: Uudella systeemillä
: 13.06.20 - klo:15:24
Tuon tyylistähän se on viljely ollu, paitsi että siementä suunnilleen normaalisti, lannotetta 200-350kg/ha ja lietettä käytetty jonkun verran. Tautiainetta myös kun siitä taitaa tulla hyötyä aika hyvin ohralla ja vehnällä. Muokkaus kyllä perinteinen kyntö syksyllä ja 2 äestystä.
VM:ssä ja muissa hinnat on vielä aika kovia tarpeeseen nähen. Huvikseen voi miettiä oisko 3m nostolaitekone järkevä, semmonen hyvä näkyis olevan tarjolla..
3m sivupyöräkone ei käy ollenkaan ainakaan jos ei oo kuletuspyöriä. Tiet on jostain kohti alle 4m.
Vuokrapellolle tie on jossain kohti ojan reunasta reunaan 4m tai vähän alle, mutta matka ei oo pitkä. 3m sivupyöräkone ei tule kysymykseen, 2,5m vois olla ihan hyvä. Alan puolesta riittää kyllä. Vai kannattaako siirtyä hinattavaan kun on ihan hyväkuntonen Jukon nostolaitekone ja vielä pienempi varalla. Hinattavassa olis n. kaksinkertaset säiliöt ja konetta tullu täytettyä aina kotona muutamana vuonna.
Paljonkohan tuommosen järkevä hinta vois olla ostajan kannalta?
Meillä taitaa olla tallessa välttiin tuleva ns. olkipoika jossa tuommoset pyörät heittää pehkut vakoon.
Eikös tuo oo Optiseed-syötöllä, taitaa laatikko näkyä toisessa reunassa ja vaihteistoja ei näy. Käytössä on nostolaitekone Optiseedillä ja se on ollu suht. tarkka ja toimiva.  Lannotevantaat erilaiset kun omassa. Onkohan tuo malli 80- vai 90-luvulta? Kai tuosta kuvasta nyt mallin tunnistaa semmonen jolla kokemusta tuommosesta..
Miltähän ajalta tuo Juko on ja oiskohan hyvä?

Kasvintuotanto / Vs: Mitä peltoon 2020?
: 06.01.20 - klo:15:02
Syysvehnä on jo ja vähän syysrypsiä jos ne onnistuu. Sitten on varattuna omia ohran ja kauran siemeniä ja herneitä parille hehtaarille. Rypsistä en tiiä, kasvaskohan Synthia miten jos laittas omalla siemenellä...
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 19-20
: 28.09.19 - klo:09:22
Ceylonia laitoin syyskyyn 10:n päivän tuntumassa. Tarviiko se lumihomeruiskutuksen näin paljolumisella alueella? Eihän se kyllä varmaan onnistu ruiskutti tai ei.
Pintalevittimellä ja multasin kultivaattorilla samalla jonkunlaisille harjuille. Vieläköhän vois onnistua elokuussa viljan jälestä syysrypsi vai onko jo liian myöhä syksy sitten...
Sivuja: [1] 2 3 ... 13