Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
meillä on 90-luvun lopulla tehty antin 270hl kuivuri 300 uunilla. On vähän tehoton. Siinä on kolme lämpökennoa ja neljä varastokennoa.
Mietin että jos vaihtaisi uunin neljäsataseen ja lisäisi yhden lämpökennon niin alkaisi pelittämään. Sellainen kun olisi käytettynä myynnissä.
Mitäköhän lupia tuollainen muutos mahtaa tarvita? Onko vinkkejä mitä muuta pitäisi huomioida.
Mitä ollaan mieltä massikan laatikoista ja 2007-2013 ajan 6000-7000 sarjan koneista muuten? Mietinnässä perus kone joka kääntyy pihassa ja vetää pellolla. Mielellään saisi vaihtaa suuntaa kun pyytää eikä jäädä miettimään että mitä pitikään tehdä. Ureaa en halua joten siksi ei uudempaa.
Itsellä ollut Casen eri malleja 91-2004. Maxxum ja MX sarja on ehkä nyky mittarilla karu mutta toimiva. MXM ja MXU ei oikein anna mitä lupaa.
Tein parivuotta sitten Mv-agentin osin vanhasta potilasta sänkiäkeen. Toiminut sinänsä hyvin. Nyt katkesi ekan kerran reunimmainen piikki. Eipä siinä muuta mutta kun oli aika uusi (sopivasti teroitettu) hanhenjalka terälappu. Tiesin hieman mistä katsoa ja oli keskellä päivää niin huomasin missä makasi. Jos ei olisi huomannut olisi vähintään yksi rengas olisi puhki, parhaassa tapauksessa kolme. Piikki kun makaa maassa kyljellään niin terävin kulma on tukevasti pystyssä. Nykypäivänä kun renkaan hinta on 500-5000€ ja jopa yli ja monessa äkeessä on jonkin tyylistä hanhenjalkaa niin mietin millä tuota vahinkoa estäisi. Heitin jo Multivalle vitsiä että heidän äkeeseen sopisi keltaiset piikit niin näkisi pellolla paremmin. Ehkä kuitenkin joku naru varmistus olisi helpompi että katkennut piikki jäisi roikkumaan eikä jäisi pellolle. Saisi piikissä olla joku reikä tai lovi mihin narun kiinnittää. Normaalilla lapulla ongelma aika pieni mutta harvemmin se hyvä on rautaa pellolle kylvää.
Veljen kanssa epämääräistä erimielisyyttä mitä vaikuttaa jos vaihtaa 38" renkaan 42":seen melko saman ulkokehän ja leveyden renkaaseen. Kyseessä siis saman laatuinen rengas joten ilmanpaine aika sama. Kuvittelisin että jos ulkokehä suurenee niin kosketuspinta maahan suurenee mutta mielestäni pelkkä vanteen koon suurentaminen ei juuri vaikuta.
Onko muuten kokemusta miten levikepyörä osuu kun juuripyörä on tuuman kapeammalla vanteella? Meillä on 650 leveä rengas oliko 7" leveällä vanteella kun myytävänä olevat vastaavat levikkeet on 8" vanteella. Tosin yleensä sen verran enemmän kuluneita että olis ehkä tasan kunhan välivanne on tarpeeksi leveä ettei hierrä.
En ole varma mutta tuntuu että Yara ruostuttaa vähemmän kuin beloragro. Vähän vaikea asia todeta kun ei ole verrokkia vieressä ja koneetkin kuluu luonnollisesti. Meillä on yritetty pestä ja suojarasvata heti kun mahdollista. Varsinkin Apulannan levitin pestään samana päivänä. Ennen oli Yaraa ja se pölytti vähemmän eikä sulanut/tukkinut syöttölaitteitta. Pöly menee paikkoihin joita on hankalampi pestä kunnolla. Olenko vainoharhainen vai onko kohtalo tovereita?
Ostin parivuotta sitten kärryt jotka mainostettiin 80-luvun Tuhteina mutta erikois isolla lavalla. Rungossa ei ole kilpeä josta paremmin tietäisi. Kärryn laidat ovat punaiset mikä viittaisi uudempaan malliin. Telin tuenta on minusta uudemman mallinen kuin 80-luvulla eli palkki on tuettu molemmin puolin ja siksi palkki on pidempi kuin vanhemmissa. Runko on V-malli. Kippisylinterillä on vuosi 1998 mutta voi myös olla uusittu. Lava on noin 2,4x5m eli kahdeksan kuormalavaa matuu kyytitiin. Jossain on ollut juttua perunan viljelijöille tehdyistä malleista ja tämä voisi vastata kuvausta. En vain löydä mistään tietoja näistä ja olisi kiva tietää enemmän.
Onkos hyviä ideoita miten saa tommosen ulkopuolelta puhtaaksi?
Ilmalla olen yrittänyt mutta siinä on kone ja hihnat edessä eikä viittis ruveta irrottamaan.
On jo edellisen omistajan jäljiltä et on kunnolla kovettunu. Painepesuri taitaa olla liian järeä tohon hommaan eikä silläkään pääse joka paikkaan.
Oliskohan jollain ihan oikeita käyttökokemuksia tommosista. Kuulopuheita on ollut paljon luettavissa mutta jos joku uskaltaisi jo kertoa jotain konkreettista noiden ominaisuuksista. Miten toimiin kevyillä mailla? Toimiiko pahnassa paremmin kuin sk-vannas. Laakerien kestävyys? Yhden tapin kiinnitys. Kestääkö kääntämisen niin kuin sk-vannas? Tämän suuntaisia kysymyksiä tulee mieleen. En ole viellä täydellistä konetta nähnyt ja uskon että ei sellaista tulekaan mutta ei ole täydellisiä viljelijöitäkään. Ainakaan montaa..
91 vm. maxxum hydrauliikka pitää kovaa korinaa ja on tehoton. Kaikki toimii mutta hitaasti . En usko että pumpussa on vikaa koska hetkittäin varsinkin lämpimällä toimii normaalisti. Jollakin tavalla paineistaa hydraililohkoja eli vipu on jäyheä vaikka lohkossa ei ole mitään kiinni. Paineen vaihtelu kuten ratin kääntäminen ja kierrosten alentuminen moottorijarrutuksessa aiheuttaa vaihteiston vikatilan. Jossain on puhuttu prioriteeti venttiilistä ja takaiskuventiilistä.
Onko ideoita mitä aloittaa vian etsintä.
Onko jollain kokemuksia tai korjaus ideoita.
Kyseisessä koneessa hihnat luistaa aina kun käynnistää ja kun kierrokset menee yli 2000. Jos pitää ajovaloja 20min päällä hihna alkaa huutaa. Yritetty kiristää niin paljon kun kehtaa. Akut ei pitäisi olla loppu ja starttaa hyvin. Laturi on uusi marmoritiskiltä. Hihnat on case alkuperäisiä kun pitäisi olla parempia. Kone on perkins 1004-4t joka kiertää 2700rpm normaalisti. Laturi on liitoksissa ulosoton automatiikkaan ja ulosotto toimii joten en epäile laturi vikaa.
On ollut noilla ominaisuuksilla 5v ruiskun edessä ja toimii muuten todella hyvin kunhan ei yritä tehdä töitä pimeällä.
Oisko jollain horsma lajittelijan käyttöohjetta jäljillä?
Onko tietoa mistä nykyään saa tämmöseen seuloja?