Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 70

Viestit - Kaupoi

Pitkä painallus nuolta ylöspäin, niin pääsee muuttamaan kierrosmääriä.
Kävikö perälevytöissä niin, että jossain vaiheessa levy pääsi nostattamaan nostolaitteita yli ylimmän asennon? Joskus itsellekkin käynyt niin, että perälevytöiden jälkeen nostolaite ei toimikkaan niin kuin pitäisi. Ei teutsissa tosin.
Joku asentoanturi irti/rikki/poikki/sökö/paskana?
Pitääkö täs nyt ruveta vielä lehtiäkin lukemaan sähköisen tiedon siirron aikaan. Tänään kusti toi lipareet. Tooosi selkeä lukuinen irtopaino nivaska. Hetken kun pyörittelee, niin on muuten sivut hukas.
Tässä tapauksessa verottaja on luvannut korjata virheensä automaattisesti. Katso OmaVerosta mikä on tilanne.
Tästähän oli viime viikolla juttu Maastullissa. Itselläkin OmaVerossa veroilmoitus uudelleen "Käsittelyssä".
Mitenkä vois estää siemensäkkien pohjaventtiilin narun
kiertymisen?  Syypää löytyy itsestä, kun olen ne itse sitonut
ja nätisti asetellut suoraan. Tyhjentäessä naru on kiertyneenä
tiukassa mytyssä. Ei sentään kaikissa säkeissä.
Älä sido liian tyveltä.
Paratelitko tuon 6920S ohjausta? Ei sulla olisi mitään listaa millä antennilla ja muilla osilla tuon 6920S systeemin toteutit? Ohjaus venttiilistä löytyikin kuvia, siihen on tehtävä joku anturointi?
Joo lisäsin siihen painekompensoidun vastusvastaventtiilin ja paineenalennusventtiilin.

Melko kattava osalista löytyy sieltä, mistä ohjelmankin saa ladattua. Eli https://github.com/farmerbriantee/AgOpenGPS/releases/tag/4.1.12 (uusin versio tällä hetkellä) -> lataa Support files.zip -> Pura pakattu tiedosto ja mene -> PCB -> AutoSteerPCB_Gerber -> Avaa PartsList.xlsx.
Listalla on kaikki osat piirilevyn rakentamiseen, paitsi itse piirilevyaihio. Listassa on muutamia ylimääräisiä osia, mm. rattirengin moottori(Phidgets), mitä ei tarvita, jos rakentaa ohjauksen hydrauliikalla toimivaksi.
Ohjauskulma-anturi ainakin näyttäs puuttuvan listasta. Olen käyttäny tätä: https://www.tme.eu/fi/details/rty090lveax/hall-anturit/honeywell/
Piirilevyaihion voi tilata vaikkapa osotteesta www.allpcb.com . Tilaamiseen tarvittava GerberFiles.zip tiedosto löytyy em. kansiosta. Olen käyttäny hieman kompaktinpaa, itse muokattua,  versiota tuosta piirilevystä. Aiheesta keskustelua ja linkki levyn tilaamiseen tarvittavaan tiedostoon löytyy tuolta: https://agopengps.discourse.group/t/kaupoimod-pcb-v2-0/555

Tai sitten laita mulle yv, niin katotaan mitä hyllystä löytyy ;)

Hydrauliikkapuolen osina mulla 6920s:ssä mm.:
Ohjausventtiili: http://www.hydraforce.com/Proport/Prop_html/2-132-1_SP10-57C/2-132-1_SP10-57C.htm
Painekompensoitu vastusvastaventtiili: https://www.hydrauliikkapumppu.fi/tuote/vastusvastaventtiili-painekompensoitu-stuc-g38-18-lmin STUC-G3/8
Paineenalennusventtiili: https://www.hydrauliikkapumppu.fi/tuote/paineenalennusventtiili-vrp-r-059027-03-02-10 VRP-R 05.90.27-03-02-10
Lisäksi tietysti letkuja, nippoja jne.

Paikannuslaitteet olen tilaillu tuolta:
https://www.ardusimple.com/store/ SimpleRTK2B

AgOpenGPS virallinen keskustelusivusto: https://agopengps.discourse.group/
Jonkun verran täytyy aiheeseen perehtyä, että saa toimivan systeemin rakennettua. Osaatko sanoa mitä on tullut maksamaan? Ilmeisesti murto osan kaupallisesta versiosta? Todella kiinnostava systeemi!
Jos omalle ajalle, työkaluille ja muutamalle hutiostolle ei laita hintaa, tuli 3 laitteistoa, tukiasema ja 3 vastaanotinta maksamaan alunperin 4000eur alv0%. Parilla satasella laitoin lisäksi puimuriin tarvittavat osat, että voin rattirengin siirtää siihen syksyksi. Menneenä talvena laitoin hydrauliikkaosiin vielä vajaa tonnin lisää parantaakseni ohjauksen tarkkuutta.
Sulla on käsittääkseni JD 6920 jälki asennettu ohjausventtiili? Hyvin ilmeisesti toimii? Onko siinä mitään ohjauskulma anturia?
Kyllä. Hyvin toimii. AgOpenGPS vaatii ohjauskulma-anturin toimiakseen.
Onko sulla siis kiinteä tukiasema? Kantama?
Oma kiinteä tukiasema. Radiolla kantama teoriassa jotain 14km, käytännössä 4-5km jos on esteetön suora näkyvyys. En käytä radiota, vaan siirrän tarkennuksen netin kautta. Tukiasema lähettää tarkennuksen NTRIP casterille osotteeseen rtk2go.com , mistä se on kaikkien vapaasti käytettävissä. Kuitenkin tietääkseni tarkennus on käyttökelpoinen vain alle 20km etäisyydellä tukiasemasta. Kaikki omat pellot on alle 10km etäisyydellä tukiasemasta.
Kierrän pellon ensin käsiohjauksella ja teen rajat talteen. Sitten riippuen työtehtävästä, teen opastinlinjat joko pellon jonkin reunan mukaan tai valitsemalla käsin a ja b pisteet esim. viistoa ajolinjaa käyttäessä. Kerran tehtyä linjaa voin käyttää tulevina vuosina uudelleen. Kylvökoneelle tehtyä linjaa käytän myös ruiskuttaessa, että ruiskurattori kulkee ruiskutusajourissa suoraan tallaamatta kasvustoa.
Automaattiohjausohjelmana käytän ilmaista AgOpenGPS:ää. Koneissa ohjausta hoitaa rattirenki tai hydrauliventtiili. Vastaanottimina koneissa ja rtk tukiasemana on Ardusimple simplertk2b:t. Ei vuosimaksuja, ei lisenssimaksuja, tarkkuus <3cm.
https://www.youtube.com/channel/UCjM29ToJE0RZaC8HPC-4yHA
Ennen viljaruuvia pölynpoisto. Peittaustuloskin paranee, kun pöly ei sido peittausainetta.
Kyllä. Viimeksi viime viikolla etin lumesta pudonnutta osaa.
10 vuotta ollu käytössä. Ei ongelmia.
Nyt kylvöajan keskellä kun toteutuneissa ei ole vielä mitään, ei Sirppi-palvelulla ole käyttöä, koska se tarvitsee tietoja nimenomaan toteutuneet-välilehdeltä. Eli Sirppi-palvelu erikseen kehottaa tekemään viljelysuunnittelun vuoden alussa Toteutuneet-välilehdelle, ilman päivämääriä, johon tauluun sitten tulevat kännykällä tehdyt kuittaukset, ja päivämäärät täydentyvät paikalleen.
-SS-
Sirpillä pystyy myös lisäämään tapahtumia. Ei tarvi välttämättä mitään "pohjalle". Itse kyllä pyrin lisäämään peltotuessa tapahtumat toteutuneisiin ennen peltotöitä, mutta esim. muokkaukset ja havainnot tulee lisättyä suoraan sirpillä.
Kasvintuotanto / Vs: Syysviljat 2018
: 13.10.18 - klo:22:28
Onko joku käyny ruikkimassa?
Joo. Eksä käyny vielä? Nyt on jo myöhäistä.

Sulla on liiterikin Peuran väreissä...? :)  :D :D :D
Tietysti!

Maalaa ovet punaseks ni pääset saunaan... 😂🤣
Hmm... :D

Sivuja: [1] 2 3 ... 70